Kumbara yapın kendinize orada biriktirin. Eşiniz bilmesin,belliki sizde para var diye savururken daha rahat davranıyor.
Ben birikim yapmıyorum,eşimle bankada yapiyoruz birikim.
Ekstra dikkat ettiklerim var sadece;
Öncelikle yemekten kısmam,kahvaltı ana yemek,meyve ,sebze,et balik ,kuruyemiş kısmam. Zeytinyağı ve tereyağı kullanırım,ayciçek,margarin ,riviera z.yağı almam. Az kullanirim ama tereyaği ve zeytinyağından vazgeçmem.
Giyim konusunda belli markalarım vardır,onlardan alırım ama yıllarca giyerim. 7-8 senelik elbiselerim,ayakkabılarım var hala sapasağlam kullanırım. İmkanlar dahilinde alabileceğimin en iyisini ve gerekirse 1 tane alırım ama uzun zaman kullanırım.
Ucuz eşyaya verilen para inanın uzun vadede daha büyük zarar. Alıp 2 yıkamada rengi solacak,ağzı yüzü dağılacak parçaları sürekli almak zorunda kalırsınız.
İmkan varsa kıyafet konusunda da sezon sonundan alirsanız baya makul oluyor.
Dün zarada indirim vardi,sezonunda 300 lira olan parka 99 liraydı ,aldım mesela kışa hazırlik olarak.
Yaz başında baktığım bir spor ayakkabı vardi marka belirtmeyeyim,375 lira civarındaydı,almadım,dün baktım 240 liraya inmiş. Almadım henüz ama şu anki fiyatından alınabilir bence.
Bunun gibi indirimlere dikkat edilirse kaliteli parçalarda uyguna mal edilebilir.
Kozmetik alacağım zaman genelde kampanya takip ederim,özel günlerde süper indirimler oluyor. Geçen hafta eşimin rol-onlarından buldum watsonsda hem indirimli hemde 2li paket fazla fazla aldım,hatta kasadaki kız sordu bu kadar rol-onu ne yapacaksınız diye,bende 1 sene belki daha uzun süre kullanacağız dedim. Cidden öyle şimdi 1 sene kullanacağı kadar var evde.
Duş jellerimi ,duşta vucut kremlerimi hatta diş macunu ve fıŕcalarıni %40 indirimden almıştım,hala evde var.
Bu tip kampanyaları takip edip fazla alırsanız uzun zaman para vermiyorsunyz. Uzun vadede yine karli oluyor tek tek almaktansa zira ihtiyaç halinde mecbur gidip alınıyor kampanya dönemi değilse pahali alıyoruz. Ben evdekiler bitmeden kampanya yakalarsam alıp koyuyorum kenara genelde.
Bu şekilde alışveriş çok hesaplı oluyor.