• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Merhaba melekler hnm basınız sağolsun öncelikle erken doğum sebeplerinin araştırılması gerekiyor mutlaka tek bir doktorla kalmayın başka perinatologlar bulun benim ilk bebeğim 31 haftalık 29 haftayla uyumlu doğdu bende son anda ali acara gittim şu sn Allaha Şükürler olsun iyi tekrar 25 haftalık hamileyim doktorum yine ali acar ama kendisi çok yoğun olduğu için ben ikinci bir doktora daha gideceğim şu an yine riskim var bebege giden damarlarda daralma var korkuyorum tansiyon sizdede tansiyön mu vardı acaba doktor bir şey söylemedi mi bence siz ilk başta genetik test yaptırın doktordan isteyin moralinizi bozmayin Alu bey iyi ama çok yoğun ali hoca olur derse deneyin derim
Coook teşekkür ederim okudugun icin evet doktorum Ali Acar o hamile kalmami soyledi zaten ama gecen sene demisti bir sene daha bekledim içime sinmedi. Evet tansiyon olusuyo bende simdi yok ama hamilelikte olusuyo. Ay canim dusunme olmaz daha fazla daralma insallah peki bebegini kaybetmismiydin. Ben cook umitsizim ama kimseye diyemiyorum kiziyorlar cunku :( var genetik testim iki tane hemde kan pihtisi cikiyo bi

canım benim allah sabır versin çok ağladım yazdıklarını okurken kaldı ki sen yaşamışsın bunların hepsini. bence sen herkesten çok hakediyorsun anne olmayı. şöyle düşün hayat öle birşey ki bir bakmışsın 3 sağlıklı çocuğu olan bir annenin elinde birtane bile çocuğu kalmamış ya da senin gibi 3 bebeğinide kaybetmiş umutsuz bir annenin kucağını dolduran bir yavrusu olmuş. yaşadığın acıyı sen biliyorsun evet yine hüsran olabilir ama olmaya da bilir .herşey çok güzel olacak inan buna ve aksini hiç düşünme bile benden sana tam destek vaktim bol ne zaman ne sormak istersen cevap veririm
Cook sagol canim hep yazmak istedim ama kimsenin icini karartmak istemedigimden yazmamistim. Simdi yine bi cesaret le deneyecegim hamileligi Allahim sifa versin cumlemize 3 tane kizim oldu benim Allahim obur dünyama versin yanima onları. Evet buraya yazacağım artik gelismeleri. Beni odare edin lutfen...

Melekcee hnm facebok kullanıyorsanız orada preeklampsi + help sendromu yaşayan anneler grubu var isterseniz katılın ilk bebeğini 28 haftalikken doğurup ikinci bebeğini 38. Haftada doğurdu iyi örnekler çok fazla yeterki doktor kontrolünde olun ben Ali acara sordum geçen cuma son haftayı gorebilirmiyim diye çok hastam oldu dedi ama preeklampsi yasaysnlarda malesef bebeğe giden damarlarda daralma oluyor ali bey gayet olumlu konuştu ama benim yinede moralim bozuk
Evet face var bende bakiyim bi. Ne olur canini uzme bende keyifsiz ve moralsizim daha isin basindayken evet banada oyle demisti ben once Allaha sonra Ali acara guveniyorum kafama dondurdum birdaha yasamayacagim bu sorunu diye. Ve ben Esleme dogum yaptigimda preeklemsili bi abla dogum yapti kizi olmuş tu oda once kaybetmis cocugunu ama bu kizini hic sorunsuz dogurdu herzaman bir olmuyor tevekkül Allah

Evet face var bende bakiyim bi. Ne olur canini uzme bende keyifsiz ve moralsizim daha isin basindayken evet banada oyle demisti ben once Allaha sonra Ali acara guveniyorum kafama dondurdum birdaha yasamayacagim bu sorunu diye. Ve ben Esleme dogum yaptigimda preeklemsili bi abla dogum yapti kizi olmuş tu oda once kaybetmis cocugunu ama bu kizini hic sorunsuz dogurdu herzaman bir olmuyor tevekkül Allah[/QUOT
Cnm sen üç bebeğinde de ali acara mi gittin yoksa yenimi baslayacak sin ali acarin ihmali mi oldu yoksa

Melekcee hmm sen üç bebeğinde Ali acara mi gittin yoksa sonuncusundami gittin ali acarin ihmali mi oldu yoksa ben eğitim araştırmaya gideyim ordaki dr ıyiyse sanada tavsiye ederim

