- 1 Temmuz 2007
- 8.684
- 5
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
aletsiz de pilates yapılabilir matwork diye aratırsan bulursun yada ebru şallıya gıcık olanlardan değilsen onun 2009-10 tv8 videolarına bakabilirsin yada 1.dvdsini indirebilirsin, mtv pilates videosuda aletsiz hem de türkçe o da olabilir. çok pahalı değiller ama bence sürekli yapmaya karar vermeden alet edevat masrafı ve eve kalabalığını yapmaya gerek yok:))
bence en gerekli alet lastik, sonra top geliyor, topla yapılan bir çok hareket yerde de yapılabiliyor ama top eğlenceyi arttırıyor o ayrı:) ve orta ileri seviyede daha fazla gerekiyor.
çember kullanmıyorum hiç de yokluğunu hissetmedim açıkcası senin derdinde karın kalça olduğuna göre çembere hiç ihtiyacın olmaz. bacak, kol ve göğüs hareketlerinde çember kullanılabiliyor ama genelde aynı işi küçük top-lastikte yapıyor...
you tubeda çok video var ama mutlaka ısınma ile başlamalısın ve bitirince esneme yapmalısın... en iyisi baştan sona ısınması hareketi soğuması içinde olan başlangıç seviyesine uygun bir videoyu seçmek en azından başlangıç için.
tavsiyen üzerine evolutionu araştırdım ama maalesef bi lin falan bulamadım.. ebru şallının daha önce indirdiğim bir videosu vardı onu da formatta kaybettim sanırım.. verebileceğin bi link varmı bununla ilgili
yok canım malesef ama call ve bodyrock başlıklarında istersen yollarlar...
ben evde bi türlü motive olup yapamadım yani o havaya giremiyorum biçok malzememi de almıştım kenarda duruyorlar(
Ben ebru sallinin 1.dvdsine baslicyam ama toplam kac gun yapmam gerektgini blmiyorum. Ve de 2.dvdye baslamam icin ara vermem gerek mi? Yardimci olrsniz sevnrm
canım bu konularda kesin çizgiler yok aslında, ne zaman 2.ye geçebileceğin birazda başlarkenki kondüsyonunla ilgili... bir çok topic de 10gün 21 gün gibi sözler dolaşıyor bunların hepsi ortalama rakamlar, birazda motivasyon sağlamak amaçlı...
spora yeni başlıyorsan ortalama 20-30 günde 2. ye geçecek seviyeye geleceğini tahmin ediyorum...
ara vermeye gerek yok. haftada 6 gün yaparsan 1 gün dinlenmende fayda var...
cok tesekkur ederm.. Peki 1.dvdyi 21 gun yaptim diyelim, 21 gunun hemen sonrasinda mi 2ye basliyayim yoksa bikac gun dinlenmem mi gerekr
gerek yok canım 22. günde de 2. dvd yi yaparsın. hem rahat ol biraz, sihirli iksir tarifi değil bu, 2 eksik 3 fazla bişey olmaz:))
cok haklisin valla :)))) biraz internette bilgi edindim de evde tek basina yapmak sakincali diyorlar kafam karsti ://
evet onu hep diyorlar da... ısınmayı iyi yapman ve hareketi söyledikleri gibi yapman, dikkatli ve kontrollü olman, konsantrasyonunu bozacak şeylerden uzak durman ve seviyene göre bir video seçmen önemli yoksa sorun yaşayabilirsin tabii.. ben 2 senedir evde yapıyorum hiç bir şey olmadı. ama bi gözüm dizide bi gözüm egzersizde olmaz, kapı, telefon çalarsa açmam, açar 10dk konuşursam soğudum diye tekrar ısınır öyle devam ederim.
salonda da spor yaptım...
salonda ısınmanı yaptırıyor sonra nasıl yapacağını gösteriyorlar sonra aynı şekilde yapmazsan gelip düzeltiyorlar, evde yaparken tek fark gösterdikleri şekilde yapmaktan sen sorumlusun..
kısaca baştan sona ısınmaları atlamadan, gösterdiği gibi yaparsan ebru şallı videosu ile bir sorun yaşamazsın..
Aletli pilates yapıyorum daha önce aletsiz de yapmıştım. Eğer maddi imkanınız varsaa evde yapmayın hoca kontrolünde yapın derim sakatlanma oranı yüksek çünkü.Bir de daha iyi motive olunuyor