- 19 Mart 2023
- 1.380
- 2.266
-
- Konu Sahibi Bortecineee
Peki siz muhafazakar ailesiniz madem kayinvalideniz neden eltinizle eşinizi et doğramak için biraraya getiriyor?Bakın muhafazakar ailelerde elti de enişte de olsa dinen kardeş olmuyor nikah düşüyor. Nasıl yabancılaron yanında giyim kıyafet ve hareketlere dikkat etmek gerekiyorsa bunların yanında da dikkat etmek gerekiyor. Muhafazakar bir aileyiz. Dikkat ederiz. Milletin karısına kardeşine her lafı dedikoduyu yapıp kendine gelince geniş davranırsan beis görürsün. Bazı aileler bu konuda daha rahattır bazıları değil
Doğulu değiliz aynı memlekettenizAcaba dogulu mu esiniz? Onlarda yenge bazen kutsal olur
Bu kötü bir zihniyet ya alakası yok, inançtaki karşılığı böyle değil. Bu çok başka bir kafaMuhafazakar olmak boyle biseymis?
Kocasının elinden gelse aynen yengeciğine hizmetçilik yaptırır. Borte hamileyken yengem otursun sen iş yap diyordu.Yenge oturup borte de oturur o zaman. Borteyi yengeye hizmetci diye mi almislar
Adam 2. Yi evlense yengeyle samimi olmamaya çalışır bunuda huylandırmayım diye.Bilmem. Ama ne halin varsa gor diyip konusmayan adam umursamiyodur bence
Beni gerçekten anlayan biri. Anlatmak istediğimi anlamışsın. Eşim beni anlasa, ne düşündüğümü önemsese ben elti filan takmazdım. Zaten koşullu sevdiğini de söylemişti eşim bana bir tartışmamızda. Sevginin koşuşu olmaz demiştim benim için var temizliği bu aile konularını vs bahane etti ve her konuda eksik olduğumu söyledi. Tabiki farkında eltim de kaynanam da ama umurlarında değil. Her fedakarlığı kadın yapmalı onlara göreBen esinin "yenge düşkünlüğünü" bildiğim için rahatsız olmanı anladım. Ama eşin senin ne düşündüğünü asla önemsemedi, önemsemiyor. Yoksa önceki olanlara rağmen bir şekilde eltinle dogramazdi o etleri yada sen mesaj yazdığında haklısın falan deyip rahatlatirdi seni.
Adam senin her şeyinden rahatsız oluyor ve evet ikiyüzlü.
Ayrıca beraber et dogramalari sorun değil ama eltinin yerinde olsam ben bulaşıkları hallederim, siz inin aşağıya derdim. Elti de senin rahatsızlıklarinin farkında ama tabi umurunda değil. Kocanın olmazken onun niye olsun?
E yavrum o zaman böyle bir adamla sen halâ neden evlisin?Ben yengeci ayağı çekmiyorum ama zamanında zırt pırt yengesini arayıp tesettürlü yengesinin karşısına başı açık çıkması, üstüne yengesi için sürekli benimle tartışması, bir yere gittiğimiz zaman yengesi gelmiyor diye benimde gidesim yok ama börte istiyor diye gidiyorum demesi, yengesi 2 aylık çocukla kendine yemek pişirdi ben yengesine yemek yapmadım diye bana tokat atması, bana saygısızlığı, kaynım bizim yanımozda eşine sevgisini gösterirken eşime onların yanında sarılmam veya dokunmam kötü olurken, eşim onların yanında bana sesini yükseltmekte çekinmezken, yengesiyle benim olmadığım bir ortamda başbaşa balon şişirirken( aynı ortamda elti kayın yalnız kalmasına laf eder kendisi normalde) sıkıntı yok. Ben rahatsız olduğumda kötü. Benim çocuğum alt katta uyuyor ben yukarıda temislik yapıyorum, onun çocuğu yukarıda uyuyor. Gitsin yukaroda temiLşk yapsın o zaman
Gidecek yeri yoktur muhtemelenE yavrum o zaman böyle bir adamla sen halâ neden evlisin?
Evet aynen. Nedense hep gidecek yeri olmayanların kocaları böyle sorunluGidecek yeri yoktur muhtemelen
Bu kocala ömür geçmez, biliyorsun değil mi?Beni gerçekten anlayan biri. Anlatmak istediğimi anlamışsın. Eşim beni anlasa, ne düşündüğümü önemsese ben elti filan takmazdım. Zaten koşullu sevdiğini de söylemişti eşim bana bir tartışmamızda. Sevginin koşuşu olmaz demiştim benim için var temizliği bu aile konularını vs bahane etti ve her konuda eksik olduğumu söyledi. Tabiki farkında eltim de kaynanam da ama umurlarında değil. Her fedakarlığı kadın yapmalı onlara göre
Yok allah korusun düşünmüyorum. Kızım 2 yaşında. Bu yaz denemek için kpss gireceğim işte seneye de tam hazırlanıp herhangi bir memuriyete girmeye çalışacağım. Yani çalışmak için kesin kesin kararlıyım. Benim hayallerimden bile rahatsız olan birisi. Birinin kendine ait evinin olmasını istemesi kadar doğal birşey yokken eşimin inşallah olmaz diye beddua etmesi zaten benim isteklerime tahammülsüz olduğunu gösteriyor. Her şeyim batıyor ya hayallerim bile.Bu kocayka ömür geçmez, biliyorsun değil mi?
