Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

Yine kimse yok :KK14:
bugün selülitsavar pilateste 2.günümdü, ilgilenen olursa bilgi verim. 65 cm ve 20 cm lik ebruli top aldım, kalite olarak iyi ama ikiside ebru şallının kullandıklarından küçük. Hareketler zor oluyo. Büyük topu 75, küçüğü varsa 30 cm lik alın. Benim bant 120 cm yorumlarda yeter demişlerdi ama o da kısa, en azından 150 cm lik alın. eni 15 cm ama o kadargenişe gerek yok, katlanıp duruyo hareketi yaparken.
Bugün yine bacaklarım ağrıyo, ben umutluyuuum. Bu defa gidicek bu yağlar. Ama anlaşılan bu konuyla ilgilenen kimse yok, olsun bende yalnız devam ederim :KK14:

Arkadaşlar,,, 1 ,, 2 ay enazından bi egitmen eşliginde salonda başlayın,, enazından biraz dahi olsa detay ögrenin,, aksi durumda beklanmedik bi durumla karşılaşmayı

Merhaba arkadaşlar, :KK3: ben de 2 yıldır aralıklarla pilates yapıyorum ve bu sporu çok seviyorum çünkü insanda bağımlılık yapıyor.Hemen kilo verdirmiyor ama kasları kuvvetlendirdiği için vücudu mükemmel bir şekle sokuyor ve tabi kaslar çalışınca yağları yakıyor. Kan şekerim çok çabuk düştüğünden kardiyo sporları yapamıyorum bunun için pilatese yöneldim ve çok sevdim, hatta spor salonunun pilates kursuna yazıldım geçen hafta ama o kadar hızlı ve zor hareketler yaptırdı ki hoca yıldızlar gördüm önce ve uzandım kaldım yere. Allahtan denemek için katılmıştım o gün yoksa paralar da yancaktı. Ama evde ebru şallı cdleri eşliğinde yaptığımda bir rahatsızlığım olmuyor çok şükür. Hipoglisemi olanlar bilirler biz diyet de yapamıyoruz, karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenmemiz gerekiyor. Bu sebeplerle ben 10 yılda tam 20 kilo aldım, çünkü çok iradeli biri olmama rağmen ( bu hastalıkta hemen elin ayağın titriyor ve bayılma hissi geliyor) :KK20: diyet yapamıyorum, sporu çok sevmeme rağmen bir hafta sonra vücudum pes ediyor ve üzülerek kaydımı spor salonlarından silmek zorunda kalıyorum. :KK14: Çevremdeki herkes benim ne kadar az yediğimi bilirler öğünleri abartmam bir dilim ekmekten fazla yiyemem bile, ama kilo vermek bir yana ALIYORUM. Edindiğim bilgilere göre böyleymiş, şimdi diyetisyenim yeni birdiyet listesi verdi ona uyucam ( GI) hem de birebir falsosuz , bunun yanında haftada 3 gün de çok sevdiğim PİLATESİMMMM i :KK16: yapıcam, önce kendime sonra size söz veriyorum. Arkadaşlar lütfen bana yardım edin çünkü hipoglisemide iyileşme payı % 60 sporlaymış. Ben bunu başarmak istiyorum :81: eski kilomu geri istiyorum geldikleri gibi gidecekler biliyorum :79: kilo verdiğimde hastalığım da bitecek , tabi sizin de desteğinize çooook ihtiyacım var. :13: Gelişmeleri burdan yazıcam, şimdiden sağolun :KK9:

evde kendi yapanlar ya da spor salonlarında pilates yapanlar, yaşadıklarımızı paylaşalım..ben spor salonuna yazıldım ve sadece bir kere yaptım...çok zorlandım ama öğretmen 2 aya kadar herşeyin yoluna gireceğini ve 2 haftaya kadar da değişiklikleri farketmeye başlayacağımı hatta 2 hafta sonra bu kadar sıkıntı çekmeyeceğimi söyledi...iki gün önce yaptım ama hala karın kaslarım ağrıyor..bugün de gideceğim, haftada üç gün yapacağım..sizlerin görüşlerini de almak istiyorum...ayrıca bu sporun vücudu şekillendirdiğini ve sıkılaştırdığını ancak tek başına kilo verdirmediğini de öğrendim...

Merhaba ,

Aletli platesi tavsiye ediyorum,power plates artık heryerde var.Güzellik merkezleri küçücük odalarına bir tane plates aleti koyup ticari kar sağlamaya çalışıyorlar.Gerçekten bu işi yapan bir yere gittiğinizde farkı farkedeceksiniz ayrıca power plates Türkiye'de çok yeni ve doğru düzgün yaptıran bir yer olmazsa sağlık sorunları çıkabiliyor.Yani aleti alıp ,resimlere bakarak sporu yapmayın.

