- 20 Ocak 2015
- 9.391
- 13.371
- 448
- 40
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
HpV smearla bir değil diye biliyorum. Hpv ayri smear ayri, mesela özelde hpv testi cok pahali ama smaer değilSmear testinin amacı o zaten.
Smear testinde hpv virüsüne rastlanırsa tipine bakıyorlar.
Doktorum istedi, ketem falan belli bir yaşın altına yapmıyor zaten.Bu test 30 yaşına kadar çok gerekli değil diye biliyorum 30 yaş ve aktif cinsellik baz alınıyor.
Endişelenmeyin birşey yoktur insallah geçmiş olsun.
Hpvnin varlığını smear da öğreniyor muyuz? Ben öyle biliyorum. Evet ikisi ayrı şeyler ama önce smear testi veriyoruz, eğer orada virüs çıkarsa hpv testi yaptırıyoruz tipini öğreniyoruz diye biliyorum.. Teşekkür ederim bu arada.HpV smearla bir değil diye biliyorum. Hpv ayri smear ayri, mesela özelde hpv testi cok pahali ama smaer değil
Teyzemde anneannemde, babaannemde halamda var. İnsanlar nesilden nesile miras aktarır, biz kanser aktarıyoruz :/Anne ve teyzede var mı rahimde Bi rahatsızlık?
Yaşın çok genç gerekli tedbirleri alırsın Allahın izniyle birşey olmaz. Ben bilgilendirmek için yazıyorum korkutmak için değil.Teyzemde anneannemde, babaannemde halamda var. İnsanlar nesilden nesile miras aktarır, biz kanser aktarıyoruz :/
İşte bundan korkuyorum daha evlenmedim, çocuk sahibi olmadım.Yaşın çok genç gerekli tedbirleri alırsın Allahın izniyle birşey olmaz. Ben bilgilendirmek için yazıyorum korkutmak için değil.
Bi arkadaşımın annesi rahim kanseri oldu, rahmi alındı şuan iyi.
Arkadaşım da senede 2 sefer kontrole rağmen Dr bile şaşırmıştı diğer evreleri atlayıp rahim kanserine çevirmişti sanırım 2. Evre yani dikkatli olmak gerekiyor. Anladığım kadarıyla aile de varsa sık kontrole gitmek gerekiyor.
Arkadaşım 30 yaşındaydı çocuğu yoktu istemiyordu zaten. Senin yaşın çok genç, hem hayatta kimin garantisi var. Kime ne olacağını bilemeyiz. Bize düşen tedbir. İlla ailede var diye olacak diye birşeyde yokİşte bundan korkuyorum daha evlenmedim, çocuk sahibi olmadım.
Allah korusun ya çok korkuyorum gerçekten, umarım aklımdan geçen başıma gelmez.
Aynen öyle.Arkadaşım 30 yaşındaydı çocuğu yoktu istemiyordu zaten. Senin yaşın çok genç, hem hayatta kimin garantisi var. Kime ne olacağını bilemeyiz. Bize düşen tedbir. İlla ailede var diye olacak diye birşeyde yok
Hemen öyle olumsuz düşünmemelisin inanıyorum ki ciddi bişey çıkmayacak. Haber bekliyoruz senden.Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim
2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım
İnşallah çıkmaz. Teşekkür ederimHemen öyle olumsuz düşünmemelisin inanıyorum ki ciddi bişey çıkmayacak. Haber bekliyoruz senden.
Bebeği bilemiyorum.Yok yok alma yahu, şaka yapıyorum ben :)
Tavsiyene güveniyorum :)
Yarından kendi doktorundan sonra smear aldırmaya oraya giderim olmadı.. En azından daha deneyimli doktorlarla görüşmüş olurum.
