Nasıl para arttirabilirim

Aha sizdeki bir acigi yakaladim. Lcw kiyafet... ben asla ve asla almam. Her kiyafetim cok kaliteli ve pahalidir. Ama az kiyafetim vardir ve 5 10 yil tas gibi durur. Cok daha ucuza gelir bu sebeple. Lcw cok kalitesiz. Bazi seyler iyi cikiyor ama bazi seyler hemen soluyor agzi burnu kayiyor. Annem aliyor oradan. Surekli kiyafet ihtiyaci var. Niye cunku saglam kalmiyor cogu... surekli al surekli para ve surekli eski giyiyor kiziyorum anneme. 3 yikamada t shirtler pacavra.

aynen de katılıyorum
eşime bi gömlek almıştık yıkadım ve o da ne mavi gömleğin yakasındaki bazı kısımları turuncumsu oldu
ama makinede boyayacak bişey yok
ve sadece yaka
o kısım çok terler eşimin
bence terleyince rengi bozuldu yıkayınca da belirginleşti
1 kere giyilen gömleğe elveda dedik

bu kış gardırobumu düzenlerken şekli bozulan, orası burası uzamış kıyafetlerimi ayırdım
o da ne hepsinin markası lcw
eşim artık kapısından sokmuyor beni.

aynen de katılıyorum
eşime bi gömlek almıştık yıkadım ve o da ne mavi gömleğin yakasındaki bazı kısımları turuncumsu oldu
ama makinede boyayacak bişey yok
ve sadece yaka
o kısım çok terler eşimin
bence terleyince rengi bozuldu yıkayınca da belirginleşti
1 kere giyilen gömleğe elveda dedik

bu kış gardırobumu düzenlerken şekli bozulan, orası burası uzamış kıyafetlerimi ayırdım
o da ne hepsinin markası lcw
eşim artık kapısından sokmuyor beni.
Bozulan malları fişi ile götürdüğünüzde yenisi mi alabiliyor sunuz yada başka birşey bidaha almazsiniz belki ama en azından paranız çöpe gitmiş gibi hissetmedim LCW eskiden çok iyiydi şimdi berbat bundan bı 5 6 yıl önce sonra sahibi değişti galiba

Merhaba;
Kumbarada para biriktirmek bence çok yararlı.Damlaya damlaya göl olur.Bizde biriktiriyoruz 2 ayda yada ayda bir doluyor.En az 100 tl çıkar.
Etleri (et tavuk grubunu) et balık kurumundan alıyorum.fiyatları gerçekten uygun.
Çalıştığım için mecbur akşam pazarına giderim.Dereotu maydanoz vs 50 kr olduğunda 2-3 bağ fazladan alıp yıkar doğrar kış için buzluğa atarım.
Kasa ile uygun domates alıp menemenlik yaparım kavanozlara.(harika domates çorbası,makarna sosu oluyor ayrıca)
Fasulye bezelye (geçen 7 kilo 10 tl idi aldım) uygunken alırım.
Vişne , çilek uygunken alırım buzluğa atarım.Meyve suyu yaparım hazır almam.
Yine reçelimi kendim yaparım üşenmem.
Vazgeçemediklerimde var tabi katı yağ yani paket yağ kullanmam.Tereyağı (a101 karlıdağ),zeytinyağı ve ayçiçek yağı kullanırım.
çamaşır sabununu toplu alırım.
Bulaşık makinesi için tablet kullanmam toz deterjandan kullanırım.(şok ta var mintax 3,45 tl,tuzu 3 tl idi sanırım gayette güzel yıkıyor)
bebek bezi,ıslak mendil hepsini toplu alırım.
Aklıma geldikçe yazarım

o kadar isterim ki şöyle kitap gibi olmayı, ahh ahh :KK43:

İsteyince oluyor emin olun.
bence yaradılış. fıtrata suç atıp tembelliğin arkasına saklanmıyorum vallahi. küçüklüğümden beri hiç böyle gözüm yoktu, annemin de suçu var, prenses gibi büyüttü "aman ders çalış birşey istemem" diye. bir yeşil fasülyeyi azıcık haşlayıp buzluğa atmaya bile üşeniyorum, daima yorgunum. böyle hiç herşeyi aynı anda takip edebilenlerden olamadım.

Aha sizdeki bir acigi yakaladim. Lcw kiyafet... ben asla ve asla almam. Her kiyafetim cok kaliteli ve pahalidir. Ama az kiyafetim vardir ve 5 10 yil tas gibi durur. Cok daha ucuza gelir bu sebeple. Lcw cok kalitesiz. Bazi seyler iyi cikiyor ama bazi seyler hemen soluyor agzi burnu kayiyor. Annem aliyor oradan. Surekli kiyafet ihtiyaci var. Niye cunku saglam kalmiyor cogu... surekli al surekli para ve surekli eski giyiyor kiziyorum anneme. 3 yikamada t shirtler pacavra.

uygun diye alıyorum napayım. bir gün atanırsam hep kaliteli şeyler alacağım diyorum.

