• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Bana da perinatogum genelde ilk hamilelikte olur ama bir daha olmaz diye garanti veremem demişti sma söylediği bir cümle bana umut olmuştu.şöyle düşün ben sıramı savdım bu 2. Hamileligim diyeceksin dedi..Hamile kalır kalmaz sıkı tansiyon takibiyle başladım ki iyi ki başlamışım tansiyonum hareketliyken yüksek çıktı hep 14/9 gibi (hamileykende fazla kilo almak yok dedikleri için yürüyüş yapıyordum) ve günde 4 alfametle hamilelige başladım şu an 3le devam ediyorum.tansiyon holteriyle saptandı bu da..ilk hamileliğimde 7 kilo aldım ama 27. haftada doğum yaptım ve minik kızım 520 gram doğdu yani resmen aldığım tüm kilolar ödemmiş..şu an idrarda protein atılımım yok ödemim yok evet sişliğim var ama artık 37. haftanın getirdiği tüm hamilelerde olan şişlik..idrarda protein çıksa bile hemen panik olmamalısın zeynep de cıktı çünkü tolere edilebilir derecedeydi bir problemi de yok çok şükür..son olarak da bana göre boy olarak şanslısın ama şöyle 5 kilo ya da ona yakın versen iyi olur gibime geliyor..

canım nasılsın..hep aklımdasın.dualarım sizinle..inşallah sağ salim kuzucuğunu kucağına almışsındır..

Arkadaşlar selamlar, düşük sonrası testler yaptırmıştım. Bugün sonuçlarım çıktı. mthfr c677t mut heterezigot ve mthfr a1298c mut heterezigot çıktı. Doktorum hamile olunca her gün sulandırıcı iğne yapacaksın dedİ. Kullanan var mı? Nasıl bir tedavi?

merhaba..genetik test sonuçları hepimizin ki farklı..bu nedenle herkesin tedavisi farklı oluyor.mesela ben gebelik dışında da kan sulandırıcı kullanıyorum.. hayatım boyunca aspirin kullanmam gerekiyor.. gebeliğimin başından beri de günde 2 defa iğne kullanıyorum..sana tavsiyem Hemotoloji doktoruna genetik sonuçlarınla gitmen onlar daha net bilgi verirler..

merhaba..genetik test sonuçları hepimizin ki farklı..bu nedenle herkesin tedavisi farklı oluyor.mesela ben gebelik dışında da kan sulandırıcı kullanıyorum.. hayatım boyunca aspirin kullanmam gerekiyor.. gebeliğimin başından beri de günde 2 defa iğne kullanıyorum..sana tavsiyem Hemotoloji doktoruna genetik sonuçlarınla gitmen onlar daha net bilgi verirler..
Tesekkurler, gidecegim. Sana da geçmiş olsun...

[/QUOhastanede 4-5 gün kaldık cnm..kızımın burnundan yedikleri çıkıyordu ilk gün gece 4te morardı kaldı hemşireler aldı yogun bakım odasında oksijen fln verdiler ödüm koptu gidiyordu resmen..şimdi evdeyiz ama eve ilk geldigimiz gün yine olursa bn müdahale edemem diye sinirim bozuldu zor tuttum kendimi ağlamamak için..evde kalacak hemsire aradım o kadar yani..1 kere olmadı çünkü...bir de kalbinde sorun çıktı bir yerde temiz kanla kirli kan birbirine karışıyormuş iki yerde de ufak delikler varmış.. %80 1 sene icinde gecer dediler geçmezse 2 senede geçer dedi..bugün kontrolümüz vardı.önemli sorunlar değil bunlar dedi dr.
benden haberler böyle..dualarınızı bekliyoruz..[/QUOTE]
canım nasılsın..hep aklımdasın.dualarım sizinle..inşallah sağ salim kuzucuğunu kucağına almışsındır..

Bende preeklamsi geçirdim. Benimki çok şükür ki 35. haftada ortaya çıktı. Sürekli kontrol ile 3 hafta geçirdim ve 38. haftada tansiyon nedeni ile doğuma gittim. 2 gün sonra, tansiyonum normale dönünce doktorlarımın yardımı ile normal doğum yaptım.

