Peynir ekmek yiyin

Çoğunuz beni yanlış anlamış... Annem ilk defa ondan böyle bir şey istedi sadece şu son 5 gündür otelde kalıyor ondan önce hep evdeydi. Ve evdeyken sürekli biseyler istiyordu anneme oni yap bunu yap diyordu ama katkıda bulunmazdı al şunu vereyim de git yemek al demezdi. Evde ekmek olmayınca yüzünü asan bir insan ama kendisi gelirken eve ekmek almaz bizden bekler hep. Simdi bu adam evde yokken siz peynir ekmek yiyin demesi ne kadar normal? Biz sonuçta beraber yaşıyoruz ve en azindan yfak ufak seylere katkida bulunmasi lazim.
İyi de evde yiyecek bir şey yokken dayı nasıl onu bunu yap diyor anlamadım.
Siz onun parasına muhtaçken neyle yapıyordunuz onun siparişlerini?
Anne çalışsın diyoruz da kadının çalışmaya gönlü olsaydı çoktan iş bulur eve para getirirdi.
Burada ben de dahil 40 yaşında çalışan o kadar çok kadın var ki...

Annenize kıyamamanızı anlıyorum ama çok yorulmadan yapabiliceği işler düşünseniz mesela evden yapabileceği işler.Siz de çalışın.Maalesef hayat herkese eşit şartlar sunmuyor.Dayınıza yüklenmeyin.Gönül ister ki sizi kendi ailesi gibi görsün ama o da genç , bekar bir insan.Herkes kızkardeşine ve çocuklarına kol kanat gerecek yüreğe sahip olmuyor her zaman.Tez elden iş bakının.Güvenilir düzgün insanlar var , marketlere bakabilirsiniz.Eleman alımları oluyor.Markette çalışıp ev geçindiren insanlar var.Allah yardımcınız olsun.

Annenizin aldığı emekli maaşı ne kadar? Asgari ücret kadar var mı?

Yani anneniz genç çalışabilir. Herkes çalışıyor. Burda kıyılmayacak bi durum yokki. Annemin bi komşusu var 50 yaşında hafta içi hergün başka bi eve temizliğe gidiyor. Üstelik kadının iki oğlu iki kızı var.
Herkes bi yerden tutmalı ve bir şekilde sorumluluk almalı.
Bakın siz iş bulamıyormuşsunuz o zaman kim bulursa o çalışacak.

Staj görüyoruz stajdan aylık düşük bişey alıyoruz onu veriyoruz anneme

Annenizin maaşı, sizlerin staj maaşları, teyze biraz veriyormuş, her ay 100 liralık evde iş, arada nafaka da alıyorsunuz sanırım. Biraz idareli kullansanız sıkıntı çekmezsiniz gibi. Kirada vermiyorsunuz. Dayı bonfile mi istiyor yemekte, yemeğini otelde yesin.

İyi de evde yiyecek bir şey yokken dayı nasıl onu bunu yap diyor anlamadım.
Siz onun parasına muhtaçken neyle yapıyordunuz onun siparişlerini?
Anne çalışsın diyoruz da kadının çalışmaya gönlü olsaydı çoktan iş bulur eve para getirirdi.
Burada ben de dahil 40 yaşında çalışan o kadar çok kadın var ki...

Bazı insanlar vardır başkasının evine çöreklenir hizmet bekler zamanı gelip parasına dahi çöker. Bu adamda böyle işte muhtemelen zaten evin en güzel köşesine geçip bi de internetin parasını verdi diye kendini büyük zanneder.

Misal benim amcam eşinden boşandıktan sonra abisinin evine yerleşti 7 çocuklu bi de süt annem ve amcamla beraber 9 kişinin olduğu evde, en güneşli, en ferah geniş odayı kendine aldı (güya geçici olarak kalacaktı ama 2 3 yıl orda yaşadı resmen) sadece bi çamaşır makinesi aldı diye herşeyi beklerdi bir kerede erzaklarına katkı sağlamaz ne biliyim faturalardan bi tane dahi olsa ödemezdi. Buda böyle işte. Armut piş ağzıma düş.

Benim anneannem 3 kuruşa tarla dememis bostan dememis çalışıp 4 tane çocuğuna tek başına bakmış. Küçüğü büyüğe emanet Edip çalışmış hep. Şimdi sehirde 150 liraya ev temizleyecek insan bulunmuyor. Anneniz 40 yaşında çalışmıyor, paranız yok. Bizden ne istiyorsunuz, ne demeye getiriyorsunuz anlamadim,yardım mi yapalim? Biz 65 yaşına kadar çalışıyoruz ya , bizim canımız yok mu?
Ben daha önce de konu acmistim. Yüksek lisansim var kariyerim var, yurtdışına gidince çok kötü işlerde de çalıştım. Insan mecbur olunca çalışıyor yani. Ha benim mecburiyetinde aldığım parayı kurslara ,eğitime ,okula,sınavlara döküyorum. Yasım 30 hala derslerle uğraşıyorum dediğim oluyor ama hayat böyle ,ne yapayım.

Arkadaşlar o kadar sinirliyim ki şuan konuya nasıl gireceğimi bile bilmiyorum.

