- 11 Kasım 2017
- 279
- 135
- 33
Lh fsh den biraz yüksek, polikistik yapı da gördüğüne göre pko var demektir. Fakat adetin her ay geliyo bu çok iyi. İnsülin direnci ve kistler paralel ileriyo insülin direncini kırarsan rahat hamile kalırsın. Dahiliyeye görünmekle iyi yapmışsın ben ağır pko luyum hatta pcos luyum. Benimki sendrom. Dahiliyeye gidicem ben de. Peki senin tüm bu tetkiklerin devlette mi özelde mi yapıldı?Merhaba. Ben de 8 aydır bebek istiyorum hiç hamile kalamadım. 23 yaşındayım 1.75 boy , 66 kilodayım. Düzenli bir doktora gidiyordum hormon tahlillerim ve vajinal ultrason oldu 3 kez. Hiç sıkıntı yok dedi sürekli doktor. En sonunda eşime de spermiogram yaptırdık o da kötü çıkmadı. Bu ay düzenli spor yapmama rağmen kilo veremediğim ve sürekli acıktığım için dahiyeye gittim kan verdim. İnsülin direncim 2.5 olması gerekirken 3.27 çıktı. Glocophage başlattı doktorum ve bu şekilde hamile kalamassın polikistik over olabirsin bi doktorunu değiştir dedi. Adet oldum şimdi ve 2. Gün gittim başka doktora. Ultrasonda hafif derecede polikistik over gözüküyor fsh ve lh a bakalım dedi kan aldı. Bugün sonuçlarımı gösterdim ve aşağıya da ekliyorum. Eşime E vitamini verdi bana da hafif iltihap var diye antibiyotikli iğne ve fitil verdi. Yumurtalar gelişsin diye de toz bir ilaç verdi. Bu ay kullan önümüzdeki ay adetin 3. Günü yine gel yumurta takibi yapalım dedi. 2 ay takipte hamile kalamassan aşılama yaparız dedi ve bu beni biraz korkuttu. Hamile kalamayacak kadar kötü mü hormonlarım ? Hafif derecedesin demişti ama. Bu doktor benim arkadaşımı doğurtan doktordu ve pimpirikli önlemci biri. Önceki doktorun gevşekliği yüzünden pimpirikli olmasını istemiştim ama aşılama şart mıdır sizce hamilelik için ? Eşime keçi boynuzu özü yediriyorum her sabah. Var modır yapabileceğim şeyler ? Bu arada adet döngüm 31 gün ile 37 gün arası değişiyor