Prader willi sendromumlu bebekler

çok sevimli maşallah.gözlerinin içi gülüyor , mutlu bir bebek :) bu arada davulunuzun aynından bizde de var :) kızım çok severek oynadı.şimdi tabure niyetine üstüne oturuyor :)
can (oğlum) da 0.3 mg ile başlamıştı.sonra giderek arttı , şimdide 0.6 mg.bir tüp 8 gün gidiyor.3 ayda bir kontrolümüz var.bu yüzden hastaneye devam.boyu , kilosuna bakılıyor ve artmışsa doz ayarlanıyor.bir de ilacın yan etkilerine karşın (malum yüksek şeker yüksek tansiyon vb. yan etkiler olabilir) rutin değerlerine bakılıyor.çok şükür şimdiye kadar bir terslik yaşamadık.herşey yolunda.şimdilik 3 ayda 10 kutu kullanıyoruz.ne kadar kullanacağımızsa cana bağlı.eğer yaşıtlarını yakalarsa kesilip kontrol altında olacak.ve büyümesi normal devam ederse tekrar başlanmayacak.temennimiz ergenlik atağı
kalp doktoru yardımın için çok teşekkürler.umarım ihtiyacımız olmaz , olursa da aklımda sağol.oğlum istanbul amerikan hastanesinde ameliyat olmuştu.zaten biliyorsundur nasıl bir hastane olduğunu.doktorumuz prof. dr levent saltık.türkiyede anjiyo yöntemiyle kalp deliği kapatan ilk doktorlardan.işinin erbabı.çokkkk memnun kaldık biz ondan.ameliyat sonrası ilki 6 aylık , sonrası yıllık kontrollerimiz oldu.bu aylarda da son kontrolümüze gidicez.birdaha da gerek yokmuş.doktorumuz aktif sporcu bile olabilecek kadar sağlıklı bir kalbi olduğunu söylüyor
oğlumunda böyle bişi işte teyzesi :)

Son düzenleme:
paylaşımcı birilerinin olması ne güzel , şanslısın.endişelerinin azalmasında doktor açıklamasından çok işe yarıyordur muhakkak.iltifatların için teşekkürler iletirim küçük hanıma saçlarımız çok dikkat çekiyor evet, saçaklı kızım benim bir de çok çoook pasaklı teyzesi.yaramazlık mı denir buna bilmiyorum ama araştırmacı ruhumuz evdeki bütün dolap ve çekmeceleri her gün boşaltıyor her dakka birşeyleri dağıtıyor.çok inatçı ve de çok cadı melek gibi sakin oğlumdan sonra cazgır bir kıza alışamadım.çok farklı karakterler.zorlanıyorum :) şimdi ufaklığı doyurmam gerek kaçıyorum , görüşürüz

Selamlar gunler nasil geciyor gercekten anlamiyorum sabah erken kalktigimiz\ halde benim kucuk horozum sabah 6 dedimi mumkun degil uyumaz bazen daha erken kalktigida oluyo dusunki buna ragmen gun hemen bitiyo :) gecen haftalarda 10 gunluk misafirim vardi tabi evde misafir olunca mutfaktan cikmak ne mumkun kahvaltiyi topla yemek derdine dus bugun ne pisirsem :))) ayrica bide alperin yiyemiycegi sey varsa ( genelde herseyi yiyor ) ona ayri pisir. sonra dedemi kaybettik ansizin hala inanilir gibi de degil aslinda ctesi annemle sohbet ederken dedim dedem nasil , kendisi seker hastasi oldugu icin birkac ay once once ayak parmagi kesildi sonra mikrop kapti ayak ve bilekten kestiler derken mikrobik durum yine oldu hemde hastanede ... diz ustunden kestiler bacagini sonrada birkac ay surekli yatakta gecti hem dayimlarin hem dedecigimizin yuku agirlasti ... allahim kimseyi kimseye nasip etmesin insallah cok dua ediyorum bunun icin . Dayim surekli sikayet ediyodu bakarken yani baba dunyada en muhim gorev anne babaya hizmet degilmiki herneyse olan oldu tabiki ... annemin elini tutuyormus annem salavat verdiriyormus sabir et diyomus ki dedem beni birakma demeye baslmis anneme annem de hemen gelicem demis burdayim eli elinde vefat etmis dedecigim. Buyuk aci , herkes kurtuldu acilarindan diyor ama olum zor sey yinede kabullenmek zor bizde gocup gidecegiz ama hic olmiycek gibide plan yapip yasiyoruz.... Sizde hersey keyifler yerindedir insallah havada guzellesti ist sen istanbuldamiydin bu arada profilinde baska yer yaziyodu sanki oylemi gordum yoksa ben ? Okullarinda kapanmasina az zaman kaldi tatil planlari yapiyormusunuz simdiden ? gunlerdir burda surekli yagmur var hava soguk ruzgarli heyecanla havanin isinip gunes acacagi gunleri bekliyoruz oglusumla .aksama yemek pisirme vakti, simdilik hoscakal kucuk hanimada cok opucukler yolluyoruz. gorusmek uzere.

