pazar günümü zehir ettin kayınvalide....

Ben de giderler ortak anladim.
Kesemiz bir demek o demek zaten. Yoksa biri ister klima alır diğeri gider araba alır kimsenin karışmaması gerekirdi.

Kv ye kısmen de olsa hak verdim.
Istediği bir şey alınmadıysa, e iki tane klima alacak butce yokken de size klima alındıysa kizmakta haklı. Ayrıca yaz bitti bu sıcak da sıcak mevzusunu anlamadim.

Senin de gidip hemen bidi bidi yapman hoş değil. Eşine sorup da hii ondan suratı böyle asik falan. Bariz konuşmaya yer arıyorsun.
Yani kadın bunu duyup da sadece trip yapıyorsa çok iyi biri.
Normalde bunu duyan kaynana dümdüz olay çıkarır çünkü.
İki tane alacak bütçe yokken biz öz mü öz torunları için almış olmamız, klima bana alınmadı torunlarına aldındı! Yaz bitiyor klimalar daha uygun ve önümüz kış klima kışında kullanılıyor. Alan satan ben değilim bana tavır yapamaz, laf sokamaz. Ben iki tane bebeğe tek başıma bakıyorum. Bana hiç bir desteği yokken anlaşılmaya, kayırılmaya en ihtiyacım olduğu bu dönemde benim canımı sıkıp laf sokamaz! Çok olgunsa bana şunu diyecek!! Kızım seninlik bir durum yok! Bittiii

neden kafanıza taktınız ki ? ister alınsın ister gücensin, bu kadar yüz vermeye ne gerek var. kocaman kadının nazını tribini de mi çekelim ? söylesin kocasına bende istiyorum diye aldırsın madem. Gönül almakla uğraşmaya gerek yok, ben ne yaptım neden yüzün asık bilmem ne diye nazlandırma hiç. sinir oldum :sopa:

bir süre kayınvalidenizin evine geçmeyin dayanamayıp soracak olursa erkeklerin yaptığı hesabın hıncını benden çıkaramazsın ben sesin stres tahtan değilim üç günlük dünya için bana attığın gereksiz tribi çekemem birbirimizi kırmaya gewrek yok sen sağ ben selamet diyeceksin oldu bitti

ah kaynanalar..
keseniz bir diye herşeyiniz birlikte alınacak değil ki.şöyle düşün buzdolabı bozuldu kvnin.yenisini aldı. sanadamı alınacak yada alınmazsa surat mı yapacaksın? sizin ihtiyacınız varmış onun olsa emin ol zamanında aldırırmış.evinin ihtiyacının hesabını verme kimseye.surat yapıyosada bırak yapsın.

neden kafanıza taktınız ki ? ister alınsın ister gücensin, bu kadar yüz vermeye ne gerek var. kocaman kadının nazını tribini de mi çekelim ? söylesin kocasına bende istiyorum diye aldırsın madem. Gönül almakla uğraşmaya gerek yok, ben ne yaptım neden yüzün asık bilmem ne diye nazlandırma hiç. sinir oldum :sopa:

bir süre kayınvalidenizin evine geçmeyin dayanamayıp soracak olursa erkeklerin yaptığı hesabın hıncını benden çıkaramazsın ben sesin stres tahtan değilim üç günlük dünya için bana attığın gereksiz tribi çekemem birbirimizi kırmaya gewrek yok sen sağ ben selamet diyeceksin oldu bitti

ah kaynanalar..
keseniz bir diye herşeyiniz birlikte alınacak değil ki.şöyle düşün buzdolabı bozuldu kvnin.yenisini aldı. sanadamı alınacak yada alınmazsa surat mı yapacaksın? sizin ihtiyacınız varmış onun olsa emin ol zamanında aldırırmış.evinin ihtiyacının hesabını verme kimseye.surat yapıyosada bırak yapsın.
Oh bee içimi rahatlattınız valla.. aynen öyle ya ihtiyaç için aldık, keyif yaparız iyi olur gibi bir düşüncemiz yoktu. Torunlarını kıskanan bir babanne.. resmen kıskanclık krizlerine girdi. Ah bir gösterebilsem size yaptığı hareketleri. Zaten konuşmayı düşünmüyorum. Bana laf sokacaksın, afra tafra yapacaksın. Bence seni arayacağım. Oldu

Oh bee içimi rahatlattınız valla.. aynen öyle ya ihtiyaç için aldık, keyif yaparız iyi olur gibi bir düşüncemiz yoktu. Torunlarını kıskanan bir babanne.. resmen kıskanclık krizlerine girdi. Ah bir gösterebilsem size yaptığı hareketleri. Zaten konuşmayı düşünmüyorum. Bana laf sokacaksın, afra tafra yapacaksın. Bence seni arayacağım. Oldu
benimkide beni delirtti konu açmıştım dün.yüz vermeye gelmiyor inanki.bir iki tavırlarını göz ardı edince hemen tepene çıkıyolar.kendi ufacık bi olay için ilgi bekler.geçen hafta bende hep hastanedeydim bildiği halde arayıp sormadı üstüne eşime beni çekiştirdi.o kan verdi ben sonuç ne çıktı diye aramayınca beni arayıp bangır bangır bağırıyodu beni neden aramadın artık kızmaya başlıyorum neyin var diye niye sormadın diye.

