- 22 Ekim 2017
- 577
- 450
buralardayim canim, shu an adet oldum, gecen ay yumurtlamama ragmen nedense tutmadi, pazartesi tuplerimi kontrol ettirmeye gidecegim, icim rahat etsin bi.harmandalim napiyosun ya bayadir rastlamiyodum yada denk gelmedi goremedim nasil gidiyo canim bi gelisme varmi
hiç kendi kendime adet olmadım hep ilaçla adet oldum troidlerim yavaş çalışıyor ve iki senedir insülin drenci için ilaç kullanıyorum kilo vermem gerekiyormuş bir iki kilo verdim sonra yine aldım yaklaşık 2 senedirde doğum kontrol hapını kullanmadığım için adet olamadım haliyle 2 kez doktor tarlusal verdi şu an yüzümdeki tüylenmede artış var kilo veremiyorum diofırmin kullanıyorum kullanalar hep hızlı bi şekilde kilo vermiş ama ben 2 kiloyu dahi zor verdim ne yapacağımı hiç bilmiyorum böyle bi durumda olup tedavisi iyi giden varmı kendimi çok kötü hissediyorum bu yüzden
iyide insulin direnci bebek olmaya engel degil ki yalniz basina. Pko varsa sknti. O bile sknti degil.Kızlar iyi geceler. 8 aydır boşa uğraşıyormuşum bugün öğrendim.. moralim hem bozuk hemde ufak bi umut var içimde sonuçta öğrendim tedbir alıcam diye. Aylar önce şeker düşüklüğünden şüphelenip doktora gittim ve insülin direnci sınırda çıktı dikkat etmem gerektiği söyledi doktor ama şeker hastası değildim. Spora gidiyordum aylardır ve kilo vermek yerine alıyordum. Ve inanılmaz tatlı krizlerim tutuyordu yemek yedikten 1 saat sonra hemen acıkıyordum vs. Şekerimin düşüklüğünden şüphelenip doktora gittim ve insülin direncimin yükseldiği ortaya çıktı. Ve doktor direk korunuyormusun diye sordu. Hayır 8 aydır bebek istiyoruz dedim. İnsülin direnci olduğu sürece hamile kalamassın dedi ve glucophage diye bi ilaca başlattı. Hamile kalmamı da kolaylaştıracakmış ama 2 aydan önce düzelme çok olmaz dedi. Ve insülin direnci olanlarda genelde pco oluyormuş doktora gittinmi dedi. Zaten 8 aydır gidiyordum tüm tahliller smear ultrason yapılmıştı herşey normal diyordu doktorum. Ama adet döngümün düzensizliğini söylediğimde adetin 3. Günü tekrar bi gidip baktır dedi. Bana doktorum hiç adetin 3. Günü gel demedi nezaman gittiysem ozaman baktı ve güvenim sarsıldı şuan ona. Şuan 23. Günümdeyim regl olmayı bekliyorum başka doktora gidicem dua ediyorum şimdi pco olmasın diye. Ama kafama takılan şu. Benovulasyon testi kullandım aylarca hep pik yaptı 2 gün pik olup hemen silikleşti. Yani pco varkende o testler pikyapıyormu yoksa yumurtlama olmayınca pik olmazmı ? Bilgisi olan yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi çok canım sıkıldı bu konuya. Kimbilir yine kaç ay bekleyeceğim nezaman olacak belli değil artık bebek yada hamile görünce gözlerim doluyor içimde bişeyler kopuyor. 8 aydır insülin direncim sınırdaydı diye söylememe rağmen umursamadı bile o gerizekalı doktor yüzünden boşa umutlandım boşa bekledim. Benim gibi olup hamile kalanlar varmı şansım nedir nezaman geçer bu illet. Bikaç gün ilacı kullanıp haftaya diyetisyene gidip beslenmeprogramı çıkartacağım spora da devam ediyorum
Ya canim insulin ditenci tek basina bebege engel degil ki pko olursa engel o da muamma. Aslinda pko olursa da engel degil. Pko bosey defil ki. Doktorlar inanilmaz ya bilincisz sacma sapan. Canim pko yumurtaliklarin fqzla yumurtlamasi. Hepsi bu. Fazla yumurtlar yumurtaliga sksip catlayamiyor. Glifor gibi bir hap kullanip yemene icmene dikkat edersen bosey degil ki bu. Pkolularin cocugu oluyor hemde ikiz olma ihtinali var. Bende pkoluyum ama cocugum yok cunku hasinato cikti onunla ugrasyiyorum takma kafana inan bu konuda ihtisas yaptimKızlar iyi geceler. 