selam,
öncelikle başınız sağolsun.nur içinde yatsın deden
sabahın köründe ne işi varmış sıpanın :) benim kız 09.30 - 10.30 arası kalkar sabahları.çok memnunum ne yalan söyleyim :) bizde de keyifler pek iyi değildi.10 gündür kuzularımın ikisi de hastaydı.bağırsak enfeksiyonu geçirdiler.doktor salgın olduğunu söyledi.aynı şikayetten geliyormuş çok kişi şimdi ikisi de iyiler çok şükür ama 10 gün hiçbirşey yemediler ve durmadan istifra edip tuvaletten çıkamadılar.kızım 500 gram , oğlum 1.5 kg verdi zaten çok uzun zamanda gram gram alıyoruz bu kiloları bir haftada eridi ikisi de şimdi toparlanmaya çalışıyorlar.
ben istanbulda değilim.çorlu'dayım.istanbulla aramız 100 km , yakınız.burda çorlu'dan bir arkadaş daha vardı değil mi yanlış hatırlamıyorsam.ama uğramıyor uzun zamandır sanırım.kimbilir belki de arada karşılaşıyoruzdur yolda.çorlu küçük yer :)
şu günlerde köy heyecanı içindeyiz.çorluya çok kısa mesafedeki bir köyden uzun vadede ev kiraladık.çok sevimli bir köy evi.kocaman yemyeşil bir bahçesi var.misss gibi de temiz havası.niyetimiz çocuklarımıza temiz hava solutup toprakla iç içe olmalarını sağlamak.sadece o kadar da değil , bahçesinde türlü meyve ağaçları var.dalından meyve koparıp yemelerini istiyorum.hem bahçenin bir kısmını ekicez.hormonsuz besin gibisi yok.sadece yemeyi değil bitkiyi öğrensinler istedik.bir de kümes yapıp tavuk bakıcaz.sağlıklı yumurta için :) alışık değiliz , zor olucak muhakkak ama denemek istiyoruz köy hayatını.evime çok yakın mesafede.yazın büyük kısmını orada geçiricem.eminim çocuklarıma çok iyi gelicek.işte bu nedenle zaman ayıramadım internete pek.evin tadilat , badana bahçe işleriyle uğraştık.bir gün çorlu ya yolunuz düşerse beklerim.mangal yaparız söğüt altında.yetiştirdiğim taze sebze meyvelerden de ikram ederim size

Selam canim biraz gec oldu ama cok cok gecmis olsun bu arada arastirsan belki bulursun goji beri diye bi meyve var bagsiklik guclendirmek icin( dunyada ki en yuksek antioksidan seviyesine sahip 1. meyve ve ondan sonraki 2. meyve de nar ) insallah vardir sizin ordada yakin olsa yollardim burda meyve suyu bile var inailmaz harika bisey ozel urun satan yerlerde satiliyor sadece saglik urun ve ek besin destegi satan yerlerde. Bu arada benimde bahcem var hemde kooocaman icindede bi dunya sebzem var :) burda bahcesi olmayan ev yok o yuzden sanlisyiz .bahce harika olur senin cocuklar icin yazin kosup oynarlar ama tavuk isi dusundurucu :)))) cok temizlik isteyen is tavuk ya bide kokusu var tabiki ama tazecik yumurta icin deger sanirim 2 tavuk yeter size de artar bile sabah aksam yemiyceksiniz yumurtayi nede olsa. bu yaz geklmiyorum yigenim burda olucak 2 ay kalicak istanbuldan geliyo. ama kisa sanirim yine gelecegim yada oglumun 2 yas gunu icin orda olmayi planliyorum benim butun yakinlarim ist kismet bellimio olur belkide gorusuruz. O bahsettigin arkadas gonul :) evet belkide karsilasiyorsunuzdur olabilir , su ara ozel egitim okulu falan mesguller ama tanisabilirsinizde tabiki.bizim grubumuz var facebookta prader willi sendromu turkiye olarak ordanda bulabilirsin bizi yazmaya caliisyorum ogrendigim bilgileri paylasmak icin diger arkadaslarda orda :) bizim kitap okuma saatimiz bide baby jack baslamis benimkini en sevdigi izedigi tek cizgi film ama bebek gercek :) yazarim yine cok optum tekrardan gecmis olsun insallah.

