- 4 Mart 2015
- 2.449
- 1.783
- 37
-
- Konu Sahibi sananesanane
amin canim insallah umitsiz olmamAk gerekli en onemlisicanım yine de bir şekilde kiloya dur demeliyiz yoksa tedavi iyice karmaşık hale geliyor ve bebeklerimize kavuşmamız uzuyor. inşallah hepimiz sağlıcakla kilo verip anne olabiliriz.
kısaca anlatmak istersek hormonlarda noluyo anlamış değilim yada hormonların insanı bu hale getirdiğini.yumurtaların vücudun için kıymetli geliyo her ay bitanesini bırakmak istemiyo.e bırakamayınca bu sefer vücudunun dengesi bozuluyo.ya 2 ayda bir adet oluyorsun yada yumurtlamadan adet oluyorsun.çocuk olcak diye öyle bekliyorsun fakat bünye pinti oluyor bu konuda yumurtayı bırakmıyor.selam kızlar 4 aydır tedavi görüyorum daha bugun ögrendim pco oldugumu . bu pco nasıl bişey ya
bende tüylenme falan yok neler yapıyor ne yapmak lazım
aslinda yapilcak bisi yok oncelikle korkma senin gibi irsuru insan var canim cok sukurki asla cozulmeyecek bi sorun degil kiloluysan zayifla sana gore normaldir kilon ama ne kadar zayif olursan oksdar iyi cunku kullanacagin ilaclar sana kilo aldiracak ve bu hastaligin bas dusmani kilo canim kilo pko yapmiyo ama eger kilolu arkadaslar kilo verirse daha rahat hamile kalabiliyoselam kızlar 4 aydır tedavi görüyorum daha bugun ögrendim pco oldugumu . bu pco nasıl bişey ya
bende tüylenme falan yok neler yapıyor ne yapmak lazım
bence iyi bi ozel doktora git canim daha saglikli olurmrb arkadaşlar doktor dan geliyorum tekrardan klomen verdi 6 ay klomene dvm pöf ya özel hastaneymi gtsem acep klomen yumurtlama saglamyrki ne olur bi çagre
canım benim doktor klomeni 4 aydır kullandırdı şimdi hsg yapcak sonra aşılamaya gececigizmrb arkadaşlar doktor dan geliyorum tekrardan klomen verdi 6 ay klomene dvm pöf ya özel hastaneymi gtsem acep klomen yumurtlama saglamyrki ne olur bi çagre
aynen :)amin canim insallah umitsiz olmamAk gerekli en onemlisi
neden umitsizsin allah daha buyuk dert vermesin ben burdan okudum bszi arakadaslar var yarim rahmi varmis ve hamile kalmis kimisi duusk tehlikesi varmis ve yerinden hic kalkmamis cok sukur bizlerde o kadar buyuk bir problem yok doktorun tam olarak ne dedi nasil bi tedavi uygulayacak hem sen umitsiz olur ve uzulursen hic olmazkimerhaba arkadaşlar kendim bir konu açmıştım ama kimse cevap yazmadı bnde polikistiğim bu süreçte daha baştan ümitsizim nolcak benim bu halim böyle
neden umitsizsin allah daha buyuk dert vermesin ben burdan okudum bszi arakadaslar var yarim rahmi varmis ve hamile kalmis kimisi duusk tehlikesi varmis ve yerinden hic kalkmamis cok sukur bizlerde o kadar buyuk bir problem yok doktorun tam olarak ne dedi nasil bi tedavi uygulayacak hem sen umitsiz olur ve uzulursen hic olmazki
inanki sen tek degilsin bak ben o evreleri atlattim kim ne derse desin dusunme soranlara olmuyor yerine yapmiyoruz de istemiyoruz de klomen bendede ise yaramadi 2aydir buyutne ignesi menopur kullabiyorum gecen ay ise yaradi catlatma igneside ise yaradi ama hamile kalamadim bu ayda igne ise yaradi catlatma ignemi yaptim ve bekliyorum suan ne olacagini bilemezsin icini rahat tut sen sitres yaptikca zaten olmazki insanlari ne dedigi unrunda olmasin basin dara girdiginde inanki o insanlari hic biri