8 aydır boşa uğraşıyormuşum bugün öğrendim.. moralim hem bozuk hemde ufak bi umut var içimde sonuçta öğrendim tedbir alıcam diye. Aylar önce şeker düşüklüğünden şüphelenip doktora gittim ve insülin direnci sınırda çıktı dikkat etmem gerektiği söyledi doktor ama şeker hastası değildim. Spora gidiyordum aylardır ve kilo vermek yerine alıyordum. Ve inanılmaz tatlı krizlerim tutuyordu yemek yedikten 1 saat sonra hemen acıkıyordum vs. Şekerimin düşüklüğünden şüphelenip doktora gittim ve insülin direncimin yükseldiği ortaya çıktı. Ve doktor direk korunuyormusun diye sordu. Hayır 8 aydır bebek istiyoruz dedim. İnsülin direnci olduğu sürece hamile kalamassın dedi ve glucophage diye bi ilaca başlattı. Hamile kalmamı da kolaylaştıracakmış ama 2 aydan önce düzelme çok olmaz dedi. Ve insülin direnci olanlarda genelde pco oluyormuş doktora gittinmi dedi. Zaten 8 aydır gidiyordum tüm tahliller smear ultrason yapılmıştı herşey normal diyordu doktorum. Ama adet döngümün düzensizliğini söylediğimde adetin 3. Günü tekrar bi gidip baktır dedi. Bana doktorum hiç adetin 3. Günü gel demedi nezaman gittiysem ozaman baktı ve güvenim sarsıldı şuan ona. Şuan 23. Günümdeyim regl olmayı bekliyorum başka doktora gidicem dua ediyorum şimdi pco olmasın diye. Ama kafama takılan şu. Benovulasyon testi kullandım aylarca hep pik yaptı 2 gün pik olup hemen silikleşti. Yani pco varkende o testler pikyapıyormu yoksa yumurtlama olmayınca pik olmazmı ? Bilgisi olan yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi çok canım sıkıldı bu konuya. Kimbilir yine kaç ay bekleyeceğim nezaman olacak belli değil artık bebek yada hamile görünce gözlerim doluyor içimde bişeyler kopuyor. 8 aydır insülin direncim sınırdaydı diye söylememe rağmen umursamadı bile o gerizekalı doktor yüzünden boşa umutlandım boşa bekledim. Benim gibi olup hamile kalanlar varmı şansım nedir nezaman geçer bu illet. Bikaç gün ilacı kullanıp haftaya diyetisyene gidip beslenmeprogramı çıkartacağım spora da devam ediyorum
bir sürü test yaptırdım ama doktor bana testleri açıklamadı ama anladığım kadarıyla yüksekti naneli çayını nasıl yapıyorsun peki bunuda deneyim belki o yüzdendirTuylenme bende de var canim, testosteron hormonuna baktirdinmi? o yuksek olunca oyle oluyor. Ben naneli cay iciyorum 1 aydir, nane testosteronu dusuruyormus.
Hayirlisindan olsun canim .Baktir tabi yoksa kafani kurcalar dururburalardayim canim, shu an adet oldum, gecen ay yumurtlamama ragmen nedense tutmadi, pazartesi tuplerimi kontrol ettirmeye gidecegim, icim rahat etsin bi.
hiç kendi kendime adet olmadım hep ilaçla adet oldum troidlerim yavaş çalışıyor ve iki senedir insülin drenci için ilaç kullanıyorum kilo vermem gerekiyormuş bir iki kilo verdim sonra yine aldım yaklaşık 2 senedirde doğum kontrol hapını kullanmadığım için adet olamadım haliyle 2 kez doktor tarlusal verdi şu an yüzümdeki tüylenmede artış var kilo veremiyorum diofırmin kullanıyorum kullanalar hep hızlı bi şekilde kilo vermiş ama ben 2 kiloyu dahi zor verdim ne yapacağımı hiç bilmiyorum böyle bi durumda olup tedavisi iyi giden varmı kendimi çok kötü hissediyorum bu yüzden
Ben her aksam yesil cay icerim, o yesil caya bi tutam nane ekleyip demliyorum. Cok guzel naneli cay oluyor.bir sürü test yaptırdım ama doktor bana testleri açıklamadı ama anladığım kadarıyla yüksekti naneli çayını nasıl yapıyorsun peki bunuda deneyim belki o yüzdendir
Pco olduğu kesin değil ama adetin 3 günü gidip baktırıcam. Ama ben ovulasyon kitleriyle takip ediyorum ve pik yaptıktan 14 gün sonra regl oluyorum. Pkoyu aylarca regl olmama yumurtlamama diye biliyorum. Benim sadece günlerim dengesiz. Bi 30 günde bi 35 günde bi 32 günde oluyorum değişiyor her aycanim sen doktorun dedigine bakma nasil cocuk olmazmis insulin direnci olanda bal gibide oluyo aha bi ornegi bnim canli kanli hic korkma illaki olur kisirlik degil bu pco sadece biraz gec oluyo sabir gerekiyo.Bende hem agir pcos var hem halada insulin direnci var prolaktinim de yuksek uc sene once oldu cocugum pes etmek yok ...
Benim pko oldup olmadığı kesin değil şuan adet olunca gidicem baktırmaya. Ama şöyleki ben ovulasyon testiyle takip ediyorum hep er yada gel pik yapıp 14 gün sonra regl oluyorum. En uzun 40 gün oldu döngüm sadece döngüm belli olmuyor sıkıntım o. Bazen 32 gün bazen 35 gün bazen 37Canim
iyide insulin direnci bebek olmaya engel degil ki yalniz basina. Pko varsa sknti. O bile sknti degil.
