- 16 Aralık 2014
- 1.961
- 1.211
- 168
- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #3.101
canım bende hamileyim bende 12 yıl önce preaklampsinin en şiddetli hali olan help sendromunu yaşadım ve şimdi gene hamileyim takip altındayım inşallah sağlıklı doğumlar yaparızMerhaba kızlar,
Daha önce de yazmıştım
Ben 8 yıl önce doğum yaptım. Preaklamsi teşhisim 6. Ayda kondu. 35 kg aldım inanılmaz ödem vardı yüksek tansiyon gözümün önünde yıldızlar vs 36 haftalık ani kanama gelince plesenta da eşikten ayrılınca doğuma girdim zor bir ameliyat geçirmişim plesanta rahime yapışmış kazıdılar 10 gün antibiyotik tedavi oldum doğum öncesi ve sonrsı tansiyon hapları aldım yüksek tansiyon kanı pıjtılaştırdığı için kanı sulandırmak için aspirin önerilerine katılıyorum. Çok şükür 2 kg olarak doğdu bebeğim. Küvezede gerek olmadı. Aradan 8 yıl geçti. 2. İçin doktorum kontrol altında olursan yeniden doğum yapabilirsin dedi. Şimdi düşünüyorum 2. Yi. Bende başka sorunlarda vardı. 2. Hamileliği sorunsuz geçen ve sağlıklı doğum yapan varmı?
canım ben doktora gidince bir sorayım çörekotu yağını yazarım sizedeİnşaallah hayırlısı ile kucağımıza alırız ben tuzu tamamen kestim ekmeği bile fırında tuzsuz yaptıracak dikkat etmemiz gerekiyor süt yumurta yogurt ceviz 2 porsiyon meyve dedi benim doktorum hamur işi zaten yemiyordum inşaallah bir de şeker çıkmaz merak etmeyin cevremde 3. Çocuğunu doğum yapanlar var saglikla kucagina alan çok örnek var tuzu kesin derim
Çok iyi olur benimde 17 haziranda randevu ozaman sorarım yarın ikili test ve erken doğum olup olmayacagina dair bir test yapilcak sendende istedim dr testleri hemen hemen yakın haftamiz 12 haftalık olacak benimkicanım ben doktora gidince bir sorayım çörekotu yağını yazarım sizede
Hayır canım sadece haftaya ikili test yapılcakmış erken doğumum testi nasıl oluyor adını yazarmısın canımÇok iyi olur benimde 17 haziranda randevu ozaman sorarım yarın ikili test ve erken doğum olup olmayacagina dair bir test yapilcak sendende istedim dr testleri hemen hemen yakın haftamiz 12 haftalık olacak benimki
anım bişey rica etcem bu yaşadıklarımızın tekrarlamaması için birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim ve senin daha önce yaşadıkların ve şimdi dr tekrarlama olasılığı hakkındaki düşüncesi ni yazarmısın ve sigara kullanıyormuydun onuda yaarsan sevinirim bu arada canımÇok iyi olur benimde 17 haziranda randevu ozaman sorarım yarın ikili test ve erken doğum olup olmayacagina dair bir test yapilcak sendende istedim dr testleri hemen hemen yakın haftamiz 12 haftalık olacak benimki
C
anım bişey rica etcem bu yaşadıklarımızın tekrarlamaması için birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim ve senin daha önce yaşadıkların ve şimdi dr tekrarlama olasılığı hakkındaki düşüncesi ni yazarmısın ve sigara kullanıyormuydun onuda yaarsan sevinirim bu arada canım[/QUOTE
Cnm testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunuyor yazısı sonuçları alınca adını söylerim inşaallah ben sigara kullanmıyorum tabiki bilgi alışverişinde bulunamadı bendw sevinirim ben 2013 nisan ayında 31 haftalık preeklampsi taburcu olduğum kağıtta help send. Mu da yazıyor 1270 gr dogdu 1 yıl daha düsunmuyordum bebek ama oldu aslında hamile kalmadan önce coraspirin vitamin ve folik bunları kullanmamız gerekiyormuş ama plansız olunca yapacsk bir şey yok benim doktorum prof seninki nedir benim çevremde çok örnek var oyüzden rahatım inşaallah yasamayiz tekrar senin doktorun ne gibi önerilerde bulundu burda konyadayim