Cook sagol canim hep yazmak istedim ama kimsenin icini karartmak istemedigimden yazmamistim. Simdi yine bi cesaret le deneyecegim hamileligi Allahim sifa versin cumlemize 3 tane kizim oldu benim Allahim obur dünyama versin yanima onları. Evet buraya yazacağım artik gelismeleri. Beni odare edin lutfen...
seni almadan cennete gitmeyecekler bunu unutma

merhaba arkadaşlar bugün fırsatım oldu sizlere yazmak için..umudunuzu asla kaybetmeyin umut biterse herşey biter..umudunuzu kaybettikçe benim başıma gelenleri okuyun:)) 5 yıl mücadele ettim bir meleğim olsun diye..sonunda oldu şuan 7 aylık bir cadının annesiyim..
sizleri çok iyi anlıyorum..her kayıp başka bir acı o acı bitmiyor zaten sadece o acıyla yaşamaya alışıyorsunuz..preaklampsi olmaktan çok korkuyordum ama olmadım ve preaklampsiden daha kötü şeyler olduğunu gördüm yaşayarak..yaşadıklarımı okudunuzmu bilmiyorum ..5. haftadan itibaren doğuma kadar insülin kullandım.günde 4 defa..günde 11 kere şekerimi ölçtüm sabah akşamda kan sulandırıcı iğnemi yaptım..vücudumun heryeri iğnelerden kist oldu artık iğne yapacak yer bulamıyordum..defalarca kanamam oldu bir çok kez hastanede yattım bazen haftada 4 kere ultrason yapıldı..9 ayım hastanede geçti diyebilirim..ama hep dua ettim sağlıklı hayırlı evlatsa doğsun diye..biraz hareket etmese panik oldum hastaneye koştum..daha neler neler.... ama hiç vazgeçmedim kızımdan ölümden döndüm kızım için..lütfen pes etmeyin .. en önemli şey iyi bir doktor..hepinize bol şans diliyorum dualarım bebek isteyen herkes için...

merhaba arkadaşlar bugün fırsatım oldu sizlere yazmak için..umudunuzu asla kaybetmeyin umut biterse herşey biter..umudunuzu kaybettikçe benim başıma gelenleri okuyun:)) 5 yıl mücadele ettim bir meleğim olsun diye..sonunda oldu şuan 7 aylık bir cadının annesiyim..
sizleri çok iyi anlıyorum..her kayıp başka bir acı o acı bitmiyor zaten sadece o acıyla yaşamaya alışıyorsunuz..preaklampsi olmaktan çok korkuyordum ama olmadım ve preaklampsiden daha kötü şeyler olduğunu gördüm yaşayarak..yaşadıklarımı okudunuzmu bilmiyorum ..5. haftadan itibaren doğuma kadar insülin kullandım.günde 4 defa..günde 11 kere şekerimi ölçtüm sabah akşamda kan sulandırıcı iğnemi yaptım..vücudumun heryeri iğnelerden kist oldu artık iğne yapacak yer bulamıyordum..defalarca kanamam oldu bir çok kez hastanede yattım bazen haftada 4 kere ultrason yapıldı..9 ayım hastanede geçti diyebilirim..ama hep dua ettim sağlıklı hayırlı evlatsa doğsun diye..biraz hareket etmese panik oldum hastaneye koştum..daha neler neler.... ama hiç vazgeçmedim kızımdan ölümden döndüm kızım için..lütfen pes etmeyin .. en önemli şey iyi bir doktor..hepinize bol şans diliyorum dualarım bebek isteyen herkes için...

Yemin ederim acaba zeynep napıyor nasıldır acaba yazmış mıdır diye girdim. Yazını okudum cook sevındım iyi olduğunuza :) Allah daha da iyi etsin inşallah :) hep dualarımdasınız :) Allah isteyen herkese ve bana da o günleri nasip eder inşallah :)

Benim oğlumu ilk kaybettiğim zamanlarda yeni hamileydin .o dönemlerini Hatırlıyorum.dopduğu zamanı bile hatta :))..sağlıkla büyüsün inşallah.şimdi bende hamileyim .şimdiden Sıkıntılar var ama inanıyorum Rabbim bu bebeğimi kucağıma verecek ...ben ikinci bebeğimi de kaybetmiştim :(((

Merhaba arkadaşlar grubun eski üyelerindenim. 2012 de 26 haftalık preklamsi ve help sendromu nedeniyle doğum yaptım . Bir ay hastanede yattım tam çıkacakkrn help sendromuna çevirdi bebeğim üç gün yaşadı ve öldü. Çok zor günlerdi ve umutsuz günlerdi. Doktorlar hiç garanti vermediler hele ki help konusunda.. Tam bir sene sonra hiç beklemeden hamile kaldım şu an oğlum çok şükür kucağımda. Gebelik boyunca 04 lük kan sulandırıcı iğne coraspin balıkhapı bol kalsiyum bol protein ve kilo almamaya dikkat ettim 37 bitince tansiyonum yükseldi ama ne help ne de preklamsi yaşamadım. Lütfen umutsuz olmayın her hamilelik kendine özgü. Nir arkadaşımda 2 kayıptan sonra üçüncüyü kucağına aldı . Pozitif olun Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