Bugun doktor randevumuz vardi alper taha nin hormon ilacinin dozu ve genel gelisimi icin gittik gorustuk doktorlarindan biriyle yaklasik 8 10 doktorumuz var hepsi ayri dallarda uzman . kan alinacagi dusuncesi beni gerdide gerdi hic ama hic kiyamiyorum oglumun aglamasina ama baskada yapicak bisey yokki . Sira bize geldi ve ilk once boy kilo olcusu : gayet uzun cikti boyu gorundugu gibi kilosu biraz hizli olmus son 1.5 ayda henuz yurumemesinide etkisi var yeterince kalori yakamadigi icin , porsiyonlari kuculterek baslayacagiz cunku diyet yok vermiyor doktor suan gelisim caginda oldugu icin sadece dikkat edilecek 2. asama baslamadan once. binbir guclukle hemsire kolundan kan almayi denedi ama bulamdi uzun ugraslar sonucu topugunu kemek istediler ki asla izin vermedim doktor geldi en son ve ayak ustunden aldilar gerekli kani bu arad butun klinigi inletti hastanede duyan kapyi acip bakti ne oluyo acaba der gibi :) o kadar ses bu kucuk bebekten nasilda cikiyor sasirdilar tabiki zaptetmekte guc alperi igne yaparken bile zor tutuyoruz . Genel durumu gayet iyi dedi doktor suan yapilacak ek bir destegede istiyaci yok fizyoterapi yada baska terapi , zaten gecen hafta gittik ve yine biz sizi arariz 6 aya dediler 2. randevydu bu inanilmaz mutlu oldum tabi ki onlar fizyoya gerek yok dedikleri zaman. ciktik eve geldik ve guzel bir haber doktordan kandaki hormon seviyesi iyi durumda oldugundan dozu yukseltmeyecegiz dedi . Benim minik oglum melegim uyuyor simdi ve ben onu uyurken bile ozluyorum . Umuyorumki herkesin nesesi keyfi yerindedir .yakin zamanda gorusmek uzere bu ara pek kimse ugramaz oldu zaten.

sağol arkadaşım.çocuklarınmın bağışıklık sorunları yok aslında.bu kış ilk defa hastalandılar.zayıflar ama bünyeleri güçlü.19 aylık kızım ilk defa ateşlendi.salgın varmış neyse ki atlattık.ama bahsettiğin meyveyi çok merak ettim denemek isterim.adını hiç duymadım.belki burda yok , belki adı farklı :44:
şimdi internetten baktım da hiçbilmediğim bir meyve.memleketi çinmiş.faydalarını okudum, özellikle kas gelişimine yardımcı olma özelliği hoşuma gitti.dünyanın en güçlü meyvelerinden diyor.çocuklarıma muhakkak denemek isterim.en yakın arkadaşım hostes.çine gittiğinde aldırırım ona.ay bak sabırsızlandım şimdi tadını da merak ettim :)
ingilterede yaşıyormuşsun.ne güzel.eşimin dayısı var londrada.bu yaz gezmeye davet etti bizi.ben çok istiyorum ya eşimin işleri çok yoğun.eğer izne ayrılabilirse gidicez sözü var.inşallah
facebookta grubunuza bakayım ama benimkiler prader willi send. değiller ya fransız kalırım orda ben.keşke sadece büyüme hormonları ağır çalışan çocuk anneleri de bir grup kursalar.ama yok malesef.ne forumlarda ne dfe facebookta bulamadım böyle bir topluluk.umudumu kaybetmiyorum ama inşallah birgün ben de aynı kaderi yaşayan minik çocuk annelerini bulucam.kimbilir belki ben kurarım bir grup :44: tabi aynı durumda birkaç kişi bulmam gerek önce.neyse uzattım görüşürüz öptüm