İkincisi için araya biraz zaman koymak istiyorum ama bu seferde preeklamsi beni düşündürüyor. Yine aynı şeyleri yaşar mıyım, yaşta ilerleyecek o zaman.. :(

[/QUOhastanede 4-5 gün kaldık cnm..kızımın burnundan yedikleri çıkıyordu ilk gün gece 4te morardı kaldı hemşireler aldı yogun bakım odasında oksijen fln verdiler ödüm koptu gidiyordu resmen..şimdi evdeyiz ama eve ilk geldigimiz gün yine olursa bn müdahale edemem diye sinirim bozuldu zor tuttum kendimi ağlamamak için..evde kalacak hemsire aradım o kadar yani..1 kere olmadı çünkü...bir de kalbinde sorun çıktı bir yerde temiz kanla kirli kan birbirine karışıyormuş iki yerde de ufak delikler varmış.. %80 1 sene icinde gecer dediler geçmezse 2 senede geçer dedi..bugün kontrolümüz vardı.önemli sorunlar değil bunlar dedi dr.
benden haberler böyle..dualarınızı bekliyoruz..
[/QUOTE]

hoşgelmiş miniğimiz dünyaya...geçmiş olsun canım..korkma hiç bir şey olmayacak.. bizim kızlarımız çok güçlü:)) dualarım sizinle canım

[/QUOTE]

Canım çok sevindim almışsın yavrunu kucağına. Allah sağlık sıhhat huzur ve upuzun hayırlı seneler nasip etsin. Hiç takma kafana o rahatsızlığını bı anda geciverir. En zor zamanların geçti. Rahatladın çok şükür. Dualarımda hep vardınız artık minik yavruna da edeceğim. Sen gönlünü ferah tut Rabbim en iyisine verir sana ve evladına.. Darısı hayırlısıyla önce zeynepberay'a. İnşallah bende en kısa zamanda cesaretlenırımde sizin yasadığınız bu güzellikleri bende yaşarım. Benımde bır evladım olur :( herşeyin hayırlısı. Allaha emanetsınız.

Zeynepcim nasilsin sende yazmiyorsun kac haftalik oldun sende hayirlisiyla alsaydin kizini inslh

merhaba canım...iyiyim çok şükür 31. haftadayız.sona doğru yaklaşıyoruz. haftaya kontrolüm var ne zaman doğum yapacağım belli olacak:)) inşallah sağ salim alırım kızımı kucağıma.. dularınız için hepinize teşekkür ederim..

Sona az kalmis canim sny dogum yapmis merak ediyoruz keske arada yazsa bebis nasil ama onun gecesi gunduz olmustur tatli yorgunlukvyasiyordur.darisi sana kontrolden sonra da yaz.bende 3,4 kilo veriyim dusuncem ama once tahlil yaptirmam gerekiyo.genetik tahliller icin ilk hangi bolumd gideyim kadin dogumami

Canım çok sevindim almışsın yavrunu kucağına. Allah sağlık sıhhat huzur ve upuzun hayırlı seneler nasip etsin. Hiç takma kafana o rahatsızlığını bı anda geciverir. En zor zamanların geçti. Rahatladın çok şükür. Dualarımda hep vardınız artık minik yavruna da edeceğim. Sen gönlünü ferah tut Rabbim en iyisine verir sana ve evladına.. Darısı hayırlısıyla önce zeynepberay'a. İnşallah bende en kısa zamanda cesaretlenırımde sizin yasadığınız bu güzellikleri bende yaşarım. Benımde bır evladım olur :KK43: herşeyin hayırlısı. Allaha emanetsınız.[/QUOTE]

Teşekkürler cnm iyi dileklerine ve dualarına bizi de kattığın için...seninde sağsalim kucağına alacağın zaman gelecektir.dualarım sizlerle...

Kızlar merhaba...
Yazmaya vakit bulamıyorum ama aklımdasnz..özellikle zeynep nasılsın nasıl gidiyor?..benim minik burnundan kusmaya devam ediyor ,nefes alamıyor..evirip çeviriyoruz burun aspiratörüyle nefes aldırmaya uğraşıyoruz 24 saat başında nöbet tutuyoruz tıkanmasın diye..kesin tanı konmasa da reflü diyor doktor..hamilelikte yaşadıgım o kadar sıkıntı çocuğun reflü olmasına neden oldu diye ićim içimi yiyor :(

Kızlar merhaba...
Yazmaya vakit bulamıyorum ama aklımdasnz..özellikle zeynep nasılsın nasıl gidiyor?..benim minik burnundan kusmaya devam ediyor ,nefes alamıyor..evirip çeviriyoruz burun aspiratörüyle nefes aldırmaya uğraşıyoruz 24 saat başında nöbet tutuyoruz tıkanmasın diye..kesin tanı konmasa da reflü diyor doktor..hamilelikte yaşadıgım o kadar sıkıntı çocuğun reflü olmasına neden oldu diye ićim içimi yiyor :KK43:
canım benim dualarım minnoşunla..korkma hiç bişey olmayacak prensese..ben iyiyim canım bariz bie sıkıntım yok. yarın yeniden 24 saatlik idrar topluycam doktorum istedi. inşallah protein atılımı yoktur. cumartesi günü kontrolüm var bakalım neler diyecek...