Kızlar benim pilatese gidecek zamanım yok.Acaba evde yapan arkadaşlar varsa hangi videodan yapıyorlar paylaşabilirler mi? Özellikle karın,bacak,basen için olanlar varsa ve beni bilgilendirirseniz çok çok mutlu olurumm.

Kızlar benim pilatese gidecek zamanım yok.Acaba evde yapan arkadaşlar varsa hangi videodan yapıyorlar paylaşabilirler mi? Özellikle karın,bacak,basen için olanlar varsa ve beni bilgilendirirseniz çok çok mutlu olurumm.
ebru şallı dvdlerinden yapıyorum 1. dvd başlangıç seviyesine uygun. karın kalça bacak sırt kol hepsini çalıştırıyor.

Pilates tek başına kilo verdirmediği için, sıkılaşma sağladığı için pilatesin yanına birde kalori yaktıran bir spor yapmak istiyorum. Yürüyüş yapma imkanım yok, eve eliptik bisiklet almayı düşündüm, ama şimdi alamayacağım. Step tahtası siparişi verdim. Bikaç tanede video indirdim. Step pilatesten önce kardiyo yapmak için iyi bir seçimmi sizce?

Pilates tek başına kilo verdirmediği için, sıkılaşma sağladığı için pilatesin yanına birde kalori yaktıran bir spor yapmak istiyorum. Yürüyüş yapma imkanım yok, eve eliptik bisiklet almayı düşündüm, ama şimdi alamayacağım. Step tahtası siparişi verdim. Bikaç tanede video indirdim. Step pilatesten önce kardiyo yapmak için iyi bir seçimmi sizce?
yürüyüşten daha fazla kalori yakarsın. ben 6 ay kadar düzenli yapmıştım sonuçtan memmun kalmıştım.

Acaba internette var mı o video ?

var tabii, ebru şallı ile pilates 1.dvd indir diye arat çıkar

herkese merhaba, 33 yaşındayım, boyum 1.60. hayatım boyunca kilo sorunum oldu, versem bile hep geri aldım. her türlü sporu, diyeti denedim. ama bir türlü başarılı olamıyordum. artık tam anlamıyla bunalıma girmek üzereyken dergide bir haber gördüm. yoga academy'lerde uygulanan zayıflamak için yoga dersi ile kısa sürede etkili kilo vermekten bahsediyordu. bunu da deneyeyim ne kaybederim ki diye düşündüm ve beşiktaş merkezine başladım.
önce haftada 2-3 ile başladım. eğitmenim beslenmeme dikkat edersem kısa sürede istediğim kiloya gelebileceğimi söyledi. vücudumdaki değişiklikleri görünce sınırsız paket alıp her gün yapmaya başladım. ve sonuç müthişti!! hızla yağ yakmaya kendimi çok iyi hissetmeye başladım. sadece bedenim değil, kendimi iyi hissetmeye, doğru nefes almaya başladım. doğru nefes almak oksijen alımını arttırdığı için yağ yakmaya sebep oluyormuş. birazda yediklerime dikkat ederek(sağlıklı şeyler yedim, örneğin tatlı olarak kuru kayısı) aç kalmadan 6 ayda 80 kilodan 60 kiloya indim! ve kendimi harika hissediyorum! istediğim kiloya inincede kesinlikle bırakmak istemiyorum.
eskiden herşeyi kafama takan kuruntulu bir gerçekten önemli olmayan hiçbirşeyi kafama takmıyorum.
bu kadar çok kiloyu kısa sürede vermeme rağmen vücudumda ne çatlak oldu ne de sarkma...
bu yaptığımız asanaların (duruş) etkisinden ve özel sıralamasından kaynaklanıyormuş.
hepinize tavsiye ediyorum arkadaşlar.....

boyda uzama yaşayan arkadaslar var mı??

ben ben:))
esnemeye bağlı olarak, bacak ve sırtta omurlar arasında açılma sağlıyor ve uzuyorsunuz, mesela lastikle yapılan bacak esnetmelerinin ardından iki bacağınızı karşılaştırırsanız bariz şekilde 1-1,5 cm fark olduğunu görürsünüz. aynı şeyi sırt esnemelerinde ve boyunda falan da sağlayınca birde daha dik durunca, 1 seansda 2-3 cm uzamış oluyorsunuz sonra gün boyu yer çekimi vs.. bu durumu değiştiriyor tabii, yani düzenli yapınca sürekli 2-3cm daha uzun görünürsünüz.
yani sürekli bir uzamaya devam etme durumu değil ve kalıcı da değil, tabii ergenlik çağındaysanız, sürekli basket oynayan çocuklarda olduğu gibi, kalıcı bir uzama olur herhalde...
iserseniz deneyin ölçün kendinizi yapın sonra tekrar ölçün...

