Pozitif Doğum Hikayeleri

Lady Guinevere

“Size Nasıl Geliyorsa”
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
9.446
8.059
28
Kızlar iyi geceler..

Zaman yaklaştıkca, bir de üzerine son kontrolde bebeğimin doğum pozisyonu aldığını öğrenince ister istemez heyecan ve korku başladı.

Su an doktorumla vajinal doğum olarak düsünüyoruz ama bir sorun olursa sezaryen seçeneği de hep var. Aslında su ana kadar sezaryenden daha cok korkuyordum fakat son bi kaç gündür sezaryen da eskisi kadar korkutucu ve zor gelmiyor.

Bilenler vardır esim baska sehirde. Doğuma gelecek inşallah. Ama yetişemez, ben erken doğururum diye çok korkuyorum. Normalde ocak 20de gelecekti ama su an subat 1e düsünüyoruz. Cünkü iznin coğunu bebiş doğduktan sonraya saklamak istiyoruz.

Doğuma nasıl gidicem, neler yaşayacağım.. Bunlar aklımı çok kurcalıyor. Kolay olmayacağını biliyorum ama sürecii kendim için en konforlu ve stressiz bir şekilde gecirmek istiyorum. Doktorum çok sakin ve hep telkin eden biri, o konuda içim rahat ama ebeler, hemsireler nasıl olur bilmiyorum Bebeğim su an kilolu değil. 2.100 gram ama boyu uzun 48 cm. doktor uzun ince olacak büyük ihtimalle dedi ama son ayda kilo da alabilir bilemiyorum

Hamile pilatesine de başladım iki gündür doktorumun isteğiyle. temizlik yaparken eğil kalk diyor bana

Ne bilim kızlar.. Anlatın bana pozitif hikayelerinizi. Bu arada etrafımdaki herkes de sorunsuz vajinal doğum yapmis neredeyse. Yani beni kötü etkileyecek bir şey de duymadım Ama işte insan hep kötüsü başına gelecek sanıyor

Tavsiyeniz, hastaneye kesin sunu yanında götür dediğiniz bir sey, size o süreçte iyi gelen ne varsa bana ve doğum yapacak diğer anne adaylarına yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Hasta bezi almadigima en pişman olduğum şeydir gelen fosur fosur suyu tek tutabilen babayiğit o ped falan bı halta yaramıyor hastaneye kadar rezil gitmek istemezsen ki Allah'tan arbaamiz var her yere suyunun akmasi ustumun leş gibi olması beni çok zora sokmuştu uzun ceket almıştım yanıma o kurtardı biraz hastane de bez verdiler de öyle rahatladım şimdi gelelim doğum hikayesinee benim çok güzel geçti ve inşallah sende çok güzel bir doğum geçirirsin kolaylıkla sağlıcakla kavusursun

Herkesin doğum hikayesi kendine özel. Ben de doğuma çok odaklanmıştım, sizi çok iyi anlıyorum. İnsan düşünmeden duramıyor. Vajinal doğum yapmış biri olarak şöyle söyleyeyim, benim de ilk doğumumdu, ben hemen olacak zannederken 30 saat sürdü, benim ilk nişanım geldi. Suyum 10 cm açılana kadar gelmedi örneğin, hastanede patlattılar. 6 cme kadar evdeydim, evde olmak ve kasılmaları kendim hissetmek daha iyiydi bence. Sıcak su çok iyi gelmişti bana. Epidural aldım, bir daha olsa suda doğum tercih ederdim sağlık durumum el verirse.
Yanınıza bol bol sevdiğiniz atıştırmalıklardan alın, sevdiğiniz müziklerden bir liste hazırlayın, mümkünse loş ışıkta kalın. Vajinal doğum gerçekten bence korkulacak bir şey değil, insan vücudunun neler yapabildiğini görünce inanamıyor. Umarım sizin ve bebeğinizin sağlığı el verir ve istediğiniz gibi bir doğum yaparsınız. Sezaryen olmak durumunda kalırsanız da üzülmeyin, doğum bebeklerimizi dünyaya getirmek için bir yol sadece. Sevgiler :)

