- 6 Mart 2024
- 9.444
- 8.059
- 28
-
- Konu Sahibi Lady Guinevere
benim kv de doğum yapan eltime bebeğe ben bakarım, sen git misafirlere cay yap, yemek yap diyormus. kız diyor ki emzirmeden emzirmeye kucağıma alabildim cocuğumuAyy deli manyak insanlar, bende bunu anlamıyorum doğum yapmış kadının odasında birinci derece dışında hatta o kadının istemedikleri dışında kim neden odaya dolusur acaba, en sinir olduğum şey bebek görmek isteyen arar müsait misin diye bı süre geçince musaitsen gidersin hastane de ne demek yani hassas iki tane can var orda mikrobu virüsü de geçtim bı rahat bırakın baş başa ay amann hep okuyorum da böyle şeyler çok kızıyorum, Allah'tan benim kv de o konuda anlayislidir annesi yanında ben yemeklerini işlerini yaparım dünürüm rahat ilgilensin kızıyla dedi, gelmek isteyen akrabalarına da (benim ailem başka ilde İstanbul'da eşimin akrabalari var sadece) lohusa evinde işiniz yok sonra sonra deyip geri çevirmiş haberim bile olmadı
Aman o da bı cins manyak, cidden biraz düşünce lazım kız ben doğumdan geldim kvdem, evinde üç çeşit yemek bı çorba, bol malzmeeli karışık salata, komposto ve bahçesinden üzüm toplayıp mor üzüm suyu yapip biz gelmeden evime masaya sıcacık getirip hazırlamış hiç unutmuyorum o yorgunluktan sonra eve geldik o biraz hoş beş bebekle ilgilendi biz annemle yedik içtik yikandik ettik o ben gideyim dinelenin dedi mis gibi emzirdim uyduk dinlendik öyle iyi geldi ki, o yemekler sular, zaten doğumdan sonra çayır cayir yanıyorsun ilaclardi kan kaybı bilmem ne acayip susuz hissediyorsun o komposto ve uzum suyunun tadı hala aklımda yatıp kalkıp içmiştim Allah razı olsun cidden, bazen çok giciktir laz da kendisi lafları terstir falan ama böyle şeylerde dusuncelidir laflarına da alıştım şakayla karışık cevabını alınca uzatmiyor alıştık birbirimizebenim kv de doğum yapan eltime bebeğe ben bakarım, sen git misafirlere cay yap, yemek yap diyormus. kız diyor ki emzirmeden emzirmeye kucağıma alabildim cocuğumuayy Allahım uzak etsin cinnet geciririm ben
ay ne biliyim. seninki yine insaflıymışAman o da bı cins manyak, cidden biraz düşünce lazım kız ben doğumdan geldim kvdem, evinde üç çeşit yemek bı çorba, bol malzmeeli karışık salata, komposto ve bahçesinden üzüm toplayıp mor üzüm suyu yapip biz gelmeden evime masaya sıcacık getirip hazırlamış hiç unutmuyorum o yorgunluktan sonra eve geldik o biraz hoş beş bebekle ilgilendi biz annemle yedik içtik yikandik ettik o ben gideyim dinelenin dedi mis gibi emzirdim uyduk dinlendik öyle iyi geldi ki, o yemekler sular, zaten doğumdan sonra çayır cayir yanıyorsun ilaclardi kan kaybı bilmem ne acayip susuz hissediyorsun o komposto ve uzum suyunun tadı hala aklımda yatıp kalkıp içmiştim Allah razı olsun cidden, bazen çok giciktir laz da kendisi lafları terstir falan ama böyle şeylerde dusuncelidir laflarına da alıştım şakayla karışık cevabını alınca uzatmiyor alıştık birbirimize