Sona az kalmis canim sny dogum yapmis merak ediyoruz keske arada yazsa bebis nasil ama onun gecesi gunduz olmustur tatli yorgunlukvyasiyordur.darisi sana kontrolden sonra da yaz.bende 3,4 kilo veriyim dusuncem ama once tahlil yaptirmam gerekiyo.genetik tahliller icin ilk hangi bolumd gideyim kadin dogumami
canım çok sağol..genetik tahlillerini kadın doğum istiyor. trombofili paneli diye bir test..benim test sonucum 50 günde çıkmıştı..inşallah pıhtılaşmayla ilgili bir sorunun yoktur..rabbim isteyen herkese sağlıklı gebelikler ve sağlıklı bebişler nasip etsin..

[/QUOTE]
sny16 canım, gözü ayın .. okuyunca gözyaşlarmı tutamadım, mağlum bu ağlak durum bende kronileşti. Dilerim hep böyle güzel haberler için ağlaşırız.. Bebeğin, miskokulun hayırlı uğurlu olsun , sağlıkla büyütmek nasip etsin mevlam.. .çok sevindim , ikinizi de ayrı ayrı öpüyorum kocaman...

Ben 2010 da 32 haftalıkken preeklemsi oldum ve oldugum gün fark edip doktora gittim 34 protegin kaybım cogaldı üniversite hastanesine acil giriş yaptım ve 37-1 sezeryanla dogum yaptım dogumdan sonra 2 gün kaldım hastanede kızım 2750 dogdu jastaneden cıktıgında 2500 dü ama 32 haftalık ulkütrason ölçümü 2950 gösteriyordu suan kazala hamile kaldım ve 5 haftalık adetime göre 6 ama gec döllenme dediler korkuyorum ama sıkı kontrol olucam ve evreleri bildigim için tedbir alabilirim diye düşünüyorum Allah yardımcımız olsun hepimizin bana deneyimleriyle yardımcı olacak arkadaşların mesajını bekliyorum

Miniş kızım güzel kızım birtanecik kızım Nehirim affet beni annem özür dilerim annemm
5 Haziran 2011 de dünyalar güzeli ilk göz ağrım birtanecik kızımı kaybettim.Günlerdir bu sayfaları okuyup yaşadıklarıma benzer hikayelere ağlıyorum,kızıma ağlıyorumm.İlk kez bugün evde yanlız kalabildim.Kızımı kaybettiğim günden beri deli gibi dışarılardayım dolanıp duruyorum nereye gideceğimi bilmeden...Bizim hikayemiz 2010 aralık ayında 5 haftalık hamile olduğumu öğrendiğim gün başladı.Allahım ne büyük mutluluk en büyük hayalim sonunda gerçek olmuştu.33 yaşında evlendim ve 36 yaşında ilk doğumumu yapacaktım. ilk 6 ayım sorunsuz geçti fakat ne olduysa 7.aya girdik ellerim ayaklarım acayip şişmeye normal seyreden tansiyonum 14-9 larda seyretmeye başladı.herkes bunların hamilelikte normal olduğunu söylüyordu doktorumda dahil ve 29.hafta bitiminde hiçbirşeyden habersiz gittiğim kontrolde bebeğimin beslenemediğini ve 3 haftalık gelişme geriliği olduğunu öğrendim.şoktayım birden herşey tepetaklak olmuştu.Hemen etrafımda toplanan görevliler bir yandan kanımı alıyorlar bir yandan idrar testleri ardından makineye bağladılar bebeğimin kalp atışlarını kontrol ediyorlar sık sık....idrarımda +3 protein saptandı ve bebeğimin ve benim riskte olduğumuzu acil doğumun gerçekleşmesi gerektiğini söyledi doktorum .yaşadığımız lanet şeyin adı preeklampsi idi...19 Mayıs 2011 sabahında spinal anestezi ile biricik kızımı benden aldılar 2 kez ağladı o an.inanamadım anne olmuştum,benim bir yavrum oldu!sonra hemen küveze koydular.Hergünüm dualarla geçiyordu rabbime yalvardım onu bana bağışlaması için hayatımda hiç etmediğim kadar çok dua ettim 17 gün yaşadı bebeğimm canımmmmm.. tanrım bu acının tarifi yok minik ellerini ,minik ayaklarını ,gözlerini ,küçücük bedenini,gülümsemesini nasıl unuturum yüreğim yanıyor Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.
20 gün oldu tam tamına şimdi evimde halen kaldırmadığım kızımın eşyaları , göğsümde kalan sütleri ve gözlerimde yaşlarla bu satırları yazıyorum .Nehirim minik meleğim annen seni çok seviyor hiç birşey onun elinde değildi onu affet tamammı güzel kızım YAŞADIĞIM SÜRECE KALBİM HEP SENİNLE ATACAK ve HEP SÖYLEDİĞİMİZ ŞARKIYI MIRILDANACAĞIM...!

