• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Merhaba kızlar,
Daha önce de yazmıştım
Ben 8 yıl önce doğum yaptım. Preaklamsi teşhisim 6. Ayda kondu. 35 kg aldım inanılmaz ödem vardı yüksek tansiyon gözümün önünde yıldızlar vs 36 haftalık ani kanama gelince plesenta da eşikten ayrılınca doğuma girdim zor bir ameliyat geçirmişim plesanta rahime yapışmış kazıdılar 10 gün antibiyotik tedavi oldum doğum öncesi ve sonrsı tansiyon hapları aldım yüksek tansiyon kanı pıjtılaştırdığı için kanı sulandırmak için aspirin önerilerine katılıyorum. Çok şükür 2 kg olarak doğdu bebeğim. Küvezede gerek olmadı. Aradan 8 yıl geçti. 2. İçin doktorum kontrol altında olursan yeniden doğum yapabilirsin dedi. Şimdi düşünüyorum 2. Yi. Bende başka sorunlarda vardı. 2. Hamileliği sorunsuz geçen ve sağlıklı doğum yapan varmı?
canım bende hamileyim bende 12 yıl önce preaklampsinin en şiddetli hali olan help sendromunu yaşadım ve şimdi gene hamileyim takip altındayım inşallah sağlıklı doğumlar yaparız

İnşaallah hayırlısı ile kucağımıza alırız ben tuzu tamamen kestim ekmeği bile fırında tuzsuz yaptıracak dikkat etmemiz gerekiyor süt yumurta yogurt ceviz 2 porsiyon meyve dedi benim doktorum hamur işi zaten yemiyordum inşaallah bir de şeker çıkmaz merak etmeyin cevremde 3. Çocuğunu doğum yapanlar var saglikla kucagina alan çok örnek var tuzu kesin derim
canım ben doktora gidince bir sorayım çörekotu yağını yazarım sizede

Çok iyi olur benimde 17 haziranda randevu ozaman sorarım yarın ikili test ve erken doğum olup olmayacagina dair bir test yapilcak sendende istedim dr testleri hemen hemen yakın haftamiz 12 haftalık olacak benimki
Hayır canım sadece haftaya ikili test yapılcakmış erken doğumum testi nasıl oluyor adını yazarmısın canım

C
Çok iyi olur benimde 17 haziranda randevu ozaman sorarım yarın ikili test ve erken doğum olup olmayacagina dair bir test yapilcak sendende istedim dr testleri hemen hemen yakın haftamiz 12 haftalık olacak benimki
anım bişey rica etcem bu yaşadıklarımızın tekrarlamaması için birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim ve senin daha önce yaşadıkların ve şimdi dr tekrarlama olasılığı hakkındaki düşüncesi ni yazarmısın ve sigara kullanıyormuydun onuda yaarsan sevinirim bu arada canım

C

anım bişey rica etcem bu yaşadıklarımızın tekrarlamaması için birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim ve senin daha önce yaşadıkların ve şimdi dr tekrarlama olasılığı hakkındaki düşüncesi ni yazarmısın ve sigara kullanıyormuydun onuda yaarsan sevinirim bu arada canım[/QUOTE
Cnm testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunuyor yazısı sonuçları alınca adını söylerim inşaallah ben sigara kullanmıyorum tabiki bilgi alışverişinde bulunamadı bendw sevinirim ben 2013 nisan ayında 31 haftalık preeklampsi taburcu olduğum kağıtta help send. Mu da yazıyor 1270 gr dogdu 1 yıl daha düsunmuyordum bebek ama oldu aslında hamile kalmadan önce coraspirin vitamin ve folik bunları kullanmamız gerekiyormuş ama plansız olunca yapacsk bir şey yok benim doktorum prof seninki nedir benim çevremde çok örnek var oyüzden rahatım inşaallah yasamayiz tekrar senin doktorun ne gibi önerilerde bulundu burda konyadayim

C

anım bişey rica etcem bu yaşadıklarımızın tekrarlamaması için birbirimizi gelişmelerden haberdar edelim ve senin daha önce yaşadıkların ve şimdi dr tekrarlama olasılığı hakkındaki düşüncesi ni yazarmısın ve sigara kullanıyormuydun onuda yaarsan sevinirim bu arada canım[/QUOTE
Cnm testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunuyor yazısı sonuçları alınca adını söylerim inşaallah ben sigara kullanmıyorum tabiki bilgi alışverişinde bulunamadı bendw sevinirim ben 2013 nisan ayında 31 haftalık preeklampsi taburcu olduğum kağıtta help send. Mu da yazıyor 1270 gr dogdu 1 yıl daha düsunmuyordum bebek ama oldu aslında hamile kalmadan önce coraspirin vitamin ve folik bunları kullanmamız gerekiyormuş ama plansız olunca yapacsk bir şey yok benim doktorum prof seninki nedir benim çevremde çok örnek var oyüzden rahatım inşaallah yasamayiz tekrar senin doktorun ne gibi önerilerde bulundu burda konyadayim

