- 29 Eylül 2010
- 395
- 87
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
Yine kimse yok
bugün selülitsavar pilateste 2.günümdü, ilgilenen olursa bilgi verim. 65 cm ve 20 cm lik ebruli top aldım, kalite olarak iyi ama ikiside ebru şallının kullandıklarından küçük. Hareketler zor oluyo. Büyük topu 75, küçüğü varsa 30 cm lik alın. Benim bant 120 cm yorumlarda yeter demişlerdi ama o da kısa, en azından 150 cm lik alın. eni 15 cm ama o kadargenişe gerek yok, katlanıp duruyo hareketi yaparken.
Bugün yine bacaklarım ağrıyo, ben umutluyuuum. Bu defa gidicek bu yağlar. Ama anlaşılan bu konuyla ilgilenen kimse yok, olsun bende yalnız devam ederim
evde kendi yapanlar ya da spor salonlarında pilates yapanlar, yaşadıklarımızı paylaşalım..ben spor salonuna yazıldım ve sadece bir kere yaptım...çok zorlandım ama öğretmen 2 aya kadar herşeyin yoluna gireceğini ve 2 haftaya kadar da değişiklikleri farketmeye başlayacağımı hatta 2 hafta sonra bu kadar sıkıntı çekmeyeceğimi söyledi...iki gün önce yaptım ama hala karın kaslarım ağrıyor..bugün de gideceğim, haftada üç gün yapacağım..sizlerin görüşlerini de almak istiyorum...ayrıca bu sporun vücudu şekillendirdiğini ve sıkılaştırdığını ancak tek başına kilo verdirmediğini de öğrendim...
ebru şallı dvdlerinden yapıyorum 1. dvd başlangıç seviyesine uygun. karın kalça bacak sırt kol hepsini çalıştırıyor.Kızlar benim pilatese gidecek zamanım yok.Acaba evde yapan arkadaşlar varsa hangi videodan yapıyorlar paylaşabilirler mi? Özellikle karın,bacak,basen için olanlar varsa ve beni bilgilendirirseniz çok çok mutlu olurumm.
ebru şallı dvdlerinden yapıyorum 1. dvd başlangıç seviyesine uygun. karın kalça bacak sırt kol hepsini çalıştırıyor.
yürüyüşten daha fazla kalori yakarsın. ben 6 ay kadar düzenli yapmıştım sonuçtan memmun kalmıştım.Pilates tek başına kilo verdirmediği için, sıkılaşma sağladığı için pilatesin yanına birde kalori yaktıran bir spor yapmak istiyorum. Yürüyüş yapma imkanım yok, eve eliptik bisiklet almayı düşündüm, ama şimdi alamayacağım. Step tahtası siparişi verdim. Bikaç tanede video indirdim. Step pilatesten önce kardiyo yapmak için iyi bir seçimmi sizce?
Acaba internette var mı o video ?
boyda uzama yaşayan arkadaslar var mı??
boyda uzama yaşayan arkadaslar var mı??
herkese merhaba, 33 yaşındayım, boyum 1.60. hayatım boyunca kilo sorunum oldu, versem bile hep geri aldım. her türlü sporu, diyeti denedim. ama bir türlü başarılı olamıyordum. artık tam anlamıyla bunalıma girmek üzereyken dergide bir haber gördüm. yoga academy'lerde uygulanan zayıflamak için yoga dersi ile kısa sürede etkili kilo vermekten bahsediyordu. bunu da deneyeyim ne kaybederim ki diye düşündüm ve beşiktaş merkezine başladım.
önce haftada 2-3 ile başladım. eğitmenim beslenmeme dikkat edersem kısa sürede istediğim kiloya gelebileceğimi söyledi. vücudumdaki değişiklikleri görünce sınırsız paket alıp her gün yapmaya başladım. ve sonuç müthişti!! hızla yağ yakmaya kendimi çok iyi hissetmeye başladım. sadece bedenim değil, kendimi iyi hissetmeye, doğru nefes almaya başladım. doğru nefes almak oksijen alımını arttırdığı için yağ yakmaya sebep oluyormuş. birazda yediklerime dikkat ederek(sağlıklı şeyler yedim, örneğin tatlı olarak kuru kayısı) aç kalmadan 6 ayda 80 kilodan 60 kiloya indim! ve kendimi harika hissediyorum! istediğim kiloya inincede kesinlikle bırakmak istemiyorum.
eskiden herşeyi kafama takan kuruntulu bir gerçekten önemli olmayan hiçbirşeyi kafama takmıyorum.
bu kadar çok kiloyu kısa sürede vermeme rağmen vücudumda ne çatlak oldu ne de sarkma...
bu yaptığımız asanaların (duruş) etkisinden ve özel sıralamasından kaynaklanıyormuş.
hepinize tavsiye ediyorum arkadaşlar.....
ben evde yapıyorum 20 dk. Lık windsor pilates.zor hareketler var ve çok hızlı ilerliyor ama hiç bir kas ağrım olmuyor hatta başka bir nedenle ağrım varsa geçiriyor. Gerçi ben pek ham değilim ondan da olablr ama ilk zamanlarda da az oluyordu çünkü her hareketin kendine göre gevşetme ve germe bölümü var.
Ben ve yapan diğer arkadaşlarım çok memnunuz gerçekten sıkı ve şekilli bir vücudunuz oluyor ve zindelik kazanıyorsunuz.
Arkadaşlar ebru şallı nın sitesine girdim. bi çok pilates seti var. hangisini almam gerektiğini bilmiyorum. yardımcı oabilen olursa çok sevinirim
Kızlarr
Bende pilates yapmak istiyorum.. Videoyu nettten bulabilirim peki farklı videolar mı var.. Bana önerebileceğiniz bir link vs var mı ? Hani alet edavatlar bana yardımcı olur