YAKLAŞIK 2 AY EVVEL YUKARIDAKİ SATIRLARLA PAYLAŞMAYA ÇALIŞMIŞIM ÇARESİZLİĞİMİ.2 AY GEÇMİŞ ÜZERİNDEN KIZIMI KAYBEDELİ 3 AY A YAKIN BİR ZAMAN OLMUŞ.ŞİMDİ BAKIYORUMDA KISA GİBİ GELEN UUUUPPPUZUUUUUN BİR 3 AY .BU KONUYU AÇMA SEBEBİM PREEKLAMSİ GEÇİRİP İKİNCİ BİR GEBELİK YAŞAYAN ARKADAŞLARIN DENEYİMLERİNİ NELER YAŞADIKLARINI BURADA PAYLAŞALIM İSTİYORUM.ÇÜNKÜ BİLİYORUMKİ HEPİMİZ O KADAR ÇOK KORKUYORUZ Kİ YENİDEN DENEMEYE ... İKİNCİ KEZ HAMİLE KALIP SORUNSUZ BEBEKLERİNİ DÜNYAYA GETİRMİŞ ARKADAŞLAR LÜTFEN BİZİMLE DENEYİMLERİNİZİ NELER YAŞADIĞINIZI PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ ?

BELKİ BİZLER DE TEKRAR HAMİLE KALIP BURADA PAYLAŞIR HERŞEYE YENİDEN BAŞLAYABİLİRİZ.BİLİYORUM HEPİMİZ ÇOK YARALI VE ÜRKMÜŞ DURUMDAYIZ AMA ALLAH TAN ÜMİT KESİLMEZ İŞTE NE YAPALIM ANNELİK DÜNYANIN EN GÜZEL DUYGUSU UMARIM HEPİMİZ O GÜZEL DUYGUYU DOYASIYA YAŞAR EVLATLARIMIZI SIMSIKI BAĞRIMIZA BASARIZ...

Bu arada aşağıdaki listeyi yaptık bizim topiğe giren yeni arkadaşlar olursa hakkımızda fikir sahibi olsunlar ve sonraki zamanlarda paylaşacağımız güzel haberlerimiz sayesinde umutlarını kaybetmesinler istedik.Şayet bende varım diyen varsa hay hayyyy başımızın üstünde yeriniz var.Gelin birbirimize destek olalım ve yaşadığımız acıları daha kolay kaldırılabilir hale getirelim ...insan kendi başına bu yükü taşıyamıyor , hepimizin birbirimize tutunmaya öyle çok ihtiyacı varki....

isim|preeklampsi yaşadığı hafta|doğum|bebek ağırlığı|küvez süresi|sonuç|korunma süresi|
Nehirinannesi|29.hafta|29.hafta| 780 gr|17 gün |05.06.2011 de kaybettik :KK43:| 6 ay |
Toprakesra |32.hafta| 32.hafta |1.600 gr|12 saat|24.05.2011 de kaybettik :KK43:| 9 ay |
Akimera |20.hafta| 30.hafta| 1 kg |45 gün | :nazar:çok şükür bizimle 15 aylık |tekrar hamile 8+1 :nazar:|
Nigar50 |20.hafta| 26.hafta| 780 gr|75 gün| :nazar: çok şükür bizimle 5 yaşında |kardeş istiyoruz |
Tuana2010 |23.hafta| 27.hafta| 715 gr| 2 gün| kaybettik :KK43:| 20 ay oldu hadi artık |
Ylmznrm | 25.hafta| 27.hafta| 700 gr|30 saat| kaybettik :KK43: | 2.kez hamile kaldı |
Ylmznrm 2.gebelik|25.hafta|26+6 hafta|650 gr|105 gün |:nazar:çok şükür bizimle 11 aylık|
Firdos 2.gebeliği |33.hafta |33.hafta| 1.900 ve 1.660 gr| 3 hafta |çok şükür ikizler bizimle :nazar::nazar: 15 aylıklar |kardeş istiyoruz
bbetul 1.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.180 gr|0|:nazar:çok şükür bizimle 8 yaşında |-------|
bbetul 2.gebeliği|34.hafta|34.hafta|2.150 gr|0|:nazar:çok şükür bizimle 23.aylık |------|
Sinem /32 hafta/37-1 dogum/ 5 yaşında kız/ 5 haftalık hamileyim

Back