Merhaba;
Kumbarada para biriktirmek bence çok yararlı.Damlaya damlaya göl olur.Bizde biriktiriyoruz 2 ayda yada ayda bir doluyor.En az 100 tl çıkar.
Etleri (et tavuk grubunu) et balık kurumundan alıyorum.fiyatları gerçekten uygun.
Çalıştığım için mecbur akşam pazarına giderim.Dereotu maydanoz vs 50 kr olduğunda 2-3 bağ fazladan alıp yıkar doğrar kış için buzluğa atarım.
Kasa ile uygun domates alıp menemenlik yaparım kavanozlara.(harika domates çorbası,makarna sosu oluyor ayrıca)
Fasulye bezelye (geçen 7 kilo 10 tl idi aldım) uygunken alırım.
Vişne , çilek uygunken alırım buzluğa atarım.Meyve suyu yaparım hazır almam.
Yine reçelimi kendim yaparım üşenmem.
Vazgeçemediklerimde var tabi katı yağ yani paket yağ kullanmam.Tereyağı (a101 karlıdağ),zeytinyağı ve ayçiçek yağı kullanırım.
çamaşır sabununu toplu alırım.
Bulaşık makinesi için tablet kullanmam toz deterjandan kullanırım.(şok ta var mintax 3,45 tl,tuzu 3 tl idi sanırım gayette güzel yıkıyor)
bebek bezi,ıslak mendil hepsini toplu alırım.
Aklıma geldikçe yazarım

Domatesi nasil yaptiginizi anlatir misiniz ben bilmiyorum. Denemek istiyorum. Hem baska yararlananlar da olur bence.

uygun diye alıyorum napayım. bir gün atanırsam hep kaliteli şeyler alacağım diyorum.

Iste gorunuste uygun ama bence daha pahaliya geliyor size. Universiteye basladigimda 17 yasimda 2 levis pantolon almistim pahaliydi ama inanin yas 30a yaklasti hal giyiyorum. O zamandan beri is icin kumas falan tabii aldim ama kot hic almadim 10 yil oldu. Bu ay alicam artik onu dusunuyorum bugunlerde.

Bozulan malları fişi ile götürdüğünüzde yenisi mi alabiliyor sunuz yada başka birşey bidaha almazsiniz belki ama en azından paranız çöpe gitmiş gibi hissetmedim LCW eskiden çok iyiydi şimdi berbat bundan bı 5 6 yıl önce sonra sahibi değişti galiba

evet eskiden iyiydi
ve de pahalıydı

fişini atmıştım maalesef.
valla bence param çöpe gitmiş ya.
daha 1 sene giymediğim kıyafetleri ayırmak zorunda kaldım. özellikle pantolonlar 2 oda 1 salon oldu yahu 2 kere giymeye. bollaştı da bollaştı.

kısa vadede para harcamış gibi olsam da uzun vadede beni kara geçiren marka listemi sizlerle paylaşayım :KK70: ki ortalama markalar. öyle çok pahalısı yok.

tchibo
nispeten koton (tshirtleri falan değil, elbiseleri iyi)
colins (sadece kotları)
twist (bana bedenleri olmuyor ama alabildiğim sayılı ürünü taş gibi maşallah)
marks & spencer
mudo
zara (aslında burdan sadece 1 adet kazağım var ama siyah bi kazak hiç mi tüylenmez hiç mi solmaz 6-7 senede?)

ayakkabıda da
greyder
columbia (bu bence pahalı ama yıllarca giyersin diyolar)

Iste gorunuste uygun ama bence daha pahaliya geliyor size. Universiteye basladigimda 17 yasimda 2 levis pantolon almistim pahaliydi ama inanin yas 30a yaklasti hal giyiyorum. O zamandan beri is icin kumas falan tabii aldim ama kot hic almadim 10 yil oldu. Bu ay alicam artik onu dusunuyorum bugunlerde.

vay anasını :nazar: tavsiyenize uymaya çalışacağım. bu arada siz yazmıştınız galiba, aldığım halde benim de sürekli kıyafete ihtiyacım var. gerçekten uyduruk şeyleri almakla mı alakalı acaba?

