- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #3.081
Bende hamile kalmadan önce doktora gitmiştim bana genetik test yapılmadı sadece kan ve idrar testi yapıldı bunun sonucuna görede folik coraspirin ve vitamin verdiMerhaba Arkadaşlar.Genetik test sonucum çıktı.MTHFR C677T bu sonuç farklı.Doktorum herşeyin normal dedi.Temmuz gibi folik asite başlarsın Eylül gibi korunmayı bırakırsın.Hamile kalınca düşük dozda aspirine başlarız dedi.Benim merak ettiğim bu değer hakkında hiç bişey sölemedi ne anlama geliyor.Hamile kalırsam neler yapmam gerekiyor.Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Arkadaslar az önce tansiyonumu ölçtüm 130 90 çıktı 11 haftalık hamileyim lütfen ikinci bebeğini doğum yapanlar yada hamile olanlar yüksekmi sizlerin tansiyonu kaçtı cevap veriseniz sevinirim
teşekkür ederim dün gittik doktora önemsiz bişey dedi dün gece rahat uyudum ödüm kopuyodu bişey olacak diye..
Riskli gebelik uzmanı kontrolü altindayim ilk bebeğim preeklampsiden 31 haftalık doğdu 29. Haftada çıkmıştı onda şu an 11 haftalıp hamileyim akşam ölçtüm 13 e 9 çıktı moralim bozuldu tuzsuz yiyorum ama her zaman dikkat edemiyorum bundan sonra tuzu cikaricam tamamen doktorumda 20. Haftadan sonra tansiyon takibi yapıcaz demisti 14e 9 olursa gel demişti gitmeye gerek yok sanırım yine tansiyonumu ölçer im yükselişe giderim bu arada siz hamilemisinizÖncelikle telaşlanmayın. Preeklampsi denilen il8let 20. Haftadan sonra ortaya cıkıyor. Birseye sıkıldıysanız kafanızı taktıysanız yada yorulduysanız ondan cıkmış olabılır. Bol su içmenizi dinlenmenizi ve tuzdan uzak durmanızı tavsıye ederım. Birde bi kere ölçtünüz yuksek cıktıysa bundan sonra gunde üç defa sabah öğlen akşam hergun aynı saatte sakin oldugunuzda tansıyonunuzu ölçün. Bır yere yazın eger yuksekse doktorunuzu bılgılendırınn. Doktora gıtsenızde sızden bunu ısteyecek. Ve bır kardıyolojıye yönlendırecektır. Stres yapmayın ama rahatta olmayın kontrol altında olmazda fayda var. Siz daha önce preeklampsi gecırmışmıydınız?
Merak etmeyin sizin ilk cocugunuzla şimdiki arasında uzun bir süre var sürenin uzun olmasi iyi vücut kendini yeniliyor çünkü inşaallah yasamayiz tekrar saglikla kucağımıza slirizKızlar bende oğluma hamileyken 13 yıl önce yani preaklampsi +help sendromu geçirdim ve şimdi 10 haftalık hamileyim bende başıma tekrar gelirmi diye korkuyorum ama nasip herşey inşallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilirim bebişimi
sara_k arkadaşım korkmayın. Allahın izniyle sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inş.Burdaki arkadaşların hepsi 2.hamileliklerinde sağlıklı bi şekilde geçirdiler.Sende hayırlısıyla mutlu sona ulaşcaksın.Dualarım seninleRiskli gebelik uzmanı kontrolü altindayim ilk bebeğim preeklampsiden 31 haftalık doğdu 29. Haftada çıkmıştı onda şu an 11 haftalıp hamileyim akşam ölçtüm 13 e 9 çıktı moralim bozuldu tuzsuz yiyorum ama her zaman dikkat edemiyorum bundan sonra tuzu cikaricam tamamen doktorumda 20. Haftadan sonra tansiyon takibi yapıcaz demisti 14e 9 olursa gel demişti gitmeye gerek yok sanırım yine tansiyonumu ölçer im yükselişe giderim bu arada siz hamilemisiniz
Arkadaslar az önce tansiyonumu ölçtüm 130 90 çıktı 11 haftalık hamileyim lütfen ikinci bebeğini doğum yapanlar yada hamile olanlar yüksekmi sizlerin tansiyonu kaçtı cevap veriseniz sevinirim
Cnm ya senede cikiyormuydu böyle 13 e 9 ciktimi en fazla kaç oluyordu sende şimdi tansiyonum düştüs inşaallah cikmazcanım korkma bir defa yüksek çıksa bişey olmaz..ama üst üste yüksek çıkarsa doktorunla görüş..