kıyamam.çok iyi anlıyorum onu.ben de çok korkarım iğneden :18: minicik canları nasıl dayansın.zaten kızım aşı olurkende ondan çok ben ağlarım geçmiş olsun.güzel haberler almışsın , gözün aydın.allah daha iyilerini duyurmayı nasip etsin.keşke almaya korktuğunuz kiloları biz alsak.sen ya fazlası olursa diye korkuyorsun ben ya bu ay almazlarsa diye
bu arada biz de doktora gittik.oğlum 6.5 yıldır hormon alıyor ve yılda 5 cm uzuyordu.yani normal yaşıtı kadar.ancak arayı kapatacak kadar fazla uzaması bekleniyordu.mesela 7-8 cm.ama olmuyor olmuyor... kurul toplanıp dosya inceleme kararı alındı , incelenip tartışıldı.aldığı hormonun faydasını görmediğini düşünüyor doktorlar.hormon almasa da zaten bu kadar uzayabileceği kanaatindeler.o sebeple 3 ay ara verdiler hormona.boşuna ilaç yüklemek istemeyiz.ilaçsız bir süre takip edelim dediler.eğer uzamasında duraklama olursa tekrar vericekler.
hakkımıda hayırlısı olsun bakalım

Selamm insallah cok daha iyisinizdir havalarda duzeldi gezmelere basladinizmi ? gojiberi gercekten guzel bir meyve kurusu bizim kuru uzum gibi zaten. bide cranberry var :) idrar yolu iltihabi bobrek rahatsizliklari ve sistit icin kullaniliyor burda satilan tabletleri bile var . meyvesularida var keklerde falan cok kullaniyorlar . Cok sevinirim gercekten buraya gelirseniz gezip gorecek cok yer var 1.5 saat uzaktayiz bizde londraya yani ne bileyim hayat bu insallah kismet olurda bana gelirsin misafirlige coook memnun olurum. Dun enteresanda bisey oldu hastanede oturuken beklerken doktoru cici bi kiz takildi gozume alperi oyaliyordum o ara durmak bilmiyo yerinde annesiyle sohbete daldik alperi seviyordu oda kizi kormus dogustan ama ilginc olan gozler saglam beyinde hata yok sadece sorun kucukbir damar iletmiyo isigi .Ingilterede bile doktorlar bisey yapamayiz derken cinde bi hast bulmus kadin temmuzda gidiyorlarmis ameliyat olucakmis kucuk tatli kiz orda bu sekilde 9000 den cok hasta gormeye baslamis dusunebiliyormusun neler var neler var cok dua ettim diledim allahtan acilsin gorsen nasil tatli sirindi . annesi bugulu bakiyordu hep zor gercekten goz nasil buyuk bir nimet. ama acilmazsada napalim dedi tabiki yapicak sey yok . iletisim bilg aldim arayip sorucam bakalim neler olucak insallah acilir gozleri. Facebookta sohbet ederiz resimlerimiz paylasimlarimz var bakmissin ilerde sizin gibi coook aile buluruz bizim turkiyemizde bu isler cok yavas yuruyor paylasima acik degiliz cunku saklamayi tercih ediyo insanlar genellikle.

selam
seni onnline görünce facebookta bulabilmen için tam adımı mesaj attım.benim kız mıkırdıyo acil bakmam gerek........

Selam yeniden yazmayi unuttum yani sen bu yaz gelirsen burdan alirsin yoksada ben postaya veriyim yolliyim istersen sana . Senin esin ne is yapiyor bu arada ve burdaki yakininiz londranin neresinde yasiyor ? Mumkun olsada kilolarimizi size verebilsek hemen 83.5 cm alper ve 13.5 olmus kilosu tabiki bunda emeklememe ve yurumeye baslayamamasinin etkisi buyuk .aslinda cok hareketli yerinde durmuyo donup duruyo otururken done done dolasiyo evin icinde yuvarlaniyo surekli yada yrutecte dolaplari kurcaliyo camasir mak. ugrasiyo ama yeterince kalori yakmasi zor bu sekilde porsiyonlarini kuculttum biraz zaten hic tatli yemiyor yiyemiycekte pilav yok makrna yok ekmekte yok :) yada tam tahilli olanlarindan var o sekilde veriyorum bazen. Ya bak aklima ne geldi ise yararmi bilmiyorum , uskumru somon bugday cimi guvercin gibi seylerim icinde buyume hormonu cokmus bende ozellile alpere haftada 2 gun mutlaka somon yediriyorum bugday ciminede basliycam bir sure sonra zaten ari sutu veriyorum :) yani sizede ek destek olur ben cok inaiyorum yiyeceklerin gelisimdeki etkisine . benim babam arici o yuzden saf bal bulmak olmuyo ari sutunude o verdi saolsun yararlari say say bitmiyo polende vermisti annem ama o 3 yastan once alerjik olabilir diye vermiyorum. Lazimo lursa sizede temin edebiliriz ist yolluyorlar cunku heryil . Ben inaiyorumki allah herseyin en iyisini bilir ve onu sunar bizlere yani sene bence hic moralini bozma sonucta cocuklarin sukurler olsunki sagliklilar tamam 180 olmiycaklar belki ama mutlu neseli iyi olucaklar herzaman insallah. sanslari bahtlari guzel olsun yeter boy oyle coook ta buyuk sorun degil yasadikca sana bunu onlar gostericek zaten . senin oglan gitar elinde gokhan ozenmi olur tarkanmi kenan dogulumu yada serdar ortac :) dikkatini cektimi bilmiyorum onlarda cok iri degiller ortalamalari 170 canim :) Londrayada gelecek olursaniz gercekten beklerim haber verirsen tabiki :))) cok optum gorusmek uzere.

