• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

cümleten geçmiş olsun arkadaşlar. ben de yazmıştım önceki sayfalarda ilk hamileliğimde başıma geldi bu hastalık. çok çok süper giden hamileliğim 29. haftada tansiyonumun yüksek gittiğini fark etmemizle idrar tahlilinde 2 gr a kadar protein ve preeklampsi teşhisi koyuldu. 4 gece yoğun bakımda kaldım protein 8 gr a kadar yükseldi ve bebek 1 gram dahi kilo alamadı. 30. haftayı tamamlayamadan acil sezeryana aldılar. yaklaşık 29 haftalık gelişim gösterebilmişti bebeğim. 1070 gr ve 36 cm.. 52 gün kuvözde kaldı. şu an 1 yaşını geçti Allah'a şükürler olsun. Korkmayın, çaresi olmayan bir hastalık belki ama çok çok sıkı takip altında bence 26 lı haftaları bulabilirsiniz. 28-29 haftalarda bebeğin yaşam şansı oldukça yükseliyor. Bu da bir sınav. Normalde çok sağlıklı bir insanım ama bu hastalık bir anda ortaya çıktı ve vücudumu harap etti ama hiç bir özel takip yaptırmıyordum ben. Bilinçli ve bu hastalığı tanıyan bir doktor lazım bizim gibi hastalara. Allah hepimize bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.

yüksek tansiyon, aşırı ödem ve idarda protein atılımıyla teşhis kondu. haftam çok erken ve değerlerimde çok yüksek olduğu için hiç ümit vermediler 3 ayrı doktora gittik ve hepsi 28. haftayı göremezsin deyip kendimi en kötüsüne hazırlamamı söyledi. çok zor şeyler bunlar yaşayan bilir ki sen en acısını yaşamışsın zaten. ama bugün yarın direnç oluşumu beklenirken hiç oluşmadı ve hiçbir doktor buna bir açıklama getiremedi mucize dediler sadece zaten bu preeklampside tıp tamamen çaresiz. 34 e kadar geldim çok şükür bebeğimde hala sorun yoktu gelişimi hala çok iyi devam ediyordu ama benim ödemim öylesine artmıştı ki artık bütün iç organlarım sıkışmış yerlerde sürünüyordum. tansiyon hala 18/11 lerde seyrediyordu ve idrarda protein iyice yükselmişti. bu öyle bir illet ki herşey aniden kötüleşebiliyor ve bebek bir anda karnında öle biliyor daha fazla riske girmemek için doğum kararı aldılar. bende sürekli kan sulandırıcı, tansiyon ilacı omega 3,kalsiyum ve magnezyum kullandım. umudunu kaybetme rüzgar gülü belki bu sefer sende böyle şanslı olabilirsin.

hamilellikte vücut tansiyonu düşürürmüş ki damarlar genişlesin bebeğe giden kan miktarı artsın bu doğal bir tepki bebek için uygun yaşam koşullarını oluşturuyor kendi kendine. bizde olan ise tam tersi vücut bebeği istemiyor bir nevi alerji gibi düşünün. bebeği istemediği için tansiyonu yükseltiyor ki damarlar daralsın (yani damar direnci oluşsun) bebek beslenemesin ve hamilelik son bulsun. burda ki tek önemli nokta vücudunuzun tansiyona olan dayanıklılığı damarlarda daralma ne kadar geç oluşursa o kadar fazla ilerleyebilirsiniz. bu sebeple erken preeklampsilerde devam etme şansı daha düşük. 20. haftada tanı konulsa 3-4 hafta içinde oluşan damar direnci bebeği kaybetmek demektir. fakat 36. haftada tanı konulsa hamilelik o gün sonlandırılsa bile bebeğin yaşama şansı çok yüksek oluyor. burda çok bilmiş gibi görünmek istemem tek istediğim benim yaşadıklarımı yaşayanlara umut olmak. günlerce araştırma yaptım erken preeklampsi yaşayıpta bebeğini sağsalim kucağına alan var mı diye.
Sezers hmm cuma günü doppler yapıldı doktorum bebege giden damarlarda daralma olduğunu söyledi ikisindede 24 haftalık daha korkuyorum malesef bir tedavisi yok sizde direnç cikmamasi iyi benim tsndiyonum iyi prorrin kscsgida yok dimdilik facebookta preeklampsi+ help sendromu yaşayan anneler grubu var isterseniz katılın