Son düzenleme:
herkese merhaba, 33 yaşındayım, boyum 1.60. hayatım boyunca kilo sorunum oldu, versem bile hep geri aldım. her türlü sporu, diyeti denedim. ama bir türlü başarılı olamıyordum. artık tam anlamıyla bunalıma girmek üzereyken dergide bir haber gördüm. yoga academy'lerde uygulanan zayıflamak için yoga dersi ile kısa sürede etkili kilo vermekten bahsediyordu. bunu da deneyeyim ne kaybederim ki diye düşündüm ve beşiktaş merkezine başladım.
önce haftada 2-3 ile başladım. eğitmenim beslenmeme dikkat edersem kısa sürede istediğim kiloya gelebileceğimi söyledi. vücudumdaki değişiklikleri görünce sınırsız paket alıp her gün yapmaya başladım. ve sonuç müthişti!! hızla yağ yakmaya kendimi çok iyi hissetmeye başladım. sadece bedenim değil, kendimi iyi hissetmeye, doğru nefes almaya başladım. doğru nefes almak oksijen alımını arttırdığı için yağ yakmaya sebep oluyormuş. birazda yediklerime dikkat ederek(sağlıklı şeyler yedim, örneğin tatlı olarak kuru kayısı) aç kalmadan 6 ayda 80 kilodan 60 kiloya indim! ve kendimi harika hissediyorum! istediğim kiloya inincede kesinlikle bırakmak istemiyorum.
eskiden herşeyi kafama takan kuruntulu bir gerçekten önemli olmayan hiçbirşeyi kafama takmıyorum.
bu kadar çok kiloyu kısa sürede vermeme rağmen vücudumda ne çatlak oldu ne de sarkma...
bu yaptığımız asanaların (duruş) etkisinden ve özel sıralamasından kaynaklanıyormuş.
hepinize tavsiye ediyorum arkadaşlar.....

Yoga Academy'de ücret ne kadar acaba?

ben evde yapıyorum 20 dk. Lık windsor pilates.zor hareketler var ve çok hızlı ilerliyor ama hiç bir kas ağrım olmuyor hatta başka bir nedenle ağrım varsa geçiriyor. Gerçi ben pek ham değilim ondan da olablr ama ilk zamanlarda da az oluyordu çünkü her hareketin kendine göre gevşetme ve germe bölümü var.

Ben ve yapan diğer arkadaşlarım çok memnunuz gerçekten sıkı ve şekilli bir vücudunuz oluyor ve zindelik kazanıyorsunuz.

bende pilates yapmak ıstıyorum winsor pilatesi nasıl edınırım?cd leri varmı?yardımcı olurmusun lutfeeen

Arkadaşlar ebru şallı nın sitesine girdim. bi çok pilates seti var. hangisini almam gerektiğini bilmiyorum. yardımcı oabilen olursa çok sevinirim

Kızlarr
Bende pilates yapmak istiyorum.. Videoyu nettten bulabilirim peki farklı videolar mı var.. Bana önerebileceğiniz bir link vs var mı ? Hani alet edavatlar bana yardımcı olur

Kızlarr
Bende pilates yapmak istiyorum.. Videoyu nettten bulabilirim peki farklı videolar mı var.. Bana önerebileceğiniz bir link vs var mı ? Hani alet edavatlar bana yardımcı olur

aletsiz de pilates yapılabilir matwork diye aratırsan bulursun yada ebru şallıya gıcık olanlardan değilsen onun 2009-10 tv8 videolarına bakabilirsin yada 1.dvdsini indirebilirsin, mtv pilates videosuda aletsiz hem de türkçe o da olabilir. çok pahalı değiller ama bence sürekli yapmaya karar vermeden alet edevat masrafı ve eve kalabalığını yapmaya gerek yok:))

bence en gerekli alet lastik, sonra top geliyor, topla yapılan bir çok hareket yerde de yapılabiliyor ama top eğlenceyi arttırıyor o ayrı:) ve orta ileri seviyede daha fazla gerekiyor.
çember kullanmıyorum hiç de yokluğunu hissetmedim açıkcası senin derdinde karın kalça olduğuna göre çembere hiç ihtiyacın olmaz. bacak, kol ve göğüs hareketlerinde çember kullanılabiliyor ama genelde aynı işi küçük top-lastikte yapıyor...

you tubeda çok video var ama mutlaka ısınma ile başlamalısın ve bitirince esneme yapmalısın... en iyisi baştan sona ısınması hareketi soğuması içinde olan başlangıç seviyesine uygun bir videoyu seçmek en azından başlangıç için.

X