geldim.iyiyiz sağol.havalar çok güzel.hergün geziyoruz kızımla.abi okula , biz atta :) zaten çıkarmazsam o günü zehir ediyor bana zilli :)
minik kızın gözlerine çok üzüldüm.herşey olsun ama gözler ve sonra da bacaklar en önemli organlar sanırım vücudumuzda.keşke herkes görebilse , yürüyebilse inşallah görmeye başlar minik kız.bana da haber ver burdan merak ederim.
bu arada az önce aceleyle mesaj attım sana.kusura bakma duru mıkırdadı da hemen ayrılmak zorunda kaldım.yine burnu tıkanmış.azıcık dik tutuyorum açılıyor.genetik alerjik ... burunla uğraşıyoruz doğduğundan bu yana.tam yaz gelse de kurtulsak.

Gecmis olsun neye alerjisi var acaba ? ekledim seni ben canim ordan. olivia :) icin tabiki haber veririm bi ara onlar gitmeden ziyaretlerinede gitmeyi plamlaiyorum zaten bu arada sunu farkettim ki ozel cocuklari olan anneler nasilda hemen kaynasiyorlar sanki onceden tanisiyorlarmis gibi mesela bizim bi grup var ingilterede pws icin ama benim usa de belcikada baska ulkelerdede arkadaslarim oldu bu sayede tabiki hepimizin derdi ayni oldugundan belki cocuklarimiz ve saglik durumlari yani. acil sifalar diliyorum tatli prensesimize insallah cabuk gecer . hadi size iyi geceler ben kactim gozlerim kapanmak uzere....

sağol canım önce bi arkadaşımdan isteyim.muhakkak bulur zaten tüm dünyayı dolanıyor.hiç boşuna uğraşmayız kargoyla falan sıksık görüşüyoruz onunla.benim eşim nalbur.yani geniş çaplı aslında , fabrikalara makina parçası vs. veriyor.londradaki eşimin dayısı.ama neresinde olduğunu bilmiyorum
maşallah alpere.boyu çok güzel uzamış.benim bıdığım daha 71 cm , 6.5 kg teyzesi.resimlerde iri gözüküyor ama hap kadar çıtırım fiziğimiz çok dikkat çekiyor.yanımızdan bir geçen sevmeden geçmiyor.şimdilik hoşuna gidiyor ama ilerde bu ilgiden çok rahatsız olucak yavrum.oğlmda yaşadım aynısını.
balık ben de veriyorum kızıma sıksık.deri altındaki kahverengi kısmın b.h. içerdiğini duymuştum.ama daha güçlü gıdalara cesaret edemiyorum.kilosu çok düşük.vücudu tepki verir diye korkuyorum.bir defasında balık yerdirmiş , bir saat sonra da balıkyağını vermiştim.ağır gelmiş ikisi kuzuma.zehirlenmiş.kusmuştu bütün gece şimdi korkuyorum birden yüklenmeye.
oğlum için verdiğin sanatçı örneklerine bayıldım :) malesef , enstrüman çalmayı seviyor ama hepsi bu.sanatla ilgisi yok.daha çok bilimle ilgileniyor.4 yaşından beri uzayla , gezegenlerle vs. ilgili konuları okuyor.ya astronot ya da genetik bilimci olma hayali var genetik bilimini de dna ile oynayıp insan ömrünü iki katına çıkarma hayali olduğu için istiyor :) biraz orjinal benim oğlan
tarkan , kenan demeyelim de einstein diyoruz bizde örneklerimize :)
facebookta biri eklemiş beni.sanırım sensin , müsadenle bi bakayım