Ahh ahh o kadına bizzat söylemiştim kimseyi istemediğimi eşim doğuma yetisememekten korkup aramış yanımda brii olsun diye bende tekrar arayıp gerek yok doğum değil bu daha başlamadı lütfen gelmeyin dememe rağmen doğumdan çıktığımda odadaydi kadın ve saatlerce susmadı resmen rol çalmak için gelmiş normal doğumda neymiş o sezeryan olmuş susmadı en güzel anlarımi katletmiş resmen izleyince sinir oluyorum halbuki kocam nasıl ağlamış bebeğini kucağına alınca kadını kocası çekiyor çekiştiriyor çekilmiyor önümden zaten bebeğim enfeksiyon kapmış 3 gün sonra küvöze gitti tekrar ve küvöz kapısındayken beni arayıp başkalarının söylediklerini söyledi bana kvmi istememiştim kv olaymış çocuğum küvöze girmezmis lohusaydim bide o zaman şuan idrak ediyorumAyy deli manyak insanlar, bende bunu anlamıyorum doğum yapmış kadının odasında birinci derece dışında hatta o kadının istemedikleri dışında kim neden odaya dolusur acaba, en sinir olduğum şey bebek görmek isteyen arar müsait misin diye bı süre geçince musaitsen gidersin hastane de ne demek yani hassas iki tane can var orda mikrobu virüsü de geçtim bı rahat bırakın baş başa ay amann hep okuyorum da böyle şeyler çok kızıyorum, Allah'tan benim kv de o konuda anlayislidir annesi yanında ben yemeklerini işlerini yaparım dünürüm rahat ilgilensin kızıyla dedi, gelmek isteyen akrabalarına da (benim ailem başka ilde İstanbul'da eşimin akrabalari var sadece) lohusa evinde işiniz yok sonra sonra deyip geri çevirmiş haberim bile olmadı
Ay opturme zaten ucuktan, ağızdan, yeni icilmis sigara kokusundan bebeklere neler bulaşıyor açıp bı okusun su millet artık yeni doğan bebek öpülür mu ya annesi öper onu sadece, ay öpmek ne demek nesini opuyorlar el kadar bebeninay ne biliyim. seninki yine insaflıymışben esime simdiden dedim ben kimseyle uğraşamam cok istersen gider anneni eylersin ben kimse kırılmasın, üzülmesin diye rollere giremem o durumdayken baktım esim de basladı simdi kimsenin kucağına vermem, kimseye öptürmem falan diyor. inşallah artık doğurunca görcez
Gerçekten çok güzeldi o an çok zormus gibi geliyor ama Allah öyle bir güç veriyor ki inanamiyor insan ben sadece kız kardeşim ve eşimi istedim kardeşim eşyalarımi bebeğin bakımını falan ayarladı normal doğum güç gerektiren bir şey insan yoruluyor eş desteği çok güzel ama bebiş için yardım gerekebiliyor ilk bebekse bebeğin öz bakimina yardımcı olacak birileri lazım gibi ama tamamen herşeyi üstlenmeyecek biri olsun kv uygun degil bana göre çünkü onlar direk sorumluluğu üstüne alıyor çok zorlanıyorsunuzyaa insanlar hasta yemin ederim. sanki bebeği hep beraber yapmisiz gibi davranıyorlar. ve bunu yapanların çpğu da gecmiste doğum tecrübesi yasayan insanlar.
ben kendi aileme de esime de söyledim. bebek doğana ve biz ilk kez bebekle vakit gecirene kadar kimseyi istemiyorum hastanede. esimle yalnız olmak istiyorum. he sonra gelin, görün, tebrik edin ve sonra yine gidinablam yanımda kalmak istedi mesela refakatci olarak ama ben sadece esimi istediğimi söyledim. o an sadece esim nazımı çekebilir veya beni anlayabilir gibi geliyor bana.
