Pap smear testi yetersiz çıktı

Hpvnin varlığını smear da öğreniyor muyuz? Ben öyle biliyorum. Evet ikisi ayrı şeyler ama önce smear testi veriyoruz, eğer orada virüs çıkarsa hpv testi yaptırıyoruz tipini öğreniyoruz diye biliyorum.. Teşekkür ederim bu arada.
smearda hpv nin sebep olabileceği değerler yüksek çıkıyor. O değerlerde bir anormallik görürse dr ayrıca bir test istiyor ki bu oldukça pahalı bir test. Ondan sonra kesinleşiyor hpv türü.
Çok geçmiş olsun bu arada inşallah bir şey çıkmaz

Cheryl sen hangi hastaneye gidiyorsun? Daha önce de hastanede seni yanlış yönlendirenler olmuştu diye hatırlıyorum. Bence hastaneni değiştir.
Şuanda İstanbul Anadolu yakasının en köklü eğitim ve araştırma hastanesine gidiyorum.
Birçok doktoruna güvenim tam, hala da öyle. Ancak bugün öyle konuşması inanılmaz moralimi bozdu ve modumu düşürdü. Normalde de özelde olan prof bir doktorum ve yine özelde olan güzel tatlı bir hanım doktorum var zaten. İkisine de gözüm kapalı güvenirim. Yarın gideceğim artık ne söyleyecekler tam bilmiyorum, açıkçası kafamı yormakta istemiyorum, çok doluyum.

smearda hpv nin sebep olabileceği değerler yüksek çıkıyor. O değerlerde bir anormallik görürse dr ayrıca bir test istiyor ki bu oldukça pahalı bir test. Ondan sonra kesinleşiyor hpv türü.
Çok geçmiş olsun bu arada inşallah bir şey çıkmaz
Hpv siğil yapan tür vardı, geçti. Belki de siğil yapmayan tür vardır, tehlikeli tip kategorisine girenlerden. Bilmiyorum ya. Cinselliği başlayalı da öyle erken yaş değildi 20 falandı yani. 2 yılda kanser mi gelişti acaba.. Hiç bilmiyorum.

Şuanda İstanbul Anadolu yakasının en köklü eğitim ve araştırma hastanesine gidiyorum.
Birçok doktoruna güvenim tam, hala da öyle. Ancak bugün öyle konuşması inanılmaz moralimi bozdu ve modumu düşürdü. Normalde de özelde olan prof bir doktorum ve yine özelde olan güzel tatlı bir hanım doktorum var zaten. İkisine de gözüm kapalı güvenirim. Yarın gideceğim artık ne söyleyecekler tam bilmiyorum, açıkçası kafamı yormakta istemiyorum, çok doluyum.
Ne diyeyim umarım kötü bir şey çıkmaz.

Hpv siğil yapan tür vardı, geçti. Belki de siğil yapmayan tür vardır, tehlikeli tip kategorisine girenlerden. Bilmiyorum ya. Cinselliği başlayalı da öyle erken yaş değildi 20 falandı yani. 2 yılda kanser mi gelişti acaba.. Hiç bilmiyorum.
Allah korusun kötü şeyler düşünmeyin hemen. Kanser yapan hpv türü bile olsa 2 senede yapmaz bunu benim bildiğim kadarıyla.
Ama genetik yatkınlığınız da varmış, ihmal etmeyin bütün tahlillerinizi yaptırın:
Kolposkopi yaptıracak mısınız? O kesin sonucu veriyor sanırım, bekleme süresi de var bir hayli sonuçlar da hemen çıkmıyor

