• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Zeynep beraycım omega üçü nasıl içiyorsun diye sormuştun ya, kapsül halinde içiyorum o yüzden zor olmuyor canım.

merhaba biliyorum arkadaşım kapsülleride kokusu çok kötü geliyor bana içemiyorum.vitamin bile kullanamıyorum midem bulanıyor.ilaç firmasında çalıştığım dönemde omega 3 ilacımız vardı fabrikada nasıl üretildiğini görmğştğm.o kadar kötü kokuyoduki tiksinmiştim.hala aklıma gelince midem bulanıyor:))mecbur kalırsak içicez napalım. herşey bebişlerimiz için..sen nasılsın.umarım sorun yoktur...iyi geceler..

Kızlar yazdıklarınızı kulağıma küpe yaptım cok faydalı hepsi
Bendede idrarda enf vardi
2 düşük 37 haftalık meleğimizde dogumda kakasini yemiş strese girmiş çünkü
İdrarında protein cok yüksekti
Tansiyonum 23-17 bile oldu
Vücudum davul gibi şişti
Suan nerdeyse 6 ay olucak Sezeryan olalı
Kilomu vermek istiyorum öncelikle cok zayıflamak istiyorum
Sizce dogrumu bu
Ben 57 kilo ile başladığım gebeliğimi 83 ile bitirdim
Doğumun olduğu gun bile vücudumdan sondayla litrelerce su çıktı
Hamile kalsam sizce çok mü erken
Bir daha ki gebelikte insallah nasip olursa 10 kg dan fazla kilo almak istemiyorum
Sizce kilo âlisi preeklamsi sebebi mı
Cok yazdım ama sorular gitmiyor beynimden
Bu arada benim tansiyon sorunum 32. Haftamda basladi
O zaman meleğim 2 kg di keske alsaydı doktor
Belki şimdi kızıma ninniler okuyor olucaktimm
İyi geceler
merhaba canım ben bebeğimi kaybettiğim zaman hemen hamile kalmak istedim.yani benim tek avuntum buydu.avantajımda normal doğum yapmamdı.çünkü 40 ım çıktıktan sonrada bütün hastane raporlarıyla cerrahpaşa hastanesinin perinatoloji bölüm başkanına gittim.ve bana hemen gebe kal gel dedi.fakat ben 6 ay sonra hamile kaldım.hemen doktoruma gittim.ve ben diğer arkadaşların bahsettiği gibi hiç bir ilaç kullanmadan folik asit bile kullanmadım gebeliğimi sorunsuz bir şekilde atlatarak bebeğimi kucağıma aldım.sana şunu demeliyim ki öncelikle iyi bir doktora git bu doktor perinatolog olsun.eğer hamile kal diyorsa kalabilirsin.çünkü bebeğini kaybeden bir annenin ilacı yeni bir bebek.çünkü ben daha bebeğimi kaybettiğimi öğrendiğim anda yoğun bakımdayken bebeğim karnımda ölü ben suni sancıyla normal doğumumu beklerken ben hemen tekrar hamile kalmalıyım demişim.yeni ben hemen hamile kalmasaydım kafayı yerdim diyorum.

selam kızlar

bende 37 haftalık gebeliğimi temmuz ayında sezeryanla sonlandırdılar

tansiyon yükselmesi,şişlik, idrarda albumin

ama doktorum beni hastaneye yatırmadı
ve ben meleğimi kaybettim

preeklamsi geçirdin demese de doktor ben bu sebeple kızımı kaybettim

suyum geldi,yavrum kakasını yedi ve strese girdi

Allah hepimize sabırlar versin

Canım, başın sağolsun..çok geç yakalanmışsın , kaybetme nedenin preeklampsi olmayabilir , iyi bir perinatolog ile görüşmelisin. Allah hepimizin yardımcısı olsun ..

