Peynir ekmek yiyin

Ortak ev kaldi diye tutupda ablama 3 çocuğuna bakmam yani bende olsam.

Başınızın çaresine bakacaksınız bir sekilde.
Adamın 1 boğazı simit yer kuru ekmek yer doyar.
Dayınız olmasa ne olacaktı?

Kimin icin bize bakmıyo dicektiniz.

Adamın 1 boğazı siz 4 bogazsiniz yani bakma mecburiyeti yok o onun vicdanına kalmis.

Pekala hem okuyup hemde bir kitapçıda, magza da yarim gun calisabilirsiniz.

53 yasinda ilkokul mezunu tanidigim abla 2 erkek cocugunu evde birakip(biri ortaokula gidiyor) gidip caycilik yapiyor bir sirketde.
Anneniz calissin.

Annem 40 yaşında yaşlı değil tabi ama afedersiniz çokmuş ben anneme temizlik yaptiramazken calistiramam kıyamam. O yüzden kendim iş arıyorum.

Bu kafadan çık bence
40 yaşında çocuk sahibi kadın tabiki sizi geçindirmek zorunda
Girip bi işe çalışması lazım
Dayının böyle bir yükümlülüğü yok
Zaten adam eve de gelmiyormuş
Baban nafaka vermezken dayın mı bakacak size?

Normal bir insan olarak annenin işe girmesi lazım.

Peynirin kilosu da 25-30 tl
Bence de evde varsa yiyin yani

Ya yapmayin 35 yasindayim bazi haftalar gunde 18 saati buluyor calismam, simdi bir univ daha okuyup kariyer degisimine gidecegim.. 40 yas dediginiz nedir yahu? Ne kadar merakli bizim millet erken yasta hayattan elini etegini cekmeye.. arkadaslarin dedigi gibi yemek yapar bir kreste, cocuk bakar o yas gec bir yas degil ki..

36,5 olmuşum. 19 yaşımdan beri çalışıyorum ölem ben ölem ben.
40 yaşındaki kadın çalışacak, çalışmalı. Aksi bir durum olmazsa daha 25-30 yıl yaşayacak. Kime gidecek bana bakın diye?
Üstelik ebeveynler çocuklarının bakımlarıyla yükümlüdürler. Çocuklar değil.

Anneniz sizin evladınız değil iş yaparken bile kıyamıyorum derken yeşilçam filmleri geldi aklıma. Anneniz size bakmak zorunda 40 yaşında kadın dogurduysa bakacak. Kardeşini arayıp akşam yemek yapacağım para yok demek ne kadar itici bir şey ya sizin babanız değil o adam size hiç bir şekilde bakmak zorunda değil. Annenizi çok yaşlı zannettim ben de.

Kendi halam 47 yaşında kızı bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyor eniştem de çalışıyor ama yetmiyor halam hergün 2 ayrı ise gidiyor çünkü çocuklarım rahat yaşasın kimseye muhtaç olmasın diye yapıyor bunları.

Konuyu anneniz açsaydı bir tomar laf yerdi, ama sizin açtığınız konu için söylenebilecek tek şey yarım gün çalışa biliyorsanız çalışın ve harçlığınızı çıkarın...Dayınıza gelince, gördüğünüz üzere kimseden kimseye fayda yok.... Annenizin düzenli bir işe girmesi şart olmuş...

Annem 40 yaşında yaşlı değil tabi ama afedersiniz çokmuş ben anneme temizlik yaptiramazken calistiramam kıyamam. O yüzden kendim iş arıyorum.
Cocugum dalga mi geciyorsun?
Bende 40 yasindayim , calisiyorum , 15 aylik bebegim var gayet genc ve de dincim
Calissin annen , cok genc daha , ne demek kiyamam , o size boyle bir hayat yasatarak kiyiyor ama??

Sizden liseyi bitirmiş olanlar çalişsin.ayrica baban 3 çocugu yapmis nafaka ödemeye gelince ödemiyo! Ne insanlar var ya hayret

Ablam staj görüyor. Dayım ise güzel bir maaş alıyor adamın ödediği sadece 60 tl internet. Ama sonuçta beraber yaşadığı bir ablası var. Daha önceden bir şeyler yapsa eyvallah derdim ama hiç bir zaman bişey eve bir şeyler almadı abur cubur alıp saklayan bir insan
Yapmayın.
Dayınız evlenip gidince ne yapacaksınız?
Güvenlik maaşı ne kadar iyi olabilir ki zaten?
Ayrıca 5 gündür eve gelmiyormuş adam zaten.
Kızmanız gereken kişi dayınız değil olmamalı. Babanıza kızın mesela,3 çocukla eski eşine gerekli nafakayı vermediği için.
Anneniz çalışabilir,siz ,ablanız hepiniz part time da olsa çalışabilirsiniz. Dayının eline bakmak olmaz.
35 yaşındayım,üniversite zamanları da dahil olmak üzere uzun yıllar çalıştım,markette kasiyerlik bile yaptım ki babam başımdaydı,ihtiyacım yoktu,çalışmasam öyle yada böyle bakacaktı yani ama çalıştım. Elime harçlığımı aldım. Okul bitti yine çalıştım,ilk hamileliğimde de çalıştım doğuma kadar.
Anneniz 40 yaşında gencecik kadın,o çalısmalı tabi sizde

40 yaşında gencecik kadın kalksın çalışsın bir zahmet, 3 çocuğuna da baksın. İnsan utanır kardeşini arayıp yemek parası ver diye ağlanmaya yahu o yaşta. Yaşlı olsa, hasta olsa neyse. Çalışmıyorsa da başkasından böyle laflar duymaya alışsın. Dayı haklı.