Sebnembrn testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunmuyor yazısı sonucu alınca söylerim sigara kullanmıyorum benim dr Prof senin doktorun iyimi bwnim ilk bebeğim 31 haftalik 29 haftayla uyumlu doğdu preeklampsi den dolayı ilk başta şu azalması olarak başladı sonra tansiyon taburcu olduğum kağıtta help send yazıyordu help sendromunu yasadimmi bilmiyorum aslında hamile kalmadan önce gitmek gerekiyor ama aniden olunca yapacsk bir şey yok ben 1 yıl daha düsunmuyordum hayırlısı artık mutlaka bilgi alışverişinde bulunalım şu an senin doktorun neler söyledi sen nelere dikkat ediyorsun riskli gebelik uzmanı mi doktorun

C
canım bende coraspırın folik adit imom omega kalsiyum sandoz ileri haftalardada magnezyum tablet kullanacakmışım benim doktorum erken doğuma karsıda 20.haftadan sonra 10 günde bir kontrol dedi şekerine dikkat et beyaz ekmek pilav makarna hamurişi yok yasak her gelişmeyi bildirelim canım birbirimize destek olarak atlatcax inşallah bol bol dua edelim

Sebnembrn testin adını bilmiyorum dr kağıda yazdı okunmuyor yazısı sonucu alınca söylerim sigara kullanmıyorum benim dr Prof senin doktorun iyimi bwnim ilk bebeğim 31 haftalik 29 haftayla uyumlu doğdu preeklampsi den dolayı ilk başta şu azalması olarak başladı sonra tansiyon taburcu olduğum kağıtta help send yazıyordu help sendromunu yasadimmi bilmiyorum aslında hamile kalmadan önce gitmek gerekiyor ama aniden olunca yapacsk bir şey yok ben 1 yıl daha düsunmuyordum hayırlısı artık mutlaka bilgi alışverişinde bulunalım şu an senin doktorun neler söyledi sen nelere dikkat ediyorsun riskli gebelik uzmanı mi doktorun
Benim dr operator ama çok hassas ve ilgili bu durumla şifa hastanesi izmir
Ama gene şifada riskli gebelik uzmanı prof buldum onada gideyim diyorum çünkü sanki bişey olcak gibi korkuyorum
Benim 2003 yulında doktor hatasından oldu ben şişmeye başlamıştım dr hiç önemsemedi ve bir ay sürekli tansiyon ve halsizlik vardı dr anlamadı onun yüzünden help oldum canım

D
oktor bide şu nu dedi göbek kordonundaki kireçlenme yada tıkanma sonucu oluyo bence dedi

Arkadaşlar Merhaba hamile olanlar nasıl gidiyor tansıyonunuz yükseliyor mu benim şimdilik iyi bir sıkıntı yok inşaallah böyle devam eder. Facebook ta preeklampsi + help sendromu geçirenler diye grup var hamile arkadaşlar orada bilgi paylaşıminda bulunalım destek oluruz

Nehirinannesi2011 ve diğer saglikla kucağına alanlar bir sorum olacakti sizlere yapılan renkli dopplerde 20. Ve 24. Haftalar arasjnda yapılan centiklenme ciktimi yani bebege giden damarlarda direnç daralma lütfen cevaplarsaniz çok sevinirim cıktıysa sonradan düzelme oldumu

merhaba arkadaşlar bende 22.haftada başlayan erken preeklampsi nedeniyle 34 haftalık doğum yaptım. şimdi ikinci bebeği düşünüyorum tabiki doktorum onaylarsa gidip görüşücem ama hiç korkmuyorum bu illetten tek kurtuluşu sıkı takip işler riske girdiği anda doğumu gerçekleştirmek. bundan sonra yaşayacaklarınız kaçıncı haftada olduğu ile ilgili. eğer 28. haftayı geçtiyseniz bebeğinizin şansı yüksek fakat 28.haftanın altındaysanız allah yardımcınız olsun. ama bir kere başardık bir daha neden olmasın ki pozitif olmak lazım evlat çok tatlı herşeye değer. ama help sendromu yaşayan arkadaşlar yada doktoru asla diyen arkadaşlar çocuğumun kardeşi olsun derken onu annesiz bırakabilirsiniz

