Pap smear testi yetersiz çıktı

Bu test 30 yaşına kadar çok gerekli değil diye biliyorum 30 yaş ve aktif cinsellik baz alınıyor.

Endişelenmeyin birşey yoktur insallah geçmiş olsun.
Doktorum istedi, ketem falan belli bir yaşın altına yapmıyor zaten.
Teşekkür ederim, çok sağolun yorumunuz için.

HpV smearla bir değil diye biliyorum. Hpv ayri smear ayri, mesela özelde hpv testi cok pahali ama smaer değil
Hpvnin varlığını smear da öğreniyor muyuz? Ben öyle biliyorum. Evet ikisi ayrı şeyler ama önce smear testi veriyoruz, eğer orada virüs çıkarsa hpv testi yaptırıyoruz tipini öğreniyoruz diye biliyorum.. Teşekkür ederim bu arada.

Teyzemde anneannemde, babaannemde halamda var. İnsanlar nesilden nesile miras aktarır, biz kanser aktarıyoruz :/
Yaşın çok genç gerekli tedbirleri alırsın Allahın izniyle birşey olmaz. Ben bilgilendirmek için yazıyorum korkutmak için değil.

Bi arkadaşımın annesi rahim kanseri oldu, rahmi alındı şuan iyi.
Arkadaşım da senede 2 sefer kontrole rağmen Dr bile şaşırmıştı diğer evreleri atlayıp rahim kanserine çevirmişti sanırım 2. Evre yani dikkatli olmak gerekiyor. Anladığım kadarıyla aile de varsa sık kontrole gitmek gerekiyor.

Yaşın çok genç gerekli tedbirleri alırsın Allahın izniyle birşey olmaz. Ben bilgilendirmek için yazıyorum korkutmak için değil.

Bi arkadaşımın annesi rahim kanseri oldu, rahmi alındı şuan iyi.
Arkadaşım da senede 2 sefer kontrole rağmen Dr bile şaşırmıştı diğer evreleri atlayıp rahim kanserine çevirmişti sanırım 2. Evre yani dikkatli olmak gerekiyor. Anladığım kadarıyla aile de varsa sık kontrole gitmek gerekiyor.
İşte bundan korkuyorum daha evlenmedim, çocuk sahibi olmadım.
Allah korusun ya çok korkuyorum gerçekten, umarım aklımdan geçen başıma gelmez.

İşte bundan korkuyorum daha evlenmedim, çocuk sahibi olmadım.
Allah korusun ya çok korkuyorum gerçekten, umarım aklımdan geçen başıma gelmez.
Arkadaşım 30 yaşındaydı çocuğu yoktu istemiyordu zaten. Senin yaşın çok genç, hem hayatta kimin garantisi var. Kime ne olacağını bilemeyiz. Bize düşen tedbir. İlla ailede var diye olacak diye birşeyde yok ;)

Arkadaşım 30 yaşındaydı çocuğu yoktu istemiyordu zaten. Senin yaşın çok genç, hem hayatta kimin garantisi var. Kime ne olacağını bilemeyiz. Bize düşen tedbir. İlla ailede var diye olacak diye birşeyde yok :KK66:
Aynen öyle.
Hakkımızda hayırlısı olsun bakalım :)

Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim

2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım
Hemen öyle olumsuz düşünmemelisin inanıyorum ki ciddi bişey çıkmayacak. Haber bekliyoruz senden.

Smear testinde kulak copu gibi birseyle oradan ornek alinir. Ancak aldigi numune miktari analiz icin yeterli gelmemis. Bunda telas edilecek birsey yok.