neye alerjisi var bilmiyorum test yaptırmak lazım aslında ihmal ediyorum.çekiyoruz işte.benim de kendimi bildim bileli sık sık tıkanıklık olur burnumda.oğlumun geniz etini de aldırdık , değişmedi.onda da var.neyse bi gün tak ederse yaptırırız nasılsa :)
evet özel çocuk anneleri daha paylaşımcı oluyor.bu gibi durumlar yaklaştırıyor insanları.aslında sadece dışarda değil , ev içinde de durum böyle.özel çocuğu olan eşler daha bir başka bağlanıyorlar sanki birbirine.ailede de daha sıkı bir kenetlenme oluyor sanki.belki de ben öyle hissetmişimdir bilmem
şimdi çıkmam gerek.can bilgisayarıma portakal suyu döktü , klavyesi kafayı yedi yazamıyorum.eşim tuşlar kısadevre yaıyordur kuruyunca geçer diyor ya inşallah.bu canın bilgisayarı.artık devretmem gerek görüşürüz..

Selamlar gecmis olsun ufak kazaniz icin :) arada bizde de oluyor alper saolsun bilg muh. olucak sanki surekli eller bilg., kumanda da , telefonda . oyuncak olmayan hersey onun icin oyuncak buzdolabi kapagi camamasir mak kapagi ac kapa ac kapa :) BUrun tikaniliginin mutlaka ki bir nedeni olmali madem geniz eti alindi hala yapiyor alerjikte olabilir yeniden bir olusumda olabilir iyi bir kbb uzmanina gidin bence eger alerjikte bisey cikmazsa . Uyku kalitesi icin onemli bir durum bu . bu arada onceki mesajini okudumda sarsim gercekten nasil verdin annesi hem balik hemde balik yagini bir arada :) yetiskin icinde ayni durum gecerli balik varsa yagi alinmaz mesela a vitamini iceren ilac aliyorsa yogurt sut ayni anda yada son 1 saat icinde alinmaz iyi incelemek lazim ilac iceriklerini canim benim. bugday cimi icinde zaten bir zarari yok suyunu icmez belki zaten az veriliyor ama cimleri kesip yemegine ekleyebilirsin yada baska biseyle yedirebilirsin . ama bugday tohumlarinin ilacsiz olmasi lazim . evde kendin yapabilirsin bir bardaga koyarsin bugdayi su ekle cimlenir ustunden kesersin surekli . Burda AVM lerde bile var gozunun onunde kesip blendir yapip veriyolar suyunu :))))) ama buyume hizlandirici etkisi cokmus . Canin azmine de hayran kaldim yani bilim adami olsunda gogsumuzu kabartsin insallah . Resim sevmiyormus okudum senin duvarindan benimde en sevdigim seydi resim yapmak kucukken:) bide sac fircasi dusmezdi elimden hem kuaforluk yapar hemde mikrofon yerine kullanir sarki soylerdim.:)))) biz cocukken cok meshurdu degistir yarismasi onu oynardik arkadaslarimla . Cok ozluyorum bazen cocukluk gunlerimiz aksama kadar sokakta oynardik simdiki cocuklar evde mahkum disariya sadece parka gidiyorlar kapi onunde oynamak eskide kaldi ...... Bu arada evinizden ne haber ne zaman geciyorsunuz kir evine ?