yaninda olmicaklar oyuzden takma kafana dua et o cok igi geliyo inan elinden geleni yap doktor ne dese asla umutsiz olma inan olucagina kendine guven allaha guven elbet birgun yuzumuze gulucukleriyle nese katacak evlatlarimiz olucak hic korkmadoktorumun tam olarak sölediği yumurtalıklarımın aşırı dirençli olduğu, inatla yumurtam oluşmuyor. Progestan ve klomen tedavisine başladık . Fakat cevap alamadım. şimdi inofolic diye bir toz ve progestan klomen tedavisi uygulucaz. Progestana başladım. adetimin ilk günü inofolic başlıycam daha sonra 3. yada 5. günü klomen ile devam edicem. bakalım nasıl olucak.. Ümitsiz olmamın sebebi çok yoruldum insanların sürekli bebek yok mu demelerinden artı ilaç üzerine ilaç yoruldumm
inanki sen tek degilsin bak ben o evreleri atlattim kim ne derse desin dusunme soranlara olmuyor yerine yapmiyoruz de istemiyoruz de klomen bendede ise yaramadi 2aydir buyutne ignesi menopur kullabiyorum gecen ay ise yaradi catlatma igneside ise yaradi ama hamile kalamadim bu ayda igne ise yaradi catlatma ignemi yaptim ve bekliyorum suan ne olacagini bilemezsin icini rahat tut sen sitres yaptikca zaten olmazki insanlari ne dedigi unrunda olmasin basin dara girdiginde inanki o insanlari hic biri yaninda olmicaklar oyuzden takma kafana dua et o cok igi geliyo inan elinden geleni yap doktor ne dese asla umutsiz olma inan olucagina kendine guven allaha guven elbet birgun yuzumuze gulucukleriyle nese katacak evlatlarimiz olucak hic korkma
ayni seyleri yasadim bende gecen aya kadar ama gecen ay yuce rabbim beni kendime getirdi hemsirem uyarmamisti beni ve bende catlatma ignesinden 1hafta sonra test yaptim hamile gorundu evde sevinc cigliklari mutluluk goz yaslari aileleri aradik falan kalktik doktora gittik ve ogrendimki hamile degilim megerse catlatma ignesinin etkisiyle hamile gorunmus testte dedi 1hacta sonra yap nasil bir husran yasadim nasil utandim kenxi annemi bile arayamadim dusun oteki hafta test yaptim negativeydi sonuc aradik dedi iki gun sonra tekrar dene ve sabahinda adet olmustum icin cikan kadar aglamistim o sondu ogunden sonra hic kafama takmiyorum allah herseyin hayirlisini versin diyorum ve ben hic bi zaman allahim bi evlat ver nasil olursa olsun demedim hem allahim eli ayagi duzgun tam saglikli hayirli bi evlat nasip et diyorum ve inaniyorumkj belki de bunlardan biri olmadigi icin rabbim vermiyo bu donemde biraz inanmak tevekkul etmek iyi geliyo ruhen seni rahat tutuyo hic vazgecme yeterki iste elbet olucak ben inaniyorum canim ama yeterki kendine dert sikinti etme unutma sen kendini uzdukce sikintiya koydukca bebeginde bu okadar uzaklasiyorsunamin inşallah çok istiyorum.. Allah hepimize versin inşallah. inşallah seninde olur bu ay işe yarar. doktora gidiyorum böyle insanları görüyorum karınları burunlarında tuhaf oluyorum, kendime kızıyorum. insanları kıskanıyorum hissine kapılmak beni dahada üzüyor. çünkü kıskanma nedir bilmezdim ben şimdi bu duygu beni hem utandıyor hemde kendime öfke duymama sebeb oluyor. hamile biriyle aynı ortamda duramıyorum resmen kaçıyorum köşe bucak ordan. küçük bebekleri görünce bakamıyorum. kendime gelmem gerektiğini farkındayım ama güç kuvvet bulamıyorum. Dua ediyorum sadece...