Benim anneannem vefat etti baya oluyor tabi oradan bir ev kaldı annem boşandı. Annemin kardeşi annem ben kardeşim ablam yaşıyoruz bir evde. Benim sorunun o annemin kardeşi. Bizimle birlikte yaşıyor hakkı tabi yaşayabilir. Ama bir insanın hiç mi eve katkısı olmaz? Evde çalışan tek insan o biz henüz okuyoruz. Annem bazen bilirsiniz eve iş verenler olur ondan alır yapar ama oradan aldığı para cok çok düşük düşük. Dayım ise bizimle yaşadığı halde sadece internet ödüyor. Bugün hiç para yoktu gerçekten yoktu hiç babam denilecek adamsa nafaka falan zar zor veriyor. Annem bugün dayimi aradı yemek yapicam para yok dedi dayımın dediği ise kendi param bana yetiyor anca peynir ekmek yiyin güzel yemek yaparsanız gelirim. Aynen bunu söyledi. Annem şuan ağlıyor kızlar bu nasıl bir kişilik söyleyin bana ya :KK43:
evi acil satın 2ye bölün parayı uzaklaşın akraba degil akbaba ..umarım annenler 2 kardestir ..3.su varsa bile evi satın

Benim anneannem vefat etti baya oluyor tabi oradan bir ev kaldı annem boşandı. Annemin kardeşi annem ben kardeşim ablam yaşıyoruz bir evde. Benim sorunun o annemin kardeşi. Bizimle birlikte yaşıyor hakkı tabi yaşayabilir. Ama bir insanın hiç mi eve katkısı olmaz? Evde çalışan tek insan o biz henüz okuyoruz. Annem bazen bilirsiniz eve iş verenler olur ondan alır yapar ama oradan aldığı para cok çok düşük düşük. Dayım ise bizimle yaşadığı halde sadece internet ödüyor. Bugün hiç para yoktu gerçekten yoktu hiç babam denilecek adamsa nafaka falan zar zor veriyor. Annem bugün dayimi aradı yemek yapicam para yok dedi dayımın dediği ise kendi param bana yetiyor anca peynir ekmek yiyin güzel yemek yaparsanız gelirim. Aynen bunu söyledi. Annem şuan ağlıyor kızlar bu nasıl bir kişilik söyleyin bana ya :KK43:
Evin masraflarına katılması gerekir ama sizde 3 kişisiniz sonuçta yapması gerekir ama kendinizi onun insafına da bırakmanın bir anlamı yok , kendiniz yarı zamanlı işlerde çalışın ve kimseye muhtaç olmayın.

Akşam yemeği yapacak malzeme bulamazken anneme kıyamıyorum çalışmasın, annem bize kıyamıyor okuyun siz diyor falan dışarıdan duyunca inanılmaz şımarıkça geliyor kulağa.
Yani dayınız açısından da öyle, hepiniz elinizi taşın altına koysanız da geçinemeseniz dayınız vicdan yapardı belki, ama şu durumda o da kendine kıyamaz, alemin enayisi o mu yani.

Kusura bakmayın ama çok lüks beklenti içindesiniz. Elbette siz de anneniz de çalışacak. İktisatlı harcama yaparsanız da öğrenciliğiniz boyunca part time çalışma ile geçinirsiniz. Sonuçta kira ödememeniz baya bir avantaj.

Yahu yiyecek parası vermeyen adam interneti ödüyor. O daha ehemmiyetli herhalde yemekten.
İnterneti kendi kullanıyor diye ödeyordur. Yoksa boyle bir insan eve katkısı olsun diye düşünmüyordur heralde. Yemeği de muhtemelen dışarıda yiyip geliyor

Komple bütün bir evi geçindirmeyi dayından bekleyemezsiniz. Hadi diyelim bu adam market masrafını üstlendi eee faturalar ekstralar ??

Yani öncelikle annen mutlaka çalışacak. Bunun yanında sizde ufak tefek destek olacak şekilde part bir iş bakacaksınız.

Anne olarak vicdan yapıyor belki siz okuyun çalışmayın diye ama durum ortada, böyle nereye kadar?

Annen öyle evde iş yapmayı bırakıp düzgün bir işe girsin. Kimseye muhtaç olmayın. Siz dört kişisiniz illaki birilerinin çalışması lazım. Dayın para verse bile hepinize zaten yetmez.
Anladığım kadarıyla dayın orayı evi olarak görmüyor. Onun için arada kalmaya gelebileceği bir yer

Madem ki birlikte yaşıyorsunuz, evde 4 kişi varsa tüm giderler 4'e bölünsün. Siz size düşen payı ödeyin dayınız da kendine düşen payı. Mutfak alışverişini de kim ne alıyorsa onu pişirip yesin. Ev temizliği de sırayla olur.Evet çok vicdani bir yöntem değil ama en adaletlisi bu.

40 yaşındayım 2 çocuğum var çalışmıyorum gençlik yıllarımda çalıştım evlendim hiç çalışmadım....çok şükür eşimin işi geliri sabit ve türkiye şartlarında iyi sayılır
ama dara düşsem hani hep derler ya merdivende silerim limonda satarım
tarım bölgesindeyim günlükçü olarak tarlada tefede de çalışırım
işin açıkcası taşı sıksam suyunu çıkarırım kimseye muhtaç olmam
el açmam Allah kimseyi dara düşürmesin ama inancım var
yaparım el açmam dayın vicdanlıysa bakar yoksa
zorunlu değil bakmıyor diye kızamazsın eve katkı sağlamıyorsa
evden ayrılır hiç yoktan bir boğaz az olur sizde part tıme işe girersiniz
kazandığınızı ağız tadıyla yersiniz bu kadar şikayetçiyseniz
burda söyleyeceğiniz şey dayı böyle olmuyor aynı evdeyiz ya şu şu faturalara giderlere ortak olucaksınız ya da
yoluna bakıcaksın böyle olmaz diyebilirsiniz

Back