Sezers hnm 22. Haftada başladı diyorsunuz bunu nasıl anladınız dopplerde falan mı çıktı sizdede centiklenme yani direnç ciktimi çocuğa giden damarkarda

Benim 20.haftada tansiyon yüksekliği, doppler damar akimlarında çentik,böbrekte protein atimi ile preeklampsi teşhisi kondu.Maalesef çok erken dönem olduğu için bebeğimi 26.haftada kaybettim. pıhtılaşma testi sonucunda kan değerlerimin pıhtılaşma eğilimli olmasi cikti.Bundan sonraki hamilelikte kan sulandirici iğne olucam

Sezers hnm 22. Haftada başladı diyorsunuz bunu nasıl anladınız dopplerde falan mı çıktı sizdede centiklenme yani direnç ciktimi çocuğa giden damarkarda
bende hastalık tipik seyretmedi tansiyonum hiç düşmüyordu ama yinede damar direnci oluşmadı 3 günde bir dobler çekiliyordu doktorum çok seviniyorum ama bir taraftan da inanamıyorum diyordu. bebeğim damar direnci oluşmadığı için kilo almaya devam etti gelişimi hiç durmadı çok şanslıydık.

Benim 20.haftada tansiyon yüksekliği, doppler damar akimlarında çentik,böbrekte protein atimi ile preeklampsi teşhisi kondu.Maalesef çok erken dönem olduğu için bebeğimi 26.haftada kaybettim. pıhtılaşma testi sonucunda kan değerlerimin pıhtılaşma eğilimli olmasi cikti.Bundan sonraki hamilelikte kan sulandirici iğne olucam

yüksek tansiyon, aşırı ödem ve idarda protein atılımıyla teşhis kondu. haftam çok erken ve değerlerimde çok yüksek olduğu için hiç ümit vermediler 3 ayrı doktora gittik ve hepsi 28. haftayı göremezsin deyip kendimi en kötüsüne hazırlamamı söyledi. çok zor şeyler bunlar yaşayan bilir ki sen en acısını yaşamışsın zaten. ama bugün yarın direnç oluşumu beklenirken hiç oluşmadı ve hiçbir doktor buna bir açıklama getiremedi mucize dediler sadece zaten bu preeklampside tıp tamamen çaresiz. 34 e kadar geldim çok şükür bebeğimde hala sorun yoktu gelişimi hala çok iyi devam ediyordu ama benim ödemim öylesine artmıştı ki artık bütün iç organlarım sıkışmış yerlerde sürünüyordum. tansiyon hala 18/11 lerde seyrediyordu ve idrarda protein iyice yükselmişti. bu öyle bir illet ki herşey aniden kötüleşebiliyor ve bebek bir anda karnında öle biliyor daha fazla riske girmemek için doğum kararı aldılar. bende sürekli kan sulandırıcı, tansiyon ilacı omega 3,kalsiyum ve magnezyum kullandım. umudunu kaybetme rüzgar gülü belki bu sefer sende böyle şanslı olabilirsin.

hamilellikte vücut tansiyonu düşürürmüş ki damarlar genişlesin bebeğe giden kan miktarı artsın bu doğal bir tepki bebek için uygun yaşam koşullarını oluşturuyor kendi kendine. bizde olan ise tam tersi vücut bebeği istemiyor bir nevi alerji gibi düşünün. bebeği istemediği için tansiyonu yükseltiyor ki damarlar daralsın (yani damar direnci oluşsun) bebek beslenemesin ve hamilelik son bulsun. burda ki tek önemli nokta vücudunuzun tansiyona olan dayanıklılığı damarlarda daralma ne kadar geç oluşursa o kadar fazla ilerleyebilirsiniz. bu sebeple erken preeklampsilerde devam etme şansı daha düşük. 20. haftada tanı konulsa 3-4 hafta içinde oluşan damar direnci bebeği kaybetmek demektir. fakat 36. haftada tanı konulsa hamilelik o gün sonlandırılsa bile bebeğin yaşama şansı çok yüksek oluyor. burda çok bilmiş gibi görünmek istemem tek istediğim benim yaşadıklarımı yaşayanlara umut olmak. günlerce araştırma yaptım erken preeklampsi yaşayıpta bebeğini sağsalim kucağına alan var mı diye.

Back