Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

canım çok sağol güzel dileklerin için...inşallah sen de en kısa zamanda kavuşursun bebişine sağlıklı bir şekilde...ne kadar zamanın kaldı korunmayı bırakmak için..

günaydın arkadaşlar...dün kontrolümüz vardı..herşey yolunda kızım 925 gr olmuş..büyüyor teyzeleri..doktorum preeklamsi olmayacağımı söylüyor.28. haftada tekrar bakacak belki celestone yapabiliriz duruma göre dedi..bir de şekerime çok dikkat etmem gerekiyormuş bu haftadan sonra..şekerim yüksek seyrederse amniyo sıvısı artıyormuş buda istenmeyen bir durummuş.. sevdiğim şeyleri doyasıya yemeyi özledim..herşey diyet:)) bacak krampları yaşıyorum geceleri sizde yaşayan varmı..doktorum kalsiyum başladı..kalsiyum şekeri yükseltebiliyormuş çok dikkatli olmamı söyledi..hakkımızda hayırlısı artık..rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşallah..

canım çok sağol güzel dileklerin için...inşallah sen de en kısa zamanda kavuşursun bebişine sağlıklı bir şekilde...ne kadar zamanın kaldı korunmayı bırakmak için..

amin canım :) Allah tüm isteyenlere tez zamanda versin.
Polikistik over çıkmıştı en son. doktor bi ilaç verdi 14 kilo verdim4 ayda.
Cumartesi günü kontrole gittim. Benim için herhangi bir sorun yok folik asit ve vitamin veriyorum Ocak'ta geldi dedi :)
Psikolojik olarak hazır mısın oda önemli dedi. Bende tansiyon kelimesinin bile tansiyonumu çıkartmaya yettiğini,tv de bile tansiyon deseler kötü olduğumu söyledim. tansiyonumu ölçtü 13-8 çıktı. fena değil ancak bir kardiyolojiye git dedi. tansiyon holteri taktır durumu netleştirelim dedi. şimdi bir kaç gündür yine yükseliyor hissediyorum. o holteri nasıl takacağım bilmiyorum aleti bile görünce sinirlerim zıplıyor stresteyim yani.
Doktor tansiyon hastası olsanda sorun değil diyor ama bilmiyorum. bazen hiç denemesem mi diyorum benim işler karışık :)
Allah'a emanet olun. Allah hepimiz için hayırlısını versin.

canım yapma böyle..korkularını anlıyorum ama hazır hissetmiyorsan sen bilirsin tabiki...dün doktorumun bir hastası vardı kadının son haftası cuma günü doğum yapacakmış ve tansiyonu 18 10 du doktorum yatış yaptırdı. kadın o kadar rahat ki eve gitmem lazım düşer tansiyonum diyor.. kadını gördükçe benim tansiyonum yükseldi :))

Bizim yaşadıklarımızı yaşamamış belli. :)
Kardiyolojiye gittim dün. Eko çekti kalbinde sorun yok dedi. Holter takalım dedi. Önce tansiyona bakalım dedi 14 11 çıktı tansiyon. Galiba psikolojik senin durumun dedi. 24 saat boyunda her 15 dk bir ölçtü alet tansiyonumu. 24 saatlik tansiyon ortalamam 129-80 çıktı. Doktor o kadar stres yapmana rağmen yine sınıra yaklaşamamışsın dedi. 14-9 un üzerinde olsaydı ilaç verirdim ama senin bizle işin yok psikoloğa gitmen lazım dedi. Şimdi iyi bir psikolog arıyorum bakalım.
Siz hayırlısıyla bir doğurun inşaalah bana iyi gelecek o eminim.

canım insanın en iyi dert ortağı yine kendisi..bunun üstesinden gelebilirsin.korkularını sadece sen yenebilirsin..şunu bil yaşayacağımız iyi yada kötü olan herşeyi yaşıyoruz buna hiç bir şey engel olamıyor..kaderde ne varsa onu yaşıyoruz...sadece dua et hayırlısı olsun diye...çünkü başka çaremiz yok..sen her gün psikoloğada gitsen bu korkuyu sadece sen yok edebilirsin...

canım nasılsın doğum yapmadın dimi:)

canım nasılsın doğum yapmadın dimi:)

