Takviyelerin çok etkisinin olacağını düşünüyorum. Son günlerde yazmak istiyordum anca fırsat oldu.
Folik asit ve d vitamini çok önemli gebelik için. Günlük 5 mg folik asit kullanılmalı. D vitamini 30 un üzerinde değilse takviye alınmalı. Ki Türkiyede insanların ortalama d vitamini 30 un altında olduğu tespit edilmiş.
Duydunuz mu bilmiyorum ama avokado yağı bu konuda süper etkilere sahip. Kullanımı biraz zor. Her gün rahim ve rumurtalıklara 5 dakika avokado yağıyla saat yönünün tersine masaj yapmak yumurtlamaya ve dolayısıyla adet düzensizliğine iyi geliyor. İçerek kullanmak isteyen ise 1 çay kaşığı avokado yağı bir bardak sıcak bir içeceğe katıp içilebiliyor. Aldığım yağın üzerinde kahvaltıdan önce içilmesi tavsiye ediliyor. Ama hangisi daha faydalı bilmiyorum. Günde 1 adet avokado yemek de öyle. Hangisi kolayınıza gelirse. Ben daha önce masaj denedim ama her gün o koku çok zor geldi. Yemek de zor geliyor açıkçası. Sanırım yağını içeceğim.
Diğeri arı sütü. Kraliçe arılar bununla beslenip binlerce kez yumurtluyorlar. Etkisini bilmeyen yok. Balla karıştırıp tüketilebilir. Dondurulmuş halde sıvısını alıp balla karıştırana kadar çözdürmeyin. Balla karışınca artık dışarıda tutabilirsiniz.
Gojiden yukarıda bahsettim zaten.
Hacamat çok önemli ve nasıl yapılacağını en ince ayrıntısına kadar şurada anlattım
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...daki-iyilestirme-etkisi-nasil-yapilir.956774/
Ayrıca ayette geçiyor, Enbiya suresi 30. ayet: 'Canlı olan her şeyi sudan meydana getirdik' Yani kızlar etrafa bakınca su ile her şeyin nasıl canlandığını kendimiz görüyoruz. Günlük su ihtiyacımızı iyi karşılamak gerek. Hem vücudumuz canlansın hem bebişlerimiz. İnternette kilo vs bilgilerinizle günlük su ihtiyacı hesaplayıcılar var oradan ihtiyacınızı öğrenebilirsiniz.
Bir diğer ayet de Nuh suresinde. Yağmur isteyen, mal isteyen, rızık isteyen, evlat isteyen tevbe istiğfar etsin diyor (genel anlam). Tevbe edenin hayatında her türlü bereket kapılarının açılacağını Allah söylüyor.
Son zamanlarda kendim için pek çok şey araştırdım ve faydası olur ümidiyle paylaştım. Ne kadar çoğunu yapabilirsek o kadar kârı olur inşaallah. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın. Sağlık sıhhat versin hayırlı evlatlar versin inşaallah...