- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.748
- 348
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Bana kolkoskopi dedi yani. İnternette pap smearla alakalı olduğu yazıyor, sanırım kolonoskopi ile kolkoskopi farklı şeyler..Ne yani hücremi yok? Tekrar ben doktor degilim, saglik personelide degilim fakat sadece mantiksal bakarsam, çok mantiksiz gibi geliyor bana. Daha çok doktor hatasi gibi.Ve kolonoskopi rahim agzi ile alakasi yok ki, bildigim kadari ile. Kolon kanseri teshisi için yapilan birsey. Makattan bakiliyor.
Baska bir yerden randevu alarak iyi yapmissin. Saglik bu, pesini birakma. Burda sonuçlarini alirsan paylasirmisin? Umarim kötü birsey çikmaz canim. Simdiden geçmis olsun.
Kiz arya yanlış okumuşsun. Kolposkopi yazmış. Kolonoskopi bambaşka diyarlar...Ne yani hücremi yok? Tekrar ben doktor degilim, saglik personelide degilim fakat sadece mantiksal bakarsam, çok mantiksiz gibi geliyor bana. Daha çok doktor hatasi gibi.Ve kolonoskopi rahim agzi ile alakasi yok ki, bildigim kadari ile. Kolon kanseri teshisi için yapilan birsey. Makattan bakiliyor.
Baska bir yerden randevu alarak iyi yapmissin. Saglik bu, pesini birakma. Burda sonuçlarini alirsan paylasirmisin? Umarim kötü birsey çikmaz canim. Simdiden geçmis olsun.
2 defa yapılamadı.. Olmadı yani. Bilemiyorum çok çok panik bir insan olduğum için endişelendim. Umarım dediğiniz gibi kötü birşey yoktur, normal bir smear testidir. Bu arada başka bir hastanede yaptırdığım testin üzerinden 9 ay geçti ve o testte sadece enfeksiyon çıktı. 9 ay sonra hal böyle olunca bir tırsmadım değil. Kendi doktorumla konuşayım bilgilendireceğim sizi mutlaka. Çok teşekkür ederim içime su serptiniz.Cherry çok geçmiş olsun kuzum. Smear testi 6 ayda bir her kadının yaptırması gereken rutin bir test yaşla alakası yok. Bende 2 kez yaptırdım, bir şey çıkmadı. Acaba doktorun örneği alırken baştan sağma mı yaptı ki ? Yada belki yeterli miktarda sıvı yoktu o anda. Kolposkopiye şöyle bir baktım. Işıklı bir aletle rahim ağzı ve içini detaylı incelemeymiş.
Telaş yapma umarım ciddi bir şey yoktur. Bizi de haberdar et. Çok geçmiş olsun
Kiz arya yanlış okumuşsun. Kolposkopi yazmış. Kolonoskopi bambaşka diyarlar...
Yok yok ne demek, bende en başta ohaa totomdan niye bakacaklar falan dedim, bendensinBen yazim hatasi oldugunu düsünmüstüm. Ve kokposkopiden hayatimda hiç duymadigim içinde öyle yazdim :) Simdi google'dan baktimda, mikroskop gibi bir alet ile rahim agzina bakiliyormus. Yani kusura bakma @-Cheryl Blossom
Yok yok ne demek, bende en başta ohaa totomdan niye bakacaklar falan dedim, bendensiniyiki varsınız yüzümü güldürdünüz :)
Sanırım çıkmadı.Hahaha
Tipta yeni isimler gerekli bence
Bence birsey çikmaz ya :) Hani bu doktora göre hücre yok ki kötü olsun :) Içini ferah tut canim, birsey çikmayacak. Ben öyle his ediyorum :)
Kendi doktoruma gittim Hanım abla, o doğumdaymış asistanıyla görüştüm, yetersiz smear alınmış dedi. Yarın daha da rahatlayacağım inşallah@-Cheryl Blossom merak etme evlat hiç bişi çıkmaz,olmazsa başka doktorada git bence.
En azından için rahat eder.
Ben bunu hiç bilmiyordum mesela, oluyor mu gerçekten böyle şeylerRahim agzi yarasi var bende. Iliski sonrası kanamam oluyordu az bir sey, onun icin gitmistim. Smear alindi ascus cikti. Onun ustune kolposkopi yapildi, uc yerden parca alinip biyopsiye gonderildi. Sonucta bir sey cikmadi cok sukur.
Bazı sebeplerle smear hatali sonuc verebiliyor. Kolposkopimi yapan doktor bu smearle bu goruntunun alakasi yok, sonuclar sorunlu demisti mesela bana.
Kanamam geçide yeniden aldıracağım ama doktor gerekli görmeyebilir dedi. Neye dayanarak kolkoskopi önerildiğini anlamadım dedi asistan.Bacım naptın panik olmuşsun hemen kötü bişey yok ki. Sürüntüyü az almış inceleyenlere yeterli gelmemiş sadeceBaşka doktora tekrar aldır. Yılda bir yaptırıyorum ben kadın doğumdan çıkmadığım için bazen öyle denk gelebiliyor.
Kendi doktoruma gittim Hanım abla, o doğumdaymış asistanıyla görüştüm, yetersiz smear alınmış dedi. Yarın daha da rahatlayacağım inşallah
Biraz zaman geçince yeniden gideceğim. Teşekkür ederim.Smear ard arda alinmasi cok dogru sonuc vermez diye biliyorum.O yuzden 6 ayda 1 diyorlar.Orda hucrelerin yerini almasi gerekiyor.
Suruntunun alinis sekli bile cok onemliymis.Belki de fircanin surulmedigi yerde sorun var gibi yani.
Bence bir arastirma hastanesine gidin tekrardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?