Merhabalar İsmim Gizem... 2 gündür yaklaşık tüm yoruamlarınızı okudum.
Mert bebeğimiz 7 yıl sonra dünyaya geldi; ablam ilk bebeğini kalp atışlarını dinlemek için gittiği doktarda gelişmediği öğrenip kaybetti;zorlu süreç ,uykusuz günler,duygusal patlamalar,sonra insan içine çıkamama vs vs gerek duygusal gerek ise tüplerinin tıkanıp mikrop kapmasıyla ;binbir yolu deneyerek (
tüp bebek yöntemi ,aşılama vs) ,doktorların artık çocuğun normal yoldan olmaz kelimesiyle bir kez daha yıkıldı , artık kafalarda mümkün değil cümleleri ,çocuk yiğen torun özlemi bastırılmaya başlandı.Taki ablam dinlenme süreci ,tedaviye ara vermesiyle bir anda normal yoldan hamile kaldığını öğrendik;yaşadığım sevinci anlatamam ;ne üniversiteyi kazandığımda,ne evlendiğimde ,ne başarılarımda ne mutluluklarımda böyle bir tarifi olmayan sevinç.
Mert bebeğimiz tam 7 yıl sonra dünyaya geldi;
Tıbben ismi konmuştu;KIYMETLİ BEBEKTİ.Tabi bizler içinde gördüğüm en güzel çocuktu ;herkesin binbir maşallahla sevdiği...
Evet herşey zamanında çok güçtü ,ilk zamanalar ağladığımız şeyleri unutup sevinçle kucakladık.
Doğduğunda bir solunum rahatsızlığı yaşadık ,doktorumuz ağlamadı dedi.Evet belliydi ;mutlaka çocuk hastalanacaktı ,düşecekti ,ne bileyim zorluk yaşayacaktık,evet sorumluluklarımızın bilinceydik şükrettik.Hep şükrettik
İlk zamanlar ablamların sesten ,insanlardan uzak tuttuğu bir bebek .Ablam hep tedirgindi;kaybetme korkusu böyle birşeydi heralde.
Hak verdik,zor eline geçmişdi dile kolaydı.
İştahlı ve sessiz akıllı bir bebekti,her müsait yerde uyuyan ;maşallah ne akıllı ve iştahlı tam hayallerdeki gibi.Ama ne yalan söyleyeyim çevremizde aynı süreçte olan arkadaşlarımızın yeğen ve bebekleri hareketleri daha da bir ileriydi .Doktorumuz Obezite dedi,tek elle hareketi sıkıntı ,sonra mertimiz artık 2 eliyle hareket eder halde vs vs...en son 3 ay önce MR istedi pedegog vs hayır gerek yok sadece kilosundan hareketi kısıtlı ve 3 ay geri dedi ;2 ay sonra gelin tekrar bakalım...
On geldi Yiğenim 16 Aylık...
2 gün önce doktor kapısından merti girer girmez gördüğünde;PRADER WİLLİ veya MENTAN GERİLİK olabilir gibi dedi.Genetik testi istedi 38 gün sonra çıkacak sonucumuz;belirtileri ;cinsel organ küçüklüğü,obezite ve yürümeme dik duramama kendı kendıne oturamama vs vs..Biz Gaziantepte yaşıyoruz gittiğimiz hastahane GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ;Doktor bu testi ilk defa yaptırdığını söyledi. İste bu noktoda tedirginliğim arttı .Yazdıklarınız okuduğumu en başta da belirttim ,inanılmaz içerikli;sanki belirtiler önceden hissettirmiş gib;açıkcası korkudan mı kabullenememekten mi PRADER WİLLİ olduğunu düşünmüyorum,ama bişeyler yolunda gitmiyor belli .40 günlük süreçte neler yapmalıyım ben bunu merak ediyorum ,hangi hastahane ,hangi testler vs vs..Cuma bugün hayırlı bir gün Allahım çocuklarınızı size bağışlasın,Allahım tüm hastalıklara şifa ,dertlerimize deva versin bunu diliyorum.Ve sizden yiğenim için destek bekliyorum ,lütfen.
Yiğenine aşık bir teyze
Gizem