- 15 Şubat 2013
- 24.315
- 91.285
-
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Allam evlerden ırak bunca senelik kedi anasıyım hiç kedi maması yemedim. Kroket kıtlayarak başlayam bari. Pâte düşününce sırtım ürperdi ıslak ıslak nxjxjxhEvet aşkım denedimetlisi fena değildi balıklısı pek damak tadıma uymadı
Love bugün içli köfte yapmış ,enfessssBence yeme-içme damak zevkine göre değişiyor, meselaailurophile kısıra domates koyulmaz demiş, ben de aksine domates, yeşil biber, maydanoz, kıvırcık, taze soğan koyarım mutlaka, tercihen kornişon da doğradığım olur, mesela konuşulmadıysa damak zevkine göre değişen bir yemek mevzusu da benden olsun, ben zeytinyağlı sarma ve z. yağlı biber dolmasında kuş üzümünü hiç sevmem, tuzlu bir yemekte o tatlı hissi midemi alt üst ediyor ama aynı zeytinyağlı yemeklere veya etli sarma ve dolmaya çay kaşığının ucuyla toz tarçın koyarım aroma versin diye, halbuki o da tatlı bir baharat ama dozunda olunca yemeğe lezzet katıyor bence.
Siz hiiiç konuşmayın my hanım big hanım, sizin mantı performansınızla dikiş dikme kabiliyetinizi biliyoruz
Bir de gelmiş gurme gibi yorum yapıp domates eppek yiyin diyor
Ben şimdi geldim evet zeytini çekiştirdim deminBurda gıybet yapıyorsunuuz
Islak olanı denemeye cesaret edemedim yaa ama nasıl denemezsiniz köpek/kedi maması hayretlerim şaşkınAllam evlerden ırak bunca senelik kedi anasıyım hiç kedi maması yemedim. Kroket kıtlayarak başlayam bari. Pâte düşününce sırtım ürperdi ıslak ıslak nxjxjxh
Bir keresinde kaynanam baklava serbetinden kalan şerbeti kavanoza koymuş. Bende onu kızartma yağı zannedip. Tavada yag bitince takviye olarak kullandım..patlıcanı biberi şekerli şekerli yemiştik. Ne kadar tuz atsak da tuzlanmamisti tabi. Günler sonra kaynanam kavanozu boş bulunca anladık durumubirde eşim bana ben eşime neden böyle oldu diyoruz
Benim yemek kültürümAynen, bazı yemeklere koyulan baharatlar kadar bol soğan ve domates hem çok yakışıyor hem de lezzet veriyor, zeytinyağlılarda soğanı çok kullanırım, bir de bamya da bol soğan domates.
O patlıcanların halı gözümün önünde. Şerbeti kızartma yağı olarak kullanmışım ama bir o kadarda eminim kızartma yağı olduğundan patlıcan da suç arıyorumbu çok iyi yaaa
Sonra da marjinal biz oluyoruzBurda misafire hazırlanan ikrama "mama "diyor kadınlar ilk duyduğumda şaşırmıştım.
-misafirlerine ne mama yapcan?
+kısır mi yapsam patates salatası mi bilemedimmuhabbet aynen böyle
Hayır önce ben dedim
Ben mama demiyorum ikram diyorumSonra da marjinal biz oluyoruz
Muz sevmeyene ilk kez denk geldimHiç yani nasıl bir nefret şöyle anlatayım ben yemek yerken falan yanımda muz yedirmem mesela, muzla aynı meyvelikte duran meyveyi yemem, annemin muzu sakladığı dolabın içindeki kapları yıkanmadan kullanmamliste böyle uzar gider öyle bi nefret
Güleser de yesin ölümlü dünya
Aman o evde mantı falan da açıyo. İçine Kayserili teyze kaçmış onun. Önce ki hayatında Urfa’da kebapçı salonu falan vardı bence .Love bugün içli köfte yapmış ,enfessssyalan yok beklemiyordum böyle bir şey :) bu arada ben yapamıyorum içli köfte hatta biri benle dalga geçmişti komşulardan onla da bir daha görüşmedim
Aman o evde mantı falan da açıyo. İçine Kayserili teyze kaçmış onun. Önce ki hayatında Urfa’da kebapçı salonu falan vardı bence .gelip ağzıma edecek şimdi bxbxbxb
İçi dolgulu bir ödül mamaları var, onu deniycem gibi.Allam evlerden ırak bunca senelik kedi anasıyım hiç kedi maması yemedim. Kroket kıtlayarak başlayam bari. Pâte düşününce sırtım ürperdi ıslak ıslak nxjxjxh
O değilde nasıl sıçramamiştir yağla birleşinceO patlıcanların halı gözümün önünde. Şerbeti kızartma yağı olarak kullanmışım ama bir o kadarda eminim kızartma yağı olduğundan patlıcan da suç arıyorum
Evet oğlana hamileyken ne zeytin yedim ya off canım çekiyorduHer şeyler yeni zeytin böyle günde 20-25 tane yenebilir bence
İyi niyetli olduğunu bildiğim tüm şakaları sonsuz kaldırıyorumŞaka kaldırma seviyeniz nedir mybig hanım? Ben belaltı veya sulu şaka yapmam da yapılmasından hoşlanmam da ama tatlı tatlı takılıp şakalaşmayı severim, alınırım diyenler adını yazdırsın ona göre dengeli yazayım
Olm gözümle gördüm akışta elinde oklava. Gerçi kapattıkları mıncırılmış oyun hamuruna benziyordu ama olsundu bxnxnx
Kuscam yaEvet aşkım denedimetlisi fena değildi balıklısı pek damak tadıma uymadı
Aaa ben yeni başladım okumaya Şuan senin o yazına denk gelmedim canımHayır önce ben dedim