Domatesi nasil yaptiginizi anlatir misiniz ben bilmiyorum. Denemek istiyorum. Hem baska yararlananlar da olur bence.
Anlatayım tabi;
Domatesleri iyice yıkıyoruz.kabuklarını soymaya gerek yok.Rondoya atıyoruz.Parçalandıktan sonra tenceremize boşaltıyoruz.Ben sivri biberde koyuyorum içine iyice yıkayıp doğrayıp katıyorum.Tencereyi ocağa koyuyoruz içine az sıvı yağ ve tuz da atıyoruz.Fokur fokur kaynasın.Dağa onceden yıkadığımız kapaklarını yenilediğimiz kavanozlara kaynarken doldurmaya başlıyoruz .doldurduklarımızın (boşluk kalmasın) kapağını hemen sıkıca kapatıp yere serdiğimiz battaniye ye ters çevirip koyuyoruz.Hepsi bitince üzerine battaniyenin kalan kısmını kapatıyoruz.Ertesi gün kavanozları güneş görmeyen yerlere kaldırıp saklıyoruz.
Afiyet olsun.

Anlatayım tabi;
Domatesleri iyice yıkıyoruz.kabuklarını soymaya gerek yok.Rondoya atıyoruz.Parçalandıktan sonra tenceremize boşaltıyoruz.Ben sivri biberde koyuyorum içine iyice yıkayıp doğrayıp katıyorum.Tencereyi ocağa koyuyoruz içine az sıvı yağ ve tuz da atıyoruz.Fokur fokur kaynasın.Dağa onceden yıkadığımız kapaklarını yenilediğimiz kavanozlara kaynarken doldurmaya başlıyoruz .doldurduklarımızın (boşluk kalmasın) kapağını hemen sıkıca kapatıp yere serdiğimiz battaniye ye ters çevirip koyuyoruz.Hepsi bitince üzerine battaniyenin kalan kısmını kapatıyoruz.Ertesi gün kavanozları güneş görmeyen yerlere kaldırıp saklıyoruz.
Afiyet olsun.

Insallah yapabilirim sagolun. Annem bi kere denemisti hava mi aldi ne olduysa olmadi... bozuldu.

bence yaradılış. fıtrata suç atıp tembelliğin arkasına saklanmıyorum vallahi. küçüklüğümden beri hiç böyle gözüm yoktu, annemin de suçu var, prenses gibi büyüttü "aman ders çalış birşey istemem" diye. bir yeşil fasülyeyi azıcık haşlayıp buzluğa atmaya bile üşeniyorum, daima yorgunum. böyle hiç herşeyi aynı anda takip edebilenlerden olamadım.
Tabi fıtratta da olacak.Ben kendimi bildim bileli mutfak olayını sevenlerdenim.2 çocuk olunca haliyle aman hazır yemesin,aman mevsimi olamayanı yemesin diyenlerdenim.

Insallah yapabilirim sagolun. Annem bi kere denemisti hava mi aldi ne olduysa olmadi... bozuldu.
İyice kaynasın ve dediğim gibi kaynarken dolduracaksınız ve boşluk olmayacak hemen sıkıca kapatıp ters çevirip battaniyeye sarın.İsterseniz 2 kilodan deneyin dediğim gibi memnun kalırsaız topluca yaparsınız riske atmayalım.

ben anlatabilirim =)
domatesleri guzelce yikiyoruz
2 3 parcaya bolup mutfak robotuna atiyoruz. Domatesler pure gibi oluyor.

Daha sonra ben buyuk bir tencerede az zeytinyaginda, dogranmis biberleri biraz çeviriyorum. İcine domates puresini ekleyip kaynadiktan sonra 30 dakika daha pisiriyorum. İcine kalin tuz atiyorum. Ne zaman atiyorduk ya da bir onemi var miydi onu hatirlamadim simdi =)

30 dk pistikten sonra bulasik makinasinin tuz koyma aparati var ya, huniye benzer, onu huni gibi kullanip kavanozlara dolduruyorum. Yeni kapaklari esime kapattiriyorum saglam olsun diye.

Bir gece kapaklari alta gelecek sekilde bekletiyorum, soguyorlar. Sonra karanlik bir yere kaldiriyorum.

Kavanozlari tekrar kaynatmiyorum. Anlattigim sekilde yapiyorum tum islemi.

vay anasını :nazar: tavsiyenize uymaya çalışacağım. bu arada siz yazmıştınız galiba, aldığım halde benim de sürekli kıyafete ihtiyacım var. gerçekten uyduruk şeyleri almakla mı alakalı acaba?

Hem ondan hem de ben cok basic seyler secerim her yere her seye uyar. Mesela kimisi der ki ben sıkılırım 10 yil ayni sey mi giyilir? O da hakli. Ben de bolge muduru olursam hem kaliteli hem bol cesit alirim sanirim.

