- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.514
- 548
- 26
- Konu Sahibi -Thanatos-
- #41
Onu bende anlamadım yetersiz yani alınmamış ya da sürüntü gelmemiş neye dayanarak kolkoskopi?Smear sonucu kötü çıkarsa yapılıyor ama siz de örnek yetersizmiş .
Sebebi nedir acaba???
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Onu bende anlamadım yetersiz yani alınmamış ya da sürüntü gelmemiş neye dayanarak kolkoskopi?Smear sonucu kötü çıkarsa yapılıyor ama siz de örnek yetersizmiş .
Sebebi nedir acaba???
Sizin hikayenizi biliyordum, 2.ye hamile kalmanıza da çok sevindim ama siz o an bana beğenmedim işareti atmakla meşguldünüzİnanmayın şu doktorlara ya bana da senin çocugun olmaz, tüp bebek dene o bile zor dediler. Ki bir doğal yolla birde tüp bebekle gebe kalıp diğer sorunlarımdan dolayı hemen sonlandığı halde.
10 aylık bı oğlum var, ikinciye de hamileyim.
Siz gidin kolposkopinizi yaptırın hiç doktoru kafanıza takmayın.
Onu bende anlamadım yetersiz yani alınmamış ya da sürüntü gelmemiş neye dayanarak kolkoskopi?
Hayırlısı olsun abla, içim dışıma çıkıyordu korkudan. Eh bir de insan panik olunca.. Sizler sayesinde asistan sayesinde biraz rahatladım yoksa hala telefonda salya sümük ağlıyordum.Smear alan doktorun hatası buda,neyse yarına güzel haberleri verirsin bize.
Tekrar smear alır bakılır,içini ferah tut sadece.
Bence kolkoskopiye gerek yok. Doktor değilim ama benim sonucum anormal çıkmadı, yetersiz çıktı. Asistan bile "yetersiz çıkmış, neye dayanacak kolkoskopi öneriliyor anlamadım" dedi. Yarın daha detaylı bakılacak, umarım burada yazılanlar gibidir.İnternetten şunları buldum. Belki yardımcı olur. Bence tasalanacak bir şey yok.
"Kolposkopi rahim ağzı, vagen veya vulvanın yakından muayenesini sağlar. Kolposkop denilen ışıklı alet rahim ağzının görüntüsünü büyütür, böylece daha iyi muayenesini ve görülebilmesini sağlar.
Kolposkopinin başlangıcında muayene olduğunuz gibi kadın-doğum masasına sırt üstü yatacaksınız. Muayene sırasında uygulanan alet vageninize yerleştirilerek rahim ağzınızın rahat görülmesi sağlanacak. Tuzlu su ile rahim ağzı ve vagendeki akıntılar giderildikten sonra, özel bir sıvı ile rahim ağzınız ıslatılacak. Eğer sorunlu bir doku, hücre varsa bu sıvı etkisi ile beyaz renge dönecektir. Bu sayede doktorunuz beyaz bölgeleri daha ayrıntılı inceler, gerekirse bu bölgelerden biyopsi (parça) alır. Alınan parça konunun uzmanı (patolog) tarafından incelenir.