selam , burun tıkanıklığı için kbb uzmanına gittik.bademciklerinin yapı olarak iri olduğunu söylemişti biri.bu sebeple de tıkanıklık yapabilirmiş.tabi bir doktorun sözüyle bademcik aldırmak olmaz , güvenemedim açıkçası.bir doktorda alerji testi istedi.abiye yapalım demişti.şu sıralar çok yoğunuz sıra gelmedi birtürlü , beklemede test.gastroenteroloji , dermatoloji , endokrin , romatoloji arası geziyoruz.bu arada devamlı tıkalı değil burnu.yani nasıl anlatayım , mesela gündüz birşey yok.gece yattığı ilk saatlerde tıkanıyor , uyandırıyor.kaldırıp omuzuma dik koyuyorum , açılıyor.birdaha tıkanmazsa uyanmıyor.ben kuru havaya da bağlıyorum aslında.malum kaloriferler havayı feci halde kurutuyor.buhar makinesi de aldım gerçi fayda etmedi.havalar ısındığından beri pek tıkanıklık yok.işte haftada bir geceye falan düştük diyelim.tekrar gittiğimde endokrincilere açıcam bu konuyu.bakalım onlar ne diyecekler.ha bir de ozon tedavisi hakında da danışıcam.gelişime de faydası var diye duymuştum.senin ozon tedavisi hakkında bilgin var mı?
buğday çimini de araştırdım az önce.özellikle sedefe faydası var (canda sedef var) yazısı cezbetti beni :) e toprağımız var , kendim yetiştireyim bir avuç buğday di mi :) ama tam anlamadım.pişirmeyin çiğ tüketin diyordu biryerde.çiğ olarak nasıl vericem ki :44: biryerde de kaynatıp suyunu için diyordu.madem bahsettin şunu bi iyice anlat bakalım şimdi :) yeşerir yeşermez mi tüketicez.ne kadar ve ne şekilde vericem?
bizim çocukluk zamanlarımızdan bahsetmişsin.haklısın , ne şanslıymışız biz meğer değil mi.şimdikiler apartman çocuğu malesef.bizim zamanımızda ya tek ya iki katlı evler vardı mahallemizde.herkes birbirini tanırdı.akşama kadar türlü oyunlar oynar hiç ayrılmazdık.şimdi hala bebekliğimin bile beraber geçtiği çocukluk arkadaşlarım var.şimdiki neslin ne çocukluk arkadaşları ne bizimkiler kadar şen anıları oluyor malesef.bilgisayarın önünde harcıyorlar çocukluklarını oyy gözüme geldi de gece yarılarına kadar oynadığımız yedi kiremitler , yakartoplar , yaptığımız kapı önü çekirdek keyifleri :)
bizim köy evinde hala toparlanma derlenme çalışmaları var.bugün bahçedeki yabani otları tırmıkladım.aralarından birsürü çiçek açmış çilek çıktı.resmen havalara uçtum :) tarlayı çapalattık ... düzenlemeye çalışıyoruz işte.köy hayatı yorucuymuş , eve gelip serilince anladım :) tam olarak ne zaman sefasını sürmeye başlarız bilmem ama toprakta çalışması bile güzel.ağaçları dolaştım ; vişne , kiraz , armut , erik , ayva , iğde ağaçları var.bir de dut istiyorum.çok severim.
bu arada profiline baktım , sivaslısın sanırım.benim eşim malatyalı.hemen hemen ailenin bütün damalarıda sivaslı :) şimdi bir sivaslı tanıdığım daha oldu galiba :) daldan dala ordan buraya atladım ne çok karman çorman yazmışım.şişirdim kafanı.saatte epey geç olmuş , ben kaçayım.bu arada alperin resimlerine de baktım çok şeker maşallah.öp yerime annesi :)
haa bu arada unutmadan balık üstü balıkyağ olayı da kazaydı gerçekten :) unutmuşum balık yedirdiğimi :26:

Selam tatlim sanirim online sin yanlis gormeydiysem hemen yazayim can da sedef var madem neden sivasta ki balikli kaplicaya gitmiyorsunuz bu yaz dunyada ki tek sedef hastaligi tedavi merkezi eminimki duymussundur sivastayken arada giderdik hastlar ve olayanlar icin havuzlar ayri baliklar gelip gidikliyo :) sen de oku bi arastir istersen cok faydasi varmis gidenlerin yazilarindan okursun canim . Bahcedeki cileklerden hakkimizi isteriz , gecen seneden fideleseydim bahcedekileri bu yil cok olurdu ama malesef az cok da ugras,madim acikcasi 2 odali ev suan bizim kaldigimiz 3 oda bi eve gecmek istiyoruz bakalim sanirim yigenim burdayken daha kolay olucak tasinma isi alpere bakar en azindan goz kulak olur . Burda kimsemiz olmadigi icin birakmiyorum alperi biyere yalnizlikta zor kameradan konusuyoruz herkesle ama yetmiyorki . bugun yine ablamla konusurken alper bilg icine girmeye calisti gecip hemen sarilmak istiyo teyze nerde deyince bakiyo bilg ekranina :) bilg bizim teyzemiz. Benimde ablamin esi enistemiz malatyali :)))) Bademciklerin buyuk olmasindan dolayi solunum problemi horlama gibi sorunlar yasayan ve bademcikleri hatta lenf bezlerindende kuck bir kisim aldirmis birkac kisi biliyorum , illaki gerekli ise aldirmaktan baska careniz yok bademcikleri sen birkac doktor daha gez bence ihmal etme uyku onemli gelisim icin . Buyday olayina gelince deidgim gibi hemen bir bardakta yetistirebilirsin yada kucuk bir saksida cabucak buyuyor makasla kesiyosun salatanin icine koy yada sebzemi pisirdin minik minik kes yerken tabagina karistir , yadaaa suyunu ver diycem blendirdan gecirince su oluyo hemen onuda neyle karistirip verirsin bilmiyorum dusunuyim :) zaten cok degil yani azcik azcik veriyosun hani su tekila bardaklari vardirya yetiskine onu veriyolar onun yarisi versen sende uygun size . buyudukce kesiceksin makasla zaten kotude degil tadi ya domates koyardin ekmek aradi bide yesil sogan yanina cimleri koy farketmezler bile yerkken , yada peynirle karistir oda olabilir ama pismiycek orasi oneli cig olmasi lazim ya minik kesip yedirceksin biseyin icinde yada blendir yapcaksin suyunu verceksin kasikla belki icerler suyu bilemiyorum simdi dene sen istersen . tarim ilaci olmamis sekilde alman lzim tohumlarinu onada dikkat etmek lazim. Bizim bahcedeki otlarda orman gibi yani esim bi ara kesicek ama o zaman ne zaman bilmiyorum gecen yaz hic marul almadik biz hep bahceden yedik bu sene yine ektim ciktilar buyusunler bi ara gosterrim sana kameradan online karsilasinca . meyve agacimiz yok biizm ama bir sonraki evimizn bahcesine ekmeyi planliyorum mutlaka elma bide kiraz. Dun aklima geldi sahi senin esinin yada senin ailende minyon kimseler varmi ? ben birkac yerde okudum genetik miras olabiliyormus birkac kusaktan belki sizde de oyle bisey vardir diye dusundum .

