paranoid şizofreni çıkan kocammm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yüzden dedim zaten buna hazır mısın diye ? Benim şahsi fikrim bir hasta olarak biz hastaların çoğalmaması biyolojik olarak ürememesi evlenmemesi tabi bu benim şahsi fikrim . Yazdığın gibi bak amca tonton falan ama beşinci kattan atmış kendini bu da yakınları için de bir travma . Şimdi o amcanın genleri torunlara geçtiyse bir de onlar boğuşacak bu hastalıkla . İlla ki geçer demiyorum ama risk sonuçta . Ben şahsen hiç doğmamayı yeğlerdim .

Aynı şeyleri söylüyorum bende . Evlilik yanlış diyorum ama o ayrılmayı düşünmediği için çözüm üretmeye çalıştım . Aynen bende birgün intihar ederek öleceğim bundan eminim . Bizim beynimizin bize verdiği direktifler sizlerden çok farklı . Kesinlikle evlenmemeliyiz çoğalmamalıyız . Çünkü Türkiye de biz hastalar fişleniyoruz toplum konuda sığ anlayışsız . Doktorlar desen herkese aynı ilacı yazıp 5 dk sonra postalıyorlar . Bu toplumda bu sağlık sisteminde iyileşmek nerdeyse imkansız . Tabi ki hastalığı devam ettiği sürece bu kız da çok etkilenecek . Şimdi iyileşme gösterdiği için olumlu bakıyor ama bu iyileşme ne kadar sürecek sürecek mi muamma ? Buna rağmen risk alıyor bana da olur bir yolla yorum yapmak kalıyor .

Doktor olması şu açıdan şaşırtıcı hastalığı baskılayıp eğitim hayatını tamamlayabilmişler yoksa elbette aklımızın hasta olması bir aklımız olduğunu kanıtlıyor .

,

anladım zaten benzer şeyleri söylüyoruz. ama yine de bu kıza cesaret vermeyi doğru bulmuyorum ben. birkere bu hastalık kadınlarda ve erkeklerde aynı seyretmiyor. kadınlar her konuda olduğu gibi bu konuda da daha sorunsuz mesela sen hastalığını kabullenmişsin ya da benim iş akadaşım, Allah için şimdiye kadar en fazla sorunu bizle konuşmamak ya da üzerimize iftira atmak oldu. ancak durum herkesçe bilndiğinden sorun çok büyümedi. kadınlarda şiddet eğilimi yok benim gördüğüm. en fazla takıntı, temizlik hastalığı, aşırı şüphecilik falan... ama ben bu adamı ilk entiride okudum. bi kere alkol çok tehlikeli ve adam alkolik gibi bişey. onun yanında karısının hayatını kısıtlamış, hakaret etmiş. yani bu çok daha ağır bir durum ve bu kız b adamla kesinlikle devam etmemeli. tabi bu benim kişisel görüşüm herkesin kendi hayatı kendi tercihleri.

Doktor olması şu açıdan şaşırtıcı hastalığı baskılayıp eğitim hayatını tamamlayabilmişler yoksa elbette aklımızın hasta olması bir aklımız olduğunu kanıtlıyor .
dediğim gibi bahsettiğim arkadaş da boğaziçi mezunu diğer tontik amca da emekli mali müşavir. şizofreni yirmili yaşların sonunda ortaya çıkar genelde ve dediğim gibi bu kişilerin geneli özellikle genetik şizofrenler oldukça zekidir ve çoğunda düzen takıntısı olduğundan iş ve okul hayatlarında başarılı olurlar.

Kesinlikle ben alkol alınca çok sınırlara gelirim mesela . Düşündüğüm şeyleri eyleme geçiresim gelir vs vs . Alkol hele ki şizofrende dinamit etkisi yapar . Biz tehlikeleri yazdık zaten seçim onun . Cesaretten ziyade hasta biri olarak hasta birinin terkedilmemesi ruhumu okşadı diyelim . Örneğine az rastlanır bir durum hele ki boşanmaların çok sık olduğu bu dönemde . Başka bir şizofren aile dostumuz vardı amca kendini padişah ilan eder koltukların üzerine falan çıkar bağırırdı . Evlendikten sonra hastalanmış 2 çocukları vardı sonra onlar evlendi çocukları oldu . O amca normal bir yolla yaşlanınca öldü fiziksel bir hastalıktan . Boşanmadılar hiç . Kimseyi de öldürmedi saldırmadı zarar vermedi böyle örneklerde var ama yine risk büyük derim bende .

Ben şizofren değilim bu arada ahkam kesmeyeyim farklı psikolojik sorunlarım var . Mesela ben istesemde evlenemem . Velev ki istesem evlenirim hastalığım nükseder diye yine evlenmem . Her durumda evlenemiyorum arkadaş bu ne !

evlen çocuk yapma. adam kafanı bozarsa da şutlarsın olur biter:)
benim iş arkadaşı çocuklara aşırı düşkün mesela bazen diyorum evlense çocukarı olsa iyi gelir mi acaba?? hatta bi iki kere tanışmak için aracı olmamı isteyenler oldu ama cesaret edemedim böyle birşeye bile.