Bot cizme greyder ve harley davidson en son evlenmeden almistim 5 yildir evliyim
Deri moddan bir deri ceketim var baska begenmeme ragmen her an uysun diye siyah aldim
5 tane elbisem var 3 4 yillik hepsi polo garage twist ve ipekyol
Bir north face montum var
Bir kaşe kabanim var benetton
1 birkenstock terligim var
1 eastpack sirt cantasi 1 vakko mini canta 1 derimod irice deri omuza takilan cantam var

Tshirt icin kaliteli marka ariyorum. Hala aradigimi bulamadimm

Bu yazdiklarim zaten esyalarimin yuzde 70i. Ortalamasi 5 yillik. Inanin boyle kullaninca ucuza geliyor.

Hem ondan hem de ben cok basic seyler secerim her yere her seye uyar. Mesela kimisi der ki ben sıkılırım 10 yil ayni sey mi giyilir? O da hakli. Ben de bolge muduru olursam hem kaliteli hem bol cesit alirim sanirim.

Bot cizme greyder ve harley davidson en son evlenmeden almistim 5 yildir evliyim
Deri moddan bir deri ceketim var baska begenmeme ragmen her an uysun diye siyah aldim
5 tane elbisem var 3 4 yillik hepsi polo garage twist ve ipekyol
Bir north face montum var
Bir kaşe kabanim var benetton
1 birkenstock terligim var
1 eastpack sirt cantasi 1 vakko mini canta 1 derimod irice deri omuza takilan cantam var

Tshirt icin kaliteli marka ariyorum. Hala aradigimi bulamadimm

Bu yazdiklarim zaten esyalarimin yuzde 70i. Ortalamasi 5 yillik. Inanin boyle kullaninca ucuza geliyor.
yıl hesabına vurursanız gerçekten bu şekilde ucuza geliyor. ben de botumu montumu iyi alıyorum ama onun dışında herşey lcw, hani böyle günlük kıyafet veya gezme ıvır zıvır. teşekkür ederim bu arada, gözümü açtınız.

Kumbara yapın kendinize orada biriktirin. Eşiniz bilmesin,belliki sizde para var diye savururken daha rahat davranıyor.
Ben birikim yapmıyorum,eşimle bankada yapiyoruz birikim.
Ekstra dikkat ettiklerim var sadece;
Öncelikle yemekten kısmam,kahvaltı ana yemek,meyve ,sebze,et balik ,kuruyemiş kısmam. Zeytinyağı ve tereyağı kullanırım,ayciçek,margarin ,riviera z.yağı almam. Az kullanirim ama tereyaği ve zeytinyağından vazgeçmem.
Giyim konusunda belli markalarım vardır,onlardan alırım ama yıllarca giyerim. 7-8 senelik elbiselerim,ayakkabılarım var hala sapasağlam kullanırım. İmkanlar dahilinde alabileceğimin en iyisini ve gerekirse 1 tane alırım ama uzun zaman kullanırım.
Ucuz eşyaya verilen para inanın uzun vadede daha büyük zarar. Alıp 2 yıkamada rengi solacak,ağzı yüzü dağılacak parçaları sürekli almak zorunda kalırsınız.
İmkan varsa kıyafet konusunda da sezon sonundan alirsanız baya makul oluyor.
Dün zarada indirim vardi,sezonunda 300 lira olan parka 99 liraydı ,aldım mesela kışa hazırlik olarak.
Yaz başında baktığım bir spor ayakkabı vardi marka belirtmeyeyim,375 lira civarındaydı,almadım,dün baktım 240 liraya inmiş. Almadım henüz ama şu anki fiyatından alınabilir bence.
Bunun gibi indirimlere dikkat edilirse kaliteli parçalarda uyguna mal edilebilir.
Kozmetik alacağım zaman genelde kampanya takip ederim,özel günlerde süper indirimler oluyor. Geçen hafta eşimin rol-onlarından buldum watsonsda hem indirimli hemde 2li paket fazla fazla aldım,hatta kasadaki kız sordu bu kadar rol-onu ne yapacaksınız diye,bende 1 sene belki daha uzun süre kullanacağız dedim. Cidden öyle şimdi 1 sene kullanacağı kadar var evde.
Duş jellerimi ,duşta vucut kremlerimi hatta diş macunu ve fıŕcalarıni %40 indirimden almıştım,hala evde var.
Bu tip kampanyaları takip edip fazla alırsanız uzun zaman para vermiyorsunyz. Uzun vadede yine karli oluyor tek tek almaktansa zira ihtiyaç halinde mecbur gidip alınıyor kampanya dönemi değilse pahali alıyoruz. Ben evdekiler bitmeden kampanya yakalarsam alıp koyuyorum kenara genelde.
Bu şekilde alışveriş çok hesaplı oluyor.

X