Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Bizde genelde testesteron prolaktin biraz fazla çıkıyor ama seninkiler güzel çıkmış. Polikistik overe dair birşey kanda yok anladğım kadarıyla. Ultrason görüntüsünden şüphelenmiştir doktor. Her şey zamanla netleşir inşaallah. Ama fsh biraz yüksek ona önem vermelisin. Fsh yüksek olanların topiği var orada bir sürü çözüm paylaşılmış bir bak istersen. Yanlış hatırlamıyoram orada bir bayan vardı ilaç kullanmasına rağmen yumurtası oluşmuyordu. Bir defa hacamat yaptırdı ve yine ilaç kullandı. O sefer bir tane yumurtası oldu ve tüp yaptırdı hemen ve hamile kaldı. Ama onun fsh bayağı bir yüksekti. Hacamat hakında yazışmıştık o zaman oradan aklıma geldi.

Kızlar bu arada dün bir şey öğrendim. Kanda hcg hormonu yetersiz olanların yumurtaları çatlamıyormuş. Bu yüzden yumurtası çatlamayanlara çatlatma iğnesi yapılıyor ve hcg yükleniyor. Bu hormon goji berry meyvesinde mevcut. Aktarlarda kuru üzüm görünümünde satılıyor. Çinde çok meşhurmuş. Günlük 10 gr tüketirsek vücudun ihtiyacını karşılıyor ve bu da yaklaşık 25-30 adet goji üzümü demek. Bir bardağa üzümleri koyup üzerine su ekleyip yumuşayınca tüketenler var. Üzüm gibi yiyenler var. Çayını içen var. Hangisi daha faydali bilmiyorum. Ben suya karıştırıp yumuşayınca yemek istiyorum. Ayrıca bu hormon yağ yakma özelliğine sahip. Zayıflamak için kullanıyor pek çok kişi. Ben aldım tadı çok hoşuma gitti. İlk başta tatsız geldi ama bir kaç kere yiyince alıştım şimdi çok hoşuma gidiyor. Adetim başlayınca kür gibi uygulamak istiyorum günde 30 tane yiyeceğim inş.

Takviyelerin çok etkisinin olacağını düşünüyorum. Son günlerde yazmak istiyordum anca fırsat oldu.
Folik asit ve d vitamini çok önemli gebelik için. Günlük 5 mg folik asit kullanılmalı. D vitamini 30 un üzerinde değilse takviye alınmalı. Ki Türkiyede insanların ortalama d vitamini 30 un altında olduğu tespit edilmiş.
Duydunuz mu bilmiyorum ama avokado yağı bu konuda süper etkilere sahip. Kullanımı biraz zor. Her gün rahim ve rumurtalıklara 5 dakika avokado yağıyla saat yönünün tersine masaj yapmak yumurtlamaya ve dolayısıyla adet düzensizliğine iyi geliyor. İçerek kullanmak isteyen ise 1 çay kaşığı avokado yağı bir bardak sıcak bir içeceğe katıp içilebiliyor. Aldığım yağın üzerinde kahvaltıdan önce içilmesi tavsiye ediliyor. Ama hangisi daha faydalı bilmiyorum. Günde 1 adet avokado yemek de öyle. Hangisi kolayınıza gelirse. Ben daha önce masaj denedim ama her gün o koku çok zor geldi. Yemek de zor geliyor açıkçası. Sanırım yağını içeceğim.
Diğeri arı sütü. Kraliçe arılar bununla beslenip binlerce kez yumurtluyorlar. Etkisini bilmeyen yok. Balla karıştırıp tüketilebilir. Dondurulmuş halde sıvısını alıp balla karıştırana kadar çözdürmeyin. Balla karışınca artık dışarıda tutabilirsiniz.
Gojiden yukarıda bahsettim zaten.
Hacamat çok önemli ve nasıl yapılacağını en ince ayrıntısına kadar şurada anlattım https://www.kadinlarkulubu.com/foru...daki-iyilestirme-etkisi-nasil-yapilir.956774/
Ayrıca ayette geçiyor, Enbiya suresi 30. ayet: 'Canlı olan her şeyi sudan meydana getirdik' Yani kızlar etrafa bakınca su ile her şeyin nasıl canlandığını kendimiz görüyoruz. Günlük su ihtiyacımızı iyi karşılamak gerek. Hem vücudumuz canlansın hem bebişlerimiz. İnternette kilo vs bilgilerinizle günlük su ihtiyacı hesaplayıcılar var oradan ihtiyacınızı öğrenebilirsiniz.
Bir diğer ayet de Nuh suresinde. Yağmur isteyen, mal isteyen, rızık isteyen, evlat isteyen tevbe istiğfar etsin diyor (genel anlam). Tevbe edenin hayatında her türlü bereket kapılarının açılacağını Allah söylüyor.
Son zamanlarda kendim için pek çok şey araştırdım ve faydası olur ümidiyle paylaştım. Ne kadar çoğunu yapabilirsek o kadar kârı olur inşaallah. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın. Sağlık sıhhat versin hayırlı evlatlar versin inşaallah...

