Forumda gezinirken konunuzu gördüm,oylama için destek isteyişinizi keşke daha önce görebilseydim sadece 1 kez oy kullanabildim.
Bu konunuzu da merak ettiğim için profilinizden baktım ve bir çok sayfanızı okudum öncelikle yüreğinize ve anneliğinize hayran kaldım miniğiniz çok çok şanslı.
Ben çocuk gelişimi mezunuyum bir çok sendromu zamanında inceledik araştırdık ama prader wili sendromunu bilmiyordum.Sizin sayenizde bilgi sahibi de oldum yakışıklı meleğinizi de görmüş oldum.
Çok özel çocuklar ve çok özel annelersiniz hepiniz.
Bende takip edeceğim konunuzu.Gelişmeleri bekliyorum toplu hareketinizin umarım güzel sonuçlar meydana gelir..
Öpüyorum minik kuzuyu
Selamlar tsk ederim ilginiz icin prader willi aslinda cok yaygin ama pek bilinmeyen bir sendrom , Turkiyede maalesef tanisi gec konuluyor burda hastaneden cikmadan tanisi koyulan 4 - 5 gunluk bebekler biliyorum tabiki bu bebekle de alakali cogu bebek solunum problemi yada yuma emme refleksinden yoksun doguyor nedeni asiri kas gucsuzlugu alper 7 haftalikti teshisi konuldugunda anne sutu ile besledim ilk 2 hafta ama kilo almiyor ve surekli uyuyordu o yuzden de teshisi gec konuldu cunku asiri uyku hali ve kilo almamasi disinda problem yoktu , teshis konulduktan sonra anladik neden cok beslenemedigini uyudugunu cunku gucsuz kaslari varmis :)) . aslinda bizi cok yardiminiz dokunabilir bu konuda siz baskalarina anlatabilirsiniz onlarda baskalarina farkindaligin artmasi icin. facebookta sayfamiz ve grubumuz var bildiklerimi yeni tedavi calismalarini herseyi paylasiyorum birkac uyemiz var ama insallah daha cok olucak dilegim bu . o kadar karmasik bir sendromki aslinda evet en buyuk sorun obezite durdurulamayan aclik ama beraberinde baska hastaliklar ve sendromlarda eslik ediyor. tabi hepsinde oldugu gibi erken tani iyi rehabilitasyonla yasam kaliteleri yukseliyor . bu arada 6000 oy farki ile kazandik yarismayi ve haziran ortalarinda beyaz saraya gidis icin tarih belli olucak calismalar hizlanicak ilac yapimi icin suan hali hazirda var ama biliyorsunuz genetik hastalik arastirmalari ilac maliyetleri yuksek ve seneler aliyor insallah bu surec hizlanicak tek dilegimiz bu tum dunyadan yuzlerce kisi bir araya geldik ve basardikkk.
havva merhaba uzun zamandır msj yazamadım bugun girip şöyle bir eski sayfalara göz attım herşey yolunda sanırım. ben de bu aralar çocuklara çapa tıp fakültesinde genetik testlsri tekrar ettirdim bizim dr.muz mefkure eraksoy . sonuçları geçen hafta aldım. ama maalesef hala teşhis yok bilinen hiç bir gen hastalığı çıkmadı. hayat aynen devam.mesajında bir arkadaşdan bahsetmişsin 12 yaşında çocuğu olan tabii ki seve seve iletişim kurarım yanlız arkadaşım okul kapanınca rize ye gidiyor.elimde3n geleni yaparım.bu arada oğlunun yeni yaşını tebrik ederim Allah hayırlı uzun ömür versin inş. sevgiyle
Evet burada gördükten sonra bende ufak bir araştırma yaptım kendi farkındalığımı arttırmak ve çevreme bu konu ile ilgili bir şeyler aktarabilmek adına.
Oylamada seçilmenize çok sevindim umarım güzel gelişmeler olacak ve minik yavrular için bir çözüm bulunacak.
Tebrik ediyorum sizi de:13:
Peki şimdi sizin tatlı kuzucuğun devamlı açlık hissi var mı?
Beslediğiniz gıdalarla ilgili sayfaları okudum tabi ki bilinçli beslenme ve egzersiz esas bu konuda ama bu açlık hissi oluştuğunda nasıl bir yol izliyorsunuz veya izleyeceksiniz?Ve facebook grubunuzun adı ne bende facebook kullanıcısıyım ve grubunuza dahil olmak isterim.
pavloderm, oğlunuz nasıl ? Oy kampanyası sonucunda gelişmeler var mı ?
Merhaba, ben almanyada yasiyorum, 2 aylik bi kizimiz var. 4 hafta önce prader Willi sendromu oldugunu ögrendik. Hayamtin en kötü günlerini yasadim, 5 hafta boyu hastaneye gidip geldik. Sütünü cok Yavas iciyordu, aglamiyor ve oksijen sorunu yasadik. Kizimin basinda saatlerce ugrasdim, sütünü icsindiye, sonde ile vermelerini istemiyordum, simdi biraz düzeldi, 100 ml sütünü yarim Saat 40 dakika arasi ice biliyor. Biraz da hareketlendi ama hep uyuyor, bu beni mahv ediyor. Kizimin zihinsel engelli olmasindan cok korkuyorum. Bu hastalarin gercekden hepsinin zekasi geridemi? Hicmi ümit yok?