Riskli gebelik uzmanı kontrolü altindayim ilk bebeğim preeklampsiden 31 haftalık doğdu 29. Haftada çıkmıştı onda şu an 11 haftalıp hamileyim akşam ölçtüm 13 e 9 çıktı moralim bozuldu tuzsuz yiyorum ama her zaman dikkat edemiyorum bundan sonra tuzu cikaricam tamamen doktorumda 20. Haftadan sonra tansiyon takibi yapıcaz demisti 14e 9 olursa gel demişti gitmeye gerek yok sanırım yine tansiyonumu ölçer im yükselişe giderim bu arada siz hamilemisiniz
Yok değilim. Cesaret edemiyorum daha. Allah hayırlısını versin cümlemize.
Canım sen genetik testi yaptırmışmıydın.Benim Eylülde tam bi sene oluyor.İnşallah ben düşünüyorum.Senle birilikte hamile kalmışız bakmışsın.
allah razı olsun canımMerak etmeyin sizin ilk cocugunuzla şimdiki arasında uzun bir süre var sürenin uzun olmasi iyi vücut kendini yeniliyor çünkü inşaallah yasamayiz tekrar saglikla kucağımıza sliriz
İnşaallah hayırlısı ile kucağımıza alırız ben tuzu tamamen kestim ekmeği bile fırında tuzsuz yaptıracak dikkat etmemiz gerekiyor süt yumurta yogurt ceviz 2 porsiyon meyve dedi benim doktorum hamur işi zaten yemiyordum inşaallah bir de şeker çıkmaz merak etmeyin cevremde 3. Çocuğunu doğum yapanlar var saglikla kucagina alan çok örnek var tuzu kesin derimBen doktora gittim doktor ihtimal var ama korkma dedi kontrol altında olacaksın dedi birde preaklampsi ve help geçirenlerde bir kaç hastalık genelde oluyo mesela şeker gibi dedi şekerimde 109 çıktı biraz yüksek diyet yap dedi şekerli şeyler tüketme ve hamurişi kızartmadan uzak dur dedi normalde tamsiyonym düşüktü bugün dr ölçtü 14 off böyle giderse tansiyon ilacına başlarız dedi
Çok geçmiş olsun burada olumlu çok örnek var benim çevremde de preeklampsi yi yasamayip sağlıklı kucağına alanlar var doktor kontrolünde olursanız inşaallah bir şey olmaz tabi hamile kalmadan önce gitmek gerekiyor siz sanslisiniz uzun bir ara var Bebeğinizin sağlık durumu nasıl şimdi bende 2. Ye hamileyim 11 haftalık inşaallah yasamayiz tekrar birde şunu söyleyecektim burdaki tüm arkadaslara Çörek otu yağı tansiyonu dengeliyormuş acaba kullansakmiMerhaba kızlar,
Daha önce de yazmıştım
Ben 8 yıl önce doğum yaptım. Preaklamsi teşhisim 6. Ayda kondu. 35 kg aldım inanılmaz ödem vardı yüksek tansiyon gözümün önünde yıldızlar vs 36 haftalık ani kanama gelince plesenta da eşikten ayrılınca doğuma girdim zor bir ameliyat geçirmişim plesanta rahime yapışmış kazıdılar 10 gün antibiyotik tedavi oldum doğum öncesi ve sonrsı tansiyon hapları aldım yüksek tansiyon kanı pıjtılaştırdığı için kanı sulandırmak için aspirin önerilerine katılıyorum. Çok şükür 2 kg olarak doğdu bebeğim. Küvezede gerek olmadı. Aradan 8 yıl geçti. 2. İçin doktorum kontrol altında olursan yeniden doğum yapabilirsin dedi. Şimdi düşünüyorum 2. Yi. Bende başka sorunlarda vardı. 2. Hamileliği sorunsuz geçen ve sağlıklı doğum yapan varmı?
Canım Teşekkürederim çok şükür büyüdü gayet iyi.Çok geçmiş olsun burada olumlu çok örnek var benim çevremde de preeklampsi yi yasamayip sağlıklı kucağına alanlar var doktor kontrolünde olursanız inşaallah bir şey olmaz tabi hamile kalmadan önce gitmek gerekiyor siz sanslisiniz uzun bir ara var Bebeğinizin sağlık durumu nasıl şimdi bende 2. Ye hamileyim 11 haftalık inşaallah yasamayiz tekrar birde şunu söyleyecektim burdaki tüm arkadaslara Çörek otu yağı tansiyonu dengeliyormuş acaba kullansakmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?