Oncelikle herkesin hikayesi farklıdır, aynı doğum hikayesi gelmez, fikir olsun, Şimdi gittim 40+6da kontrole iki gün sonra gel dedi bı sıkıntı yoktu eve geldim uzandım akşam üzeri saat tam altı da uzanirken birşey oldu anne dedim bana bı yardım et altıma kaçırdım sanırım tutamadım fark etmedim, annem dedi salak suyun geliyor ben şok altıma yapmak daha mantıklı gelmişti sonra bı duş aldım temizlenebilen birşey değil gelmeye devam ediyor zaten ama leş gibi de giyinilmiyor, giyindim sonra hazırlandım, eşimi aradık esyalari kapıya çıkardım gittim saat 8falandi hemen dogurucam zannediyorum ama ağrım.yok rahat takılıyorum, gittik kaydımı yaptirdim özel odaya aldılar önce refakatçi olmadan muayeneler için kontrolünü oldum açılma falan da yok, sen dedi ebe takıl yürü dinlen biz kontrol ediyoruz zaten bı hareket yok sende henüz, ben safta diyorum ya dogursam siz gelene kadar nasıl anlayacağım kadın kafasını sallaya sallaya anlarsın anlarsın dedi ben yattım onlar muayene etti ben yürüyüş falan yaptım sonra başka odaya aldılar sonra doğumu o odada yaptım, annem de geldi yürüyorum hala hafif ağrı var sıkıntı yok sabah oldu bu arada acilmam yok son muayene de ebe esnetti biraz öyle, verdikleri önlükleri giydim hala geziyorum saat 6ya geliyor ağrım artmaya başladi 6dan sonra sıklaştı 7ye geliyordu iyice arttı ağrım bı baskı hissi sonra pırt oğlum doğdu ne ağrı ne sızı hicbirsey kalmadı, hala hatırlarım öyle huzurlu bı an ki... Bana hep şeyi hatırlatır bahar yeni gelmiş güzel bı çayırda derin bı nefes almışım tertemiz çok dingin... Hemen yan tarafta çocuk doktorları bekliyor zaten aldılar muayeneye beni toplarlarken verdiler bı beş dk sonra, mis gibi daha öyle güzel birşey koklamadim, iiy falan diyordum millete de gerçekten acayip ötesi içgüdüsel bı çekim o koku ay anlatamam bu arada kadın haklıymış gerçekten anliyormussun doguracagini

aaa. hasta bezi ben aldim ama hastane cantama koymak için. giderken de giyebileceğimi hiç düsünmemistim

epiduralin sonradan bir yan etkisi oldu mu size? bazıları bel ağrısından falan şikayet ediyor da

aaa. hasta bezi ben aldim ama hastane cantama koymak için. giderken de giyebileceğimi hiç düsünmemistim
Ben sonradan bunu niye düşünmedim diye çok kızdım kendime, ped koydum büyük boy artist artist çıktım evden yolda zaten sızdı pedden leş oldu araba ceketimi aldım artık kapattım önümü falan koştum hastanede tuvalette bı ped daha koydum tam kayıt actirirken şakır şakır indi zaten, kadın neyim olduğunu sordu sapık gibi ceketimin önünü açtım esofmanim sırılsıklam kadın güldü daha birşey sormadı, sonra içerden birine seslendi de sağolsun bı ebe geldi onu ped tutmaz diye çarşaf gibi pedli örtü verdi bana katla koy şimdilik diye odaya geçene kadar yoksa benim aklımda bez Mez yok çok sonradan düşününce geliyor aklıma ya kusura bakma düzenledim sonradan ekleme yaptım şimdi okudun sanırım ama

epiduralin sonradan bir yan etkisi oldu mu size? bazıları bel ağrısından falan şikayet ediyor da
Doğum sonrasında mesanemde problem oldu.
3 gün boyunca kateter ile küçük tuvaletimi yapmak zorunda kaldım. Epiduralin etkisinin olabileceğini söylediler. Dediğim gibi, bir daha olsa asla almazdım. 6-10 cm arası gerçekten acıyı çok azalttı ama doğurabilmeniz için sancıyı hissetmeniz gerekiyor. Sonradan epidurali kestiler ve suni sancı da vermek zorunda kaldılar örneğin.
Bir de sonradan hatırladım, TENS makinesi almıştık doğum öncesinde, evde olduğum süre boyunca belimde hep o takılıydı ve çok çok iyi gelmişti. Sıcak su ve TENS makinesi yeterli olabilirdi bence.