ayni seyleri yasadim bende gecen aya kadar ama gecen ay yuce rabbim beni kendime getirdi hemsirem uyarmamisti beni ve bende catlatma ignesinden 1hafta sonra test yaptim hamile gorundu evde sevinc cigliklari mutluluk goz yaslari aileleri aradik falan kalktik doktora gittik ve ogrendimki hamile degilim megerse catlatma ignesinin etkisiyle hamile gorunmus testte dedi 1hacta sonra yap nasil bir husran yasadim nasil utandim kenxi annemi bile arayamadim dusun oteki hafta test yaptim negativeydi sonuc aradik dedi iki gun sonra tekrar dene ve sabahinda adet olmustum icin cikan kadar aglamistim o sondu ogunden sonra hic kafama takmiyorum allah herseyin hayirlisini versin diyorum ve ben hic bi zaman allahim bi evlat ver nasil olursa olsun demedim hem allahim eli ayagi duzgun tam saglikli hayirli bi evlat nasip et diyorum ve inaniyorumkj belki de bunlardan biri olmadigi icin rabbim vermiyo bu donemde biraz inanmak tevekkul etmek iyi geliyo ruhen seni rahat tutuyo hic vazgecme yeterki iste elbet olucak ben inaniyorum canim ama yeterki kendine dert sikinti etme unutma sen kendini uzdukce sikintiya koydukca bebeginde bu okadar uzaklasiyorsun
canım çoğumuz aynı durumdayız bebek yok mu diyenlere yok dua edin diyorum istediğimi cemi cümle duymuş düşünmüyoruz numarasını yemiyolardoktorumun tam olarak sölediği yumurtalıklarımın aşırı dirençli olduğu, inatla yumurtam oluşmuyor. Progestan ve klomen tedavisine başladık . Fakat cevap alamadım. şimdi inofolic diye bir toz ve progestan klomen tedavisi uygulucaz. Progestana başladım. adetimin ilk günü inofolic başlıycam daha sonra 3. yada 5. günü klomen ile devam edicem. bakalım nasıl olucak.. Ümitsiz olmamın sebebi çok yoruldum insanların sürekli bebek yok mu demelerinden artı ilaç üzerine ilaç yoruldumm
canım çoğumuz aynı durumdayız bebek yok mu diyenlere yok dua edin diyorum istediğimi cemi cümle duymuş düşünmüyoruz numarasını yemiyolarcanını sıkma adet dönemin yaklaştıysa bu karamsarlıklar artıyor o dönemde.. inofolic bende bu ay ilk defa kullandım ve geçen gittiğimde yumurtam vardı inş çatlayıp yola koyulmuştur tabi. ben geçen ay günde 5 tane ilaç içiyodum sabahları baygınlık geçiriyodum tansiyonum falan fena düştü. hormonlarım ancak düzeldi o kadar ilaçla. kilon varsa kilodan kurtulmaya bak bu arada. glifor kullanıyo musun canım pcos da glifor da insulin direncini kırıp işe yarıyormuş
ama iste bak kendin soyluyorsun hepsi psikolojik sen guclu ol inan diren elbet olucak yeterki moralini saglam tuthaklısın aslında biliyorum farkındayım hepsini. kıyamam senin yaşadıklarında hiç kolay değilmiş. benimde aynı olay gelmişti başıma normal adetim gecikmişti test yapmıştım pozitif çıkmıştı . doktora gittiğimde hüsran tabikide ..ama işte insan psikolojsi kaydı mı bi kere toplaması zaman alıyor biraz. bu ara çok çabalıyorum. Dua ediyorum inşallah düzelerim diye umut ediyorum. Cuma günü doktorumda kızdı benim yumurtalar gine oluşmamış döngü başa döndü progestan +metofin daha sonra inofolic+klomen bakalım oluşucaklar mı ? bu sürekli başa dönüp aynı ilaçları kullanıp hüsrana uğramakta enkaza çeviriyor insanı...
aynı problem bende de var.insüln direncim 14,7 den 11 e düştü matofin hapıyla açlık şekerim 144 ken 107 ye, tokluk 270 den 180 e düştü .ilaç sayesinde.bende aynı ilaçları kullandım ama nafie büyümedi.nasip tabi herkeste bir olmaz.ben ısrarla aşılama tedavisi olmak istedim doktorlar zayıfla önce dediler(boy 162 kilo 78).sonunda bir doktor buldum.şuan aşılama iğneleri vuruluyorum.anca büyüyorlar .adetimin 11 günü 10mm olmuş yumurtam.ayrıca nerdeyse 2 sene oldu korunmadığım ve diğer tedaviler falan.boşa zaman kaybıydı sadece.bence olmazsa hiç bekleme.aşılama iste.gebelik daha yüksek ihtimal.allahın izniyle tabidoktorumun tam olarak sölediği yumurtalıklarımın aşırı dirençli olduğu, inatla yumurtam oluşmuyor. Progestan ve klomen tedavisine başladık . Fakat cevap alamadım. şimdi inofolic diye bir toz ve progestan klomen tedavisi uygulucaz. Progestana başladım. adetimin ilk günü inofolic başlıycam daha sonra 3. yada 5. günü klomen ile devam edicem. bakalım nasıl olucak.. Ümitsiz olmamın sebebi çok yoruldum insanların sürekli bebek yok mu demelerinden artı ilaç üzerine ilaç yoruldumm