Allah korusun kötü şeyler düşünmeyin hemen. Kanser yapan hpv türü bile olsa 2 senede yapmaz bunu benim bildiğim kadarıyla.
Ama genetik yatkınlığınız da varmış, ihmal etmeyin bütün tahlillerinizi yaptırın:
Kolposkopi yaptıracak mısınız? O kesin sonucu veriyor sanırım, bekleme süresi de var bir hayli sonuçlar da hemen çıkmıyor
Şimdi şöyle anlatayım belki daha sağlıklı yorum yapabilirsiniz.
Başka bir hastanede 9 ay önce smear testi aldırmıştım, basit bir enfeksiyon dışında hiçbir problem çıkmamıştı. Aradan 6 7 ay geçtiğinde yeniden yaptırayım dedim, smear testi yetersiz çıktı. Bu benden mi yoksa onlardan mı kaynaklanıyor onu bilemem. Kimsenin günahını da almak istemem. Ama bana senin yaşında bu normal değil, kolkoskopi yapalım demesine hiç anlam veremedim. Zira smear testi sonucu YETERSİZ idi. Herhangi bir pozitif ya da başka bir bulgu yoktu. Neye dayanarak kolkoskopi dedi, bunu hiç anlamadım. Hemde moralimi bozarak. Kanser gibi bir durum olabilir mi dedim, bilemem yeniden alacağız normal değil dedi. Diğer yerde alınabiliyorken burada alınamaması beni düşündürdü. Hani demek ki bende sürüntü örneği alınabiliyor. Yani kimse hata var bilmiyorum ama yorgunum üzgünüm mutsuzum. Aşırı panik va takıntılı bir yapıya sahip olduğum için biliyorum ki 36 saat uyumadım bir 36 saat daha uyumasam uyku gözüme gelmez çünkü zihnim beynim bunlarla meşgul. Öte yandan ilacın yarattığı kanama benim 22 gündür deli gibi kanıyor olmam beni acayip dibe çekti.

Hic bir bilgim yok malesef.
İnsALLAH hic bir seyin cikmaz, korkma.
Gecen doktora gittim bobregimin birinde taş, digerinde buyume cikti. Bir kac gun uzuldum. Baska sonuclar temiz cikti, bobreginde bir şey yok dediler. Boşuna uzulmustum.

Sende de bir sey cikmaz umarim, icini ferah tut

Hic bir bilgim yok malesef.
İnsALLAH hic bir seyin cikmaz, korkma.
Gecen doktora gittim bobregimin birinde taş, digerinde buyume cikti. Bir kac gun uzuldum. Baska sonuclar temiz cikti, bobreginde bir şey yok dediler. Boşuna uzulmustum.

Sende de bir sey cikmaz umarim, icini ferah tut
İnşallah dediğiniz gibi çıkar.
Yoksa ben kendimi yemekten duramam. :/
Teşekkür ederim yorumun için, iyiki varsın. 🌼

Yani bir yerde sende haklısın.
10 aylık hali hazırda doğmuş anne kuzusu bir bebeği tabiki tehlikeye atmak istememesi anlıyorum. Süreç nasıl işler, nasıl gelişir hiçbir fikrim yok ama gönlünden geçen neyse o olsun. Senin için hayırlısı neyse o olsun. 🙏
Bezmialemi arayıp soracağım ancak Sadi konuk eğitim araştırma hastanesini hiç duymadım. Süleymaniyeye de sevgilimin başındaki kist için gitmiştim, doktorları iyiydi. Kadın Doğum doktorlarını bilemem tabi.
2 kere yetersiz smearden sonra 22 günü aşmış kanama beni fazlasıyla yordu, altta da yazdım 36 saattir ayaktayım ağzımdan sadece su geçti, yiyesim yok içesim yok. O ilaçları aldım başıma bela oldu.
Süleymaniyenin doktorları çok profesyonel degil ama Hürkan bey çok iyi bı hekim ve iyidir ilgilenir, smear için sorun yaşamazsın, Sadi konuk iyi bı Hastanedir, eğitim ve araştırma hastanesi iyidir.

Kendim için cuma günü gidip konuşucam doktorumla bakalım nasıl ilerleyeceğiz.