Yok yok alma yahu, şaka yapıyorum ben :)
Tavsiyene güveniyorum :)
Yarından kendi doktorundan sonra smear aldırmaya oraya giderim olmadı.. En azından daha deneyimli doktorlarla görüşmüş olurum.
Teşekkür ederim güzel ve bilgilendirici yorumların için. ❤️ Bebeğin sağlıkla gelsin ❤️
Bebeği bilemiyorum.
Karnım çok ağrıyor.
Dikişler başıma iş açmasın.
Çok ameliyat oldum 2017 karından açık + kapalı ameliyat, 2018 kapalı ameliyat, 2019 sezeryan doğumdan sonra ameliyat devam etti.
2020 ikinci hamilelik.
Hiç bı seneyi boş geçirmedim :):):)
Kan sulandiri iğne 0.4 lük hiç etki etmedi iğne yapıyorum ama kanın pihti seviyesi yüksek iğne yaptığım yerde akıyor ama akışkan değil koyu bı kan orda kalıyor. Kan kurudu aldım elimle, bekledim akan kan nasıl desem boza kovanımdan biraz daha akışkan gördüm şokkkk tabi...
Dün fark ettim.
Kendimi ölüme atmak istemiyorum. Daha 10 aylık bebeğim var.
Doktora gidicez yarın açık açık konuşucam.
Annesiz bi bebeğe kimse sahip çıkmaz.

Bezmialem e direk gidilmiyor galiba onu bı araştır. Boşluk olursa alıyorlarmı bilemiyorum. Belki alırlar vakıf hastanesi ya.

Sadi konuk eğitim araştırma da bu konu da iyi ve iyi hekimler var. Doktor direk sordu mesela bana 6 ayı geçmiş smear da alalım dedi.

Süleymaniye devlet Hastanesi'nde kolposkopi var.
Ah ah işte gide gele yıllarca öğrendik şimdi tavsiye veriyoruz.
Bide doktorun erkek olsun, erkek doktorlar çok çok iyi oluyor.

Smear'in yetersiz çıkması ne demek? yani sonuç mu çıkmıyor? Benim bildiğim Smear ya negatif çıkar ya da pozitif (Pozitif çıkması kanser demek değil, pozitif çıkarsa ileri tetkik gerekir). Smearin yetersiz olmasını anlamlandıramadaım. Belki de smear almayı beceremedi. Smeari kim aldı hemsire mi aldı? Başka doktora gidin.

Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim

2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım
Muayenenizde herhangi bir bulgu var mı? Rahim ağzı bölgesinde yara, kızarıklık, iltihap, akıntı türü bir şey yoksa, smear testi yetersiz çıkıyorsa, sorun numunenin adı üstünde yetersiz doku içermesinden kaynaklıdır. Smear alırken rahim ağzı ve çevresinden fırçayla daha fazla örnek alınması gerekir. Başka bir doktora gitmenizi öneririm. Ayrıca smear aldırmaya gideceğiniz zamanı tayin edin. Adetiniz bittikten 4_5gün sonrası ve en az 2 gün cinsel ilişkiye girmemiş olmayı ve vajina içini hiçbir şekilde yıkama yapmamış olmanız önemli.Yaranız falan yoksa veya hpv + biri değilseniz ve doktor sırf numune yetersiz çıktı diye kolposkopi öneriyorsa, bunu para için yapıyordur net.

Muayenenizde herhangi bir bulgu var mı? Rahim ağzı bölgesinde yara, kızarıklık, iltihap, akıntı türü bir şey yoksa, smear testi yetersiz çıkıyorsa, sorun numunenin adı üstünde yetersiz doku içermesinden kaynaklıdır. Smear alırken rahim ağzı ve çevresinden fırçayla daha fazla örnek alınması gerekir. Başka bir doktora gitmenizi öneririm. Ayrıca smear aldırmaya gideceğiniz zamanı tayin edin. Adetiniz bittikten 4_5gün sonrası ve en az 2 gün cinsel ilişkiye girmemiş olmayı ve vajina içini hiçbir şekilde yıkama yapmamış olmanız önemli.Yaranız falan yoksa veya hpv + biri değilseniz ve doktor sırf numune yetersiz çıktı diye kolposkopi öneriyorsa, bunu para için yapıyordur net.
Sadece akıntı var, o da fizyolojik yani normal akıntı.
Onun dışında fırça neredeyse temiz çıkmıştı zaten. İnanın kafam allak bullak. Hem onun olumsuz konuşması, hem elladan sonra yasmine başlanan ve akabinde 22 gündür regl görüyor olmam, çok yorgu. Yaklaşık 36 saattir falan uyku uyumadım hala da gözümde uyku yok. Ya kanamam bitmezse ya uzun süre daha devam ederse diye düşünmeden kendimi olumsuzluğa sürüklemeden duramıyorum.

