- 22 Mayıs 2019
- 929
- 568
Ben de de kist vardı once 3 cm mı defıler 5 cm dedıler sanırım ama ne kıstı oldugu soylemedı doktor bana dıenalla dogum kontrol hapı verdı 1 ay kullandım onun yanında sogan kürüde yapıyordum dun doktora gıttum bu doktor polıkıstıkover var ama gebelıge engel degil dedı kistinde 12 milim olmus yanı kuculmus ama sogan kurunden dolayımı kuculdu yoksa dogum kontrol hapındanmı bılemıyorum. Daha da kucuklmesı ve gebe kalabılmem ıcın onerıde bulundu canan karatay dıyetınfen bahsettı sabah 9dan once evfe kahavaltı 1, 2 dilim ekmege recl trreyagı surup ye vs dedı karbonhıdratlı besınlerı bısure hayatından cıkar dedı makarna pılav haftada bır defa olavak sekılde ye mesela bu hafta pılav yedıysen makarna yeme dedi meyveyo yemekten hemen sonra ye, cok sekerlı meyvelerı karğuz kavun gıbı onları mutlaka oglenlerı ye dedı. Aksam yemeklerınde et tavul baluk yemeye calıs dedı sebzelerı cok pişirmeden tuket dedi. Paketlı yıycekle4 kesınlıkle tuketme dedı ekmek olarakta cavdar ekmegı denen bı ekmek varmıs onu tuket dedı tbaı bunları soylerken esımide cagırdı esımede soyledı beslenmenız duzenlı olmalı dıye. Onun yannda folıkasıt ve kan sulandırıvı verdı. Kan sulandırıcıyı gebe kalma ıhtımalıne karsı bebegı dusurmemeyim dıye verdı. Imomomegada vıtamın haoı verfı bu dıyetı uygular ve ıalclarını duzenlı kullanırsan hem kendıkıgnden gebe kalırsın hemde kıstın tamamen gıder dedı. Suan 3 ay boyunca bu seıılde calsıcam bakalım