Ben sanki giderler de ortak anladım. Eğer gelir ortak gider ortak değilse o zaman kayınvalide haksız ama gider de ortaksa istemekte haklı.

Ben de onu diyorum işte. Gelir ortak diye gider de ortak olmak zorunda değil, gelir ortak olsun ama parayı bölüşsünler, giderler ayrı olsun. Şu durumu değil, genel sistemlerini eleştiriyorum, onu değiştirin diyorum. O değişirse bu gibi durumlarda olmaz zaten.

klima almakla iyi etmişsin çok iyi düşünmüşsün güle güle kullanin. :)
kaynananiza takmayin onun bebeklik zamannida klima mi vardi... soba vardi ...
boşverin suratina sende surat at gitsin. bu kadar kafaya takmaya değmez.

klima almakla iyi etmişsin çok iyi düşünmüşsün güle güle kullanin. :)
kaynananiza takmayin onun bebeklik zamannida klima mi vardi... soba vardi ...
boşverin suratina sende surat at gitsin. bu kadar kafaya takmaya değmez.
Negatif enerjisi sardı bizi bütün o kötü enerjiyi iliklerimize kadar hissediyoruz.. öyle saçma sapan hareket ediyor ki.. kalbim bozulacak diye korkuyorum. Sana iyi oldu işte böyle aldırdım gibi düşünüp kalbimi bozmak istemiyorum ama beni buna zorluyor. Cahillik...

Negatif enerjisi sardı bizi bütün o kötü enerjiyi iliklerimize kadar hissediyoruz.. öyle saçma sapan hareket ediyor ki.. kalbim bozulacak diye korkuyorum. Sana iyi oldu işte böyle aldırdım gibi düşünüp kalbimi bozmak istemiyorum ama beni buna zorluyor. Cahillik...
kendi yapamadiklari ile kalir akli boşver... şimdi modern zamandayiz yani çocuklarinizi düşünüyorsun. benim eşim olsa klima almaz elektrik çok gider diye. tasarruf peşinde.. beni deli ediyo bak eşin almiş. almayanlarda var. boşver kaynanani..

Herkese iyi hafta sonları...
Ben kayınvalidemle aynı apartmanda, kesemiz bir, iki tane küçük bebek annesi biriyim..
Evimiz yazın ciddi anlamda sıcak oluyor. Nefes alamıyoruz öyle sıcak. Bende eşime yaz bitiyor, klima taktır diye diye aldırdım. Benim için değil bebeklerimizi düşündük. Yazın bir nebze serin olsun, kışın ısınırlar vs diye.. kayınvalide duyunca çok bozuldu. Eşime dedim ki söyledin mi klimayı? Evet dedi, bu evede neden almadın demiş. Hıı dedim surat ondan beş karış..mutfaktaydı sanırım duymus olabilir.ama ben sana ne yaptım? Ben mi alıyorum, para benim cebimden mi çıkıyor? Ben ne yapabilirim. Yüzüme bakmıyor, ben sana ne yaptım dedim? Cvp vermıyor. Sinirli sinirleri bişeyleri yerleştiriyor.Yahu oğluna ben bebeklerım için zor aldırdım sana nasıl aldırayım? Sende söyle kocana! Sende söyle oğluna! Her iki eve de alalım desem eşim zaten bin dereden su getirerek aldı bu sefer hiç almayacaktı. Evet kesemiz bir adaletsizlik var canım çok sıkılıyor inanın.. ama para benım elimde değil ki ben ne yapabilirim.. madem klima gibi bir isteğin vardı bundan önce bari dile getirseydın, oğlum taktıralım bebekler için vs deseydın.. ama ben taktırınca olaylar olaylar.. çok bunaldım kızlar zaten iki bebekle hayat mücadelesi veriyorum bir de validenin suratı.. kendısıyle kesınlıkle konusmayı düşünmüyorum. Yanına inmeyi, aramayı düşünmüyorum. Yanlıs mı düşünüyorum? Sizinde görüşlerinizi almak istedim... klimayı taktırmaktaki tek amacımız bebeklerimizdi bu arada.. kışın daha sıcak olur evimiz diye.. ben şimdi nasıl davranmalıyım
Keseniz olmamalı diyelim ki esınız babasının işinde calısıyor yine de maaşla calismalı o zaman kimse kimseye alacak verecekten dolayı surat yapamaz

Klima taktırmak şimdiye kadar aklına gelmeyen biri hiç surat yapmasın bence.