Bnm eşimde de bazı belirtileri bar okudum ay psikolojisi bozuk hep kıskançlığı var kısıtlamaz ama şuna baktın rahatsız oluyrm bakışlarından der bi psikiyatriste bizde gidelim :)

ay benim ibde üniversite hazırlıkta şizofren bir arkadaşım vardı. çocuk bizden 7-8 yaş büyüktü ve sınıfta ben hariç herkesle kavgalıydı. beni çok seviyordu nedense. hatta bigün sınıftan bir çocuğu dövecekti sırf chem_87 seni seviyor onun hatrına ağzını burnnu dağıtmyorum demişi çocuğa. nasıl birşey varsa bende çok seviyor ruh hastası insanlar beni anlamadım arkadaş:)

yalnız konuyu iyice saptırdım atacaklar biraz sonra beni buradan

Canim benim abim de bi sizofren hastasi yaklasik 6 yildir. Bizimkide yilda 2 kere falan hastalaniyo tabikide ilac icmedigi zamannlar ilacini kullanmayinca en gec 4 5 ay icinde tamamen dunyadan kopuyo o donemlerde bizde bisekilde tedaviye baslatiyoruz ilaclarini ictigi zaman hic anlamazsin hasta olduyunu ama ne zaman ara verse olmadi bastan herseyi tekrar yasiyoruz. Eger heo ilaclarini kullanirsa hic problem yok ama ilacin vucuddan tam olarak etkisi gittiginde herseye hazir olmalisin. Allahim herkeze kolaylik versin esini sevmen ve ona sahip cikman cok guzel ayrica sende bi uzman psikoloktan bu surecte destek al bence bu sana daha cok guc verir ve bu uzun surecin kontrolunde dahada guclu olursun

ahahaha Onları yargılamıyor normellermiş gibi davranıyor olabilirsin

baştan sona kadar okudum. şimdiye kadar söylenecek her şey söylenmiş, uyarılar yapılmış.
aldığı karardan yola çıkarak ben konu sahibinin de psikolojisinin ciddi şekilde bozulduğunu düşünüyorum.

bu rahatsızlığın düzelmeyeceğini söyleyen arkadaşlar olmuş zaten. konu sahibi eşinin davranışlarının düzeldiğini söylüyor ama ilk mesajında anlattığı olaylar akıl alır gibi değil. gerçekten iyileşmiş dahi olsa böyle olaylar yaşayan bir insan nasıl bu travmaları atlatabilir ve geri dönmeye cesaret edebilir, üstüne üstlük çocuk sahibi olup ayrılmayı daha da zorlaştırabilir?

ben bunları yaşasam ve döndüğümde karşımda dünyanın en iyi insanını dahi bulsam önceki tecrübelerimin etkisinden kolay kolay çıkamaz ve geri dönmezdim. bu karar bana kesinlikle sağlıklı gelmiyor. umarım bu tercihin bedeli ağır olmaz. kolay gelsin.

Konu sahibi 21 yaşında ve muhtemelen hiçbir hayat tecrübesi olmayan bir kızcağız. Ailesinin kocandan ayrılma kızım gazına geliyor adam da iyi gibi şuan toz pembe goruyor herşeyi. Adam zaten 35 yaşında. Yaş farkını çok problem gören bir insan değilim normalde ama kız çok toy adam ise ruh hastası. Çok yazık ediyor kendine gibi geliyor bana. İnşallah yanılırım.

Yazılarinizi okudum,uyarılarınız gerçekten takdir edilecek düzey Teşekkürler

Benim böyle bir akrabam vardı . Dışardan çok iyi dindar sakin bir adamdı . Bir gün Karısını ve 10 Yaşında dünyalar güzeli kızını öldürüp intihar etti. Allah yardımcın olsun

konuyu ilk okuduğumda eşin şizofren olduğuna inanmıştım...
fakat son güncellemeyi okuyunca
şizofren olan eş değil de konu sahibi olabilir mi diye düşünmeden edemedim....
hepsi konu sahibinin bir senaryosu mu !

böyle bir adamı affedebilmek için akıl sağlığının yerinde olmaması lazım..
inanılır gibi değil...

Bir de ilk mesajda eşm 30 yaşında demişsin bu adam temmuzdan bu yana 5 yaş mı attı

Sevgili gokce, ben konu sahibinin sizofreni oldugunu dusunmuyorum.cunku sizofrenler cok zekidirler, hafizalari cok kuvvetlidir ve bu kadar kisa zamanda soylemis olduklari seyleri unutup aksini soyleyemezler..hee tabii dogru mu bilmiyorum ama keske diyorum dogru olmasa, inan cok isterdim.

Bence de doğru olmasın ,inanmak istemiyorum çünkü doğruluğuna ...21 yaşındayım diyo konu sahibi belli ki şizofreni hakkında bir bilgisi yok ,nasıl davranılacağı hakkında da ..Çok zor ne diyim eğer doğruysa A llah yardımcısı olsun ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…