Buralardayımyawww :))) Sadece kkya giremedim. Haftaya izne ayrılıyorum ya, son sınavları hazırlıyorum okul işleri baya yoğun benim için şu aralar. Yeni arkadaşlar katılmış aramıza hoşgeldiniz hepiniz. Anlıyorum hepinizi. Küvezde geçen zor günler, eve kucağı boş dönmek, lohusalık sendromunun yanında evlat acısı :((((( Ben hala oğlumu çok özlüyorum, bebeğimi keşke oğlumle beraber bekliyor olsaydık. İki evladımı da ayıramam. Hamile kalmakla yaşanılan kaybın acısı unutulmuyormuş. İlk günkü gibi taze yaralarım. Allahım bu evladıma, izin evlatlarınıza sağlık versin. Yine düğümlendi boğazım :2:

düşüncelerme tercüman olmuşsun yine canım benim.. elimi karnıma bile götüremiyorum henüz , hiç bir şey düşünmemeye çalışıyorum..sanki kızıma ihanet ediyormuş gibi hissediyorum, sonra birden karnımdaki oymuş gibi geliyor. canım çok acıyor ..ama elden ne gelir , buna da şükür giden yavrumun tesellisi olsun inşallah bebişim .Rabbim en azından tekrar bir şans verdi..sonuna kadar gideriz inşallah .ALLAH HEPİMİZİ TEKRAR AYNI ACILARI YAŞAMAKTAN KORUSUN.. Beterin beteri var dedirtmesin inşallah.....

geçen yıl bu zamanlat preeklampsi nedeniyle bebeğimi karnımdayken rabbim emanetini teslim almıştı:( bir an dahi aklımdan çıkmadı ..
ancak manevi kaybımızdan ötürü sezeryan ile doğum yapmış olmamam rağmen hemen hamile kaldım. ve şimdi çok şükür bir oğlumuz oldu. darısı tüm isteyenlerin başına

canım gözün aydın , darısı bizim başımıza inşallah...

düşüncelerme tercüman olmuşsun yine canım benim.. elimi karnıma bile götüremiyorum henüz , hiç bir şey düşünmemeye çalışıyorum..sanki kızıma ihanet ediyormuş gibi hissediyorum, sonra birden karnımdaki oymuş gibi geliyor. canım çok acıyor ..ama elden ne gelir , buna da şükür giden yavrumun tesellisi olsun inşallah bebişim .Rabbim en azından tekrar bir şans verdi..sonuna kadar gideriz inşallah .ALLAH HEPİMİZİ TEKRAR AYNI ACILARI YAŞAMAKTAN KORUSUN.. Beterin beteri var dedirtmesin inşallah.....

Bugün bile ağladım biraz yine oğluşumu hatırladım gerçi hatırlamak demek yanlış o benim hep aklımda ve yüreğimde çünkü. Üzülme canım benim, ihanet etmiyorsun, yakında bu duygun değişecek. Hamileliğinin tadını çıkartmalısın, göbüşündeki okşamaya başla artık ki onla iletişim kurmaya başlaaaa, bunu hakediyor zira. Ben de Perşembe günü büyük kontrole gidiyorum Diyarbakırdaki perinatoloğuma. İki haftada bir gidiyoruz ya artık. Bakalım neler diyecek ? Burada zamanım da azaldı. 3 ocakta İzmir yolcusuyum :)

Bugün bile ağladım biraz yine oğluşumu hatırladım gerçi hatırlamak demek yanlış o benim hep aklımda ve yüreğimde çünkü. Üzülme canım benim, ihanet etmiyorsun, yakında bu duygun değişecek. Hamileliğinin tadını çıkartmalısın, göbüşündeki okşamaya başla artık ki onla iletişim kurmaya başlaaaa, bunu hakediyor zira. Ben de Perşembe günü büyük kontrole gidiyorum Diyarbakırdaki perinatoloğuma. İki haftada bir gidiyoruz ya artık. Bakalım neler diyecek ? Burada zamanım da azaldı. 3 ocakta İzmir yolcusuyum :)

canım merhaba diyarbakırdamı oturuyosun sen.orda hangi doktora gidiyosun.

kızlar perinatalog nerden bulucam ki acaba,offff antalyada bir türlü bulamıyorum
benim tansiyonum 32.haftamda basladı,idrarımda albuminim gene bu hafta da cok çıktı
ve sağ üst karnıma şiddetli agrılarımla,vucudum cok şiş ve cok kg almıstım
bana doktor hiç bir zaman preeklamsisin demedi ama bence bu belirtiler baska neden olabilriki

kızlar perinatalog nerden bulucam ki acaba,offff antalyada bir türlü bulamıyorum
benim tansiyonum 32.haftamda basladı,idrarımda albuminim gene bu hafta da cok çıktı
bana doktor hiç bir zaman preeklamsisin demedi ama bence bu belirtiler baska neden olabilriki

merhaba arkadaşım..perinatologlar genelde üniversite hastanelerinde oluyor.hastaneye gidip sorabilirsin riskli gebeliklerle hangi doktorun ilgilendiğini.üniversite hastanesinin kadın doğum polikliniğindeki asistan doktorlarada sorabilirsin eğer araştıramazsan.onlar söyler hangi hocanın ilgilendiğini.