ay onun dısında doğumunuz çok güzel gecmisAllahım hepimize nasip etsin
ben de anlamıyorum cidden. ben bile öpmem. kaldı ki baskasına öptürücem. eli kolu incecik bi sey ne anlıyorlar çözemedim ben deAy opturme zaten ucuktan, ağızdan, yeni icilmis sigara kokusundan bebeklere neler bulaşıyor açıp bı okusun su millet artık yeni doğan bebek öpülür mu ya annesi öper onu sadece, ay öpmek ne demek nesini opuyorlar el kadar bebenin
anamı alayım o zamanGerçekten çok güzeldi o an çok zormus gibi geliyor ama Allah öyle bir güç veriyor ki inanamiyor insan ben sadece kız kardeşim ve eşimi istedim kardeşim eşyalarımi bebeğin bakımını falan ayarladı normal doğum güç gerektiren bir şey insan yoruluyor eş desteği çok güzel ama bebiş için yardım gerekebiliyor ilk bebekse bebeğin öz bakimina yardımcı olacak birileri lazım gibi ama tamamen herşeyi üstlenmeyecek biri olsun kv uygun degil bana göre çünkü onlar direk sorumluluğu üstüne alıyor çok zorlanıyorsunuz
Eh yani, yeni doğan bebekle ne işimiz var bizim biraz dışarıda bekleyelim ailece tadını çıkarsınlar diyememis koca insanlar, bu nasıl bencilliktir ya gerçekten bu olaya sinir oluyorum herkes dolusuyor içeri kim kime dum duma beni gerçekten düşünen o halde beni darlamaz zaten vakti gelince gelir görür yapılacak birşey varsa yapar ilgilenir, bu sevgiyle falan alakali değil, öyle olsa moralini bozacagina aa sütun geliyor maşallah artar daha da diyebilir ya da ne bileyim seni rahatlatmaya çalışır daha dedikodu taşımazAhh ahh o kadına bizzat söylemiştim kimseyi istemediğimi eşim doğuma yetisememekten korkup aramış yanımda brii olsun diye bende tekrar arayıp gerek yok doğum değil bu daha başlamadı lütfen gelmeyin dememe rağmen doğumdan çıktığımda odadaydi kadın ve saatlerce susmadı resmen rol çalmak için gelmiş normal doğumda neymiş o sezeryan olmuş susmadı en güzel anlarımi katletmiş resmen izleyince sinir oluyorum halbuki kocam nasıl ağlamış bebeğini kucağına alınca kadını kocası çekiyor çekiştiriyor çekilmiyor önümden zaten bebeğim enfeksiyon kapmış 3 gün sonra küvöze gitti tekrar ve küvöz kapısındayken beni arayıp başkalarının söylediklerini söyledi bana kvmi istememiştim kv olaymış çocuğum küvöze girmezmis lohusaydim bide o zaman şuan idrak ediyorumgerçekten Allah sorsun benden sonra da hamile kaldı
Ben gerçekten hiperlaksyon olmuştum sütüm çok vardı o dönem üçüncü gün acillik oldum göğüs dokum koltuk altıma ilerlemiş bu kadının yaptığı tamamen rol çalmaymış sonradan anladım var böyle insanlar o gidince derin bir oh çekmiştim kendini öve öve her gördüğünde çocuğuma zayıf dedi en son dayanamayıp seninki 2 aylikken kaç kgydi dedim benimki 6 kgydi kesti sesini sustu gerçekten zayifta olabilirdi bebeğim sütümde olmayabilirdi ona ne bunu söylemek ne kazandırıyor ona yani değişik çok pişmanım doğum odasında ses etmediğimeEh yani, yeni doğan bebekle ne işimiz var bizim biraz dışarıda bekleyelim ailece tadını çıkarsınlar diyememis koca insanlar, bu nasıl bencilliktir ya gerçekten bu olaya sinir oluyorum herkes dolusuyor içeri kim kime dum duma beni gerçekten düşünen o halde beni darlamaz zaten vakti gelince gelir görür yapılacak birşey varsa yapar ilgilenir, bu sevgiyle falan alakali değil, öyle olsa moralini bozacagina aa sütun geliyor maşallah artar daha da diyebilir ya da ne bileyim seni rahatlatmaya çalışır daha dedikodu taşımaz
Gerçekten tam dediğin gibi rol çalma, kendini onemseme ön plana çıkarma, çok bilmişlik, uyuz sinir şey, en nefret ettiğim şey herkes kendi çocuğuna baksın ya benim çocuğumu boy kilo bilmem ne eleştirmesin sana ne yani, sürekli kontrolü yapılan çocuklar bunlar hangi devirdeyiz acaba zayıf olsa doktor bilmiyor mu, benim oğluma da şişko bu obez mı olacak dediler doktora dedim böyle diyorlar çok üzülüyorum sıkıntı mı var, doktor dedi bu cocugun boyu uzun bir kere hareketlenince zaten gider daha ne kilolu bebekler var kim diyorsa çok biliyor dedi sadece emmeyle aldığı kiloydu hatta çok mu emiyor azaltsammi emmesini falan diyordum, baksana nasıl tahribat yaratıyorlar, gerçekten de yürüdü çocuk hiç gıdı göbek kalmadı döktü hepBen gerçekten hiperlaksyon olmuştum sütüm çok vardı o dönem üçüncü gün acillik oldum göğüs dokum koltuk altıma ilerlemiş bu kadının yaptığı tamamen rol çalmaymış sonradan anladım var böyle insanlar o gidince derin bir oh çekmiştim kendini öve öve her gördüğünde çocuğuma zayıf dedi en son dayanamayıp seninki 2 aylikken kaç kgydi dedim benimki 6 kgydi kesti sesini sustu gerçekten zayifta olabilirdi bebeğim sütümde olmayabilirdi ona ne bunu söylemek ne kazandırıyor ona yani değişik çok pişmanım doğum odasında ses etmediğime
Herkesin iyi kötü hikayesi vardır. Bu hikayeler kişinin acı eşiğinden tut doktorun tutumuna kadar değişir. Acı eşiği düşük birisi seni anlatırken hayattan soğutur ama yüksek biri de çok kolay geçtiğini söyler. Veya da acı eşiği düşük olsa bile doktoru o kadar iyidir ki birşey anlamaz çabucak atlatır herşeyi.Kızlar iyi geceler..
