Pap smear testi yetersiz çıktı

İnanmayın şu doktorlara ya bana da senin çocugun olmaz, tüp bebek dene o bile zor dediler. Ki bir doğal yolla birde tüp bebekle gebe kalıp diğer sorunlarımdan dolayı hemen sonlandığı halde.
10 aylık bı oğlum var, ikinciye de hamileyim.
Siz gidin kolposkopinizi yaptırın hiç doktoru kafanıza takmayın.
Sizin hikayenizi biliyordum, 2.ye hamile kalmanıza da çok sevindim ama siz o an bana beğenmedim işareti atmakla meşguldünüz :KK53:
Şaka yapıyorum, Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
Ama kolkoskopi Lil bir durum yok çünkü sürüntü alınmamış, yani smear testi sonucu pozitif ya da anormal çıkmadı. Hiçbirşey çıkmadı çünkü incelenecek hücre yoktu.

Onu bende anlamadım yetersiz yani alınmamış ya da sürüntü gelmemiş neye dayanarak kolkoskopi?

İnternetten şunları buldum. Belki yardımcı olur. Bence tasalanacak bir şey yok.

"Kolposkopi rahim ağzı, vagen veya vulvanın yakından muayenesini sağlar. Kolposkop denilen ışıklı alet rahim ağzının görüntüsünü büyütür, böylece daha iyi muayenesini ve görülebilmesini sağlar.

Kolposkopinin başlangıcında muayene olduğunuz gibi kadın-doğum masasına sırt üstü yatacaksınız. Muayene sırasında uygulanan alet vageninize yerleştirilerek rahim ağzınızın rahat görülmesi sağlanacak. Tuzlu su ile rahim ağzı ve vagendeki akıntılar giderildikten sonra, özel bir sıvı ile rahim ağzınız ıslatılacak. Eğer sorunlu bir doku, hücre varsa bu sıvı etkisi ile beyaz renge dönecektir. Bu sayede doktorunuz beyaz bölgeleri daha ayrıntılı inceler, gerekirse bu bölgelerden biyopsi (parça) alır. Alınan parça konunun uzmanı (patolog) tarafından incelenir.
Bu işlem genellikle 20-30 dakika sürer.2

Smear alan doktorun hatası buda,neyse yarına güzel haberleri verirsin bize.
Tekrar smear alır bakılır,içini ferah tut sadece.
Hayırlısı olsun abla, içim dışıma çıkıyordu korkudan. Eh bir de insan panik olunca.. Sizler sayesinde asistan sayesinde biraz rahatladım yoksa hala telefonda salya sümük ağlıyordum. :KK53:

Oncelikle cok gecmis olsun, lütfen en kisa zamanda guvenebilecegin bir doktorla görüş, hasta ile konuşmasını bilen biri olsun... ortada iyi ya da kötü hic bir sonuc yok bu yuzden sakin moralini bozma... gereken testleri yaptır... yasin daha çok küçük tehlikeli bir şey olacağını sanmam... pozitif düşün her zaman

İnternetten şunları buldum. Belki yardımcı olur. Bence tasalanacak bir şey yok.

"Kolposkopi rahim ağzı, vagen veya vulvanın yakından muayenesini sağlar. Kolposkop denilen ışıklı alet rahim ağzının görüntüsünü büyütür, böylece daha iyi muayenesini ve görülebilmesini sağlar.

Kolposkopinin başlangıcında muayene olduğunuz gibi kadın-doğum masasına sırt üstü yatacaksınız. Muayene sırasında uygulanan alet vageninize yerleştirilerek rahim ağzınızın rahat görülmesi sağlanacak. Tuzlu su ile rahim ağzı ve vagendeki akıntılar giderildikten sonra, özel bir sıvı ile rahim ağzınız ıslatılacak. Eğer sorunlu bir doku, hücre varsa bu sıvı etkisi ile beyaz renge dönecektir. Bu sayede doktorunuz beyaz bölgeleri daha ayrıntılı inceler, gerekirse bu bölgelerden biyopsi (parça) alır. Alınan parça konunun uzmanı (patolog) tarafından incelenir.
Bu işlem genellikle 20-30 dakika sürer.2
Bence kolkoskopiye gerek yok. Doktor değilim ama benim sonucum anormal çıkmadı, yetersiz çıktı. Asistan bile "yetersiz çıkmış, neye dayanacak kolkoskopi öneriliyor anlamadım" dedi. Yarın daha detaylı bakılacak, umarım burada yazılanlar gibidir.

Hayırlısı olsun abla, içim dışıma çıkıyordu korkudan. Eh bir de insan panik olunca.. Sizler sayesinde asistan sayesinde biraz rahatladım yoksa hala telefonda salya sümük ağlıyordum. :KK53:

Korku duyman çok normal,smear alan doktorun sayesinde ger,ldin sadece.