Kızım aklımdan bir an olsun çıkmıyor Gökçe , karmakarışık duygular içerisindeyim , ilk hamileliğimde ki gibi değil duygularım , buruk geçiyor haliyle ..ama bizim şımarıklık yapmaya hakkımız yok biliyorsun. tek dileğim sağ salim bebeğimi kucağıma alabilmek ..

Perşembe günü iyi haberlerini bekliyorum ..İzmir'e de az kalmış , e peki nasıl gideceksin uçakla mı , uçak yolculuğuna izin veriyorlarmı ki?

Aaaa canım sen Antalya'da mısın? e bende Antalya'dayım :)
ben Tıp fakültesinde prof.İnanç Mendilcioğlu'na gidiyorum.Kendisi perinatalog. yalnız özel muayenehanesinde muayene edebiliyor , üniversite de muayene olamıyorsun..
istersen özelden iletişim bilgilerini verebilirim , ama zaten internette arayınca da çıkıyor..

Kızım aklımdan bir an olsun çıkmıyor Gökçe , karmakarışık duygular içerisindeyim , ilk hamileliğimde ki gibi değil duygularım , buruk geçiyor haliyle ..ama bizim şımarıklık yapmaya hakkımız yok biliyorsun. tek dileğim sağ salim bebeğimi kucağıma alabilmek ..

Perşembe günü iyi haberlerini bekliyorum ..İzmir'e de az kalmış , e peki nasıl gideceksin uçakla mı , uçak yolculuğuna izin veriyorlarmı ki?

Sun express ve pegasusla 36. haftaya kadar bile serbest uçak ama Hüseiyn Bey bana 32. haftada gel gecikme dedi. Karayolu ilk günden beri yasak 1 saatlik kısa yolculuklar dışında. Uçakla gidicem canım.

İlk aylar buruk oluyor insan gerçekten. Yoğurdu üfleye üfleye yeme misali, nazar değecek diye , ya da yine kötü sonuçlanır diye rahat konuşamıyor. Ama ufaklık kendini hissettirince, yani oynamaya başlayınca burukluk azalıyor, çocukla bütünleşmeye başlıyorsun.Biraz daha sabredeceksin canım. Ben şimdi öyle bir farkındayımki iki bebeğimin de farklı olduğunun, birini diğerinin yerine koymam mümkün değil. Karakterleri bile farklı bence, oynamaları, uykuları, herşeyleri farklı. Ama çok özlüyorum, her gittiğimde yanına hıçkıra hıçkıra ağlıyorum, taşını öpüyorum.Off çok zor. Her anneler gününde bir tarafımız buruk olacak .Ben göçüp gidene kadar bu acı bitmeyecek.

Lütfiyecim sen bana bakma, şimdi ben de iyice hormonlar tavan yaptı, çok duygusal hissediyorum, üzme kendini sakın. Bebiş 16. haftaya gelip hareketlenince çok mutlu olacaksın bak, görürsün. :)))

Lütfiyecim sen bana bakma, şimdi ben de iyice hormonlar tavan yaptı, çok duygusal hissediyorum, üzme kendini sakın. Bebiş 16. haftaya gelip hareketlenince çok mutlu olacaksın bak, görürsün. :)))

Canım beniimmm seni çok iyi anlıyorum , oluyor öyle arada elde değil. dediğim gibi en iyisi hiçbirşey düşünmemeye çalışmak , gerçekten biri diğerinin yerine geçemez bencede , her ikisinin de yeri ayrı , haksızlık edemem hiç birine...

ee 32.haftaya geldin, demek ki sen 33.haftada uçacaksın .neyse ki az kaldı ..

Nigarcım çok geçmiş olsun tatlım benim , hayırdır ne oldu öyle size ..
bende bebeğinle zaman geçiriyorsun ve yazamıyorsun diye düşünmüştüm .Hay Allah yaaa.. ee peki ne dedi doktorlar neden öyle olmuş , bir sebebi olmalı..minik yavrum benim .Allah korusun ...İnşallah bir daha yaşamazsınız böyle bir şey...