Zaman yaklaştıkca, bir de üzerine son kontrolde bebeğimin doğum pozisyonu aldığını öğrenince ister istemez heyecan ve korku başladı.
Su an doktorumla vajinal doğum olarak düsünüyoruz ama bir sorun olursa sezaryen seçeneği de hep var. Aslında su ana kadar sezaryenden daha cok korkuyordum fakat son bi kaç gündür sezaryen da eskisi kadar korkutucu ve zor gelmiyor.
Bilenler vardır esim baska sehirde. Doğuma gelecek inşallah. Ama yetişemez, ben erken doğururum diye çok korkuyorum. Normalde ocak 20de gelecekti ama su an subat 1e düsünüyoruz. Cünkü iznin coğunu bebiş doğduktan sonraya saklamak istiyoruz.
Doğuma nasıl gidicem, neler yaşayacağım.. Bunlar aklımı çok kurcalıyor. Kolay olmayacağını biliyorum ama sürecii kendim için en konforlu ve stressiz bir şekilde gecirmek istiyorum. Doktorum çok sakin ve hep telkin eden biri, o konuda içim rahat ama ebeler, hemsireler nasıl olur bilmiyorumBebeğim su an kilolu değil. 2.100 gram ama boyu uzun 48 cm. doktor uzun ince olacak büyük ihtimalle dedi ama son ayda kilo da alabilir bilemiyorum
Hamile pilatesine de başladım iki gündür doktorumun isteğiyle. temizlik yaparken eğil kalk diyor bana
Ne bilim kızlar.. Anlatın bana pozitif hikayelerinizi. Bu arada etrafımdaki herkes de sorunsuz vajinal doğum yapmis neredeyse. Yani beni kötü etkileyecek bir şey de duymadımAma işte insan hep kötüsü başına gelecek sanıyor
Tavsiyeniz, hastaneye kesin sunu yanında götür dediğiniz bir sey, size o süreçte iyi gelen ne varsa bana ve doğum yapacak diğer anne adaylarına yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Allah başka bir sebeb verdi de benimle uğraşmaya vakti kalmadı yazık Rabbim gördü niyetini ben gerçekten çok üzüldüm ilk bebeğim yıllarca beklemişim ne diye atlıyorsun hemşireden almaya çalışıyorsun kimsin sen yani doğar doğmaz bana vermiş olmasalardı inanın perişan olurdum yani eşi çekiştiriyor çekil diye çekilmiyor kadın hala sinir oluyorum buz gibi soğudum mama aradım gece çocuğum ağladıkça aç sütüm yok diye ne kadar salakmışım çocuğum enfeksiyondan ağlıyormuş küvöze gitti kucağımdan aldılar yavrumu ayrı kaldım hala ariyorlar çıkınca gelecez diye hiç kimseyi kabul etmiyorum ben dedim küstülerde aramadilar iyi oldu bizim insanımiz böyle gerçekten illa bir ayarsız çıkıyor çomak sokuyor böyle o yüzden çok net olmak lazımGerçekten tam dediğin gibi rol çalma, kendini onemseme ön plana çıkarma, çok bilmişlik, uyuz sinir şey, en nefret ettiğim şey herkes kendi çocuğuna baksın ya benim çocuğumu boy kilo bilmem ne eleştirmesin sana ne yani, sürekli kontrolü yapılan çocuklar bunlar hangi devirdeyiz acaba zayıf olsa doktor bilmiyor mu, benim oğluma da şişko bu obez mı olacak dediler doktora dedim böyle diyorlar çok üzülüyorum sıkıntı mı var, doktor dedi bu cocugun boyu uzun bir kere hareketlenince zaten gider daha ne kilolu bebekler var kim diyorsa çok biliyor dedi sadece emmeyle aldığı kiloydu hatta çok mu emiyor azaltsammi emmesini falan diyordum, baksana nasıl tahribat yaratıyorlar, gerçekten de yürüdü çocuk hiç gıdı göbek kalmadı döktü hepilk bebekte insan etkide kalıyorda aman hata olmasın aman bebegime bir şey olmasın, işte birilerine de bilmişlik yapmak için gün doğuyor.
