- 16 Haziran 2011
- 14.639
- 60.028
-
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Bakla keskegi yazdım da .oğlum herkesin meze olarak yediklerini biz niye ana yemek olarak yiyoruz
Bakla keşkeği favaymış.Bakla keşkeği neymiş; bakıp geliyorum.
O burda bakla keskegidir keşkek sevmeyen biri kesin fava demiş sallamışBakla keşkeği favaymış.Favaya niye lakap takıyorsunuz yav.
O neeeeO zaman bakla keşkeği yedin
Fava imişO neeee
O neeee
Favaymış; onu denemişsin.Bana bakla hiç güzel bişimiş gibi gelmiyo yav fava harici (ki ona da bayılmadım) bakla yemedim ben
Fava imiş
Favaymış; onu denemişsin.
Ha evet fava yedim, her yerde soğanlı mı yapılır bu kadar bilmiyorum soğanlıydı ondan çok sevmedim yoğun geliyordu tadı yani
Miktarinq göre lezzeti değişirHa evet fava yedim, her yerde soğanlı mı yapılır bu kadar bilmiyorum soğanlıydı ondan çok sevmedim yoğun geliyordu tadı yani
Üzerine kavrulmuş soğan koyarak servis edenler varmış; öyle mi yedin ?Ha evet fava yedim, her yerde soğanlı mı yapılır bu kadar bilmiyorum soğanlıydı ondan çok sevmedim yoğun geliyordu tadı yani
İçinde de vardı üstünde mor soğan vardı sankiÜzerine kavrulmuş soğan koyarak servis edenler varmış; öyle mi yedin ?
Benim tattığım şu tarifteki gibi yapılmıştı. Kendim heves edip, hiç yapmadım daha.İçinde de vardı üstünde mor soğan vardı sanki
Salçalı çok güzel oluyor ama herkes sevmiyor baklayi bence,kardeşimin de alerjisi var çocuk ilk kez yemişti küçükken bütün vücudu kabarmisti her tarafı bakladanmisKyv salçalı yapıyordu bence salçasız daha iyi
İçli köfte bizde ana yemektir ama bazı yerlerde meze gibi ortaya yapıyorlar yada mantıyı meze gibi ortaya koyuyorlarBakla keskegi yazdım da .oğlum herkesin meze olarak yediklerini biz niye ana yemek olarak yiyoruz
Yörenizde bolca yapılıyor sanırım. Biz İstanbul'da meze / ara sıcak olarak görüp, öğrendik. O yüzden bize normal gelen hali bu oluyor.İçli köfte bizde ana yemektir ama bazı yerlerde meze gibi ortaya yapıyorlar yada mantıyı meze gibi ortaya koyuyorlar
Evet bizde ana yemektir bizim bu taraflarda yanı.Yörenizde bolca yapılıyor sanırım. Biz İstanbul'da meze / ara sıcak olarak görüp, öğrendik. O yüzden bize normal gelen hali bu oluyor.
Salça biraz ekşilik katıyor o yüzden biz pul biber koyarız soğan kavrulunca, o biraz renk verir.Patates kavurmasına salcada ekle çok güzel oluyor patates kavurması üzerine sarımsaklı yoğurt katıp yerim çok lezzetli oluyor