Adam seni sevmiyor işin aslı bu.
Kendine ve ailesine hizmetçilik yaparsan lutfeder ancak.
İkinci çocuğu falan yapma derim,kızın biraz daha büyüsün çalışmaya başla.
Biraz öyle olmuşYenge oturup borte de oturur o zaman. Borteyi yengeye hizmetci diye mi almislar
İyi de burada sorun elti mi şu an? Siz önünüzde fil dururken filin kulağına kaçan sineği anlatıyorsunuz. Adam sizi sevmiyor, bakkal Numan amca bana beleş sakız verse ben de onu severim mesela bu evlilik sevgisiyle aynı mı sizce? O kadar mevzu varken eltiyle et doğramasına takılmışsınız, hala beklentiniz var yani adamdan. İşinizi elinize alın çocuğunuzu biraz büyütün gerisi kendiliğinden gelecek. O zamana da beklentiyi en azda tutun siz üzülüyorsunuzBeni gerçekten anlayan biri. Anlatmak istediğimi anlamışsın. Eşim beni anlasa, ne düşündüğümü önemsese ben elti filan takmazdım. Zaten koşullu sevdiğini de söylemişti eşim bana bir tartışmamızda. Sevginin koşuşu olmaz demiştim benim için var temizliği bu aile konularını vs bahane etti ve her konuda eksik olduğumu söyledi. Tabiki farkında eltim de kaynanam da ama umurlarında değil. Her fedakarlığı kadın yapmalı onlara göre
Çok affedersin ama kaç yaşındaydın?Yok allah korusun düşünmüyorum. Kızım 2 yaşında. Bu yaz denemek için kpss gireceğim işte seneye de tam hazırlanıp herhangi bir memuriyete girmeye çalışacağım. Yani çalışmak için kesin kesin kararlıyım. Benim hayallerimden bile rahatsız olan birisi. Birinin kendine ait evinin olmasını istemesi kadar doğal birşey yokken eşimin inşallah olmaz diye beddua etmesi zaten benim isteklerime tahammülsüz olduğunu gösteriyor. Her şeyim batıyor ya hayallerim bile.
Yok allah korusun düşünmüyorum. Kızım 2 yaşında. Bu yaz denemek için kpss gireceğim işte seneye de tam hazırlanıp herhangi bir memuriyete girmeye çalışacağım. Yani çalışmak için kesin kesin kararlıyım. Benim hayallerimden bile rahatsız olan birisi. Birinin kendine ait evinin olmasını istemesi kadar doğal birşey yokken eşimin inşallah olmaz diye beddua etmesi zaten benim isteklerime tahammülsüz olduğunu gösteriyor. Her şeyim batıyor ya hayallerim bile.
Böyle sorunlu kocaları çekmeyin...Geçmiş kurban bayramınız kutlu olsun kızlar. Bayramda yine memlekete gittik. Eltimde köyde. (sadece çocuklarıyla geldi, kaynım yok) kurban kesildiği günün akşamı yemek yerken kv dediki sofrada "börte sen ortalığı toplayıp temizlersin, elti sende börtenin kocasıyla alt katta etleri doğrarsın." Ben kaldım öyle eşimin tepki vermesini bekledim. Et doğrarken kaynanam olsa bile neden eltimle kocam birlikte et doğrarken ben üst katta temizlik yapıyorum ki, hem eltimin çocukları üst katta kalırken benim kızım alt katta odamızda uyuyor. Eşimse hiç tepki bile vermedi kabul etti. Ben de eşime sofradan doymuş gibi kalkıp mesaj attım.
"Ben neden temizliği yapıyorum da eltim seninle et doğruyor, bu durumdan rahatsızım, eltimin çocuğu yukarıda benim çocuğum aşağıda onun mantıken de yukarıda olması gerekmez mi hem böyle şey olur mu neden böyle birşeye tamam diyorsun" Dedim.
Eşim de bana "bilmem, benim kafam basmıyor böyle şeylere, eltinin eli senden daha hızlı olduğu için olabilir mi, sen çok yavaşsın. "
Ben de dedim eltimin eli o kadar hızlıydı da neden bayeam temizliğini biz gelmeden bitirememii bugün neden dolabı silememiş de sonraya bırakmış, çok hızlıydı ya dedim. (O gün dolapları silmiş halıları kaldırmıştım eltim de yardım etti ama o genellikle kendi odasını temizledi ve zırt pırt kurban kesilen alana gitti bakmaya)
Eşim bana "seninle tartışamıycam yazma bana, ne halin varsa gör, hep bir problem çıkartıyorsun." Dedi.
