-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
selam herkese bende pilatese başlamak istiyorum ama pilatesten sonra göbek erkek kası gibi mi oluyor ben kaslı göbek görüntüsü istemiyorum bu yüzden korkuyorum başlamaya yapanların görüntüsü nasıl acaba yardımcı olurmusunuz lütfen
daha önce bir 10 gün kadar yapmıştım sanki üst karın kaslarım böyle baklava derler ya onun gibi oldu sanki :s çok belirgin değil tabiki
herhalde bu foruma artık pek sık yazılmıyor ama ben yine de sorayım:
ben çok kiloluyum ve diyetle birlikte pilates yapmayı düşünüyorum.. sorun şu ki: kursa gitmek için vaktim yok ve evde yapıcam ama pilatesin p sini bilmiyorum internetten bakıcam bu uygun mu? bir de 115 kiloyum saçma sapan bişeye dönüşmem di mi? biraz kilo verene kadar iki günde bir mi yapsam acaba diye düşündüm kendimce :26:
:44:
selam herkese bende pilatese başlamak istiyorum ama pilatesten sonra göbek erkek kası gibi mi oluyor ben kaslı göbek görüntüsü istemiyorum bu yüzden korkuyorum başlamaya yapanların görüntüsü nasıl acaba yardımcı olurmusunuz lütfen
slm kızlar bende platese başlıyorum bugün plates selülite iyi geliyormu platesle selülitlerinden kurtulan varmı eğervarsa selülitiniz kaoncı derecedeydi ve ne kadar zamanda selülitlerinizden kurtuldunuz ve haftada kaç saat hangi programı kaç gün uyguladınız amma sordum demi
Pilates iç kasları sıkılaştırdığı için, bahsettiğin erkek kasları da dış kaslar olduğu için bu mümkün değil canım..gönül rahatlığıyla yapabilirsin..bir buçuk senedir pilates yapan bir kişi olarak rahatlıkla söyleyebilirim,karnım dümdüz ve sıkı..ama asla bahsettiğin gibi kaslı değil..o erkek görüntüsü bence de hoş değil ama dediğim gibi bahsettiğin erkeklerin karın kasları dış kaslar o yzüden görünütüyü gözle görülür şekilde değiştiriyor..pilatesin hedefi ise iç kaslar olduğundan karnı içten toparlayıp sıkılaştırarak dümdüz ve sıkı bir görünüm veriyor..herkese tavsiye ediyorum..
dip not: pilates sıkılaştırır ama ciddi anlamda kilo verdirmez, kardiyo ağırlıklı değildir..üzgünüm ama sardığın termal kemerler, yağlar da işe yaramıycak..kilo vermenin tek yolu sporu alışkanlık hale getirip, düzenli yürüyüş/koşu yapmak..ha pilatesle entegre olursa tadından yenmez, incecik şekilli şemalli bir dişi olursun..ergenliğinde tombiş olan biri olarak söylüyorum..ben yaptım, oldu.. :)
haftada kaç gün gitmek gerekiyor pilatese? yani açıkçası asıl merak ettiğim şu: "haftada 3 gün gittim 1 ay sonra gözle görülür sıkılaşma vardı" gibi bir şey söylemek gerekirse ne söyleyebilirsiniz?
bir de ben gittiğim spor kulübünde farklı farklı hocaların pilates derslerine girdim. isimleri aynı, pilates diye geçiyor. ama bazıları sürekli karın çalıştırıyor (ve üst karın sadece, ki benim üst karnımda yağ yok, deri ve gerekli incecik kaslardan oluşuyor, ama alt karnımda ayva göbeği var tabii ki). ben sürekli üst karın değil kalça popo çalıştırmak istiyorum. kendim evde dvd'den falan mı yapsam...
Kişinin kapasitesine göre değişse de ortalama haftada 3 gün..birer gün arayla.. aralardaki 1 gün de kardiyo (yürüyüş/koşu) çalışırsanız sonuçlar çok daha kısa sürede ve olumlu olur..bir de her hocanın tekniği farklıdır, bence tek bir eğitmenle devam etmelisin. Pilates, vücudun iskelet, kas sistemini entegre biçimde düzeltmeye geliştirmeye yardımcı olur. Bu bağlamda bölgesel çalışma doğru değil..1 saat içinde bütün kaslara ve iskelet sistemine yönelik bir porgram yapılması gerekli bence. Programa göre haftada 1 saat sadece popo, bazen sadece bacak veya iki haftada 1 gün bir saat boyunca karın çalışılabilir ama genel programda hedeflenen, vücudun bütünüdür. Eğitmeniniz nefes eğitimini de mutlaka vermeli.en az 1 sene eğitim almadan evde cd ile pilates çalışılması taraftarı değilim ben. Çok etkili bir spor olduğu için, yanlış uygulamada ciddi problemler meydana gelebilir,kişi kontrolsüz çalışmayla yarardan çok zarar görebilir ayrıca pilates zorluk derecesi seviye seviye yükselen bir spordur. Bu programı da eğitmen düzenler.Örneğin yeni başlayan bir öğrenciyi 3 aydır çalışan öğrencinin yanına koymamalıdır. İyi bir eğitmen, sürekililik ve disiplinle sonuç muhteşem1 ay sonuç beklemek için çok erken ama 3 aydan sonra daha sıkı bir vücut,daha sağlıklı bir metabolizma, daha düzgün bir duruşu görmeye başlayacaksınız..umarım yardımcı olabilmişimdir.
ben de uzun zamandır istiyordum ama artık bugün görüştüm spor salonuyla bugün gidip yazılıcam. tüm gün masa başında çalısıyorum. duruş bozuklugum bel ağrılarım oluştu. tüm gün kahveyle ayakta durabilecek kadar yorgun hissetmek de cabası. inşallah güzel olur annemle başlıcaz bakalım :) umarım sabahtan aksama kadar kendımı yorgun hissetmem geçer en çok bunun için istiyorum vala.
canım, spor daha enerjik hissetmeni sağlar tabii ama bu kadar yorgun hissetmenin altında başka sebepler de olabilir, doktora gitmende fayda var, 2-3 kan tahlili yaparlar, nasılsa salona yazılırken rapor isteyecekler aradan onuda çıkarırsın...