Pozitif Doğum Hikayeleri

ben doğururken ne derdim vardı da cocuk istedim diye ağlıyordum doktor da diyor ki olan olmus gecmise takılma

cocuk doğunca da ilk söylediğim sey “oh be” oldu

bu cok doğru.. keske doğumu düsündüğüm kadar kendimi doğumdan sonrasına hazırlasaydım psikolojik olarak.. ben en zoru doğurmak sanmıştım halbuki kendin de henüz tam iyileşememişken tamamen sana bağımlı biriyle ilgilenmek insanı çok yoruyor

Daha ben çok yeni sayılırım bayıldım anlatım tarzına komiksin çünkü burcun ne su an biz 17+3 üz daha ama hamilelik konularını hep takip ediyorum hem de her güzel şey bana umut oluyor
hep iyi gececeğine inan ve bol bol hamileliğin tadını çıkar. ben de hamilelikte hep stres yasadım “ya bebeğe bir sey olursa, ya bebeğimi hiç göremezsem, ya doğumda ebeler bana kötü davranırsa” bir dünya sey. halbuki gerek yokmus. bir sekilde bu bebek doğacak sadece buna odaklan ve geri kalan kısımda elinden geldiğince keyfini çıkarmaya bak. psikolojik olarak ne kadar iyi olursan doğumdan sonra bebeğine o kadar iyi gelirsin.

mesela ben çok sükür korkularımın hiçbirini yasamadan sıkıntısız ve çoğu kişiye göre rahat bir gebelik gecirdim, sağlıklı güzel bir doğum yasadım ama bebeğim sinirli ben hamilelikte yasadığım stres yüzğnden olduğuna inanıyorum valla.

Daha ben çok yeni sayılırım bayıldım anlatım tarzına komiksin çünkü burcun ne su an biz 17+3 üz daha ama hamilelik konularını hep takip ediyorum hem de her güzel şey bana umut oluyor
Gel canıms gel bende 19.haftadayim doguracagiz arka arkaya inşallah sağlıcakla, ay sevmezsin belki ama akrebim ben, genelde iyy akrep mı diyorlar çok anlamam ben de bu işlerden

Canım vaktin varken anlatsana 16. Haftadayım erkek bebek bekliyorum. Nasılsın geçti doğumun. Kesinlikle şuan normal doğum istiyorum. Merak ediyorum düşüncelerini
benim en büyük önerim kendini psikolojik olarak %20 doğuma, %80 doğumdan sonrasına hazırlaman.

ben komple doğuma odaklıydım, doğum sonrasına hazırlıklı değildim ve su an bebeğime yetemediğimi hissediyorum cünkü psikolojim yerlerde.

doğuma gelirsek.. benim zaten bi hafta, 10 gün önceden doktorum bebek gelmeye hazırlanıyor demişti. sonra açılmam oldu 2-3 cm önce, bi kaç gün sonra 4-5 cm oldu. ilk basta doktorum yatırmak istemedi cünkü sancım yoktu. 2 gün sonra sancım olmamasına rağmen yatıralım artık dedi.

muayene sırasında suyum geldi zaten. su geldikten sonra sancılarım da hafif hafif başladı ama keyifli saatlerdeydim hala suni sancı almadım. sadece rahim ağzını gevsetmek için bi serum bağlandı, bir de iki kez acayip kafa yapan bir serum bağlandı sanırım ağrı kesiciydi.

uzun süre sancılarım artsa da acılmam artmadı. sancılar çok yükselince epidural önerdiler. epidural açılmayı da hızlandırıyor. benim ebem epiduralden 5 dk sonra bile doğuma girebileceğimi söylemişti. ama bende yemedi saat 3te epidural aldım. o saatten sonra her kontrolde acılmam arttı ama doğum hala başlamadı. doktorum sancılarımın doğum için yeterli olmadığını düsündü. saat 5.30 gibi doğumhaneyr girdim ve doğum, dikiş vs komple hepsi yarım saatte oldu bitti

ayrıntıya cok girmek istemiyorum ama açık söylemek gerekirse kolay değildi. aktif doğum baslafığında ben yapamicam, istemiyorum diye ağlamaya başladım. hatta annem ıkınmicam ve bebeğe bir sey olacak diye cok korkmus zordu ama sunun bilincinde girin oraya;
birincisi, bebek öyle ya da böyle bir sekilde dısarı çıkacak
ikincisi, doktorunuza güvenin.
üçüncüsü, asla bitmeyecekmis gibi hissettiğiniz bi an gelecek.. o an sizi umutsuzlandırmasın, cünkü doğum hemen o anın ardından gercekleşiyor. ve bebeğin kafası çıktığı an artık tüm ağrılarınız diniyor.

bu arada doğum sonrası da gece ben zorlandım dikişlerim yüzünden. bir de emzirmek için sürekli popo ğstünde durunca çok ağrım oldu. kesinlikle yanınızda rahat hissedebileceğiniz, sizi döndürebilecek, bakımınızı yapabilecek; aynı zamanda bebekle de ilgilenebilecek biri olsun. ben ilk gece emzirme dısında bebekle ilgilenemedim. esim sağ olsun hem benimle hem bebekle ilgilenebildi. yani öyle sırf manevi destek için birini almayın yanınıza o ilk gece maneviyat pek aklınıza gelmiyor iki dk uyuyayım yeter diyorsunuz

bir de yine ek olarak yanınızda dişli biri olsun. benim bebeğimi iki kez ebeler götürdü. biri topul kanı için diğeri de bebeğin bağırsaklarını boşaltmak için. ikisinde de bebeğimi alttan giydirmeden getirdiler. cocugum çok üsüdü o ilk gece. yanınızdaki kişi sürekli bebeği ve yapılan işlemleri takip etsin, ihmale izin vermesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…