Benim 20.haftada tansiyon yüksekliği, doppler damar akimlarında çentik,böbrekte protein atimi ile preeklampsi teşhisi kondu.Maalesef çok erken dönem olduğu için bebeğimi 26.haftada kaybettim. pıhtılaşma testi sonucunda kan değerlerimin pıhtılaşma eğilimli olmasi cikti.Bundan sonraki hamilelikte kan sulandirici iğne olucam
Merhaba ilk bebeginizmi dr kontrolunde degilmiydiniz coraspirin falan kullanmasını mi iki taraftada mi tıkanıklık vardi

cümleten geçmiş olsun arkadaşlar. ben de yazmıştım önceki sayfalarda ilk hamileliğimde başıma geldi bu hastalık. çok çok süper giden hamileliğim 29. haftada tansiyonumun yüksek gittiğini fark etmemizle idrar tahlilinde 2 gr a kadar protein ve preeklampsi teşhisi koyuldu. 4 gece yoğun bakımda kaldım protein 8 gr a kadar yükseldi ve bebek 1 gram dahi kilo alamadı. 30. haftayı tamamlayamadan acil sezeryana aldılar. yaklaşık 29 haftalık gelişim gösterebilmişti bebeğim. 1070 gr ve 36 cm.. 52 gün kuvözde kaldı. şu an 1 yaşını geçti Allah'a şükürler olsun. Korkmayın, çaresi olmayan bir hastalık belki ama çok çok sıkı takip altında bence 26 lı haftaları bulabilirsiniz. 28-29 haftalarda bebeğin yaşam şansı oldukça yükseliyor. Bu da bir sınav. Normalde çok sağlıklı bir insanım ama bu hastalık bir anda ortaya çıktı ve vücudumu harap etti ama hiç bir özel takip yaptırmıyordum ben. Bilinçli ve bu hastalığı tanıyan bir doktor lazım bizim gibi hastalara. Allah hepimize bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.

Merhaba ilk bebeginizmi dr kontrolunde degilmiydiniz coraspirin falan kullanmasını mi iki taraftada mi tıkanıklık vardi
Merhaba benim du an iki damardada daralma var tıp çaresiz malesef ikinci bebeğim perinatolog kontrolündeyim ama daralma için yapilacak bir şey yok inşaallah saglikla kucağımıza alırız tüm hamilelerle birlikte preeklampsi+help sendromu grubu var katilmak isterseniz

canım benim sana preeklampsi teşhisi konuldumu çünkü idrarda protein atılımının 500 mlg. olması, tansiyonun 14/9 a çıkması ve aşırı ödem oluşmasıyla tanı konuluyor. kaldı ki bunlar alt sınır değerler hafif preeklampsi teşhisi konulması için gerekli olan. senin tansiyonun normalmiş, protein atılımında yok ödemden bahsetmemişsin damar direncinin sebebi başka birşey olmasın. doktorun tam olarak ne dedi yazabilir misin? bebeğin kilo alımı tamamen mi durdu offf ya soruyorum ama içim acıtıyo bu sorular sana herkesden daha yakın içinde taşıdığın yavruna hiçbirşey yapamıyorsun ya allahım yardımcın olsun bitanem