Oncelikle cok gecmis olsun, lütfen en kisa zamanda guvenebilecegin bir doktorla görüş, hasta ile konuşmasını bilen biri olsun... ortada iyi ya da kötü hic bir sonuc yok bu yuzden sakin moralini bozma... gereken testleri yaptır... yasin daha çok küçük tehlikeli bir şey olacağını sanmam... pozitif düşün her zaman
Öyle tabi pozitif düşünmeye çalışıyorum. İlk paniğimi attım üzerimden daha rahatım şuan. Teşekkür ederim yorumunuz için, Allah gönlünüze göre versin.

Teşekkür ederim cevabınız için
Sizde de hiç yetersiz çıktığı oldu mu peki
Olmadı cünkü o kulak çöpü gibi şeyde benden aldıktan sonra akıntımı bolca görüyordum üstünde tüpe alırken belki sizden yeterli sıvı alamadılar yani laboranttım ve denk geliyordu bizede yetersiz deyip kişiden tekrar smear alınıyordu tekrarlama oluyordu yani

Korku duyman çok normal,smear alan doktorun sayesinde ger,ldin sadece.
Aynen öyle, o biraz korkuttu. Bir de olumlu birşey çıkmadı ağzından, bu yaşta heleki ailemde rahim kanseri olan bir sürü insan varken, aşırı korkutucu bir deneyimdi.

Bana kolkoskopi dedi yani. İnternette pap smearla alakalı olduğu yazıyor, sanırım kolonoskopi ile kolkoskopi farklı şeyler..
Elbette bende doktor değilim ama mantık çerçevesinde düşünürsek yetersizse yetersiz hücre alınmıştır,bu nettir. İlk öğrendiğimde kanser falanım diye düşündüm ama şuan sakinleştim. Teşekkür ederim beni yatıştırdığınız için. Saat 16.00dan sonra yazacağım detayları.
Kolonoskopi bagırsak incelemesi oldum biliyorum
Kolkoskopi rahim ağzı ve Rahim incelemesidir

Olmadı cünkü o kulak çöpü gibi şeyde benden aldıktan sonra akıntımı bolca görüyordum üstünde tüpe alırken belki sizden yeterli sıvı alamadılar yani laboranttım ve denk geliyordu bizede yetersiz deyip kişiden tekrar smear alınıyordu tekrarlama oluyordu yani
Ha anormal bir durum yoktu yani. Ben yetersiz çıkınca aha kanser oldum, ölüyorum bitiyorum koduna girdim. Bu arada benimkinde hiç öyle akıntı falan yoktu. Çok fazla bulaşmamıştı diye hatırlıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)

Sizin hikayenizi biliyordum, 2.ye hamile kalmanıza da çok sevindim ama siz o an bana beğenmedim işareti atmakla meşguldünüz :KK53:
Şaka yapıyorum, Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.
Ama kolkoskopi Lil bir durum yok çünkü sürüntü alınmamış, yani smear testi sonucu pozitif ya da anormal çıkmadı. Hiçbirşey çıkmadı çünkü incelenecek hücre yoktu.
Aman boşver atıyoruz işte beğendim, beğenmedim like ları😁. Bundan sonra beğenmedim atmam söz 😁

Ya işte bak, sürüntü bile alamamış. Çok sevindim yaşınızı yazınca çok etkilendim.
Gidin iyi bı yerde yaptırın test.
İstanbul da iseniz bezmialem bu konu da çok çok iyi.
Ya benim arkadaşıma kanserin galiba dedi doktor. Hastalığını hatırlamıyorum atıp tutmayım neden dolayı doktora gittiğine.
Kız günlerce koşturdu.
Bişey çıkmadı.
Meğerse jibromiYalji yemiş.

Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim

2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım
Smear neden yaptirdin

Ha anormal bir durum yoktu yani. Ben yetersiz çıkınca aha kanser oldum, ölüyorum bitiyorum koduna girdim. Bu arada benimkinde hiç öyle akıntı falan yoktu. Çok fazla bulaşmamıştı diye hatırlıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Rica ederim doktor tam pamuga örnegi topluyamamış korkulacak bir durum söz konusu degil şuan giden laborant görevlileri yeteri kadar örnek bulamadığından yazmışlar ögle başka bir hastaneye gitmenizi tavsiye ederim doktorunuz tam olarak alamamış smear örnegini

Yetersiz demesi onlardan kaynaklı bu durum değilmi sizi neden panikletmis anlamadım. Bu bişey göstermezki sonuç bile çıkmaz zaten yetersizse.

Kızlar biliyorum bdvye dert dışı konu açmak yasak
Ama lütfen içimi rahatlatın, bu da benim derdim

2 kez smear testi verdim, ikisinde de sonucu yetersiz smear çıktı
Doktor senin yaşında bu normal bir durum değil kolkoskopi istiyorum dedi
Nedir bu ne demek
Herhangi bir rahatsızlığım mı var daha yaşım 22
Doktor moralimi yerle bir etti nedir ne değildir bilgisi olan var mı
Çok kötü durumdayım

Çok gecmis olsun. Doktorlar her zaman en kötüsünü düsünür ve bunu sana usülsüz bir sekilde pat diye söyler. Doktorunun öyle söylemesi sonucunun illa kötü cikacagi anlamina gelmez. Istedigi testi yaptir, icin rahat etsin.

Back