Bebeği bilemiyorum.
Karnım çok ağrıyor.
Dikişler başıma iş açmasın.
Çok ameliyat oldum 2017 karından açık + kapalı ameliyat, 2018 kapalı ameliyat, 2019 sezeryan doğumdan sonra ameliyat devam etti.
2020 ikinci hamilelik.
Hiç bı seneyi boş geçirmedim :):):)
Kan sulandiri iğne 0.4 lük hiç etki etmedi iğne yapıyorum ama kanın pihti seviyesi yüksek iğne yaptığım yerde akıyor ama akışkan değil koyu bı kan orda kalıyor. Kan kurudu aldım elimle, bekledim akan kan nasıl desem boza kovanımdan biraz daha akışkan gördüm şokkkk tabi...
Dün fark ettim.
Kendimi ölüme atmak istemiyorum. Daha 10 aylık bebeğim var.
Doktora gidicez yarın açık açık konuşucam.
Annesiz bi bebeğe kimse sahip çıkmaz.

Bezmialem e direk gidilmiyor galiba onu bı araştır. Boşluk olursa alıyorlarmı bilemiyorum. Belki alırlar vakıf hastanesi ya.

Sadi konuk eğitim araştırma da bu konu da iyi ve iyi hekimler var. Doktor direk sordu mesela bana 6 ayı geçmiş smear da alalım dedi.

Süleymaniye devlet Hastanesi'nde kolposkopi var.
Ah ah işte gide gele yıllarca öğrendik şimdi tavsiye veriyoruz.
Bide doktorun erkek olsun, erkek doktorlar çok çok iyi oluyor.
Yani bir yerde sende haklısın.
10 aylık hali hazırda doğmuş anne kuzusu bir bebeği tabiki tehlikeye atmak istememesi anlıyorum. Süreç nasıl işler, nasıl gelişir hiçbir fikrim yok ama gönlünden geçen neyse o olsun. Senin için hayırlısı neyse o olsun. 🙏
Bezmialemi arayıp soracağım ancak Sadi konuk eğitim araştırma hastanesini hiç duymadım. Süleymaniyeye de sevgilimin başındaki kist için gitmiştim, doktorları iyiydi. Kadın Doğum doktorlarını bilemem tabi.
2 kere yetersiz smearden sonra 22 günü aşmış kanama beni fazlasıyla yordu, altta da yazdım 36 saattir ayaktayım ağzımdan sadece su geçti, yiyesim yok içesim yok. O ilaçları aldım başıma bela oldu.

Smear'in yetersiz çıkması ne demek? yani sonuç mu çıkmıyor? Benim bildiğim Smear ya negatif çıkar ya da pozitif (Pozitif çıkması kanser demek değil, pozitif çıkarsa ileri tetkik gerekir). Smearin yetersiz olmasını anlamlandıramadaım. Belki de smear almayı beceremedi. Smeari kim aldı hemsire mi aldı? Başka doktora gidin.
Smear alınamamış, yani yetersiz gelmiş işte.

Cheryl sen hangi hastaneye gidiyorsun? Daha önce de hastanede seni yanlış yönlendirenler olmuştu diye hatırlıyorum. Bence hastaneni değiştir.

Back