Canım sıkılmak ne demek, aklına gelen her şeyi sorabilirsin. elimden geldiğince yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
Endokrine yönlendirme nedeni gebelik şekerinin yanında troid yetmezliği de yaşayabilirsin demişti ve gerçekten gebelik döneminde troid yetmezliği yaşadım, vücudum hem bebek hem benim için yeterli hormon üretmedi ve ben takviye olarak ilaç kullandım. belki ilk haftalarda yönlendirmeyebilir daha sonrası için doktoruna bir sor derim.. yürüyüş için ise yorucu olmayan yürüyüşler her gün yarım saat mutlaka yürüdüm. yürüyüş tansiyonu dengeliyor tabi ki preklampsi gelişirse yorulmamak ve bol bol dinlenmek gerekiyor. 20. hafta da doktorum doopler ultrasonda bakarak preklampsi yaşayıp yaşamayacağını söyleyeceğim demişti . 20. haftaya geldiğimde gerekli incelemeleri yapıp preklampsi öngörmediğini söyledi ve gerçekten de p sini bile yaşamadım çok şükür ama dediğim gibi gebelik şekeri ile uğraşmaktan dikkat etmekten preklampsi aklıma bile gelmiyordu artık. Herkes hamileliğinin tadını çıkartırken istediğim hiç bir şeyi bile yiyememiştim sadece diyet listemi uyguluyordum. Geldi geçti , bu süreç geçici , daha bilinçli davranınca üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. sana tavsiyem şimdiden preklampsi ye şartlanmadan ama tedbiri de elden bırakmadan rahat bir hamilelik geçirmeye bak. umarım sen de gebelik şekeri gelişmez , ailende şeker gibi hikayeler yoksa zaten endişe etmene gerek yok.
canım benim senin nerdeyse bütün yazdıklarını okudum seninle nehirine ağladım denizine sevindim benimde 1 aylık bir oğlum var 22. haftada başlayan preeklampsi sebebiyle 34 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım. çok şükür ben şanslı olanlardandım. şimdi ikinci bebeği istiyorum yaşım 34 ve tekrar aynı şeyleri yaşarsam daha ileri bir yaşta atlatamamaktan korkuyorum. bu sebeple çok beklemeyim diyorum bilemiyorum doğru mu düşünüyorum. 2. hamileliğinde 3,5 kilo almışsın ben 34. haftamda 37 kilo almıştım ve daha ilk aydan şişmeye başlamıştım. acılarını tazelemek istemem ama ilk hamileliğinde kaç kilo almıştım bilgi verebilir misin.

canım benim senin nerdeyse bütün yazdıklarını okudum seninle nehirine ağladım denizine sevindim benimde 11 aylık bir oğlum var 22. haftada başlayan preeklampsi sebebiyle 34 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım. çok şükür ben şanslı olanlardandım. şimdi ikinci bebeği istiyorum yaşım 34 ve tekrar aynı şeyleri yaşarsam daha ileri bir yaşta atlatamamaktan korkuyorum. bu sebeple çok beklemeyim diyorum bilemiyorum doğru mu düşünüyorum. 2. hamileliğinde 3,5 kilo almışsın ben 34. haftamda 37 kilo almıştım ve daha ilk aydan şişmeye başlamıştım. acılarını tazelemek istemem ama ilk hamileliğinde kaç kilo almıştım bilgi verebilir misin.

canım benim sana preeklampsi teşhisi konuldumu çünkü idrarda protein atılımının 500 mlg. olması, tansiyonun 14/9 a çıkması ve aşırı ödem oluşmasıyla tanı konuluyor. kaldı ki bunlar alt sınır değerler hafif preeklampsi teşhisi konulması için gerekli olan. senin tansiyonun normalmiş, protein atılımında yok ödemden bahsetmemişsin damar direncinin sebebi başka birşey olmasın. doktorun tam olarak ne dedi yazabilir misin? bebeğin kilo alımı tamamen mi durdu offf ya soruyorum ama içim acıtıyo bu sorular sana herkesden daha yakın içinde taşıdığın yavruna hiçbirşey yapamıyorsun ya allahım yardımcın olsun bitanem
Cnm bwnim ilk bebeğim 31 haftalık preeklampsi den dolayı erken oldu şu sn 2 yaşında tansiyonum iyi şükür 24 haftalık hamileyim doppler de daralma yani direnç olduğunu söyledi doktorum oyuzden burda sormak istedim daralma olduktan sonra kaçıncı haftaya kadar bebek duruyor anne karnında sonuçta ben preeklampsi yi yaşadım doktorum olumlu konuşuyor ama ben korkuyorum kizimda ken sadece solda daralma vardı şimdi iki tarafta dr az dedi sen hatirliyormusun sende daralma varmiydi bebege giden damsrlarda

canım benim senin nerdeyse bütün yazdıklarını okudum seninle nehirine ağladım denizine sevindim benimde 1 aylık bir oğlum var 22. haftada başlayan preeklampsi sebebiyle 34 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım. çok şükür ben şanslı olanlardandım. şimdi ikinci bebeği istiyorum yaşım 34 ve tekrar aynı şeyleri yaşarsam daha ileri bir yaşta atlatamamaktan korkuyorum. bu sebeple çok beklemeyim diyorum bilemiyorum doğru mu düşünüyorum. 2. hamileliğinde 3,5 kilo almışsın ben 34. haftamda 37 kilo almıştım ve daha ilk aydan şişmeye başlamıştım. acılarını tazelemek istemem ama ilk hamileliğinde kaç kilo almıştım bilgi verebilir misin.[/QUOTE
Sezers hnm 22. Haftada preeklampsi teşhisi konulmuş ya doppler mi yapilnisti bebege giden damarlarda daralma olmusmuydu facebookta preeklampsi+help sendromu yaşayan anneler grubu var isterseniz katılın orda hamile arkadaşlar var 3