Dayınız size bakmak zorunda değil. Babanız bile nafakanızı ödemiyorken ona ne söyleyebilirsiniz. Anneniz 40 yaşındaymış. Benimle aynı yaşta. Benim 13 ve 3 yaşlarında iki kızım var. Çalışmak benim için hiç kolay değil ama kimseye muhtaç olmamak için çalışıyorum.

Anneniz ya maduru oynayacak ya da kalkip uc cocugu icin pasalari gibi ekmek parasini cikarcak.
Benim annem de pek sever maduru oynamayi. Senelerce oynadi Elli yasindan sonra calismaya basladi, tabi Ben evlenmistim coktan. Ama Bana hic iyi ornek olmadi. Hep madur bu cocuklarda da iyi bir yer birakmiyor, hep anneye uzuluyor cocuklar. Halbuki Anne saglam dursa kimseye pabuc birakmasa.
Calismak ayip degil. Uc cocugun varsa calisacaksin bak hayat nasil kolaylasiyor. Kendine yettigin gun ozgur oldugunu gundur.

40 yaşında gencecik annene kıyamıyorsan, otur çalış bi zahmet.

Ben anlamıyorum bu kafayı, üniversite okuyormuşsun birde. Çalışmak insanı çökertmez, aksine kendine güven getirir. Annen çöktüğü yerden kalkar çünkü hayatının kontrolünü eline alır, şu hayatta bi işe yaradığını hisseder, ona buna el açmaz.

Yarın bi gün sen evlendiğinde ne olacak, bu sefer de kocana mı el açacak?

Gencecik kafaların zihniyetlerine bak, yazık..

Dayiniz evin satilmasini istese ne yapacaksınız?Adamdan kalmadığı evin ,yemediği yemeğin parasını istiyorsunuz!!! Bu arada konu sahibi ben de 38 yaşındayım .Napiyim 8 yaşında ki kizimin kucağına 6 aylık kardeşini koyup bankamatik yanına mi bırakayım?Ben çalışayım ki çocuklarım insan gibi yasama olanağı bulsunlar.

Bak tatlım ben de 41 yaşındayım , eşimden boşandım , bir kuruş nafaka almıyorum , 5 yaşında bir oğlum var , 40 derece ateşim olsa dahi kalkıp işime geliyorum neden biliyor musun çünkü evladımı kimseye muhtaç edemem. Annen henüz gencecik kadın bir zahmet kendini toparlayıp işe girsin.

Arkadaşlar o kadar sinirliyim ki şuan konuya nasıl gireceğimi bile bilmiyorum.

Benim anneannem vefat etti baya oluyor tabi oradan bir ev kaldı annem boşandı. Annemin kardeşi annem ben kardeşim ablam yaşıyoruz bir evde. Benim sorunun o annemin kardeşi. Bizimle birlikte yaşıyor hakkı tabi yaşayabilir. Ama bir insanın hiç mi eve katkısı olmaz? Evde çalışan tek insan o biz henüz okuyoruz. Annem bazen bilirsiniz eve iş verenler olur ondan alır yapar ama oradan aldığı para cok çok düşük düşük. Dayım ise bizimle yaşadığı halde sadece internet ödüyor. Bugün hiç para yoktu gerçekten yoktu hiç babam denilecek adamsa nafaka falan zar zor veriyor. Annem bugün dayimi aradı yemek yapicam para yok dedi dayımın dediği ise kendi param bana yetiyor anca peynir ekmek yiyin güzel yemek yaparsanız gelirim. Aynen bunu söyledi. Annem şuan ağlıyor kızlar bu nasıl bir kişilik söyleyin bana ya :KK43:
O zaman dayınız sizinle kalmasın. İnterneti de kendi keyfi için ödüyor. Mecbur anneniz daha getirisi olan bir işte çalışmak zorunda. Siz part time bir iş yapabilirsiniz. Ablan da okuyormu. Anket işi yapabilirsiniz mesela. Annenin gücü yetiyorsa ev temizliğine gidebilir. Fena para almıyorlar. Ablan ve senin yaşını bilmiyorum çalışmaya müsait mi. Annen işkura gidip yapabileceği bir şey var mı diye bakabilir.

Dayınız otelde güvenlikmiş, en basiti annenize HKda bir şey ayarlayamaz mı? Ya da başka yerlerden bir şey ayarlayamaz mı anneniz? Anneniz çalışmadan olmaz, ne yer ne içersiniz, dayıya güvenmekle,nafakaya bel bağlamakla geçinemezsiniz.

Back