Pap smear testi yetersiz çıktı

Cherry çok geçmiş olsun kuzum. Smear testi 6 ayda bir her kadının yaptırması gereken rutin bir test yaşla alakası yok. Bende 2 kez yaptırdım, bir şey çıkmadı. Acaba doktorun örneği alırken baştan sağma mı yaptı ki ? Yada belki yeterli miktarda sıvı yoktu o anda. Kolposkopiye şöyle bir baktım. Işıklı bir aletle rahim ağzı ve içini detaylı incelemeymiş.
Telaş yapma umarım ciddi bir şey yoktur. Bizi de haberdar et. Çok geçmiş olsun
 
Bana kolkoskopi dedi yani. İnternette pap smearla alakalı olduğu yazıyor, sanırım kolonoskopi ile kolkoskopi farklı şeyler..
Elbette bende doktor değilim ama mantık çerçevesinde düşünürsek yetersizse yetersiz hücre alınmıştır,bu nettir. İlk öğrendiğimde kanser falanım diye düşündüm ama şuan sakinleştim. Teşekkür ederim beni yatıştırdığınız için. Saat 16.00dan sonra yazacağım detayları.
 
Kiz arya yanlış okumuşsun. Kolposkopi yazmış. Kolonoskopi bambaşka diyarlar...
 
2 defa yapılamadı.. Olmadı yani. Bilemiyorum çok çok panik bir insan olduğum için endişelendim. Umarım dediğiniz gibi kötü birşey yoktur, normal bir smear testidir. Bu arada başka bir hastanede yaptırdığım testin üzerinden 9 ay geçti ve o testte sadece enfeksiyon çıktı. 9 ay sonra hal böyle olunca bir tırsmadım değil. Kendi doktorumla konuşayım bilgilendireceğim sizi mutlaka. Çok teşekkür ederim içime su serptiniz.
 
Kiz arya yanlış okumuşsun. Kolposkopi yazmış. Kolonoskopi bambaşka diyarlar...

Ben yazim hatasi oldugunu düsünmüstüm. Ve kokposkopiden hayatimda hiç duymadigim içinde öyle yazdim :) Simdi google'dan baktimda, mikroskop gibi bir alet ile rahim agzina bakiliyormus. Yani kusura bakma @-Cheryl Blossom
 
Ben yazim hatasi oldugunu düsünmüstüm. Ve kokposkopiden hayatimda hiç duymadigim içinde öyle yazdim :) Simdi google'dan baktimda, mikroskop gibi bir alet ile rahim agzina bakiliyormus. Yani kusura bakma @-Cheryl Blossom
Yok yok ne demek, bende en başta ohaa totomdan niye bakacaklar falan dedim, bendensin iyiki varsınız yüzümü güldürdünüz :)
 
İnanmayın şu doktorlara ya bana da senin çocugun olmaz, tüp bebek dene o bile zor dediler. Ki bir doğal yolla birde tüp bebekle gebe kalıp diğer sorunlarımdan dolayı hemen sonlandığı halde.
10 aylık bı oğlum var, ikinciye de hamileyim.
Siz gidin kolposkopinizi yaptırın hiç doktoru kafanıza takmayın.
 
Yok yok ne demek, bende en başta ohaa totomdan niye bakacaklar falan dedim, bendensin iyiki varsınız yüzümü güldürdünüz :)

Hahaha

Tipta yeni isimler gerekli bence

Bence birsey çikmaz ya :) Hani bu doktora göre hücre yok ki kötü olsun :) Içini ferah tut canim, birsey çikmayacak. Ben öyle his ediyorum :)
 
Bacım naptın panik olmuşsun hemen kötü bişey yok ki. Sürüntüyü az almış inceleyenlere yeterli gelmemiş sadece Başka doktora tekrar aldır. Yılda bir yaptırıyorum ben kadın doğumdan çıkmadığım için bazen öyle denk gelebiliyor.
 
Rahim agzi yarasi var bende. Iliski sonrası kanamam oluyordu az bir sey, onun icin gitmistim. Smear alindi ascus cikti. Onun ustune kolposkopi yapildi, uc yerden parca alinip biyopsiye gonderildi. Sonucta bir sey cikmadi cok sukur.

Bazı sebeplerle smear hatali sonuc verebiliyor. Kolposkopimi yapan doktor bu smearle bu goruntunun alakasi yok, sonuclar sorunlu demisti mesela bana.
 
Hahaha

Tipta yeni isimler gerekli bence

Bence birsey çikmaz ya :) Hani bu doktora göre hücre yok ki kötü olsun :) Içini ferah tut canim, birsey çikmayacak. Ben öyle his ediyorum :)
Sanırım çıkmadı.
Yani doktorum yoktu, acil doğuma girmesi gerekmiş sanırım, asistanı biraz baktı baktı baktı "ee yetersiz bu" dedi içimi biraz da olsa rahatlattı, yetersiz sürüntü alındığından dolayı smear testinin incelenemediğini söyledi. Yarın doktorumun işi çıkmazsa o vajinal muayene yapıp tedaviye başlayacak. İçim azda olsa rahatladı en azından yarına kadar bekleyebilirim. Teşekkür ederim hepinize. C CiNNET NUR
 
Ben bunu hiç bilmiyordum mesela, oluyor mu gerçekten böyle şeyler
Şaşırdım
Benim başıma ilk kez geldi haliyle çok korktum
Bir de doktor negatif konuşup olumlu bir söz söylemeyince ister istemez paniğe kapıldım.
 
Smear ard arda alinmasi cok dogru sonuc vermez diye biliyorum.O yuzden 6 ayda 1 diyorlar.Orda hucrelerin yerini almasi gerekiyor.
Suruntunun alinis sekli bile cok onemliymis.Belki de fircanin surulmedigi yerde sorun var gibi yani.
Bence bir arastirma hastanesine gidin tekrardan.
 
Kanamam geçide yeniden aldıracağım ama doktor gerekli görmeyebilir dedi. Neye dayanarak kolkoskopi önerildiğini anlamadım dedi asistan.
 
Siz derhal ileri tetkikler yaptırın. İnşallah hersey iyi çıkar.
 
Kendi doktoruma gittim Hanım abla, o doğumdaymış asistanıyla görüştüm, yetersiz smear alınmış dedi. Yarın daha da rahatlayacağım inşallah

Smear alan doktorun hatası buda,neyse yarına güzel haberleri verirsin bize.
Tekrar smear alır bakılır,içini ferah tut sadece.
 
Biraz zaman geçince yeniden gideceğim. Teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…