yüksek tansiyon, aşırı ödem ve idarda protein atılımıyla teşhis kondu. haftam çok erken ve değerlerimde çok yüksek olduğu için hiç ümit vermediler 3 ayrı doktora gittik ve hepsi 28. haftayı göremezsin deyip kendimi en kötüsüne hazırlamamı söyledi. çok zor şeyler bunlar yaşayan bilir ki sen en acısını yaşamışsın zaten. ama bugün yarın direnç oluşumu beklenirken hiç oluşmadı ve hiçbir doktor buna bir açıklama getiremedi mucize dediler sadece zaten bu preeklampside tıp tamamen çaresiz. 34 e kadar geldim çok şükür bebeğimde hala sorun yoktu gelişimi hala çok iyi devam ediyordu ama benim ödemim öylesine artmıştı ki artık bütün iç organlarım sıkışmış yerlerde sürünüyordum. tansiyon hala 18/11 lerde seyrediyordu ve idrarda protein iyice yükselmişti. bu öyle bir illet ki herşey aniden kötüleşebiliyor ve bebek bir anda karnında öle biliyor daha fazla riske girmemek için doğum kararı aldılar. bende sürekli kan sulandırıcı, tansiyon ilacı omega 3,kalsiyum ve magnezyum kullandım. umudunu kaybetme rüzgar gülü belki bu sefer sende böyle şanslı olabilirsin.
Umarim Sezer s bundan sonraki hamileligim sağsalim sorunsuz geçer:anneadayı:

Ilk bebeğim di.perinatologum 19.haftalarda coraspin başlattı ve hergün günde önce 3 tane sonra 6 tane alfamet içiyor dum.Genede tansiyonum düşmüyor du.Bebeginde gelişim geriliği, sende bobrekte protein kaçağı , tansiyon yoksa hic korkma cnm. sağsalim bebegini kucağına alırsın inşallah...

Cnm bwnim ilk bebeğim 31 haftalık preeklampsi den dolayı erken oldu şu sn 2 yaşında tansiyonum iyi şükür 24 haftalık hamileyim doppler de daralma yani direnç olduğunu söyledi doktorum oyuzden burda sormak istedim daralma olduktan sonra kaçıncı haftaya kadar bebek duruyor anne karnında sonuçta ben preeklampsi yi yaşadım doktorum olumlu konuşuyor ama ben korkuyorum kizimda ken sadece solda daralma vardı şimdi iki tarafta dr az dedi sen hatirliyormusun sende daralma varmiydi bebege giden damsrlarda
bende damarlarda daralma hiç olmadı ama bilidiğim kadarıyla bebek gelişmeye devam ettiği sürece durabildiği kadar tutuyorlar gelişimi tamamen durunca dışarda yaşama şansı daha fazla olduğu için doğumu gerçekleştiriyorlar. benim kontrollerim 3 günde birdi her gittiğimde kan tahlillerim yapılıyor nst bağlanıyor ultrosonla kontrol edilip damar dobblerime bakılıyordu ayrıca her üçgünde birde 24 saatlik idrar toplama yapıyorduk. sanırım seninde bu şekilde devam etmen lazım. birde 26. haftaya geldiğinde doktorun mutlaka akciğer açıcı iğne yapsın çünkü herşey yolunda gitsede sen erken doğum riski taşıyorsun. eğer iğneye yapmazlar ve aniden doğum yapman gerekirse iğneyi vursalar bile 24 saat bekleyemeyebiliyorlar etkisini göstermesi için. tabi herşey önce allahtan ama doktorda çok önemli ben çok şanslıydım çok titiz ve çok temkinli bir doktorum vardı. sıkı takip olduğu zaman işler sarsa sarmaya başladığı anda duruma müdahale etme şansı oluyor en azından. seni çok iyi anlıyorum şuan endişeyle dolu geçmeyen günler 24+1,24+2,24+3 herbir + bir ay gibi 30 lu haftalar hiç gelmeyecek gibi inşallah bu seferde atlatıcaksın bitanem allahım korusun ikinizide ama doktorun muayenelerini sıklaştırsın eğer yapmıyorsa hemen değiştir. burda birçok arkadaşım doktoru yapması gereken yapmadığı için kaybetmiş bebeğini