Kizima su an hergün voijta yöntemi ile jimnastik yaptiriyoruz. Baska neler yapabiliriz? Burada büyüme hormonuna 1yasinda filan basliyorlar. Kizim icin elimden Gelen herseyi yapmak istiyorum, gerekirse ingiltere, amerikaya giderim. Biseyler yapmak istiyorum, gec kalmak istemiyorum.
Bana yardimici olursaniz cok sevinirim. Paylasmak bile yeticek bana. En cok da positif örneklere ihtiyacim var.
Senin oglunun nasil pavloderm? Yürümeye basladimi?
Herkese merhaba,
Öncelikle hepinize Allah sabır ve kuvvet versin diyorum. Bundan tam 5 ay önce Çınar adında erkek yeğenim dünyaya geldi. Odaya getirdiklerinden 2 saat sonra bir problem olduğunu anlayıp yoğun bakıma aldılar ve hepinizin bildiği gibi tahliller ve araştırmalar başlandı. 3. gün Gata ya sevk ettik ve 2 ay kadar orda yattı. Gata doktorları bize bu konuda çok yardımcı oldular ve tam 2 buçuk aylıkken prader will sendromu teşhisi kondu. Ağlaması hala yok, emme güçlüğü çok çekti, sonda ile besledik ancak 1 buçuk aylıkken biberonla yemeğe başladı anne sütü hiç emmedi. Kas güçsüzlüğü vardı ancak kasları konusunda hızlı gelişim gösterdi ve şuan eli kolu baya hareketli. 5 aylık olmasına rağmen başını hala tutamıyor. Testisleri inmediği için ameliyat olması gerekiyor, bunun ameliyatı için doktor 2 aşamada yapılacağını söyledi. Bu konuda deneyimi olan doktor ve hastane tavsiye edebilecek veya ameliyat ile ilgili tecrübesi olan varsa ve bilgilendirirse çok sevinirim. Gözü ile takip etmesi çok iyi, bakışlarında ve takibinde hiç bir sorun yok. Artık eli ile saçımızı çekmeye başladı, ayrıca sürekli gülümsüyor. Genetik uzmanı bize 6 ayda normal bebek gibi olacağını söyledi ancak başını hala hiç tutamıyor. Bu konuda tecrübeleriniz oldğu için size sormak istedim bakılması ve yapılması gereken ne var, gidilmesi gereken kimler var, kontrol ettirmediğimiz eksik bir şey kalsın isemiyorum. Bazı ameliyatları veya müdahele edilmesi gereken şeylerde süre çok önemli olduğu için sizden yardım istiyorum.... Şimdiden teşekkür ederim
merhaba pavloderm öncelikle rabbim oğlunuza şifa sizede sabır versin eminim çok zor bir durum , bebeğiniz hastalığını öğrenmek için nasıl bir test yaptılar size , genetik testte preder willi sendromu çıkarmı acaba benim kızımada bi ton tahlil yapıldı genetik test yapıldı herşey normal çıktı interneti karıştırırken bu hastalığı ve sizin yazını gördüm.
uzun zaman oldu Alper tahanin 2 ci yasini kutladik hasta oldugu icin pek keyfi yoktu ve zaten kucuk bir ailemiz oldugundan basbasaydik ama aramiza kalilacak yeni biri daha varmis onu ogrendik cok mutluyuz oglum abi olacak kardesiyle oynayacak. Son a birkac aydir yeni seyler de oldu aslinda bircok yeni vitamin kullanmaya basladik aralik ayinda Coq10 kullanmaya basladik daha sonra Carnitine fumarate, B 12 ignesi yapiyoruz her ay , demir , D 3 , balik yagi ve multivitamin veriyorum hergun. hepsi birlikte daha ise yariyor. Aslinda asil buyuk haberi yazmayi unuttum :) 23 ocakta alper taha tek basina ilk adimlarini atti hicbeklemedigimiz bir anda taburesinde oturuyorken bir anda ayaga kalkti durdu ve yurudu sevincten agladik tabiki mucize gibiydi . son gunlerde hasta biraz ingilterede hava hic guzel olmadigi icin suanki kar ve soguk viruslere davetiye ile kol geziyor. cabucak iyilessin keyfi yerine gelsin baska birsey istemiyorum. Kardesiyle ne guzel zamanlar gecirecek diye dusunup hayaller kuruyorum evde yalniz kalmayacak. birde sanirim alperin bebekligiyle yeni dogacak bebegimin ne kadar farkliliklari olacak , kucagima almak icin simdiden gunleri saymaya basladim kasim ayina allah nasip ederse oda katilacak aramiza kizimiz yada oglumuz . Facebooktaki grubumuza cok sayida kisi katildi baska sehirlerden arada birseyler paylasilmasi cok mutlu ediyor beni ama yinede yeterli degil konusmak istanbula emiyorlar pek fazla. Mayis ayinin 13. de istanbula gidiyoruz oglumla ve 50 gun ordayiz simdiden bir bulusma gunu organize etmeye calisiyorum insallah yeterli katilim olur bir araya gelmeyi kabul ederler. oyle istiyorumki insanlarin daha paylasimci olmasini bilemiyorum bunun icin daha baska ne yapabilirim.