Bende tam size yazmak için girmiştim..bu hafta doğuma alacaklardı beni,bebek kilo almıyor ve ölçümleri aynı çıkıyor diye.2300de kaldı kilosu..doktorum perinatologuma yònlendirdi al derse alıcam dedi.o da ben kilo almış görüyorum benim ölcümlerimle 2640 olmuş ,ben kilosundan değil total plasenta previadan yani ani bir kanama olmasından korkuyorum o kanamadan biz onu alalım dedi.kilosunu da kim doğru ölçtü bilmiyorum.aslında ölçümleri aynı sadece biri karın çevresini 2 mm daha fazla ölçtüğü için 340 gram oynuyor arada.38in içindeyken alalım dediler yani 37 +larda ve bu da haftaya oluyor :))dualarınızı eksik etmeyin artık benden..sen nasılsın..

CANIM inşallah sağlıkla kucağına alacaksın kızını..dualarım sizinle..rabbim yardımcınız olsun..ben iyiyim canım bugün 26. hafta bitiyor.10 hafta daha dayanmam lazım:)) yavaş yavaş hazırlıklarımı yapıyorum..hayırlısı hakkımızda..

Slm arkadaslar ozellikle zeynep hergun merakla ne yazmissiniz diye bakiyorum dogumunuzu sabirsizlikla ve dualarimla bekliyorum bizlere cesaret veriyosunuz.bende 2. Dusuncem ama bir turlu kendimi hazir hissedemiyorum kilo veriyim hele bi diyorum ama en az 70 e inebildim 3 ayda almisim geri 75 olmusum bu kiloylada hamile kalirsam risk olur bu preeklemsiye yakalanmamanin en onemli onlemlerinden biride galiba az kiloyla hamile kalip saglikli beslenmek.ama benim kafami kurcalayan bisey var annemde preeklemsiyi 5. Hamileliginde yani bana hamileyken yasamis 34 yasinda ya anneden gelen bi gense bu ben her hamileligimde yasayacakmiyim internette preeklemsi geni diye biseyden bahsediyo cunku .daha hic doktora gitmddim 31 yasindayim umarim bi cesaret bende kizima kardes dunyaya getirurim.hepinizi opuyorum

Merhaba arkadasım
Ilk hamileliginde preeklampsi geçirdın mi yoksa annenden dolayi mı korkuyorsun anlayamadım ama cesaret etmekten başka çıkar yolu yok malesef..kimse preeklampsi geçirmeyeceğinin garantisini vermez,veremez..zeynep de bende hep korkuyla geçirdik ve hala korkularımız devam ediyor ki ben 36+3e zeynep de 26. Haftaya geldik çok şükür.. ne yapabilirim dersen kilo kesinlikle ver arkadasim ben 57.5 ile hamile kaldım şu an 70 kiloyum.tabi boyunda önemli ben 1.62 boyundayım.riskin varsa genetik testlerini mutlaka yaptırmadıysan yaptır..ve hangi şehirdesin bilmiyorum ama iyi bir perinatologa görünmeni tavsiye edebilirim şimdilik..aklına bir şey gelirse cevaplarız yine..yarďımcı olabilirsek ne mutlu..bizde burda çok umut aramıştık anlayabiliyorum seni..ama ne mutlu ki sana 1 evladın var ve sağlıklı..

Slm sny16 .ilk hamileligimde preeklemsi gecirdim 31. Haftada dogdu kizim 1 bucuk kilo cok sukur yasadi biraz arastirdigimda anneminde bana hamileyken yasadigini 33 .haftada 1.800 kg beni dogurdugunu ogrendim.cok sukur evladim var ama insan kardesi olsun istiyo.o zaman kontrollere gittigim doktor preeklemside uzmanmis tamamen tesaduf esim o doktora sormus birdaha yasarmiyiz diye yoo genelde ilk hamilelikte olur yasamazsiniz demis esim o sozu unutmuyo ve bisey olmaz 2. Dusunelim diyo.bende en azindan doktora gideyim tahlil yaptirayim kilo vereyim ddim.siz ne guzel zayif hamile kalmissiniz kac kg vermistiniz.bu arada ben ankaradayim iyi bir doktor ariyoru..sana hayirli dogumlar canim bizde seninle gun sayiyoruz saglikla kucagina al inslh

