Para biriktirmek

Benim esimde biriktirmez hep tamam der ama beceremiyo bazen bende oyle oluyorum unutayim diyorum hrcamayim o parayi ama kiyisindan kosesinden acil olmayan syler aliyorum mesela market alisverisi benimde bu konuda yardima ihtiyacim var galiba napicam bilmiyorum.

Kızlar eşimle anlaşamadığımız bi konu var eşim para biriktirmeyi sevmiyo bi turlu sevdiremidim aylık 10000 tl ye yakın para kazanıyo borçlarımız var onları oduyo araba kredimiz falan da var ama para biriktirmek istemiyo zamanında ailesi de biriktirmemiş yani alışkanlığı yok benim ailemde Kuruş Kuruş para biriktirir harcamasını da yapar fakat biriktirirde neyse ben de kendimce şöyle bi çözüm buldum her ay bi cumhuriyet Altını alıyorum ama hevesim kursağımda kalıyo eşim ikide bir bana 1 sene biriktirseniz 8 000 yapar ne ki o para ne yapılır ki diyip sinirlerimi bozuyo eşi benim ki gibi olan var mı nasıl düzeltebilirim onu

Bence eşini takma o huyundan vazgeçmez sen birikimine devam yarın bugün senin biriktirdiğin paraya muhtaç kaldığında anlayacak değerini. Kumbarana attığın 1 tl bile değerlidir.

fakir bir ailede büyümüş birden çok para kazanan biri aslında daha çok tutar.eski bilinen bir avukatsa alıdğı para 10 bini geçer bile.benim de iyidir aldığım para avukat olarak,çevremdekileri ailemi rahat ettiririm ama korkarım açıkçası harcamaya.tekrardan zor duruma düşerim belki diyerek.3-5 altında atsan eşin farketmez söyleme biriktir sen

Eşim fakir bi ailenin çocuğu yoklukla büyümüş birisi halbuki daha da birikim yapması lazım ama nerdeee
bişey dıcem kızma,bende eşin gibi bir ailedenım,ama sıkmaktan piskolojım bozuldu,paramı harcamaya korkarımyada harcayınca keşke harmasaydım derim,çok acaıp para bırıktırım,ama bıktımmmm,cinnet geçircem,huy değişmıyor :)eşine kızma,bırak yesın adam,diğer türlü benım gıbı kıracak,en züldüğüm şey gelirimde ıyı ama,halen o korku gitmıyor,ortada kalma,yokluk çekme korkusu,

fakir bir ailede büyümüş birden çok para kazanan biri aslında daha çok tutar.eski bilinen bir avukatsa alıdğı para 10 bini geçer bile.benim de iyidir aldığım para avukat olarak,çevremdekileri ailemi rahat ettiririm ama korkarım açıkçası harcamaya.tekrardan zor duruma düşerim belki diyerek.3-5 altında atsan eşin farketmez söyleme biriktir sen
yok ttalım bızde fakır buyuduk,ben ve bır ablam öle,bi ablam müsrifklten ac kalır,fatura gıda bız alırız,bulduğunu harcar,ayağının dıbınde mınıbuse bınmez,taxi,örnek yanı

Eski değil 1 senelik daha ama çok şükür iyi iş geliyo fakat ben üzülüyorum bu huyuna

daha 1 senelikken o kadar kazanıyorsa tanındıkça artar.kazandıkça harcar.kenara atın siz
Aynen kazandıkça hırslanıyo hırslandkça daha çok harcıyo beni hepten sinir ediyo bu adam mesela tek kapalı araba alıyo ya ne gerek var normal araba alalım diyorum yok o ne ole hiç Havası yok diyo Allah akıl fikir versin ne diyim bilmiyorum ki

Canım yaşlanınca şimdiki gücü olmayacak ve şimdiki kazancını alamayacak sağlık problemleri olcak vs vs. emekli maaşına talim etmek istemıyorsan paranı biriktirip ilerde evlerinin kiralarını ala ala rahat bir hayat sürdürebileceğini söylemelisiniz

Aynen kazandıkça hırslanıyo hırslandkça daha çok harcıyo beni hepten sinir ediyo bu adam mesela tek kapalı araba alıyo ya ne gerek var normal araba alalım diyorum yok o ne ole hiç Havası yok diyo Allah akıl fikir versin ne diyim bilmiyorum ki

bizim meslekte para hırsına kapılıp değişen çok var.siz gerçekten kenara mutlaka para atın çekilmez duruma gelebilir eşin

biriktir cqanım her ay bir cumhuriyet altını al ve eşine söyleme bile gerek yok hiç bilmesin. benim bir tanıdığım var. 2o yıllık evli. aylık 15 000 TL giderleri oluyor. şimdi boşanıyolar. kocası para vermemk için elinden geleni yapıyor. davalar da uzun malum. kadın habire bir şeylerini satıyor.

Seni ve arkadaslarini asker beklediginiz zamandan hatirliyorum, ne diyim valla sen konu actikca uzuluyorum. Kafana takma, adami sen cekip cevirmeye calis. Allah bereket versin gezin tozun eglenin. Tabi ihtiyaci olanlara yardimi ve israf konusunu da unutmadan canim :KK68:

Evin ve araban, kenarda da 20-30 bin liran varsa koyver gitsin gerisini harcayın :KK37:

Ev alin bence hatta bir kac daire alin ... Ileride emekli olunca ne gpzel yersiniz gelen kiralari ...
Siz gizliden biriktirin cumhuriyet altinlarini cok iyi bir fikir :KK3:

Bizde ilk yıllar savurduk, harcadık, gezdik, tozduk sonra uyanıp biriktirmeye çalıştık olmadı. Bizde borca girdik geçen sene sadece 5.000 kredi borcu ödedik o derece. Siz baştan düşünüyorsunuz ne güzel.
Kar ettiğimizi filan görünce çok şevke geldik, eşimle yeni yatırımlar düşünüyoruz şimdi.

Bizim ailedede durum farklı değil.Annemle babamın toplam geliri 9bini buldu çok şükür.Ama babam ısrarla para biriktirmek istemiyor.Annemde kendine açmış bi altın hesabımı nedir.her ay annemin maaşından otomatik olarak o hesapa para yatıyor bilmem hangi altının değerinde.Anca böyle yani.Otomatik yatmasa bende harcicam,bari maaşım yattığı gibi hesap gereken parayı çekiyoda birikiyo demişti.Bencede olması gereken bu.Erkekler ne bilcek ayol.

Benim eşim de öyle .. Biz de kredi ödüyoruz. İstiyorum ki bi altın uc beş kuruş kenara koyalım yok .. Şimdi çocuk oldu hic yoktan ona on sekiz yaş hesabı acicaz her ay yatırcaz üniversisi için üstüne koyup belki okuduğu yerden ev alirz diye niyetim var bakalım

Böyle savruk erkekleri bir şekilde borca sokmak lazım biriktir desen biriktirmez ama ev kredisi olunca mecburen ödeyecek. Eviniz varsa da yatırımlık ikinci bir daire alın güzel bir yerden ödemeleri yüksek ttutun içine kiracı koyarsınız hem kendini öder hem de eşiniz mecbur ödemek zorunda olacağı için birikim olur bi nevi...

X