Mrb tatlım bende pcoluyum 6 aydır çocuk deniyrm olmadı doktora gittim yumurtamın büyük olduğunu ama çatlamadığını söyledi ve hiçbir çatlama ilacı vermedi varmı bildiğiniz çatlama yöntemleri bnde uygulym (rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasib etsin inşallah )

Teşekkürler kızlar.bende incirin ve havucun yumurtayı catlattigini biliyorum. Kürleri internetten bulabilirsin. Ayrıca doktoruna çocuk sahibi olmak istediğini ve tedavisi neyse uygulamasını söyle ben anlamıyorum bu doktorları biz hastalar yönlendirmese sadece bakıp yolluyorlar. Ben klomeni ilk kullanmak istediğimde kistin olur deyip vermemişti 2 ay sonra gittim klomenle tedaviye başladım ardından da çatlatma iğnesi tabiki. İlk ay ihtimal düşük diyorlar ama Allah'tan ümit kesilmez ki ilk sefer tutan kaç kişi var burda yazanlar. Hayırlısı sakın karamsar olmayın ve olumsuz yazıları okumayin ortamda öyle olumsuz konuşanlar var ki insan bir an hiç evlat sahibi olamayacağını düşünüyor. Allah'ım vaktini de zamanını da iyi bilir. Kafaniza takmayin ve bol bol dua edin. Herşey bir vesile rabbim ol derse kaya yarilip deve doğuruyor

ızlar lütfen yardımcı olur musunuz? benim bugün adetimin 3.günü lh 10.8 , fsh 7.05, prolaktin 12.9, estradiol 353 çıktı. kadın doğum doktorum bu değerlerin polikistik overla alakası olmadığını içimi rahat tutmam gerektiğini söyledı. bu arada adetlerim hep düzenlidir her ay 27.gün gelir ortalama. endokrinoloji doktorum polikistikten şüphelenince kafam çok karıştı. lütfen bilgilerinizi yazar mısınız?bebek istiyorum bir yıldır,tüplerimde sorun var zaten bir de bu çıkarsa işim çok zorlaşacak.. dış gebelik geçirdim daha önce de. şimdiden çok teşekkürler

Basta Allah hepimizin yardimcisi olsun canm bende polikistik ver sendromu var benimhormon tahlillerim normal cikiyor ama ultrasonda iki yumurtaliklarda da polikistik over gorunuyor bu durumla sIk sIk karsilasilabiliniyor onun icin jinekologa muayne ooman gerek anladigim kadariyla seni muayne etmemia hormonntesti istemis ve o sekio siylemis senin anlattigin kadariyla ben boyle anladim

canım normal muayenede normal çıkıyor..yani kist falan hiç görülmüyor. endokrinolojide bu şekilde çıktı sonuç.ben asıl tsh için gitmiştim.gitmişken bu hormonlarıma da baktırmak istedim.

Cnm kist olmayabilir hormonlardan çıkar normalde ama bildiğim kadarıyla lh hormonunun fsh tan en az 2 kat fazla olması lazım yani senin değerlerin iyi görünüyor bence.

Cnm kist olmayabilir hormonlardan çıkar normalde ama bildiğim kadarıyla lh hormonunun fsh tan en az 2 kat fazla olması lazım yani senin değerlerin iyi görünüyor bence.
ay inşallah öyledir canım ama hafif bi bozukluk da var gibi sanki. estradiol hormonunu (e2) hiç anlamadım. adetimin 3.günü 353 çıkması çok mu acaba? doktor özel olarak onunla ilgili bilgi vermedi ama

ay inşallah öyledir canım ama hafif bi bozukluk da var gibi sanki. estradiol hormonunu (e2) hiç anlamadım. adetimin 3.günü 353 çıkması çok mu acaba? doktor özel olarak onunla ilgili bilgi vermedi ama
E2 hormonu yumurtanın büyüyüp büyümediğine bakılıyo. Senin büyümüş çatlamamış yumurtan mı var acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…