Bu işlem genellikle 20-30 dakika sürer.2
Hayırlısı olsun abla, içim dışıma çıkıyordu korkudan. Eh bir de insan panik olunca.. Sizler sayesinde asistan sayesinde biraz rahatladım yoksa hala telefonda salya sümük ağlıyordum.![]()
Öyle tabi pozitif düşünmeye çalışıyorum. İlk paniğimi attım üzerimden daha rahatım şuan. Teşekkür ederim yorumunuz için, Allah gönlünüze göre versin.Oncelikle cok gecmis olsun, lütfen en kisa zamanda guvenebilecegin bir doktorla görüş, hasta ile konuşmasını bilen biri olsun... ortada iyi ya da kötü hic bir sonuc yok bu yuzden sakin moralini bozma... gereken testleri yaptır... yasin daha çok küçük tehlikeli bir şey olacağını sanmam... pozitif düşün her zaman
Olmadı cünkü o kulak çöpü gibi şeyde benden aldıktan sonra akıntımı bolca görüyordum üstünde tüpe alırken belki sizden yeterli sıvı alamadılar yani laboranttım ve denk geliyordu bizede yetersiz deyip kişiden tekrar smear alınıyordu tekrarlama oluyordu yaniTeşekkür ederim cevabınız için
Sizde de hiç yetersiz çıktığı oldu mu peki
Aynen öyle, o biraz korkuttu. Bir de olumlu birşey çıkmadı ağzından, bu yaşta heleki ailemde rahim kanseri olan bir sürü insan varken, aşırı korkutucu bir deneyimdi.Korku duyman çok normal,smear alan doktorun sayesinde ger,ldin sadece.
Kanamam geçide yeniden aldıracağım ama doktor gerekli görmeyebilir dedi. Neye dayanarak kolkoskopi önerildiğini anlamadım dedi asistan.
Kolonoskopi bagırsak incelemesi oldum biliyorumBana kolkoskopi dedi yani. İnternette pap smearla alakalı olduğu yazıyor, sanırım kolonoskopi ile kolkoskopi farklı şeyler..
Elbette bende doktor değilim ama mantık çerçevesinde düşünürsek yetersizse yetersiz hücre alınmıştır,bu nettir. İlk öğrendiğimde kanser falanım diye düşündüm ama şuan sakinleştim. Teşekkür ederim beni yatıştırdığınız için. Saat 16.00dan sonra yazacağım detayları.
Ha anormal bir durum yoktu yani. Ben yetersiz çıkınca aha kanser oldum, ölüyorum bitiyorum koduna girdim. Bu arada benimkinde hiç öyle akıntı falan yoktu. Çok fazla bulaşmamıştı diye hatırlıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)Olmadı cünkü o kulak çöpü gibi şeyde benden aldıktan sonra akıntımı bolca görüyordum üstünde tüpe alırken belki sizden yeterli sıvı alamadılar yani laboranttım ve denk geliyordu bizede yetersiz deyip kişiden tekrar smear alınıyordu tekrarlama oluyordu yani
Yarın gözükeceğim kendi doktoruma inşallahNedense gereksiz gibi geldi bana ama doktor bilir tabi. Sen yinede 2. bir doktora görün gerek görmeyebilirler.
Aman boşver atıyoruz işte beğendim, beğenmedim like larıSizin hikayenizi biliyordum, 2.ye hamile kalmanıza da çok sevindim ama siz o an bana beğenmedim işareti atmakla meşguldünüz![]()
Şaka yapıyorum, Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
Ama kolkoskopi Lil bir durum yok çünkü sürüntü alınmamış, yani smear testi sonucu pozitif ya da anormal çıkmadı. Hiçbirşey çıkmadı çünkü incelenecek hücre yoktu.
Smear neden yaptirdinKızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim
2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım
Rica ederim doktor tam pamuga örnegi topluyamamış korkulacak bir durum söz konusu degil şuan giden laborant görevlileri yeteri kadar örnek bulamadığından yazmışlar ögle başka bir hastaneye gitmenizi tavsiye ederim doktorunuz tam olarak alamamış smear örneginiHa anormal bir durum yoktu yani. Ben yetersiz çıkınca aha kanser oldum, ölüyorum bitiyorum koduna girdim. Bu arada benimkinde hiç öyle akıntı falan yoktu. Çok fazla bulaşmamıştı diye hatırlıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Senin de canım... bu başlık altindan sonucları paylaşırsan sevinirim...Öyle tabi pozitif düşünmeye çalışıyorum. İlk paniğimi attım üzerimden daha rahatım şuan. Teşekkür ederim yorumunuz için, Allah gönlünüze göre versin.
Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim
2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım