- 6 Mart 2024
- 9.446
- 8.062
- 28
-
- Konu Sahibi Lady Guinevere
evet coğu kişi hissetmedim bile diyor. hatta bir arkadasim doktor dikişler için krem önerince öğrenmis kesi yapıldığınıÖncesindeki ağrıdan sizidan sonra zerre hissetmedim kesiyi falan bende doğrulup bebeğimi görmeye çalışıyordum o dikerken anlamadım bile hem oraya iğne yapıyorlar zaten dikerken de keserkende benim coktu dikisim 6cm acilmam vardi sipa da kordonunu tutmuş plasentayla top gibi çıktı kesim coktu yani, farklı noktalara iğne yaparak dikti sordum anlattı yaptığı islemleri, iki gün dikkatli oturup kalktım bir hafta sonra zaten hiç rahatsızlığı kalmadı ama temiz bakmak lazım cidden hassas bölge iz bile kalmamış oralarda inceledim
Ne olabilir acabaevet coğu kişi hissetmedim bile diyor. hatta bir arkadasim doktor dikişler için krem önerince öğrenmis kesi yapıldığınıdiyor ki orda bi seyler yapıyordu hiç merak edip de sormadım
korkmayayım yani değil mi kesiden?Ne olabilir acabakesiyi bende anlamadım kadın söyledi biraz dikislik işin var dedi bekliyorum bekliyorum sıkıldım sordum artık vir vir ağrı acı gecince çeneye vuruyor oda anlattı işlemleri tek tek bitirene kadar
Her ülkede bakış açısı bambaşka elbette.burda artık doktorlar beklemeden atıyor kesiyi. yırtılmalar düzensiz ve dikişi zor olabilir diye direkt doktor kendisi kesi atıyorvajinal doğumla ilgili beni en çok korkutan da bu aslında ama kesi atılan herkes de hissetmediğini söylüyor
Korkma korkma bebiş sikilmadan daralmadan çıksın da kesiden falan korkma anlaşılmıyor zaten ilaçların etkisiyle ağrı sızı da olmuyor bı süre dikkatli oturup kalkarsın hallolur, ha olmaya da bilir acilman güzelse kesi falan olmaz bile onu düşünüp durma sen herkeste olacak doye birşey yok. Ay inşallah ehline gelirsin başkasında nasıl görünüyor bilmem ama ben temizlerken de diyordum labirent olmuş geçmez bu izler diyordum, inceledim baya hicbirsey yok kalmamskorkmayayım yani değil mi kesiden?hazır kesmişken güzel estetik dikse bari
ilk gün diyelim ki sütüm gelmedi. bu durumda mecburen mama veriliyor değil mi bebeğe?Her ülkede bakış açısı bambaşka elbette.
Tabii bu yırtıkların olmaması için de birçok egzersiz vs vardı. Youtubedan bakabilirsiniz ama benim hiç halim kalmamıştı açıkçası onları yapmaya.
Bir de başka arkadaşlar da yazmış sanırım, sütünüz hemen gelmeyebilir. Hiç panik yapmayın, bol bol emzirin ve ten tene temas yapın. Doğumda ne yaşarsanız yaşayın (ben gerçekten yaşanabilecek çoğu problemi yaşadım) insan unutuyor. Bana hiç unutmayacakmışım gibi gelmişti
Kayınvalide-anne leri sadece ev ve size bakmaları için görevlendirin ve önceden net şekilde söyleyin bir de en büyük tavsiyem. Lohusa kafası çok başka bi şey çünkü
ya doktorum cevremdeki coğu kişiyi doğurttu ve hepsinde kesi varKorkma korkma bebiş sikilmadan daralmadan çıksın da kesiden falan korkma anlaşılmıyor zaten ilaçların etkisiyle ağrı sızı da olmuyor bı süre dikkatli oturup kalkarsın hallolur, ha olmaya da bilir acilman güzelse kesi falan olmaz bile onu düşünüp durma sen herkeste olacak doye birşey yok. Ay inşallah ehline gelirsin başkasında nasıl görünüyor bilmem ama ben temizlerken de diyordum labirent olmuş geçmez bu izler diyordum, inceledim baya hicbirsey yok kalmams
Tabii ki. Bu arada mama zehir değildir asla. Maalesef bizim kültürümüzde böyle bir algı var.ilk gün diyelim ki sütüm gelmedi. bu durumda mecburen mama veriliyor değil mi bebeğe?
arkadasimi ziyarete gitmistim devlet hastanesiydi ve sütü gelmediği için kaçık birberonla mama verildi. ben hep emzirmeye odaklanmak için mama falan almayacağım yanıma. ihtiyac olursa hastanenin içerisinde eczane var zaten.
çok sağ olun bu arada tüm önerileriniz için. su an aileme istediğimi söylüyorum ama kv ile dediğim gibi aramız açık, konusmuyoruz. onun için de esime söyledim. zaten bebekle yeterince vakit gecirmeden kimsenin hastaneye gelmesini de istemiyorum. ilk basta bebeğim ve babasıyla biraz olayı kabullenelim istiyorumyoksa kalıbını basarım kv direkt sunu ye süt yapar, şunu giyme ayip, bunu yeme gaz yapar diye susmayacak
inşallah her sey dilediğimiz gibi olur vallaTabii ki. Bu arada mama zehir değildir asla. Maalesef bizim kültürümüzde böyle bir algı var.
Süt emzirdikçe gelen bi şey, ben bilmiyordum mesela hemen çılgınca emziricem zannetmiştim (bu arada bu da çok kişisel, tabii ki hemen çok fazla süt üreten vücutlar vardır, olmazsa diye söylemek istedim)
Bol bol aile olarak vakit geçirmek ve o fikre alışmak, bebeğe alışmak ve onu tanımak en güzeli. Keyfini çıkarın :)
Benim de ilk dk sütum gelmedi emzirme ebeleri gelip sürekli masaj yaptırdı sürekli emzir dediler öyle böyle emzirdim damla damla emzirmediginde sağ dediler sagdim küçük engektrlerle bı enjektör anca çıkıyordu isim etiketi verdiler etiketledim dolaba koydum emdikten sonra doymadı mesela zaten çenesi çabuk yoruluyor yeni dogduklarinda çenesi titriyorilk gün diyelim ki sütüm gelmedi. bu durumda mecburen mama veriliyor değil mi bebeğe?
arkadasimi ziyarete gitmistim devlet hastanesiydi ve sütü gelmediği için kaçık birberonla mama verildi. ben hep emzirmeye odaklanmak için mama falan almayacağım yanıma. ihtiyac olursa hastanenin içerisinde eczane var zaten.
çok sağ olun bu arada tüm önerileriniz için. su an aileme istediğimi söylüyorum ama kv ile dediğim gibi aramız açık, konusmuyoruz. onun için de esime söyledim. zaten bebekle yeterince vakit gecirmeden kimsenin hastaneye gelmesini de istemiyorum. ilk basta bebeğim ve babasıyla biraz olayı kabullenelim istiyorumyoksa kalıbını basarım kv direkt sunu ye süt yapar, şunu giyme ayip, bunu yeme gaz yapar diye susmayacak
çok sağ olBenim de ilk dk sütum gelmedi emzirme ebeleri gelip sürekli masaj yaptırdı sürekli emzir dediler öyle böyle emzirdim damla damla emzirmediginde sağ dediler sagdim küçük engektrlerle bı enjektör anca çıkıyordu isim etiketi verdiler etiketledim dolaba koydum emdikten sonra doymadı mesela zaten çenesi çabuk yoruluyor yeni dogduklarinda çenesi titriyoro sütü sıcak suyun içinde azıcık bekletip kaşıkla verdim yani boş durmuyorsun sürekli emzirmeli sagimli bıkac gün geçiyor, ilk etapta şakır sakir sütüm indi diyen kaç kişi çıkar bilmiyorum, sürekli masajla falan uyariyorsun son hafta göğsüne masaj yapıp uyarmaya baslayabilirisn, yukarıdan uca doğru hafif hafif, su içiyorsun geliyor hiç oraları takma, zorda kalırsan zaten hastane de veriyor mama, yada aldirirsin hallolmayacak mesele degil, ha birde benim çantamda rezene de vardı doğumdan sonra acayip sıvı ihtiyacın oluyor rezene süt indiriyor ve o yorgunluk içinde acayip iyi geliyor belki denemek istersin
Sıkıp kontrol ettin mi doğru sikamamissindir belki vardır da yoğun değildir anlamamissindir göğüs ucunu arada kontrol et böyle nasıl anlatsam yara kabuklanir ya ya da irin kurur öyle ince tabakalar oluşuyor mu uzerinde süt gelse de anlamayabilirsin, sütu en fazla tetikleyen sey doğum sancısı, sonra da sürekli emzirmek gelir inşallah düşünme bunları, ekstra birşeye gerek yok bence, şey yaptırabilirsin sırtına kürek arasına omzuna göğüs hizana ama sırt kısmına masajlar yaptırabilirsin emzirme.hemsiresi anneme sırt masajı yapın deyip duruyordu, doğum yaklaşınca da ebe deyip duruyordu beline masaj yapın diye garibim sürekli bana masaj yapmıştı pandemiydi eşimi de almadılar hep anneme kaldıçok sağ olsu sıcak-soğuk göğüs seysi var ya (adını unuttum) ondan alayım mı acaba? süt akışına bi katkısı olur belki?
bir de benim gebelik boyunca hiç göğüs akıntım olmadı. bu sütümün doğumdan sonra gelip gelmeyeceği hakkında bir fikir verir mi?bakıyorum herkeste 30.haftada göğüs akıntısı başlamış. bende hiç olmadı
Benim bebeğim 4 aylık oldu vajinal doğum yaptım ilk doğum olmasın rağmen sorunsuz geçtiKızlar iyi geceler..
Zaman yaklaştıkca, bir de üzerine son kontrolde bebeğimin doğum pozisyonu aldığını öğrenince ister istemez heyecan ve korku başladı.
Su an doktorumla vajinal doğum olarak düsünüyoruz ama bir sorun olursa sezaryen seçeneği de hep var. Aslında su ana kadar sezaryenden daha cok korkuyordum fakat son bi kaç gündür sezaryen da eskisi kadar korkutucu ve zor gelmiyor.
Bilenler vardır esim baska sehirde. Doğuma gelecek inşallah. Ama yetişemez, ben erken doğururum diye çok korkuyorum. Normalde ocak 20de gelecekti ama su an subat 1e düsünüyoruz. Cünkü iznin coğunu bebiş doğduktan sonraya saklamak istiyoruz.
Doğuma nasıl gidicem, neler yaşayacağım.. Bunlar aklımı çok kurcalıyor. Kolay olmayacağını biliyorum ama sürecii kendim için en konforlu ve stressiz bir şekilde gecirmek istiyorum. Doktorum çok sakin ve hep telkin eden biri, o konuda içim rahat ama ebeler, hemsireler nasıl olur bilmiyorumBebeğim su an kilolu değil. 2.100 gram ama boyu uzun 48 cm. doktor uzun ince olacak büyük ihtimalle dedi ama son ayda kilo da alabilir bilemiyorum
Hamile pilatesine de başladım iki gündür doktorumun isteğiyle. temizlik yaparken eğil kalk diyor bana
Ne bilim kızlar.. Anlatın bana pozitif hikayelerinizi. Bu arada etrafımdaki herkes de sorunsuz vajinal doğum yapmis neredeyse. Yani beni kötü etkileyecek bir şey de duymadımAma işte insan hep kötüsü başına gelecek sanıyor
Tavsiyeniz, hastaneye kesin sunu yanında götür dediğiniz bir sey, size o süreçte iyi gelen ne varsa bana ve doğum yapacak diğer anne adaylarına yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
ayy cok sağ olSıkıp kontrol ettin mi doğru sikamamissindir belki vardır da yoğun değildir anlamamissindir göğüs ucunu arada kontrol et böyle nasıl anlatsam yara kabuklanir ya ya da irin kurur öyle ince tabakalar oluşuyor mu uzerinde süt gelse de anlamayabilirsin, sütu en fazla tetikleyen sey doğum sancısı, sonra da sürekli emzirmek gelir inşallah düşünme bunları, ekstra birşeye gerek yok bence, şey yaptırabilirsin sırtına kürek arasına omzuna göğüs hizana ama sırt kısmına masajlar yaptırabilirsin emzirme.hemsiresi anneme sırt masajı yapın deyip duruyordu, doğum yaklaşınca da ebe deyip duruyordu beline masaj yapın diye garibim sürekli bana masaj yapmıştı pandemiydi eşimi de almadılar hep anneme kaldıkasların gevşemesi rahatlatıyormus öne doğru egiliyorsun arkana masaj yapıyorlar, sonra da goguslerini avuçlayıp uca doğru masaj yapıyorsun rahatlatıp uyariyorsun sütun inmesini destekliyorsun, doğumdan önce de kasılmalar siklasinca bele masaj yapılıyor kasılmalar başlayınca rahatlatıyor ve gerçekten rahatlıyorsun o kasılma anında acayip iyi geliyor
İnşallah kolaylıkla doğurur çok güzel bı süreç geçirirsin, insanın hayatında bazı anlar vardır ya böyle, işte üni bitti dönüm noktam dedim öğrencilerim oldu grurlandim dönüm.noktam dedim eşimle evlendim hepsi boş bu dönüm noktam dedim ta ki bebişim olana kadar hamilelikte ayrıydı ama o doğup cirladigi dk var ya tüm dönüm noktalarimin zirvesiydi hepsini boşa çıkardı... O an ki huzurum, gururum, mutlulugumun tarifi asla yok, diyorum ya derin bı nefes almak gibi sanki nefesin sıkılmışta çok derin bı nefes almışsın gibiayy cok sağ olhepsini not aldım
yaaaİnşallah kolaylıkla doğurur çok güzel bı süreç geçirirsin, insanın hayatında bazı anlar vardır ya böyle, işte üni bitti dönüm noktam dedim öğrencilerim oldu grurlandim dönüm.noktam dedim eşimle evlendim hepsi boş bu dönüm noktam dedim ta ki bebişim olana kadar hamilelikte ayrıydı ama o doğup cirladigi dk var ya tüm dönüm noktalarimin zirvesiydi hepsini boşa çıkardı... O an ki huzurum, gururum, mutlulugumun tarifi asla yok, diyorum ya derin bı nefes almak gibi sanki nefesin sıkılmışta çok derin bı nefes almışsın gibiuzattım biraz üzgünüm tekrar o günlere döndüm vesilenle teşekkür ederim
Güzel olacak olumsuz hiç düşünme ağrı falan geçip gidiyor anısı kalıyor işte, sütmüs mamaymis, yeter ki sağlıcakla dogsun gerisi teferruat, iyi düşün iyi olacakyaaaben tesekkür ederim asıl. o kadar iyi geldi ki yazdıkların
Ayy deli manyak insanlar, bende bunu anlamıyorum doğum yapmış kadının odasında birinci derece dışında hatta o kadının istemedikleri dışında kim neden odaya dolusur acaba, en sinir olduğum şey bebek görmek isteyen arar müsait misin diye bı süre geçince musaitsen gidersin hastane de ne demek yani hassas iki tane can var orda mikrobu virüsü de geçtim bı rahat bırakın baş başa ay amann hep okuyorum da böyle şeyler çok kızıyorum, Allah'tan benim kv de o konuda anlayislidir annesi yanında ben yemeklerini işlerini yaparım dünürüm rahat ilgilensin kızıyla dedi, gelmek isteyen akrabalarına da (benim ailem başka ilde İstanbul'da eşimin akrabalari var sadece) lohusa evinde işiniz yok sonra sonra deyip geri çevirmiş haberim bile olmadıSelam ben önce pismanliklarimdan bahs etmek istiyorum keşke net bir şekilde kimseyi istemiyorum deseydim eşimin didisinin didisi geldi ve malesef bebeğin odaya ilk geldiği anın içine etti hala o videoyu izleyince sinirden deliriyorum halbuki ne kadar beklemiştim o anı hemşire bebegi ilk kez eşime verecekken o atlamış hemşire vermemiş eşim ağlarken elinden alıyor bebeği ve benim önümde duruyor ben görünmüyorum ilk emzirmede çıkmasını istiyorum ikincide çıkmıyor bana senin sütün yokta benimki fışkırıyordu diyor manyak kadın üç gün ağladım sütüm Yok diye Allah sorsundoğuma gelirsek sonr iki hafta her gün yürüyüş yaptım kaldırımlarda aksak yürüdüm merdivenleri yan dönerek çifter çifter çıktım indim evde plates topunda daireler çizerek bol bol çalıştım sandelyede tutunarak çömelme kalkma yaptım 39+1de çok az suyum geldi pedimi taktim kasımı biyigimi aldım ve hastaneye yürüdüm 11de yatisim yapıldı 11 buçuk gibi sancılar başladı 12 gibi eşim geldi belime msajlar yaptı plates topunda daireler çizdim yukarı asılarak sancı geldikçe zorladım ve bingo 13 45 açıklık tam eşimin kollarinda doğumhaneye girdim 13:59 da 3450 Gr bebeğim doğdu ben kasılmaları anlamıyorum bana ıkınmam gereken zamanı söyleyin dedim ebeler karnıma dokunarak yardım ettiler bebeğim doğduğu an bütün sancım bitti çok başka bir an inanılmaz birsey bu kadar güçlü olabileceğimi hiç düşünmemiştim o anın büyüsü eşimle bir bütün olmam çok güzeldi
yaa insanlar hasta yemin ederim. sanki bebeği hep beraber yapmisiz gibi davranıyorlar. ve bunu yapanların çpğu da gecmiste doğum tecrübesi yasayan insanlar.Selam ben önce pismanliklarimdan bahs etmek istiyorum keşke net bir şekilde kimseyi istemiyorum deseydim eşimin didisinin didisi geldi ve malesef bebeğin odaya ilk geldiği anın içine etti hala o videoyu izleyince sinirden deliriyorum halbuki ne kadar beklemiştim o anı hemşire bebegi ilk kez eşime verecekken o atlamış hemşire vermemiş eşim ağlarken elinden alıyor bebeği ve benim önümde duruyor ben görünmüyorum ilk emzirmede çıkmasını istiyorum ikincide çıkmıyor bana senin sütün yokta benimki fışkırıyordu diyor manyak kadın üç gün ağladım sütüm Yok diye Allah sorsundoğuma gelirsek sonr iki hafta her gün yürüyüş yaptım kaldırımlarda aksak yürüdüm merdivenleri yan dönerek çifter çifter çıktım indim evde plates topunda daireler çizerek bol bol çalıştım sandelyede tutunarak çömelme kalkma yaptım 39+1de çok az suyum geldi pedimi taktim kasımı biyigimi aldım ve hastaneye yürüdüm 11de yatisim yapıldı 11 buçuk gibi sancılar başladı 12 gibi eşim geldi belime msajlar yaptı plates topunda daireler çizdim yukarı asılarak sancı geldikçe zorladım ve bingo 13 45 açıklık tam eşimin kollarinda doğumhaneye girdim 13:59 da 3450 Gr bebeğim doğdu ben kasılmaları anlamıyorum bana ıkınmam gereken zamanı söyleyin dedim ebeler karnıma dokunarak yardım ettiler bebeğim doğduğu an bütün sancım bitti çok başka bir an inanılmaz birsey bu kadar güçlü olabileceğimi hiç düşünmemiştim o anın büyüsü eşimle bir bütün olmam çok güzeldi