- 27 Ekim 2023
- 1.039
- 609
-
- Konu Sahibi Lady Guinevere
Dar olmasın da rahatsız etmez kanlı akıntı oluyor bı sure mikrop kapmasın Diye sık degistiriyorsun saatlik iki saatte bı durumuna göre yani hijyenik ped daha mantıklıBen depend aldim. dogum sonrasi onu giyince dikis oldugunda rahatsizlik hissi yaratir mi? Yada dogumdan cikarken direkt camasir mi giyiliyor?
Koyma bacım ben koydum da ağlıyor diye kaynanam tıkıştırdı kızımın ağzına sonra o gün sarılık oldu çocuk.emzik aldım ben de ama hastane çantasına koymayı düsünmüyorum. tamamen memeye alıştıktan sonra (inşallah) verebilirim.
Depend iyidir hastane zaten hasta bezi veriyorBen depend aldim. dogum sonrasi onu giyince dikis oldugunda rahatsizlik hissi yaratir mi? Yada dogumdan cikarken direkt camasir mi giyiliyor?
ayy Allah’ımKoyma bacım ben koydum da ağlıyor diye kaynanam tıkıştırdı kızımın ağzına sonra o gün sarılık oldu çocuk.
Bence koyma orda alıştı alıştı memeye emmeye sonra tembellik edip memeyi almıyorlar önce memeye alışsın emzik sonraemzik aldım ben de ama hastane çantasına koymayı düsünmüyorum. tamamen memeye alıştıktan sonra (inşallah) verebilirim.
ben de depend aldim. hastaneye gittiğinizde ilk muayeneden sonra doktor zaten hasta bezi veriyor. ondan sonra da ihtiyacınız oldukça hemşirlerden isteyebiliyorsunuz. ben öyle duydum yaniBen depend aldim. dogum sonrasi onu giyince dikis oldugunda rahatsizlik hissi yaratir mi? Yada dogumdan cikarken direkt camasir mi giyiliyor?
Hiç üzülme o şokla anlamıyorsun bile ne olduğunu olan olup geçiyorAllahim ya ne islere kalkistik, igne gorunce fenalasan insanim kana bile bakamam yok açilma, yok bebek gorundu, yok kanli akintiyandim ben
Evet ıkınma hissini blokluyor. Türkiye'de belki size bunu söyleyecek doktor oluyordur, ben İsveç'te gebeliğim boyunca hiç doktor görmedim :) doğumu da ebeler yaptırıyor. Açıkçası o anda kimsenin ona bakacak vakti olmuyor bence. Epidural kesildikten sonra ben nasıl ıkınmam gerektiğini anladım.Normalde ikinma hissi kesildigi icin doktorun yonlendirmesiyle ikiniyorsun diye duymustum. Doktor ikinman gereken zamani soyluyormus. Boyle olmuyor mu? Bende epidural dusunuyordum ama dogumu etkileyecek ve uzatacaksa hic girismeyeyim o ise.
Güçlü olun ki meydanı boş bulmasınlar..şimdi olsa çiğ çiğ yerim hepsini.ayy Allah’ım
Türkiyede direkt kesi atılıyorEvet ıkınma hissini blokluyor. Türkiye'de belki size bunu söyleyecek doktor oluyordur, ben İsveç'te gebeliğim boyunca hiç doktor görmedim :) doğumu da ebeler yaptırıyor. Açıkçası o anda kimsenin ona bakacak vakti olmuyor bence. Epidural kesildikten sonra ben nasıl ıkınmam gerektiğini anladım.
Bu arada yazmak istemedim ama konu açılmışken yazmış da olayım, ben maalesef ıkınma işinde de tam başarılı olamadığım için en sonunda vakumla doğurdum bebeği. Korkulacak hiçbir şey yokmuş, aklınızda olması için yazmak istedim. Vakumu yapma sebepleri de doğum çok uzadığı ve ben çok yorgun düştüğüm için, bir de kesi yapmak istemedikleri için son anda 2 doktor gelip böyle karar aldılar. Sanırım benzer durum Türkiye'de olsa sezaryene de dönebilirlerdi.
evet o aklıma gelmemişti. dısarıda da 1-2 tane bırakayım benTabii ki veriyorlar ama benim bahsettiğim durum evden hastaneye ulaşana kadar kızlar tercih sizin
benim kv de çok fena ya. allahtan aramız çok iyi değil, gelse de bebeği görüp giderGüçlü olun ki meydanı boş bulmasınlar..şimdi olsa çiğ çiğ yerim hepsini.