C
anım bişey rica etcem bu yaşadıklarımızın tekrarlamaması için birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim ve senin daha önce yaşadıkların ve şimdi dr tekrarlama olasılığı hakkındaki düşüncesi ni yazarmısın ve sigara kullanıyormuydun onuda yaarsan sevinirim bu arada canım[/QUOTE
Cnm testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunuyor yazısı sonuçları alınca adını söylerim inşaallah ben sigara kullanmıyorum tabiki bilgi alışverişinde bulunamadı bendw sevinirim ben 2013 nisan ayında 31 haftalık preeklampsi taburcu olduğum kağıtta help send. Mu da yazıyor 1270 gr dogdu 1 yıl daha düsunmuyordum bebek ama oldu aslında hamile kalmadan önce coraspirin vitamin ve folik bunları kullanmamız gerekiyormuş ama plansız olunca yapacsk bir şey yok benim doktorum prof seninki nedir benim çevremde çok örnek var oyüzden rahatım inşaallah yasamayiz tekrar senin doktorun ne gibi önerilerde bulundu burda konyadayim
Benim dr operator ama çok hassas ve ilgili bu durumla şifa hastanesi izmirSebnembrn testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunmuyor yazısı sonucu alınca söylerim sigara kullanmıyorum benim dr Prof senin doktorun iyimi bwnim ilk bebeğim 31 haftalik 29 haftayla uyumlu doğdu preeklampsi den dolayı ilk başta şu azalması olarak başladı sonra tansiyon taburcu olduğum kağıtta help send yazıyordu help sendromunu yasadimmi bilmiyorum aslında hamile kalmadan önce gitmek gerekiyor ama aniden olunca yapacsk bir şey yok ben 1 yıl daha düsunmuyordum hayırlısı artık mutlaka bilgi alışverişinde bulunalım şu an senin doktorun neler söyledi sen nelere dikkat ediyorsun riskli gebelik uzmanı mi doktorun
oktor bide şu nu dedi göbek kordonundaki kireçlenme yada tıkanma sonucu oluyo bence dediSebnembrn testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunmuyor yazısı sonucu alınca söylerim sigara kullanmıyorum benim dr Prof senin doktorun iyimi bwnim ilk bebeğim 31 haftalik 29 haftayla uyumlu doğdu preeklampsi den dolayı ilk başta şu azalması olarak başladı sonra tansiyon taburcu olduğum kağıtta help send yazıyordu help sendromunu yasadimmi bilmiyorum aslında hamile kalmadan önce gitmek gerekiyor ama aniden olunca yapacsk bir şey yok ben 1 yıl daha düsunmuyordum hayırlısı artık mutlaka bilgi alışverişinde bulunalım şu an senin doktorun neler söyledi sen nelere dikkat ediyorsun riskli gebelik uzmanı mi doktorun
bende hastalık tipik seyretmedi tansiyonum hiç düşmüyordu ama yinede damar direnci oluşmadı 3 günde bir dobler çekiliyordu doktorum çok seviniyorum ama bir taraftan da inanamıyorum diyordu. bebeğim damar direnci oluşmadığı için kilo almaya devam etti gelişimi hiç durmadı çok şanslıydık.Sezers hnm 22. Haftada başladı diyorsunuz bunu nasıl anladınız dopplerde falan mı çıktı sizdede centiklenme yani direnç ciktimi çocuğa giden damarkarda
Benim 20.haftada tansiyon yüksekliği, doppler damar akimlarında çentik,böbrekte protein atimi ile preeklampsi teşhisi kondu.Maalesef çok erken dönem olduğu için bebeğimi 26.haftada kaybettim. pıhtılaşma testi sonucunda kan değerlerimin pıhtılaşma eğilimli olmasi cikti.Bundan sonraki hamilelikte kan sulandirici iğne olucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?