Ilk bebeğim di.perinatologum 19.haftalarda coraspin başlattı ve hergün günde önce 3 tane sonra 6 tane alfamet içiyor dum.Genede tansiyonum düşmüyor du.Bebeginde gelişim geriliği, sende bobrekte protein kaçağı , tansiyon yoksa hic korkma cnm. sağsalim bebegini kucağına alırsın inşallah...
coraspin içmek çözüm mü demişti doktorum bilmiyoruz ama yinede belki işe yarar diye veriyoruz diyordu.alfemetten bende günde 9 tane alıyordum hiçbir işe yaramıyordu. tuzsuz yiyordum o da işe yaramıyordu. dediklerine göre bu yüksek tansiyon gibi bir durum değilmiş vücut bebeği istemediği ve ondan biran önce kurtulmak için tansiyonu yükseltip bebeğe giden kanı,besini,oksijeni kesmek için verdiği bir tepkiymiş. hastane yatışı bile tedavi amaçlı değil magnezyumdan başka bişi veremiyolar.
Umarim Sezer s bundan sonraki hamileligim sağsalim sorunsuz geçer:anneadayı:
umarım canım önce bir müjdeli haberi alalımda sonrasına bakıcaz ama en azından olsada neyle savaşıcağımı ve hangi doktorla devam edeceğimi biliyor olacağım ilkinde çok çaresiz çok şaşkın ve çok korkmuştuk.

Cnm protein kaçağı yok tandiyonumda iyi şimdilik ama her an her şey olabilir sonuçta damarlarda daralma var doktorum ayda bir randevu veriyor en iyi doktorlardan biri ama hayırlısı olsun seninde basın sağolsun cennete bir meleğin var Allah bir daha yasatmasin

Sezers hnm her doktor söylemiyor arter lerde direnç yani daralma varmi diyince söylüyor ben sormaSam belkide söylemeyecekti zaman geçmiyor dediğin gibi doktorum iyi en iyi perinatologlar arasında diye biliyorum ama ayda bir randevu veriyor başka bir perinatologa daha gideceğim inşaallah bir daha yasamayiz buraya fazla giremiyorum faceboktaki gruba gelirseniz iyi olur orda hamile arkadaşlar var bilgi sahibi oluyoruz bir çok seyden

Sezers hnm her doktor söylemiyor arter lerde direnç yani daralma varmi diyince söylüyor ben sormaSam belkide söylemeyecekti zaman geçmiyor dediğin gibi doktorum iyi en iyi perinatologlar arasında diye biliyorum ama ayda bir randevu veriyor başka bir perinatologa daha gideceğim inşaallah bir daha yasamayiz buraya fazla giremiyorum faceboktaki gruba gelirseniz iyi olur orda hamile arkadaşlar var bilgi sahibi oluyoruz bir çok seyden
Bir koca ay risk altındaki bir anne için çok bence ama senide tedirgin etmek istemem istersen farklı bir görüş daha al ben 3 kadın doğumcuyla tamamladım hamileliğimi inan hepsinden farklı farklı şeyler öğrendim tansiyonunu kendin hergün takip et bari

Merhaba kizlar benim hikayem biraz uzun ama anlatmak istiyorum yinede. 4 yillik evliyim ve uc hamilelik geçti başımdan once 3 aylikken düsürdum. Belli bi sure sonra tekrar kaldim ve 5. Ayda bebegin suyu bitti hemen tedaviye başladım kan pihtisi ortaya cikti ve igne kullandim. Ama artik hiç suyum kalmamisti ve zorunlu dogum yaptim kizim ölu doğdu. Bir bebeğimin olmasi icin cok cirpiniyordum doktor tekrar kalmamda sorun olmadığını soyledi ve 8 ay sonra tekrar kaldim 5. Ay kontorlum geçmişti buna sevinirken 6 ayda ellerim ayaklarm ve yüzüm sismeye basladi konyanin en iyi doktoru bildiğimiz Ali acara gittik preeklemsi geciriyordum tansiyonun 15 9 taa 20ye bile çıkmıştı 1 ay hastanede yattim. Böbreklerim en son su topladu artik ve doktorum acil sezeryana aldi. Bi kizim oldu Eslemim annem benim. Kizim 500 gramdi direniyordu yasama birgun iyi birgun kotu derken 1 ay gittik geldik sutumu verdik tipin yolladini mesken tuttuk ve birgun aci bir haber aldik bize veda etmisti Eslemim ciger yetmezliginden. Sezeryanimin ustunden 2 sene geçti simdi ve doktorum hamile kalmami istiyor kontrol altinda herseyin yolunda olacağını söylüyor. Ama korkuyorum kizlar buraya niye yazdım bilmiyorum sanirim cesaret etmek için okudunuz için teşekkür ederim... banada destek olun lutfen hamile kalmalimiyim

