Pap smear testi yetersiz çıktı

Ben bunu hiç bilmiyordum mesela, oluyor mu gerçekten böyle şeyler
Şaşırdım
Benim başıma ilk kez geldi haliyle çok korktum
Bir de doktor negatif konuşup olumlu bir söz söylemeyince ister istemez paniğe kapıldım. :D
Doktorlar genelde ne oldugu belli olmayan durumlarda tedbirli konuşur. Olumlu konuşup tersi sonuc cikarsa sorun olur ama olumsuz konusup iyi sonuc cikarsa mutlu olursunuz :)

Aman boşver atıyoruz işte beğendim, beğenmedim like ları😁. Bundan sonra beğenmedim atmam söz 😁

Ya işte bak, sürüntü bile alamamış. Çok sevindim yaşınızı yazınca çok etkilendim.
Gidin iyi bı yerde yaptırın test.
İstanbul da iseniz bezmialem bu konu da çok çok iyi.
Ya benim arkadaşıma kanserin galiba dedi doktor. Hastalığını hatırlamıyorum atıp tutmayım neden dolayı doktora gittiğine.
Kız günlerce koşturdu.
Bişey çıkmadı.
Meğerse jibromiYalji yemiş.
Atma atma, ben çok içerliyorum bir de sevdiğim üyesin olmuyor yani :KK53:
Yaşımın 22 olması bir yana, ailemde çok fazla rahim kanseri var. Baba tarafımdan birine 1 hafta kadar ben baktım, rahim yara bere içerisindeydi, her gördüğümde ağlardım, dağ gibi kadın yatalak falan olmuştu
Bir de çok yakın akrabaydı
E anne tarafında da anneannemde var, teyzemde de.
İster istemez yoksa bende mi diyor insan
Neyse ki azda olsa rahatladım, güzel yazılarınızla
Dediğiniz gibi tek doktorla kalmamak gerek arkadaşınız ve ben bunun en büyük örnekleriyiz. İstanbuldayım bu arada Bezmialemde hangi doktor? Ben pendikte iyi bir doktora gidiyorum, sağolsun konuşmayı bilen insanı rahatlatan birisi.

Doktorlar genelde ne oldugu belli olmayan durumlarda tedbirli konuşur. Olumlu konuşup tersi sonuc cikarsa sorun olur ama olumsuz konusup iyi sonuc cikarsa mutlu olursunuz :)
Her zaman en kötüsünü söylüyorlar evet.
Ama keşke yetersiz smear diyip bıraksaydı :)

Çok gecmis olsun. Doktorlar her zaman en kötüsünü düsünür ve bunu sana usülsüz bir sekilde pat diye söyler. Doktorunun öyle söylemesi sonucunun illa kötü cikacagi anlamina gelmez. Istedigi testi yaptir, icin rahat etsin.
Önce yarın doktoruma gideceğim, sonra kanamam geçince tedavi planlayacağız umarım yine aynı stresi yaşamam. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Rica ederim doktor tam pamuga örnegi topluyamamış korkulacak bir durum söz konusu degil şuan giden laborant görevlileri yeteri kadar örnek bulamadığından yazmışlar ögle başka bir hastaneye gitmenizi tavsiye ederim doktorunuz tam olarak alamamış smear örnegini
Yarın kendi doktoruma gideceğim kağıdımı da götüreceğim. Onunla bir tedavi planlayacağız umarım. ❤️

Yetersiz demesi onlardan kaynaklı bu durum değilmi sizi neden panikletmis anlamadım. Bu bişey göstermezki sonuç bile çıkmaz zaten yetersizse.
Evet onu bende anlamadım, kolkoskopi istedi onu hiç anlamadım. Ama raporda anormal bir durum yazmıyor.

Atma atma, ben çok içerliyorum bir de sevdiğim üyesin olmuyor yani :KK53:
Yaşımın 22 olması bir yana, ailemde çok fazla rahim kanseri var. Baba tarafımdan birine 1 hafta kadar ben baktım, rahim yara bere içerisindeydi, her gördüğümde ağlardım, dağ gibi kadın yatalak falan olmuştu
Bir de çok yakın akrabaydı
E anne tarafında da anneannemde var, teyzemde de.
İster istemez yoksa bende mi diyor insan
Neyse ki azda olsa rahatladım, güzel yazılarınızla
Dediğiniz gibi tek doktorla kalmamak gerek arkadaşınız ve ben bunun en büyük örnekleriyiz. İstanbuldayım bu arada Bezmialemde hangi doktor? Ben pendikte iyi bir doktora gidiyorum, sağolsun konuşmayı bilen insanı rahatlatan birisi.
Canım ya çok utandım o begenmedimleri hemen geri alıyorum.

Smear yaptıracaksın doktor önemli değil.
Doç, yar doç, prof lara ekstra ödedigin para daha fazla oluyor gerek şu asamada.
İnternetten seç bı doktor, smear a ekstra çok az bı ücret ödeyeceksin.

Sonuçlarin gelsin ona göre doktor öneririm.
Beni haberdar et mutlaka.

He bide orda doktorların yanında staj gören smear alırken muayene olurken vs tazecik doktorlar oluyor çok yardımcı oluyorlar.

Aynen öyle, o biraz korkuttu. Bir de olumlu birşey çıkmadı ağzından, bu yaşta heleki ailemde rahim kanseri olan bir sürü insan varken, aşırı korkutucu bir deneyimdi.

Mutlaka öyledir,yarın doktorun tekrar smear alacaksa sonucu çok daha iyi çıkacaktır.

Canım ya çok utandım o begenmedimleri hemen geri alıyorum.

Smear yaptıracaksın doktor önemli değil.
Doç, yar doç, prof lara ekstra ödedigin para daha fazla oluyor gerek şu asamada.
İnternetten seç bı doktor, smear a ekstra çok az bı ücret ödeyeceksin.

Sonuçlarin gelsin ona göre doktor öneririm.
Beni haberdar et mutlaka.

He bide orda doktorların yanında staj gören smear alırken muayene olurken vs tazecik doktorlar oluyor çok yardımcı oluyorlar.
Yok yok alma yahu, şaka yapıyorum ben :)
Tavsiyene güveniyorum :)
Yarından kendi doktorundan sonra smear aldırmaya oraya giderim olmadı.. En azından daha deneyimli doktorlarla görüşmüş olurum.
Teşekkür ederim güzel ve bilgilendirici yorumların için. ❤️ Bebeğin sağlıkla gelsin ❤️

Bu test 30 yaşına kadar çok gerekli değil diye biliyorum 30 yaş ve aktif cinsellik baz alınıyor.

Endişelenmeyin birşey yoktur insallah geçmiş olsun.

Back