Para biriktirmek

oh yiyin gezin tadını çıkarın aman bi daha mı geleceksiniz dünyaya

benim eşim rahatına düşkündür.bende sineğin yağını çıkaran bir ailede büyüdüm.ilk on yılım heba oldu ben çabaladım o keyfine baktı bende saldım valla napıyım ev arabayı aldık şükür kalanıda çatır çatır yiyoruz.sizin kadar gelirimiz yok ama olsa ben dayanamam atarım herhal kenara

Ben de çok rahat savurgan olabilirim, hatta aileme göre savurganım, giden paraya acımam pek.
İsraf düşüncesi durduruyor beni daha çok.
Bir de çocuk olursa izne ayrılmak istiyorum, biraz da o yüzden savurmuyorum.
Eşimin işine güvenmiyorum, ortada kalırız diye korkuyorum ( :

Beni şartlar bu hale getirmiş.

moralin bozulmasın. azar azar allah bereket verir. bende kendim biriktiriyorum. çeyrek filan alıyorum. sonra bir bakıyorum çok olmuş. al at bir kenara 8 bin on bin olur. kredi bitince daha fazla biriktirirsin. ben böyle ufak ufak 55 bin biriktirdim. 100 bin küsürlük ev kredisine 35 bin balon ödeme yapınca borç 38 bine düştü. faizden kurtulduk. ben eşimden gizli biriktiriyorum. çünkü oda harcamayı sever. sen devam et. karlı çıkarsın.

Bence de sen esine bakma, kenara koy koyabildigin kadar. Ama 1 cumurhiyet ile kalmasin, 10 000 Tl 'lik maasla daha fazlasiniz yaparsin gibi geliyor bana

Ama ben baska bir sey soracagim. Biz esimle ayni kafadayiz, biz de kenara para koymak istiyoruz ev almak için ilerde. Yeni evlendik, simdilik kiradayiz buna da sükür. Ama düsünüyoruz altin mi yapalim yoksa sadece kenara para mi koyalim (faiz getirmeyen bi hesaba)... ne diyorsunuz kizlar ? Altin almak enteresan mi ? Bazen degeri düsüyor da...

Anlıyorsanız sanal altın al-sat yapın, güzel kâr edilebiliyor.
Ama anlamıyorsanız çok riskli.
Ayrıca altın bu ara düşüşte.

Anlıyorsanız sanal altın al-sat yapın, güzel kâr edilebiliyor.
Ama anlamıyorsanız çok riskli.
Ayrıca altın bu ara düşüşte.

Yok onlardan hiç anlamam malesef
Altin düsüste olduguna göre, simdilik kenara para koysam daha mi iyi ?

Yok onlardan hiç anlamam malesef
Altin düsüste olduguna göre, simdilik kenara para koysam daha mi iyi ?

Ben de anlamıyorum hiç ( :
Ama benim etrafımda altından anlayan birileri vardı hep, al dediler aldım sat dediler sattım.

Bekleyin madem düşmesini, durağanlaşınca alın.
Veya bu ara yükselişte hangi döviz var ona bakın.

Sepet denilen bir şey varmış bir de, para farklı şeylere pay ediliyormuş (biraz dolar, biraz euro, biraz altın gibi), bu da değerini korumasını sağlıyor sanırım.

Yarım yamalak bilgilerim, anlayan biri şart.

Ne demek canim ya, çok tesekkür ederim cevabin için
Sanirim biraz daha bekliyecez altin almak için. Uzun süreli bir yatirim düsünüyoruz. Ve dövize girmek istemiyoruz, çok fazla güven vermiyor bize...
Saglicakla kal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…