Merhaba kizlar benim hikayem biraz uzun ama anlatmak istiyorum yinede. 4 yillik evliyim ve uc hamilelik geçti başımdan once 3 aylikken düsürdum. Belli bi sure sonra tekrar kaldim ve 5. Ayda bebegin suyu bitti hemen tedaviye başladım kan pihtisi ortaya cikti ve igne kullandim. Ama artik hiç suyum kalmamisti ve zorunlu dogum yaptim kizim ölu doğdu. Bir bebeğimin olmasi icin cok cirpiniyordum doktor tekrar kalmamda sorun olmadığını soyledi ve 8 ay sonra tekrar kaldim 5. Ay kontorlum geçmişti buna sevinirken 6 ayda ellerim ayaklarm ve yüzüm sismeye basladi konyanin en iyi doktoru bildiğimiz Ali acara gittik preeklemsi geciriyordum tansiyonun 15 9 taa 20ye bile çıkmıştı 1 ay hastanede yattim. Böbreklerim en son su topladu artik ve doktorum acil sezeryana aldi. Bi kizim oldu Eslemim annem benim. Kizim 500 gramdi direniyordu yasama birgun iyi birgun kotu derken 1 ay gittik geldik sutumu verdik tipin yolladini mesken tuttuk ve birgun aci bir haber aldik bize veda etmisti Eslemim ciger yetmezliginden. Sezeryanimin ustunden 2 sene geçti simdi ve doktorum hamile kalmami istiyor kontrol altinda herseyin yolunda olacağını söylüyor. Ama korkuyorum kizlar buraya niye yazdım bilmiyorum sanirim cesaret etmek için okudunuz için teşekkür ederim... banada destek olun lutfen hamile kalmalimiyim
Merhaba melekler hnm basınız sağolsun öncelikle erken doğum sebeplerinin araştırılması gerekiyor mutlaka tek bir doktorla kalmayın başka perinatologlar bulun benim ilk bebeğim 31 haftalık 29 haftayla uyumlu doğdu bende son anda ali acara gittim şu sn Allaha Şükürler olsun iyi tekrar 25 haftalık hamileyim doktorum yine ali acar ama kendisi çok yoğun olduğu için ben ikinci bir doktora daha gideceğim şu an yine riskim var bebege giden damarlarda daralma var korkuyorum tansiyon sizdede tansiyön mu vardı acaba doktor bir şey söylemedi mi bence siz ilk başta genetik test yaptırın doktordan isteyin moralinizi bozmayin Alu bey iyi ama çok yoğun ali hoca olur derse deneyin derim

Melekcee hnm facebok kullanıyorsanız orada preeklampsi + help sendromu yaşayan anneler grubu var isterseniz katılın ilk bebeğini 28 haftalikken doğurup ikinci bebeğini 38. Haftada doğurdu iyi örnekler çok fazla yeterki doktor kontrolünde olun ben Ali acara sordum geçen cuma son haftayı gorebilirmiyim diye çok hastam oldu dedi ama preeklampsi yasaysnlarda malesef bebeğe giden damarlarda daralma oluyor ali bey gayet olumlu konuştu ama benim yinede moralim bozuk

canım benim allah sabır versin çok ağladım yazdıklarını okurken kaldı ki sen yaşamışsın bunların hepsini. bence sen herkesten çok hakediyorsun anne olmayı. şöyle düşün hayat öle birşey ki bir bakmışsın 3 sağlıklı çocuğu olan bir annenin elinde birtane bile çocuğu kalmamış ya da senin gibi 3 bebeğinide kaybetmiş umutsuz bir annenin kucağını dolduran bir yavrusu olmuş. yaşadığın acıyı sen biliyorsun evet yine hüsran olabilir ama olmaya da bilir .herşey çok güzel olacak inan buna ve aksini hiç düşünme bile benden sana tam destek vaktim bol ne zaman ne sormak istersen cevap veririm

Back