Teşekkür ederim güzel ve bilgilendirici yorumların için.Bebeğin sağlıkla gelsin
Muayenenizde herhangi bir bulgu var mı? Rahim ağzı bölgesinde yara, kızarıklık, iltihap, akıntı türü bir şey yoksa, smear testi yetersiz çıkıyorsa, sorun numunenin adı üstünde yetersiz doku içermesinden kaynaklıdır. Smear alırken rahim ağzı ve çevresinden fırçayla daha fazla örnek alınması gerekir. Başka bir doktora gitmenizi öneririm. Ayrıca smear aldırmaya gideceğiniz zamanı tayin edin. Adetiniz bittikten 4_5gün sonrası ve en az 2 gün cinsel ilişkiye girmemiş olmayı ve vajina içini hiçbir şekilde yıkama yapmamış olmanız önemli.Yaranız falan yoksa veya hpv + biri değilseniz ve doktor sırf numune yetersiz çıktı diye kolposkopi öneriyorsa, bunu para için yapıyordur net.Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim
2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım
Sadece akıntı var, o da fizyolojik yani normal akıntı.Muayenenizde herhangi bir bulgu var mı? Rahim ağzı bölgesinde yara, kızarıklık, iltihap, akıntı türü bir şey yoksa, smear testi yetersiz çıkıyorsa, sorun numunenin adı üstünde yetersiz doku içermesinden kaynaklıdır. Smear alırken rahim ağzı ve çevresinden fırçayla daha fazla örnek alınması gerekir. Başka bir doktora gitmenizi öneririm. Ayrıca smear aldırmaya gideceğiniz zamanı tayin edin. Adetiniz bittikten 4_5gün sonrası ve en az 2 gün cinsel ilişkiye girmemiş olmayı ve vajina içini hiçbir şekilde yıkama yapmamış olmanız önemli.Yaranız falan yoksa veya hpv + biri değilseniz ve doktor sırf numune yetersiz çıktı diye kolposkopi öneriyorsa, bunu para için yapıyordur net.
Yani bir yerde sende haklısın.Bebeği bilemiyorum.
Karnım çok ağrıyor.
Dikişler başıma iş açmasın.
Çok ameliyat oldum 2017 karından açık + kapalı ameliyat, 2018 kapalı ameliyat, 2019 sezeryan doğumdan sonra ameliyat devam etti.
2020 ikinci hamilelik.
Hiç bı seneyi boş geçirmedim :):):)
Kan sulandiri iğne 0.4 lük hiç etki etmedi iğne yapıyorum ama kanın pihti seviyesi yüksek iğne yaptığım yerde akıyor ama akışkan değil koyu bı kan orda kalıyor. Kan kurudu aldım elimle, bekledim akan kan nasıl desem boza kovanımdan biraz daha akışkan gördüm şokkkk tabi...
Dün fark ettim.
Kendimi ölüme atmak istemiyorum. Daha 10 aylık bebeğim var.
Doktora gidicez yarın açık açık konuşucam.
Annesiz bi bebeğe kimse sahip çıkmaz.
Bezmialem e direk gidilmiyor galiba onu bı araştır. Boşluk olursa alıyorlarmı bilemiyorum. Belki alırlar vakıf hastanesi ya.
Sadi konuk eğitim araştırma da bu konu da iyi ve iyi hekimler var. Doktor direk sordu mesela bana 6 ayı geçmiş smear da alalım dedi.
Süleymaniye devlet Hastanesi'nde kolposkopi var.
Ah ah işte gide gele yıllarca öğrendik şimdi tavsiye veriyoruz.
Bide doktorun erkek olsun, erkek doktorlar çok çok iyi oluyor.
Smear alınamamış, yani yetersiz gelmiş işte.Smear'in yetersiz çıkması ne demek? yani sonuç mu çıkmıyor? Benim bildiğim Smear ya negatif çıkar ya da pozitif (Pozitif çıkması kanser demek değil, pozitif çıkarsa ileri tetkik gerekir). Smearin yetersiz olmasını anlamlandıramadaım. Belki de smear almayı beceremedi. Smeari kim aldı hemsire mi aldı? Başka doktora gidin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?