Ya canim insulin ditenci tek basina bebege engel degil ki pko olursa engel o da muamma. Aslinda pko olursa da engel degil. Pko bosey defil ki. Doktorlar inanilmaz ya bilincisz sacma sapan. Canim pko yumurtaliklarin fqzla yumurtlamasi. Hepsi bu. Fazla yumurtlar yumurtaliga sksip catlayamiyor. Glifor gibi bir hap kullanip yemene icmene dikkat edersen bosey degil ki bu. Pkolularin cocugu oluyor hemde ikiz olma ihtinali var. Bende pkoluyum ama cocugum yok cunku hasinato cikti onunla ugrasyiyorum takma kafana inan bu konuda ihtisas yaptim
hayir canim pco sadece duzensiz adet demek degil duzenli adet gorup pcolu olanda cok insaAllah degilsindir sendePco olduğu kesin değil ama adetin 3 günü gidip baktırıcam. Ama ben ovulasyon kitleriyle takip ediyorum ve pik yaptıktan 14 gün sonra regl oluyorum. Pkoyu aylarca regl olmama yumurtlamama diye biliyorum. Benim sadece günlerim dengesiz. Bi 30 günde bi 35 günde bi 32 günde oluyorum değişiyor her ay
Merhaba, pko için 2 senedir ilaç kullanıyorum hep aynı ama bu kadar uzun süre kullanmakta kötü bırakmak istiyorum ama çekiniyorum kistler büyür dye? Böyle birşey mümkn mü kisti büyüyen var mı?
Hangini kullandiniz acaba toz olanini mi kapsul olaninimi bide cok pahali bi ilac ya surekli almak lazim ama faydasini goreceksem alirim ben hic adet olamiyorumArkadaşlar size inofolic ilacını öneririm bende 1 yıldır evliyim hiç korunmadık doktor doktor gezdim onca test yaptırdım en son gittiğim doktorum çok yardımcı oldu adet olduğumdan beri hep düzensizdi evliliğimin son 3 ayı adet görmedim sadece kahverengi leke şeklindeydi yumurtamda çatlamıyormuş doktorum infolic yazdı pkolular kullanıyormuş normal değerleri olanlarında hamileliği hızlandırıyor muş hatta ilk ayda hamile kalanlar var benim kutuya başladığım ilk 5 gününde 5 cm lik kistimi kaybetti daha sonra doktorum adetinin 21. gününde gel yumurtan çatlıyor mu diye bakacacağız dedi gittiğimde artık yumurtam çatladığını öğrendim şimdi ikinci kutu bitmek üzere inşallah bu ilaç vesile olur bebiş için tek dileğim bu sizinle de paylaşmak istedim
Hangini kullandiniz acaba toz olanini mi kapsul olaninimi bide cok pahali bi ilac ya surekli almak lazim ama faydasini goreceksem alirim ben hic adet olamiyorum
ben kullanmistim toz olanini ama bi kutu kadar onceki yillarda tekrar kullanmak istiyorumda o yuden sordum cok tesekkur ederim cevabiniz icinHap olanını kullanıyorum ben aralıksız 38 di galiba fiyatı pahalı ama faydasını göreceğine inanıyorum doktoruna danış inofolicle hamile kalanlar diye Google da arama yap çıkan sayfalara gir okumanı tavsiye ederim sadece sabır gerekiyor
ben kullanmistim toz olanini ama bi kutu kadar onceki yillarda tekrar kullanmak istiyorumda o yuden sordum cok tesekkur ederim cevabiniz icin
Ben yaklaşık 16aydır inofolic combi içiyorum... Bu süreçte 6ay diane35 içtim ama doktorum dkhapı içerken bile bıraktırmadı bunu. Sabah akşam birer tane içiyorum, pahalıya geliyor ama el mahkum alıyoruz. Doktor gün içinde bir tane bile unutma, çok dikkatli iç diyor. Çok güveniyor bu ilacın faydasına. Kendi hastaları arasında ikinci kutusunda halime kaşan bile olmuş.
Kutu bitti on gün sonra oldu derken ayda bir kutu mu kullanıyorsunuz? Ben hiç aralıksız kullanıyorum, ayda üç kutu... Benim polikistik over tablom da çok ağır zaten. Yine de faydası oluyordur mutlakaAynen değerleri ne kadar iyiyse o kadar hızlı oluyor ben şuan memnunum ilk kullandığım kutuda adet olamadım kutu bitti 10 gün sonra geldi ama kırmızıyı görünce çok sevindim yumurtamıda çatlattı çok şükür inşallah kullanan herkese faydası olur
Kutu bitti on gün sonra oldu derken ayda bir kutu mu kullanıyorsunuz? Ben hiç aralıksız kullanıyorum, ayda üç kutu... Benim polikistik over tablom da çok ağır zaten. Yine de faydası oluyordur mutlaka