bir de şey sorcam.. hastanede çıkarken de hastaneye girerken giydiğim kıyafeti giyebilir miyim? yoksa farklı bir kıyafet de alayım mı çıkarken giymek için? bohçacı gibi de gitmek istemiyorum hastaneye

aa o ne ki? hemen bakayım

bir de şey sorcam.. hastanede çıkarken de hastaneye girerken giydiğim kıyafeti giyebilir miyim? yoksa farklı bir kıyafet de alayım mı çıkarken giymek için? bohçacı gibi de gitmek istemiyorum hastaneye
Ya kirlenmediysen temiz çıkarıp koyarım diyorsan sıkıntı yok ama bence temiz bı kıyafet koy, ben pijama koydum iç çamaşırini fazla koydum hijyenik olsun diye, temiz de kıyafet koymuştum zaten hastaneye bı girişim vardı Allahh iyi ki koymuşum evden eşimde getirirdi de uğraşmadım yani iyi oldu

aa o ne ki? hemen bakayım
"Doğum sırasında ağrıyı hafifletmeye yardımcı olmak için kullanılabilir. TENS makinesi, pille çalışan küçük, taşınabilir bir makinedir. TENS makineleri cildinizin üzerinden küçük bir elektrik akımı geçirir. Bu, doğum sırasında ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir."

Ben İsveç'te yaşıyorum ve buradaki ebeler tavsiye etmişti. Mutlaka araştırın, bana çok iyi geldi.

alayım ben o zaman yedek kıyafet de.. ben de iç çamaşırını bol koydum. 2 tane de pijama koydum. ekstradan bi eşofman takımı da koyayım çıkarken giymek için

Ben 4 cm sonrası 39 haftmda acil sezeryana alındım. Kızımı verdiler tospik diye sonra geçti herşey. Babasıyla duş aldırdık bende şuan uyutmaya çalışıyorum 3 aylık oldu.
Tavsiye olarak emzik vermeyin hastenede çok pişmanım. Bebeğin emmesi o kadar önemli ki. Sürekli memeyi tutturmaya çalışın. Mümkünse başınızda olumsuz yorum yapıcak kimse olmasın. Kaynanam tepemde sütün az diyip durdu doğuralı 48 saat olmamış.
en önemli tavsiyem herşey geçicek. Yenidoğan dönemi birazcık zor. Korkmanız için söylemiyorum aksine geçiceğini bilin ki kendinizi yıpratmayın. Uykusuzluk zorlayabilir Rabbim verir gücünü. Bebek ağladığında stres yapmayın. Çok ağlıyorlar malesef. Sakin olun. Misafir kabul etmeyin. Doğumu düşünmeniz normal bende düşündüm lakin akışına bırakıb benim kızçe kafasını sokamadı kanala. Nasipte ne varsa o oluyor. Sağlıkla alın kucağınıza

Normalde ikinma hissi kesildigi icin doktorun yonlendirmesiyle ikiniyorsun diye duymustum. Doktor ikinman gereken zamani soyluyormus. Boyle olmuyor mu? Bende epidural dusunuyordum ama dogumu etkileyecek ve uzatacaksa hic girismeyeyim o ise.

alayım ben o zaman yedek kıyafet de.. ben de iç çamaşırını bol koydum. 2 tane de pijama koydum. ekstradan bi eşofman takımı da koyayım çıkarken giymek için
Aynen rahat birşey olsun, geniş olsun, dikişin falan olursa iç çamaşırı rahatsız eder iç çamaşırların özellikle geniş olsun

emzik aldım ben de ama hastane çantasına koymayı düsünmüyorum. tamamen memeye alıştıktan sonra (inşallah) verebilirim.

Normalde ikinma hissi kesildigi icin doktorun yonlendirmesiyle ikiniyorsun diye duymustum. Doktor ikinman gereken zamani soyluyormus. Boyle olmuyor mu? Bende epidural dusunuyordum ama dogumu etkileyecek ve uzatacaksa hic girismeyeyim o ise.
Bebek görünüyorsa ikin şimdi diyor yönlendiriyor, ben nefesim yetmedi ikinci ikinmada cikarabildim bağır bağır rahatla ve nefes al diyor ben de bagiramadim dedim dur şimdi nefes alayım sen söyle dedim güldü konuşma devam şimdi ikin hiç unutmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…