Evet öyleymiş maalesef. İsveç'teki ebeler doula gibi çalışıyorlar. Doğumun başından sonuna kadar hep benimle olan bi ebe vardı. İşlerini harika yapıyorlar bu arada. Bende doğal yırtıklar vardı sadece, onlar dikilirken bile hissetmedim, bebeğimi kucağıma aldıktan sonra hatta plasenta hemen gelmiş, onun çıkışını bile hissetmedim. Çok apayrı bir his, tarifi yok bence.Türkiyede direkt kesi atılıyor
burda artık doktorlar beklemeden atıyor kesiyi. yırtılmalar düzensiz ve dikişi zor olabilir diye direkt doktor kendisi kesi atıyorEvet öyleymiş maalesef. İsveç'teki ebeler doula gibi çalışıyorlar. Doğumun başından sonuna kadar hep benimle olan bi ebe vardı. İşlerini harika yapıyorlar bu arada. Bende doğal yırtıklar vardı sadece, onlar dikilirken bile hissetmedim, bebeğimi kucağıma aldıktan sonra hatta plasenta hemen gelmiş, onun çıkışını bile hissetmedim. Çok apayrı bir his, tarifi yok bence.
ben subatın ilk haftası inşallahBen de ocak 2. haftasında vajinal doğum yapacağım kısmetseBaşlığı görünce akıl edip açandan Allah razı olsun dedim ya Tecrübeli annelerden ilk doğum hikayelerini bekliyoruz herkesin bebeğine sağlıklı uzun ömürler dilerim
Öncesindeki ağrıdan sizidan sonra zerre hissetmedim kesiyi falan bende doğrulup bebeğimi görmeye çalışıyordum o dikerken anlamadım bile hem oraya iğne yapıyorlar zaten dikerken de keserkende benim coktu dikisim 6cm acilmam vardi sipa da kordonunu tutmuş plasentayla top gibi çıktı kesim coktu yani, farklı noktalara iğne yaparak dikti sordum anlattı yaptığı islemleri, iki gün dikkatli oturup kalktım bir hafta sonra zaten hiç rahatsızlığı kalmadı ama temiz bakmak lazım cidden hassas bölge iz bile kalmamış oralarda inceledimburda artık doktorlar beklemeden atıyor kesiyi. yırtılmalar düzensiz ve dikişi zor olabilir diye direkt doktor kendisi kesi atıyorvajinal doğumla ilgili beni en çok korkutan da bu aslında ama kesi atılan herkes de hissetmediğini söylüyor
4 ay önce 38+1 ‘de sezaryen ile doğum yaptım, epidural istemedim genel anestezi ile oldum. Ağrısı ilk anda çoktu ancak birkaç saat sonra geçti, bu sayfada anlatılanlar gibi günlerce ağrım vs olmadı. Benim cok rahat geçti anlayacağınız, normal doğumdan da cok korkuyordum, bir daha doğursam yine genel anestezi ile doğururdum.Kızlar iyi geceler..
Zaman yaklaştıkca, bir de üzerine son kontrolde bebeğimin doğum pozisyonu aldığını öğrenince ister istemez heyecan ve korku başladı.
Su an doktorumla vajinal doğum olarak düsünüyoruz ama bir sorun olursa sezaryen seçeneği de hep var. Aslında su ana kadar sezaryenden daha cok korkuyordum fakat son bi kaç gündür sezaryen da eskisi kadar korkutucu ve zor gelmiyor.
Bilenler vardır esim baska sehirde. Doğuma gelecek inşallah. Ama yetişemez, ben erken doğururum diye çok korkuyorum. Normalde ocak 20de gelecekti ama su an subat 1e düsünüyoruz. Cünkü iznin coğunu bebiş doğduktan sonraya saklamak istiyoruz.
Doğuma nasıl gidicem, neler yaşayacağım.. Bunlar aklımı çok kurcalıyor. Kolay olmayacağını biliyorum ama sürecii kendim için en konforlu ve stressiz bir şekilde gecirmek istiyorum. Doktorum çok sakin ve hep telkin eden biri, o konuda içim rahat ama ebeler, hemsireler nasıl olur bilmiyorumBebeğim su an kilolu değil. 2.100 gram ama boyu uzun 48 cm. doktor uzun ince olacak büyük ihtimalle dedi ama son ayda kilo da alabilir bilemiyorum
Hamile pilatesine de başladım iki gündür doktorumun isteğiyle. temizlik yaparken eğil kalk diyor bana
Ne bilim kızlar.. Anlatın bana pozitif hikayelerinizi. Bu arada etrafımdaki herkes de sorunsuz vajinal doğum yapmis neredeyse. Yani beni kötü etkileyecek bir şey de duymadımAma işte insan hep kötüsü başına gelecek sanıyor
Tavsiyeniz, hastaneye kesin sunu yanında götür dediğiniz bir sey, size o süreçte iyi gelen ne varsa bana ve doğum yapacak diğer anne adaylarına yardımcı olabilirseniz çok sevinirim