Ben de "aynısını ben kendi eniştemle yapsaydım bana demediğin kalmazdı, edepsizin en alası olurdum ki eniştemle abimin yanında lavaboya giderken peçete istedim diye bana trip atan ahlaksız ve edepsiz yapan sendin beni, ama ne de olsa size her şey mübah, sen yengenle başbaşa balonda şişirmiştin yeğeninin doğum gününde" dedim.
Eşim de bana " Ne kadar pisliksin, sana uymak istemiyorum, ne yaparsan yap, yazma bana birşey deme artık " Dedi.
Ben de ona " Bir kerede canım annem düşünememiş işte rahatsız olmanı gerektirecek bir durum yok ama ben konuşurum diye karının arkasonda durmak yerine her zaman ki gibi tam tersi taraftasın..” dedim ve bana bayram boyunca trip attı soğuk davrandı. Bende ona öyle. Evlilik yıldönümümüzü bile kutlamadı. Güya hatırlamış ama söylememiş. Eltimle sohbet ede ede et doğradılar bense sinirden kudurdum.
Bayramdan sonra geri döndük İstanbul'a. Kurban kesmek bir ibadet köyde kesmeyenlere de etimizi dağıttık ettik.
Bütün bunların üstüne normalde takmam
etmem ama eltim etleri poşetlerken aşağiya indim kaynanam diyorki eltime "kendine göre poşetle porsiyonla" Eltim bir poşetlemiş az önce kemik haşlama yapayım dedim bir baktım bir poşette üstünde et yok denecek kadar az olan 8 parça kemik. Gittim normal parça etlerden et attım içine. Kaynanam telefonda dedim ki anne sen eskiden daha çok koyardın bundaki et 1 kişiye anca yeter. O da diyorki kızım bana cimri dersiniz ama eltine poşetle dedim o kendine gmre koymuş
1 saat önce yemek yiyorduk. Biraz yedi kalktı. Yiyesi yokmuş. Gittim sofrayı topladım. O da gitti yattı. Çocuğun odasında yatıyor ayrı da yatıyoruz doğdu doğalı, çocuğu bahane edip ayrı yatmaya başlamıştı.zaten çocuk yokkende yatakta dönmemi ondan önce uyumamı vs bahane ederdi bazen yanımdan kalkmış başka odada uyuduğunu görürdüm.Bu kocala ömür geçmez, biliyorsun değil mi?
Adam seni sevmiyor işin aslı bu.
Kendine ve ailesine hizmetçilik yaparsan lutfeder ancak.
İkinci çocuğu falan yapma derim,kızın biraz daha büyüsün çalışmaya başla.
Neden boşanmıyorsun bu pis adamdan ...Ben yengeci ayağı çekmiyorum ama zamanında zırt pırt yengesini arayıp tesettürlü yengesinin karşısına başı açık çıkması, üstüne yengesi için sürekli benimle tartışması, bir yere gittiğimiz zaman yengesi gelmiyor diye benimde gidesim yok ama börte istiyor diye gidiyorum demesi, yengesi 2 aylık çocukla kendine yemek pişirdi ben yengesine yemek yapmadım diye bana tokat atması, bana saygısızlığı, kaynım bizim yanımozda eşine sevgisini gösterirken eşime onların yanında sarılmam veya dokunmam kötü olurken, eşim onların yanında bana sesini yükseltmekte çekinmezken, yengesiyle benim olmadığım bir ortamda başbaşa balon şişirirken( aynı ortamda elti kayın yalnız kalmasına laf eder kendisi normalde) sıkıntı yok. Ben rahatsız olduğumda kötü. Benim çocuğum alt katta uyuyor ben yukarıda temislik yapıyorum, onun çocuğu yukarıda uyuyor. Gitsin yukaroda temiLşk yapsın o zaman
Bunların hepsi boşanma sebebi, bu adam size psikolojik şiddette uyguluyor, yataklar da ayrı bu nasıl evililik...1 saat önce yemek yiyorduk. Biraz yedi kalktı. Yiyesi yokmuş. Gittim sofrayı topladım. O da gitti yattı. Çocuğun odasında yatıyor ayrı da yatıyoruz doğdu doğalı, çocuğu bahane edip ayrı yatmaya başlamıştı.zaten çocuk yokkende yatakta dönmemi ondan önce uyumamı vs bahane ederdi bazen yanımdan kalkmış başka odada uyuduğunu görürdüm.
Kızım az önce babası yatarken babasının yanına girip çıkıyor. Ve rahatsız ediyordu, bende peşinden gittim almaya, eşimin bana dediği şu "Allah'ını peygamberini seviyorsan şu çocuğu başımdan al, çık." Bende dedim "bi allahını peygamberini sen seviyorsun zaten" kapıyı çarpıp çıktım.
28Çok affedersin ama kaç yaşındaydın?