Ama sarılık her yenidoğanda oluyor kaçınılmaz son. Ben emzik vermedim yine oldu.Koyma bacım ben koydum da ağlıyor diye kaynanam tıkıştırdı kızımın ağzına sonra o gün sarılık oldu çocuk.
Ben de epiduralle vajinal dogum yaptım. İkanman gereken zamanı çok net anlıyorsun ağrı sıfırlanmıyor 2-3 e düşüyor sancı geldiğinde hissediyorsun hiç doğumum uzamadı açılmam 28 saat sürdü ama Dogum’uÇ 45 dakika 7 ıkınmada çıktı bebeğimNormalde ikinma hissi kesildigi icin doktorun yonlendirmesiyle ikiniyorsun diye duymustum. Doktor ikinman gereken zamani soyluyormus. Boyle olmuyor mu? Bende epidural dusunuyordum ama dogumu etkileyecek ve uzatacaksa hic girismeyeyim o ise.
İyi bari sonunda net sınır koymuşsun gıcık oldum gece gece su kadına sinirini paylaşıyorum iyi küssun oh mis gibi çok derttiAllah başka bir sebeb verdi de benimle uğraşmaya vakti kalmadı yazık Rabbim gördü niyetini ben gerçekten çok üzüldüm ilk bebeğim yıllarca beklemişim ne diye atlıyorsun hemşireden almaya çalışıyorsun kimsin sen yani doğar doğmaz bana vermiş olmasalardı inanın perişan olurdum yani eşi çekiştiriyor çekil diye çekilmiyor kadın hala sinir oluyorum buz gibi soğudum mama aradım gece çocuğum ağladıkça aç sütüm yok diye ne kadar salakmışım çocuğum enfeksiyondan ağlıyormuş küvöze gitti kucağımdan aldılar yavrumu ayrı kaldım hala ariyorlar çıkınca gelecez diye hiç kimseyi kabul etmiyorum ben dedim küstülerde aramadilar iyi oldu bizim insanımiz böyle gerçekten illa bir ayarsız çıkıyor çomak sokuyor böyle o yüzden çok net olmak lazım
Bide videoyu görsen ahh ahhİyi bari sonunda net sınır koymuşsun gıcık oldum gece gece su kadına sinirini paylaşıyorum iyi küssun oh mis gibi çok dertti
Süte sakın kafanı takma. Şu göğüsler öyle bir şey ki resmen bi beyin gibi çalışıyorilk gün diyelim ki sütüm gelmedi. bu durumda mecburen mama veriliyor değil mi bebeğe?
arkadasimi ziyarete gitmistim devlet hastanesiydi ve sütü gelmediği için kaçık birberonla mama verildi. ben hep emzirmeye odaklanmak için mama falan almayacağım yanıma. ihtiyac olursa hastanenin içerisinde eczane var zaten.
çok sağ olun bu arada tüm önerileriniz için. su an aileme istediğimi söylüyorum ama kv ile dediğim gibi aramız açık, konusmuyoruz. onun için de esime söyledim. zaten bebekle yeterince vakit gecirmeden kimsenin hastaneye gelmesini de istemiyorum. ilk basta bebeğim ve babasıyla biraz olayı kabullenelim istiyorumyoksa kalıbını basarım kv direkt sunu ye süt yapar, şunu giyme ayip, bunu yeme gaz yapar diye susmayacak
İlk gün annem kaldı yanımda iyi emzirdim sütümde geldi rekora imza attı kızım hastane de sadece 50 gram vermişti. 2. Gün 250 gram kaybetti emmedi beni. 3. Günde gözleri sararmaya başladı. Sırf o yüzden mama başladık.Ama sarılık her yenidoğanda oluyor kaçınılmaz son. Ben emzik vermedim yine oldu.
Valla en güzeli. Yüx buldukça bokunu çıkarıyorlarbenim kv de çok fena ya. allahtan aramız çok iyi değil, gelse de bebeği görüp gider