- 30 Ocak 2014
- 4.518
- 6.353
- 358
- Konu Sahibi nehirinannesi2011
- #3.121
cümleten geçmiş olsun arkadaşlar. ben de yazmıştım önceki sayfalarda ilk hamileliğimde başıma geldi bu hastalık. çok çok süper giden hamileliğim 29. haftada tansiyonumun yüksek gittiğini fark etmemizle idrar tahlilinde 2 gr a kadar protein ve preeklampsi teşhisi koyuldu. 4 gece yoğun bakımda kaldım protein 8 gr a kadar yükseldi ve bebek 1 gram dahi kilo alamadı. 30. haftayı tamamlayamadan acil sezeryana aldılar. yaklaşık 29 haftalık gelişim gösterebilmişti bebeğim. 1070 gr ve 36 cm.. 52 gün kuvözde kaldı. şu an 1 yaşını geçti Allah'a şükürler olsun. Korkmayın, çaresi olmayan bir hastalık belki ama çok çok sıkı takip altında bence 26 lı haftaları bulabilirsiniz. 28-29 haftalarda bebeğin yaşam şansı oldukça yükseliyor. Bu da bir sınav. Normalde çok sağlıklı bir insanım ama bu hastalık bir anda ortaya çıktı ve vücudumu harap etti ama hiç bir özel takip yaptırmıyordum ben. Bilinçli ve bu hastalığı tanıyan bir doktor lazım bizim gibi hastalara. Allah hepimize bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.