selam.cevabım gecikti biliyorum kusura bakma.bilgisayarımda birçok harf çalışmıyor.daha önce söylemişmiydim bilmiyorum ama can bilgisayarımın üstüne meyve suyu döktü şimdilik googdan harfleri bulup kopyala yapıştır yazarak yazmaya çalışıyorum işte çok zor oluyor.düzelmesini bekledim ama kurumasına rağmen düzelmedi.bende dayanamadım cevap yazayım dedim.tamire vericem en kısa zamanda inşalah olur
neyse sivastaki balıklı kaplıcadan bahsetmişsin.ben de orayı çok araştırdım önceleri.evet balıklar kuru derileri yiyor ve yaralarda iyileşme oluyor ama bu sadece yüzeysel.derinin kat kat altındaki lezyonlar duruyor malesef.sedef derinden gelir.biz şimdi çetin öngöre diye bir doktorun kürünü uyguluyoruz.doktor tıp doktoru ancak kürü kaplıca çamuru.yaklaşık 4 aydır kullanıyoruz.düzenli kullanmamamıza rağmen lezyonlarımız yüzde 75 oranında kayboldu.geçen bölgelere tekrar çamur sürmememe rağmen tekrar yara çıkmadıda.ilk kullanmaya başladığımızda yara olmayan bölgelerimizde de çıktı.çok arttı.ancak bu çamur derindeki lozyonları yüzeye çekip kökten kurutuyrmuş.bu sebeple ilk haftalarda çoğalma olurmuş.gerçekten de öyle oldu.şimdi çok az var.ne var ki çamur tedavisi özellikle çocukta uygulaması zor olduğundan düzenli kullanmadık.kullansaydık çoktan bitip gidicekti.bu yaza kadar tamamen kurtulucaz herhalde çok memnunum.sedefli tanıdığın varsa tavsiye de ederim.tv de izlemiştim bu doktoru çok memnun kaldım.
çim tariflerim için çok teşekkürler uyguluycam :)
yeni evinde şimdiden güle güle otur.taşınmak zor ama değişiklik güzel oluyor.hayırlı olsun.kısa kısa geçiyorum klavyem sorunlu kusuruma bakma havvacım.
bizim ailede minyon var tabi.erkeklerin boy ortalamaları 170-175 arası.Eşim 1.72.Bayanlardan da bi halamız uzun.Ama benim çocukların durumu bu minyon tanımını aşıyor malesef.Çünkü persantil değerleri arasındaki en minyon ölçüden daha küçüğüz Büyüdüklerinde boyları 1.70 olsa daha ne isterim allahtan.Ama mesela can ergenlikte atak yapmazsa boyunun 150 civarı olması tahmin ediliyor.Bu da aile genelinin çok altında zaten.ha genetik problem olarakta böyle ufak kimse yokmuş çok araştırdık.piyango bize çıktı dilerim ergenlikte bizi şaşırtırlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…