Peynir ekmek yiyin

evin faturaları falan nasıl ödeniyor. sonuçta ev ananeden kalmış dayınızla anneniz eşit hakka sahip. aynı eve yerleşmeden konuşulmadı mı neyi nasıl ödeyeceğiniz. tamam dayınız çok vicdanlı davranmıyor ama anneniz, babanız varken size bakmak dayınıza kalmamış - bence dayınız böyle düşünüyor-. ben üniversitedeyken babam vefat etmişti, başımızı sokacak bir evimiz bile yoktu. bizde 3 kız kardeşiz hem okuduk hem çalıştık kimseye muhtaç olmadık. kiramızı da ödedik, karnımızı da doyurduk. sizin isyan etmeniz gereken kişi dayınız değil, nafakanızı vermeyen babanız bence.

Cevap vermemissiniz faturalar konusuna ama bana cok mantiksiz geldi hic katkilari yok demeniz. Cunku günlük işlerin pek para getirecegini dusunmuyorum tahminimce. Bu durumda elektirik, su, d.gaz anneniz mi oduyor? Peki eve yiyecek alisverisi hic yapilmiyorsa onu da mi anneniz yapiyor normalde ve ayni zamanda sizin harcliklarinizi da mi anneniz veriyor?
Bence digerleri de illaki katki sagliyordur ama onlardan daha fazla şey bekliyorsunuz gibi geldi. Onlar calisip annenize ve size bakmak zorunda degiller cunku. Hoş evde yiyecek yok diye aglayan birine ben peynir ekmek ye demeye içim elvermezdi ama buzamana kadar neler yaşandi acaba?

Dayın otelde çalışıyormuş ..Annene de otelde bir iş ayarlayamaz mı veya ablana, belki size bakmak istemiyordur ... hiç iş bulamazsanız hafta sonu part tıme çalışabilirisniz

Dayınız tek maaşla hepinizi nasıl geçindirsin? Güvenlik dediğin ne kadar alıyor allasen? İnsanın içinde olsun yeter ki her türlü çalışır para kazanır. Kaç yaşında kadınlar çalışıyor, anneniz de elbet kendine uygun bir iş bulabilir. İşkura falan başvursun. Öğrencilerin de yapabilecekleri işler çok, hem çalışıp hem okuyan çok kişi var. Hadi kardeşiniz küçük diyelim, ablan ve sen neden çalışmayı düşünmüyorsunuz? Her şeyi dayıya yıkmak bana mantıklı gelmedi.

Dayınız tek maaşla hepinizi nasıl geçindirsin? Güvenlik dediğin ne kadar alıyor allasen? İnsanın içinde olsun yeter ki her türlü çalışır para kazanır. Kaç yaşında kadınlar çalışıyor, anneniz de elbet kendine uygun bir iş bulabilir. İşkura falan başvursun. Öğrencilerin de yapabilecekleri işler çok, hem çalışıp hem okuyan çok kişi var. Hadi kardeşiniz küçük diyelim, ablan ve sen neden çalışmayı düşünmüyorsunuz? Her şeyi dayıya yıkmak bana mantıklı gelmedi.
Ayrıca konu sahibi niye benim annem babam bana bakmıyor, biz nasıl bir yol izlemeliyiz yerine dayıyı hedef almış. Adam da bıkmış sanki, sözlerinden onu anlıyorum ben. O da bekar demek ki kim bilir belki evlilik falan düşünüyordur. Genelde güvenlik askeri ücret alıyor. Yetiremiyorsa ona ver buna ver napsın birden ağzından sinir ve bıkkınlıkla çıkmıştır. Kızmayın adamcağıza kolay değil yaşadığı

İş yok deyip kenara cekilemezsin şu durumda . Ya annen çalışacak ya sen ..hatta herkes çalışsa çok daha iyi olur .. kimse kimseye batmaz bu durumda . Part time iş aramaya devam etmelisin ..kimseye muhtaç olma ,annenin çalışacak durumu yoksa onu da muhtaç etme .

İş yok deyip kenara cekilemezsin şu durumda . Ya annen çalışacak ya sen ..hatta herkes çalışsa çok daha iyi olur .. kimse kimseye batmaz bu durumda . Part time iş aramaya devam etmelisin ..kimseye muhtaç olma ,annenin çalışacak durumu yoksa onu da muhtaç etme .
Is arıyorum zaten önceden çok nadir bakardım ama busefer gördüğüm her yere girip soracağım annemi o halde gördükten sonra. Annem kendisi dedi çünkü para biriktirip gidelim buradan diye

Annemin bir emekli maaşı var annesinden kalan birde teyzem veriyor ayda bir babam o kadar birde annem evde iş yapar oradan 100 tl o kadar

Bunlarin ustune bir de dayinizdan para beklemeyin bir zahmet. Kendinize kadar yiyecek alin sadece. Dayin da bekar sonucta ve kuş kadar maaşı vardir guvenlikmis. Yillarca size bakamaz, evlenecektir, birikim lazimdir. Kendinizi döndürmeniz lazim. Siz 3 kisiniz o 1 kisi ve evde sizin kadar durmuyordur belki.

Anneniz kaç yaşında? Günlük işle olacak gibi değil, tam zamanlı bir işe girebilir sağlığı el veriyorsa
Allah yardımcınız olsun, dayınıza güvenmeyin para konusunda
Annem 40 yaşında yaşlı değil tabi ama afedersiniz çokmuş ben anneme temizlik yaptiramazken calistiramam kıyamam. O yüzden kendim iş arıyorum.

Is arıyorum zaten önceden çok nadir bakardım ama busefer gördüğüm her yere girip soracağım annemi o halde gördükten sonra. Annem kendisi dedi çünkü para biriktirip gidelim buradan diye

İyi edersiniz ama sadece senin çalışmanla ne kadar para birikecek ? Annen ve kardeşlerin ne yapacak bu arada ?

Dayiniz hic degilse faturalara katkida bulunmali, camasirlari orada yikaniyordur, illaki yemek yiyordur dus aliyordur evde. Yari yariya olmasa bile bir miktar katkida bulunmasi sart

Dayınız ayip etmis.bir aile gibi birlikte yasaniyorsa varlikta yoklukta paylasilir.Ayrisi gayrisi varsa sizinle yasamasin.

Back