Benimse dün kontrolüm vardı .kan ve idrar tahlil sonuçlarımı götürdüm ..kalp atışlarını duyduk çok şükür , ultrason ölçümleri de gebelik haftası ile uyumlu ,sağlıklı bir gebelik dedi ...
yalnız TSH hormonum biraz fazla çıkmış birde şekerim 101 çıkmış , şeker için normal sınırlarda diye düşünüyordum ama fazla olduğunu söyledi , şaşırdım kaldım.endokrin e sevk etti biraz evvel oraya gittim , yarın sabah 8 e randevu verdiler..sanırım diyete başlayacağım öyle görünüyor . tansiyonum şu an gayet iyi ... şimdilik benden haberler bu kadar.. öpüyorum çok.
tekrar tekrar geçmiş olsun canım benim..
canım benim kalp atışlarını duymuşsunuz çok sevindim şeker içinse diyetine dikkat edersen bir sorun olmaz allahın izniyle

merhaba nigar50 hanımefendi çoook geçmiş olsun Rabbim şifasını versin.bu arada yeni üye oldum daha önce tajip etmiştim yanılmıyorsam kayseride ikamet ediyorsunuz rica etsem gittiğiniz doktorun adını yazabilirmisiniz.teşekkür ediyorum hayırlı günler

canım ben kayseride özel erciyes kartal hastanesinde zeki yılmaza gittim tavsiye ederim

geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler yani iş doğurmaklada bitmiyormuş onu anladım oğlum çok korkuttu bizi ama şu an herşey yolunda emmeyede başladı çok şükür pek giremiyorum ama aklım hep sizlerde kızımda kıskançlık var ikisini bir arada idare etmek çok zor
gökçe 32 haftalık olmuşsun çok güzel senin adına çok seviniyorum kendini üzme lütfen
zeynepberay arkadaşım bu sefer herşey güzel olcak inşallah çünkü bu sefer daha bilinçlisin hiç moralini bozma hedefini hep yüksek tut bebeğinle konuş ben hep öyle yaptım kendinize iyi bakın öpüyorum hepinizi

Aaaa canım sen Antalya'da mısın? e bende Antalya'dayım :)
ben Tıp fakültesinde prof.İnanç Mendilcioğlu'na gidiyorum.Kendisi perinatalog. yalnız özel muayenehanesinde muayene edebiliyor , üniversite de muayene olamıyorsun..
istersen özelden iletişim bilgilerini verebilirim , ama zaten internette arayınca da çıkıyor..

canım ya bende o doktoru arıyordum kardesimde baska bir üniversitede doktor ve okuldan arkadasları inanc beyi şiddetle tavsiye etmişler
baslarda olduğu için umursamamıstım acımın içinde onu düşünmemiştim
ama ben bulamadım onu perinatalog dimi inanc bey
nasıl bir doktor
ayyyy cok heycanlandım mesaj yazarsan dört gözle bekliyorum
bende bir melek annesine daha haber vericem senden ögrenince
çok sağol şimdiden
Allah razı olsun binlerce kez

bu arada bende ali fuat sengörün hastasıyım
ama ali fuat beyi de cok severim
ona da gitmeyi düşünüyorum

Son düzenleme:
merhaba biliyorum arkadaşım kapsülleride kokusu çok kötü geliyor bana içemiyorum.vitamin bile kullanamıyorum midem bulanıyor.ilaç firmasında çalıştığım dönemde omega 3 ilacımız vardı fabrikada nasıl üretildiğini görmğştğm.o kadar kötü kokuyoduki tiksinmiştim.hala aklıma gelince midem bulanıyor:))mecbur kalırsak içicez napalım. herşey bebişlerimiz için..sen nasılsın.umarım sorun yoktur...iyi geceler..

Tiksinmekte haklısın o zaman canım. Ben iyiyim, sırt ağrısı çok oluyor, bi de bu aralar tekrar sivilceler çıkmaya başladı :) Hormonlardan galiba..Ayaklar ve ellerde şişmeler yavaş yavaş başladı malesef.

Tiksinmekte haklısın o zaman canım. Ben iyiyim, sırt ağrısı çok oluyor, bi de bu aralar tekrar sivilceler çıkmaya başladı :) Hormonlardan galiba..Ayaklar ve ellerde şişmeler yavaş yavaş başladı malesef.

korkma şişmelerden bu gebelikte gayet normal ama preeklemsi yaşadıktan sonra insan korkuyor seni anlıyorum.ama telaşa gerek yok bunu biliyosun önemli bir bölümünü atlattın zaten bundan sonrası daha iyi geçecek merak etme...

Back