Siz de fazla takmayın suratını yoksayın.

Kese bir diye eve alınan bütün şeyler de aynı mı olmalı onu anlamadım. Herkes keseden payına düşen paradan neye ihtiyacı varsa onu alır. Adaletsizlik falan yok ortada.

şu kayınvaldelerin küsmelerine ayar oluyorum koca koca kadınlar çoluk çocuk işleri yapıolar !!!! .. Hiç üstüne düşme nazlanmayı bekliyo pofpoflayıp gönlünü alıcksın onu istiyo kendi haline bırak çokda diyalog içinde olma bence kendisi konuşmaya başlayacaktır .. birde kesenizi neden ayırmıyosunuz madem problemler çıkartıyo ayırın keseyi herkes kendine göre harcamalarını yapsın çocuk gibi izin mi alıcksınız herşeyde

takma canım boşver. evler uzak bizim ama bizimde kese bir gibi tam olmasada bazen karışcak gibi oldukları oluyor ama umursamıyorm. eskisi gibi aldığımızı sattığımızı söylemiyoruz. gerçi siz aynı binadasınız illaki herşeyi biliyodurda boşverr ben naptım demeni istiyor o aslındaa. umursamasan o daha çıldırcak en iyiside o. hiç bişi yokmuş gibi davransaydın keşke daha mantıklı olurdu safa yat bişi bilmiyor gibi davran. zaman geçer onada alırsınız olur biter her evede herşey aynı anda alınacak değil sonuçta..

Kıskanmış bence.Başka birşey alınsa gene yapabilirdi.Ben senin yerinde olsam astığı suratı görmezden gelirdim.Asla da sormazdım neyin var diye.Ben de sessiz kalırdım.Bide bu zaman da
bu kese bir mantığı filan çok zor ya.Senin çocukların var.Gelirinin tasarrufunun senin elinde olması lazım.

Yaz geçince klimalarda büyük indirim oluyor,muhtemelen onun için alındı,kardeşim de şimdi aldı.Ne var az sabretse,ona da alınır gerekliyse,surata ne gerek var.

İki tane alacak bütçe yokken biz öz mü öz torunları için almış olmamız, klima bana alınmadı torunlarına aldındı! Yaz bitiyor klimalar daha uygun ve önümüz kış klima kışında kullanılıyor. Alan satan ben değilim bana tavır yapamaz, laf sokamaz. Ben iki tane bebeğe tek başıma bakıyorum. Bana hiç bir desteği yokken anlaşılmaya, kayırılmaya en ihtiyacım olduğu bu dönemde benim canımı sıkıp laf sokamaz! Çok olgunsa bana şunu diyecek!! Kızım seninlik bir durum yok! Bittiii
Arkadaşım kışın evinizde ne ile ısınıyorsunuz?
Yani israrla kışın kullanacağız dediginiz için sordum.

IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz klimanın bu aylarda ucuzladigini ben de biliyorum.
Sonuçta ev sobaliysa kalorifer yoksa kadın uğraşmak istememiş klima kullanmak istemiş olabilir, belki istedi alınmadı. Nereden biliyoruz?

Ayrıca neden torunlarını kıskansın kadın yahu, o klima tek çocuklar için mi kullanılacak, siz olunca aman çocukların bu acmayalim mi diyeceksiniz? Işte evinize klima almışsınız. Güle güle kullanın. Kadın torunlarını değil ortak bütçeden sadece size eşya alınmasını kabullenmemiş.

IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz ısrarla benim muhattabım kocam olurdu diyorsunuz da bu ailenin hesap kitabını bilmiyoruz. Nasil kesenin ortak olması bize saçma geliyor ise, belki genel olarak eşya alım satım işleriyle çocuk ilgileniyordur ki bu çok normal. Belki kocasının haberi bile yoktur alindigindan sonuçta eşya alımlarında aile konseyi kurulamıyordur ki değilmiş zaten gördüğün gibi alındıktan sonra söylenmiş.

Yine de kv nın duyma ihtimalleri olan yerlerde hiii ondan bu suratı demek bana hiç doğru gelmiyor. Her şeyin yeri zamanı var. Ki duymuş olsa ben olsam ben de seninle görüşmem.

Arkadaşım kışın evinizde ne ile ısınıyorsunuz?
Yani israrla kışın kullanacağız dediginiz için sordum.

IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz klimanın bu aylarda ucuzladigini ben de biliyorum.
Sonuçta ev sobaliysa kalorifer yoksa kadın uğraşmak istememiş klima kullanmak istemiş olabilir, belki istedi alınmadı. Nereden biliyoruz?