Boyum 169 bu arada 73 kilodayim su an fazla biliyorum ilk hamileligimde 72 ile hamile kalmistim o sislik olana kadar kilo almamistim pek 78 olmustum en fazla ama preeklemsi baslayinca 80 gecip doguma girmistim zaten.dogumdan sonra sut olsn vs 85 oldum diyetisyenle felan en fazla 70 olabildim ama 70 bende cok durmuyo bu halimle mutluyum sanirim hamile kalmak icin fazla

Bana da perinatogum genelde ilk hamilelikte olur ama bir daha olmaz diye garanti veremem demişti sma söylediği bir cümle bana umut olmuştu.şöyle düşün ben sıramı savdım bu 2. Hamileligim diyeceksin dedi..Hamile kalır kalmaz sıkı tansiyon takibiyle başladım ki iyi ki başlamışım tansiyonum hareketliyken yüksek çıktı hep 14/9 gibi (hamileykende fazla kilo almak yok dedikleri için yürüyüş yapıyordum) ve günde 4 alfametle hamilelige başladım şu an 3le devam ediyorum.tansiyon holteriyle saptandı bu da..ilk hamileliğimde 7 kilo aldım ama 27. haftada doğum yaptım ve minik kızım 520 gram doğdu yani resmen aldığım tüm kilolar ödemmiş..şu an idrarda protein atılımım yok ödemim yok evet sişliğim var ama artık 37. haftanın getirdiği tüm hamilelerde olan şişlik..idrarda protein çıksa bile hemen panik olmamalısın zeynep de cıktı çünkü tolere edilebilir derecedeydi bir problemi de yok çok şükür..son olarak da bana göre boy olarak şanslısın ama şöyle 5 kilo ya da ona yakın versen iyi olur gibime geliyor..

Çok doğru söylüyorsun Zeynepcim. Benim için önemli olan aslında benim gibi arkadaşlarımın sağlıklı sıhhatlı zamanında evlatlarını kucaklarına almaları. Bu bana iyi gelecek. Belkide bana şifa olacaksınız. Gerçekten Allah razı olsun sizden. Allahım inşallah hayırlısıyla evlatlarınıza kavuşmayı nasip etsin. Hep dua ediyorum size. Güzel ve hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. Kendinize ve yavrularıza iyi bakın. Allaha emanetsiniz.

sağol canım senden de allah razı olsun dualarını esirgemediğin için...kısmetten ötesi yok biliyosun ne yaparsak yapalım bazı şeyleri değiştiremiyoruz..rabbim isteyen herkese anne baba olmayı nasip etsin inşallah...

Kızlar merhaba...
Ben haftaya salı doğum yapıcam kısmetse..bugün 37+1 ve kızım ortalama 3 kilo olmuş.hala minyon bir bebek olduğunu söylüyorlar.napalım sağlıklı olsun da minnak olsun :) 38i doldurur doldurmaz alırız dedi ki zaten sezeryanda normalde de bu haftada doğum yaptırılıyor..artık dualarınızı bekliyorum hayırlısıyla kucağıma alabileyim..benimde dualarım sizinle..zeynepcim iyi haberlerini beklicem artik arkamdan...

Canim ne guzel haber zor ve sabir gerektiren bir yolun sonuna geldin hayirlisiyla dualariiz seninle dogumdan sonra firsatini bulur bulmaz yaz merakla bekliyoruz.dualarimiz seninle

hadi hayırlısı canım benim. darısı bana:))sağlıklı olsun da minnak olsun miniğimiz...dualarım sizinle. herşey iyi olacak merak etme...bende bugün 24 saatlik idrar verdim.. protein atılımı normal sıkıntı yok..inşallah böyle devam ederiz...hayırlısıyla bebişlerimizi alırız kucağımıza..

Arkadaşlar selamlar, düşük sonrası testler yaptırmıştım. Bugün sonuçlarım çıktı. mthfr c677t mut heterezigot ve mthfr a1298c mut heterezigot çıktı. Doktorum hamile olunca her gün sulandırıcı iğne yapacaksın dedİ. Kullanan var mı? Nasıl bir tedavi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…