- 12 Ocak 2021
- 4.390
- 17.879
- 30
-
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
Ben lahana falan saramam henüz o kıvama gelemedimIste benım dediklerimi yapragıyla çörüyle çöpüyle de yesen midye gıbı oliiiyy.
Hayatımda ilk defa ispartaya gittiğimde aşure yemiştim onlar adına başka bjrsey demişlerdi çok güzel yapmışlar cesidi bol ama asure tuzluydu ayıp olmasın diye yemiştimSakın tuz koymuş demeyin, bazıları tatlılara tuz koyuyor bir yerde sütlaç ikram etmişlerdi ayıp olmasın diye reddetmedim bir kaşık almamlateyze basmış tuzu alttan da şeker tadıyla birleşince
Bu tip kötü sürprizler sebebiyle ilk defa gittiğim yerlerde çay kahve dışındaki her şeyi teşekkür ederim az evvel sofradan kalktım deyip reddediyorum
Ayıp olmasın diye nasıl yiyorsun ya ağzında büyür lokmaHayatımda ilk defa ispartaya gittiğimde aşure yemiştim onlar adına başka bjrsey demişlerdi çok güzel yapmışlar cesidi bol ama asure tuzluydu ayıp olmasın diye yemiştim
Etini nerden buluyorlarBurada dışarıdan hiç midye yemedim o yüzden fiyatını bilmiyorum ama size konu başlığına uygun iğrenç bir şey söyleyeyim, dışarıda tanımadığınız emin olmadığınız seyyarlardan midye yemeyin, kabuklarını tezgah altındaki poşette biriktirip tekrar doldurup satıyorlar
O yüzden ben midyeyi ya bildiğim yerden yerim ya da kendim yaparım ama buralarda midye yok, İzmir’de midye durumunu bilmiyorum belki çıkıyordur ama boğaz midyesini yiyen tadını bilir, bizim boğazın midyesi güzeldi hoş orada da pek midye kalmadı diyorlar
Zaten orda herseyin lezzeti farklıydı Afyon da dayanamadımAyıp olmasın diye nasıl yiyorsun ya ağzında büyür lokma
Bazen kelime anlamının dışında kullanırız ya o açıdan pisbogaz yazmıştıkPisboğaz deyince ne mana da oluyor bu pisboğazTenceresiz kaldim anne
Eki Görüntüle 3434646
Eki Görüntüle 3434647
Asma yaprağında daha kolayBen lahana falan saramam henüz o kıvama gelemedim
İyi yiyebilmişsin, ben daha ilk kaşıkta devre dışı kalıyorum mümkünü yok 2. kaşığı yiyemem zorlarsam banyoya koşmam lazımHayatımda ilk defa ispartaya gittiğimde aşure yemiştim onlar adına başka bjrsey demişlerdi çok güzel yapmışlar cesidi bol ama asure tuzluydu ayıp olmasın diye yemiştim
Valla bilmiyorum belki hazır dondurulmuşları var onları kullanıyorlardır ama gördüm yani kabukları attırmıyor torbada biriktiriyorlar sonra yeniden kullanıyorlarEtini nerden buluyorlarbenim eşim ve iki çocuğum yiyor midyeyi öyle tezgahlarda.burda genelde mardinliler yapıyor midye işini
Takıldım yahuBazen kelime anlamının dışında kullanırız ya o açıdan pisbogaz yazmıştık
Duvarda olur olmadık yiyecekleri birlikte yiyen arkadaşlarımız vardı onlara ithafen
Biz ailece çok hassasiz böyle çok gezip kültür gormedigimizden farklı geliyor .mesela Tarhana çorbası da değişikti 3 gün misafir kaldık. Başla bölgeden gelen arkadaşlar vardı onlara birsey olmadı ama benim 3 çocuğum da kötü oldu .eşim bana söylememiş ama o da lavabo da gizlice istifra etmişİyi yiyebilmişsin, ben daha ilk kaşıkta devre dışı kalıyorum mümkünü yok 2. kaşığı yiyemem zorlarsam banyoya koşmam lazım
Gençken ayıp olmasın diyordum ama yersem de kötü olursam daha ayıp olur diye artık huyumu söylüyorum, tanımadığım yerlerde yemek yiyemiyorum diyorum, bazı insanlara bayılıyorum her yerde her şeyi yiyorlar, yurtdışında sokak lezzetlerinin müptelası olanlar var, ayyhhhh mümkün değil hele bazı ülkelerde kesin aç kalırım
Onuda sarmıyorumAsma yaprağında daha kolay
Ben de peynir üzerine reçel koyarım çilekle vişne reçeli tercihim ama tatlı tuzlu karıştırmam bundan ibaret, mesela mevlidlerde pilav yanına koyarlar tatlıyı, o tatlının şerbeti pilava aktıysa yiyemem, ben de çok uyuzmuşum ya, yazdıkça fark ediyorumŞimdi uyumsuz yiyecek aratirken aklıma geldi
Benim kahvaltıda en sevdiğim tahin -pekmez ekmek banıp siyah zeytinle birlikte yemek
Ama gerçekten pilava makarna ya tatlı gitmiyor bende yiyemem .yani mecbur kalınca yerim de evde dikkat ederim temas ettirmemBen de peynir üzerine reçel koyarım çilekle vişne reçeli tercihim ama tatlı tuzlu karıştırmam bundan ibaret, mesela mevlidlerde pilav yanına koyarlar tatlıyı, o tatlının şerbeti pilava aktıysa yiyemem, ben de çok uyuzmuşum ya, yazdıkça fark ediyorum
Bazı konularda midem sağlam olsa da tiksinmesem de iş yemeğe gelince gözünü kapa ye yapamıyorum, herkesin sinir bozucu bir tarafı oluyor, yemek konusunda sinir bozucuyumAma gerçekten pilava makarna ya tatlı gitmiyor bende yiyemem .yani mecbur kalınca yerim de evde dikkat ederim temas ettirmem
Pilav demişken yarin kursta pilav partisi var
Tekrar yazmak isterim ki pilavın yanında tulumba olcak ve ikisi aynı kaşıktan buluşacak, üzgünüm abla...Ben de peynir üzerine reçel koyarım çilekle vişne reçeli tercihim ama tatlı tuzlu karıştırmam bundan ibaret, mesela mevlidlerde pilav yanına koyarlar tatlıyı, o tatlının şerbeti pilava aktıysa yiyemem, ben de çok uyuzmuşum ya, yazdıkça fark ediyorum