Ayrıca neden torunlarını kıskansın kadın yahu, o klima tek çocuklar için mi kullanılacak, siz olunca aman çocukların bu acmayalim mi diyeceksiniz? Işte evinize klima almışsınız. Güle güle kullanın. Kadın torunlarını değil ortak bütçeden sadece size eşya alınmasını kabullenmemiş.

IcimdekiSonsuzDeniz IcimdekiSonsuzDeniz ısrarla benim muhattabım kocam olurdu diyorsunuz da bu ailenin hesap kitabını bilmiyoruz. Nasil kesenin ortak olması bize saçma geliyor ise, belki genel olarak eşya alım satım işleriyle çocuk ilgileniyordur ki bu çok normal. Belki kocasının haberi bile yoktur alindigindan sonuçta eşya alımlarında aile konseyi kurulamıyordur ki değilmiş zaten gördüğün gibi alındıktan sonra söylenmiş.

Yine de kv nın duyma ihtimalleri olan yerlerde hiii ondan bu suratı demek bana hiç doğru gelmiyor. Her şeyin yeri zamanı var. Ki duymuş olsa ben olsam ben de seninle görüşmem.
Bu konuda size katılıyorum,"normalde iyi biri"denilen kayınvalide için"hıı demek bu suratı ondan " demek abes olmuş.Kadın belki de gerçekten bunu duydu,surat ettği budur.
Ben eşya.alımına tepkisini varsayarak yorum yaptım.İstemiş olabilir o da,eğer suratı bunays evet yapmamalı,karnından konuşan insanları sevmem.
Açıkça;"neden 2 tane alınmadı,bize de lazım,masraf olmasın diye söylemiyordum"diyebilir.
Zaten aynı kese tam bir handikap.
Ben sırf bu duruma düşmeyelim diye herşeye sıfırdan başladık eşimle,5 liralık bir bir tişort için gözlerini dike dike surat yapılıyordu.Ama nmecburi bir durumsa herkes bir şeylere göz yummalı.
Yoksa olmaz.
Br arkadaşımın .3 oğul ve kp ortaktı.
Elektrik süpürgesi,ütü vs,alsak 4 tane alınıyor demişti.Sanki hepsi aynı anda mı bozuluyor,ama başka yol yok galiba...

Bu konuda size katılıyorum,"normalde iyi biri"denilen kayınvalide için"hıı demek bu suratı ondan " demek abes olmuş.Kadın belki de gerçekten bunu duydu,surat ettği budur.
Ben eşya.alımına tepkisini varsayarak yorum yaptım.İstemiş olabilir o da,eğer suratı bunays evet yapmamalı,karnından konuşan insanları sevmem.
Açıkça;"neden 2 tane alınmadı,bize de lazım,masraf olmasın diye söylemiyordum"diyebilir.
Zaten aynı kese tam bir handikap.
Ben sırf bu duruma düşmeyelim diye herşeye sıfırdan başladık eşimle,5 liralık bir bir tişort için gözlerini dike dike surat yapılıyordu.Ama nmecburi bir durumsa herkes bir şeylere göz yummalı.
Yoksa olmaz.
Br arkadaşımın .3 oğul ve kp ortaktı.
Elektrik süpürgesi,ütü vs,alsak 4 tane alınıyor demişti.Sanki hepsi aynı anda mı bozuluyor,ama başka yol yok galiba...
Ben de duymuştum böyle bir şey.
Yani biri de çıkıp demiyor ki arkadaş herkes parasını alsın kim ne istiyorsa onu alsın.

Bana şey demişlerdi. Mesela karpuz almış Akşam, kese bir diye ikiye bolunuyor. Mesela birine domates alınıyor, diğerine de. Özel ihtiyaçlarını nasil karşılıyorlar çözemedim gitti.

Konu sahibinin her lafinin torunlarını kıskanıyor üstünde dönmesine ayrı irite oldum.

Kimse açıp klimayı önünde oturtturmuyor bebeğini. Mekân sıcaktır, açarsın herkes serinler işte. Çocuk işin bahanesi, kendilerine alınmış ki klimasız ev düşünemiyorum türkiye de. Bunu torunlara yormaya ne gerek var ki illa?

Klimayı kışın da kullanan insanlar çok yok cevremde. Şöyle ki kaloriferli evlerde zaten kimse tek bi odayı ısıtayım demiyor. Demek sobalı ev diye dusunuyorum. Sobalı evde de ne var yani onlara alındıysa kv de bir tane alınması gerekiyordu.

Ben kv acısından bakınca, gelin sobayla uğraşmasın diye kendine klima aldırıyor. Bana alınmıyor. Oğlum bunu ortak bütçeyle aldırıyor.demek ki paranın yarısı benden gidiyor. Bana da almıyorlar. Bidahaki ay gibi bi planları da yok. Kaynana oldum bi an. Benim de suratım düştü:KK70: :KK70:

Back
X