idare etmek ne demek yanındayız merak etme

Merhaba arkadaşlar grubun eski üyelerindenim. 2012 de 26 haftalık preklamsi ve help sendromu nedeniyle doğum yaptım . Bir ay hastanede yattım tam çıkacakkrn help sendromuna çevirdi bebeğim üç gün yaşadı ve öldü. Çok zor günlerdi ve umutsuz günlerdi. Doktorlar hiç garanti vermediler hele ki help konusunda.. Tam bir sene sonra hiç beklemeden hamile kaldım şu an oğlum çok şükür kucağımda. Gebelik boyunca 04 lük kan sulandırıcı iğne coraspin balıkhapı bol kalsiyum bol protein ve kilo almamaya dikkat ettim 37 bitince tansiyonum yükseldi ama ne help ne de preklamsi yaşamadım. Lütfen umutsuz olmayın her hamilelik kendine özgü. Nir arkadaşımda 2 kayıptan sonra üçüncüyü kucağına aldı . Pozitif olun Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
canım lütfen bizim facedeki gruba katılırmısınız tecrübelerinize ihtiyacımız var ismi preeklampsi+help sendromu geçiren anneler

Benim oğlumu ilk kaybettiğim zamanlarda yeni hamileydin .o dönemlerini Hatırlıyorum.dopduğu zamanı bile hatta :))..sağlıkla büyüsün inşallah.şimdi bende hamileyim .şimdiden Sıkıntılar var ama inanıyorum Rabbim bu bebeğimi kucağıma verecek ...ben ikinci bebeğimi de kaybetmiştim :KK43:((
canım lütfen bizim facedeki gruba katılırmısınız tecrübelerinize ihtiyacımız var ismi preeklampsi+help sendromu geçiren anneler

Yemin ederim acaba zeynep napıyor nasıldır acaba yazmış mıdır diye girdim. Yazını okudum cook sevındım iyi olduğunuza :) Allah daha da iyi etsin inşallah :) hep dualarımdasınız :) Allah isteyen herkese ve bana da o günleri nasip eder inşallah :)
canım çok sağol..rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu..inşallah sende yaşarsın bu duyguyu en kısa zamanda..biliyomusun en önemlisi sağlıklı bir bebek ve sağlıklı bir anne..biz iyi olmazsak kim bakar minnoşlarımıza..rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar ve anneler nasip etsin..

Benim oğlumu ilk kaybettiğim zamanlarda yeni hamileydin .o dönemlerini Hatırlıyorum.dopduğu zamanı bile hatta :))..sağlıkla büyüsün inşallah.şimdi bende hamileyim .şimdiden Sıkıntılar var ama inanıyorum Rabbim bu bebeğimi kucağıma verecek ...ben ikinci bebeğimi de kaybetmiştim :KK43:((

inşallah herşey istediğini gibi olur..ben 3 kayıp yaşadım..doktorum 17 kez düşük yapan hastam var deyince çok korkmuştum:)) düşünsene hayatın hamilelikle geçiyor..benim son denememdi eşim de bende istemiyoduk artık..yorulmuştuk..
ne gibi sıkıntılar var..inşallah hepsi su gibi akıp gider

Mutluluk.....
Bana da nasip oldu sonunda. Topikteki eski arkadaşlar Beygü, nehirin annesi, nigar, esra, zeynep beray bilirler çelikprensesin neler yaşadığını...27 haftalık preeklampsinin ardından oğlunu kaybeden ve tekrar hamile kalıp bu sefer de 37. haftalık hamileyken eş ayrılması yüzünden bir gecede bir anda ansızın bebeğini kaybeden çelikprensesim ben.
Bu sefer ne preeklampsi oldum ne de eş ayrılması ne de başka bir şey. Ama çok korktum. Çocuğuma bir parça bir şey satın almadım, hiç hayal kurmadım. Yalnızca Allah'a kendimi bıraktım. Ve 38+0 da önce Rabbimin izniyle sonra değerli doktorum Sermet Sağol'un destekleriyle kızımı kucağıma aldım. Herşey rüya gibi. Öyle alışmışımki acılara, gözyaşlarına,doğumdan sonra boşalan bir rahmin yarattığı hüzne, şimdi hastane odasına bebekle gelmek, eve bebeğinle girmek, baş sağlığı yerine doğum tebrikleri almak hepsi rüya gibi.
Hamileliğim esnasında ve ameliyat sırasında bizler gibi olan ve olmayan tüm bebek isteyen kadınlar için dua ettim. Meryem suresini okuyun, hissederek okuyun. Allah için herşey kolaydır, ol der ve olur. Herkese bebek veren Allah bizlere niye vermesin.
Bebek isteyen kardeşlerim; duayla kalın ve en güzel dualarda yer alın inşallah
.

Gözünüz Aydın,çok sevindim.
Öyle güzel anlattınız ki göz yaşlarımı tutamadım.
Darısı başımıza.duanızda unutmadığınız için Allah Razı olsun sizden.

Back