Şimdi şöyle anlatayım belki daha sağlıklı yorum yapabilirsiniz.
Başka bir hastanede 9 ay önce smear testi aldırmıştım, basit bir enfeksiyon dışında hiçbir problem çıkmamıştı. Aradan 6 7 ay geçtiğinde yeniden yaptırayım dedim, smear testi yetersiz çıktı. Bu benden mi yoksa onlardan mı kaynaklanıyor onu bilemem. Kimsenin günahını da almak istemem. Ama bana senin yaşında bu normal değil, kolkoskopi yapalım demesine hiç anlam veremedim. Zira smear testi sonucu YETERSİZ idi. Herhangi bir pozitif ya da başka bir bulgu yoktu. Neye dayanarak kolkoskopi dedi, bunu hiç anlamadım. Hemde moralimi bozarak. Kanser gibi bir durum olabilir mi dedim, bilemem yeniden alacağız normal değil dedi. Diğer yerde alınabiliyorken burada alınamaması beni düşündürdü. Hani demek ki bende sürüntü örneği alınabiliyor. Yani kimse hata var bilmiyorum ama yorgunum üzgünüm mutsuzum. Aşırı panik va takıntılı bir yapıya sahip olduğum için biliyorum ki 36 saat uyumadım bir 36 saat daha uyumasam uyku gözüme gelmez çünkü zihnim beynim bunlarla meşgul. Öte yandan ilacın yarattığı kanama benim 22 gündür deli gibi kanıyor olmam beni acayip dibe çekti.
Anladım şimdi. Başka hastaneye gidip testi tekrar yaptırın. Smear yetersiz diyerek kanser hakkında fikir yürütmek imkansız, daha önce yaptırmışsınız zaten bu kadar kısa sürede öyle kötü sonuçlarla karşılaşılmaz diye umuyorum.
İçinizi ferah tutun bir şey çıkmaz inşallah

Anladım şimdi. Başka hastaneye gidip testi tekrar yaptırın. Smear yetersiz diyerek kanser hakkında fikir yürütmek imkansız, daha önce yaptırmışsınız zaten bu kadar kısa sürede öyle kötü sonuçlarla karşılaşılmaz diye umuyorum.
İçinizi ferah tutun bir şey çıkmaz inşallah
İnşallah. 🙏 Çok teşekkür ederim bir nebzede olsa içimi rahatlattınız. 🙏

İnanın doktorun neden böyle konuştuğunu anlamadım, yarım saattir ne yerdeyim ne gökte. 2 kez yetersiz gelmiş olması, 22 gündür süren kanamam olması belki de bunu düşündürdü bilmiyorum, yine de teşekkür ederim.
Bir keresinde benim de iki hafta suren kanamam olmustu, devlet hastanesinin doktoru kan bile almadi. Soyle bir ultrason bakti, ilac yazdi.
Neden olmustur? Dedim, "olur oyle bazen" dedi.
Yani "olur oyle bazen"lik birsey bence... smear testinin sonucunu da anlamadim.

Smear icin de sizin icin baktim soyle diyor internette:
Yetersiz bir sonuç bu smearin sonuç vermek için yeterli hücre içermediğini anlatır. 3 ay içinde yeni bir smear vermek için davet edilirsiniz.

yani bugun yeterli hucre cikmadi- ayni hafta tekrar verirseniz tabii ki cikmaz. Bu normal degil mi? Bence doktorunuzu bir degistirin. En azindan yeni doktorunuz size bir aciklamayi cok gormez belki

Bir keresinde benim de iki hafta suren kanamam olmustu, devlet hastanesinin doktoru kan bile almadi. Soyle bir ultrason bakti, ilac yazdi.
Neden olmustur? Dedim, "olur oyle bazen" dedi.
Yani "olur oyle bazen"lik birsey bence... smear testinin sonucunu da anlamadim.

Smear icin de sizin icin baktim soyle diyor internette:
Yetersiz bir sonuç bu smearin sonuç vermek için yeterli hücre içermediğini anlatır. 3 ay içinde yeni bir smear vermek için davet edilirsiniz.

yani bugun yeterli hucre cikmadi- ayni hafta tekrar verirseniz tabii ki cikmaz. Bu normal degil mi? Bence doktorunuzu bir degistirin. En azindan yeni doktorunuz size bir aciklamayi cok gormez belki
1 haftadan uzun kanamalar anormal kanamaya giriyor. Bu konuda konuştuk en azından.
Ama smear testiyle alakalı çok olumsuz konuştu, halbüki kötü birşey de yazmıyordu.
Yarın sonuçla birlikte kendi doktoruma gideceğim bir de o baksın.
Bir de özel değilse kanamanızın sebebi ne çıktı acaba? Kendiliğinden geçti mi?

Allah kimseyi sagligiyla sinamasin. tüm canlıları.. bebekler ve hayvanlar özellikle konusamiyorlar edemiyorlar, icim uzuluyor. umarim sizde de bir sorun yoktur. benim de bir dönem böyle bir kanamam olmustu. sinav senemdi ailemle kotuydum falan stresten cikti. kotu bir sey cikarsa dahi moral ve duzenli yasantiyla atlatirsiniz. sevgiler.

Back