-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #11.141
kan verdim troid çok az miktar yüksek çıktı ilaç vermeye gerek duymadı doktor. ilk anksiyete teşhisi konulduğunda astımım yoktu başka şeylerden korkuyordum. ama bu kez astım beni çok korkutuyor. neler yaşadığınızı yazarsanız sevinirim.Merhaba belirtilerimiz çok benziyor, bende de panik atak vardı o yüzden ona yordum ama tuhaf birşeyler olduğunu hissediyordum. Hipertiroidi çıktı... Kan vermediyseniz vermenizi tavsiye ederim. Bu arada doğumdan 8 ay sonra başladı.. bebeğim şimdi 10 aylık
Kalp çarpıntısı, Nefes darlığı, halsizlik hiç birşey yapmama isteği, zevk almama ne yok ki.. 2 aydır bambaşka biri oldum. Ağlamalar bişey olacak kaygıları.. bebeğime çok üzülüyorum, ilaçlar hala etki göstermedi umarım geçer... Yeniden vermeniz de fayda var Her gittiğim de daha da düşmüştü değerim. En son dahiliye tani koydu endokrinoloji ye yönlendirdi gününü bekliyorumkan verdim troid çok az miktar yüksek çıktı ilaç vermeye gerek duymadı doktor. ilk anksiyete teşhisi konulduğunda astımım yoktu başka şeylerden korkuyordum. ama bu kez astım beni çok korkutuyor. neler yaşadığınızı yazarsanız sevinirim.
sizi çok iyi anlıyorum umarım en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz. oğlum küçükken sadece kaygılanıp onun bebekliğinin tadını çıkaramadığıma öyle üzülüyorum ki. lütfen siz yapmayın onunla oynayın anılar biriktirin zaman geçiyor çünkü. gerçekten bu hastalık insanı insanlıktan çıkarıyor haklısınız ama bu da böyle işte. çaresine bakacağızKalp çarpıntısı, Nefes darlığı, halsizlik hiç birşey yapmama isteği, zevk almama ne yok ki.. 2 aydır bambaşka biri oldum. Ağlamalar bişey olacak kaygıları.. bebeğime çok üzülüyorum, ilaçlar hala etki göstermedi umarım geçer... Yeniden vermeniz de fayda var Her gittiğim de daha da düşmüştü değerim. En son dahiliye tani koydu endokrinoloji ye yönlendirdi gününü bekliyorum
Amin amin...bende sizi anlıyorum, çocuğuma bakıp, bakıp duygulanıyorum en güzel zamanları gözlerimin içine bakıyor yavrum... Gerçekten hasta olmam daha da etkiledi beni rabbim yardımcımız olsun evlatlarımızla sağlıklı yıllarımız olsun inşallahsizi çok iyi anlıyorum umarım en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz. oğlum küçükken sadece kaygılanıp onun bebekliğinin tadını çıkaramadığıma öyle üzülüyorum ki. lütfen siz yapmayın onunla oynayın anılar biriktirin zaman geçiyor çünkü. gerçekten bu hastalık insanı insanlıktan çıkarıyor haklısınız ama bu da böyle işte. çaresine bakacağız
Geçmiş olsun dilerim iyi olursunuz omce kendiniz sonra oğlunuz için. Cipralex i kac mg kullandınız bırakırken zorlandınız mı? Banada 10 mg verdi doktor 5 aliyorum 10 a cikmaya korkuyorum birakirken zorlanirim diyeherkese sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. daha öncede yazdım buraya şimdi tekrar aynı şeyleri yaşayınca tekrar yazayım dedim. bende yıllar yıllar evvel anksiyete bozukluğu oldu 2 yıl cipralexle hayata döndüm sonra yıllar sonra çocuk doğurdum tekrar başladı yine ilaç kullandım yine iyi oldum şimdi tekrar aynı şeyleri yaşıyorum. kronik rahatsızlığım var her ağrıyı kansere yoruyorum. pandemi başladı başlayalı kontrol için bile gitmedim doktora. zaten doktor kötü bir şey diyecek diye korkudan da gitmiyorum. kronik sırt kol göğüs ağrıları, bağırsak problemleri, kalp çarpıntısı, ellerde terleme, sürekli vücutta ağrı, sabah yataktan çıkmak istememe, boğaza bir şey takıldı hissi, nefes darlığı gibi hepinizin yaşadığı şeyleri birebir yaşıyorum. son çare kronik hastalığımla ilgili randevu aldım yarın doktora gideceğim hayırlısıyla bir şey çıkmasın oradan psikiyatrist ve terapi başlayacağım. bende sizler gibi benim dışımda herkes çok mutlu ne olurdu bunlar kadar kaygısız olsaydım diyorum. bunları bir tek ben yaşıyorum sanıyorum. ama yaşım henüz çok ilerlemiş olmamasına rağmen çok kalitesiz bir hayat yaşıyorum. en son ne zaman heyecan duydum ya da sabah huzurlu uyandım hatırlamıyorum. ömür boyu ilaç kullanmaya da razıyım. oğlum büyüdü artık mutsuzluğumun farkında. burada yazılanları okumak bana iyi geliyor.
günaydın. ilk teşhis konulduğunda 20 mg 2 yıl kullandım. şimdi kendi kafama göre aldım 10 mg kullanıyorum 2 ay oldu. ama doktora gideceğim kesin karar verdim. 2006 da ilk kullandığımda 2 yılın sonunda doktor kontrolünde azaltarak bıraktım hiç sorun yaşamadım.Geçmiş olsun dilerim iyi olursunuz omce kendiniz sonra oğlunuz için. Cipralex i kac mg kullandınız bırakırken zorlandınız mı? Banada 10 mg verdi doktor 5 aliyorum 10 a cikmaya korkuyorum birakirken zorlanirim diye
Cok tesekkur ederim peki sac dökülmesi, kilo gibi yan etkiler yaptı mi? Ben 5 kullanıyorum 3 haftadir ama sanki yetersiz geliyor doktor 10 a cik demisti 1 hafya sonunda ama iste birakirkenden korktumgünaydın. ilk teşhis konulduğunda 20 mg 2 yıl kullandım. şimdi kendi kafama göre aldım 10 mg kullanıyorum 2 ay oldu. ama doktora gideceğim kesin karar verdim. 2006 da ilk kullandığımda 2 yılın sonunda doktor kontrolünde azaltarak bıraktım hiç sorun yaşamadım.
kullanırken kilo aldım ama etkisi başlamadan hiç bir şey yiyemiyordum çok kilo kaybetmiştim o nedenle ilaç işe yaradığında aldığım kilo çok gelmedi bana. başkada etkisi olmadı.Cok tesekkur ederim peki sac dökülmesi, kilo gibi yan etkiler yaptı mi? Ben 5 kullanıyorum 3 haftadir ama sanki yetersiz geliyor doktor 10 a cik demisti 1 hafya sonunda ama iste birakirkenden korktum
Anladim cok teşekkür ederim umarim ise yarar tekrardankullanırken kilo aldım ama etkisi başlamadan hiç bir şey yiyemiyordum çok kilo kaybetmiştim o nedenle ilaç işe yaradığında aldığım kilo çok gelmedi bana. başkada etkisi olmadı.
Merhaba cok geçmiş olsun bnm uykuda oluyor genelde uykudan uyandırıp panik atak geçiriyorum 3 haftadır haftada 2 gün terapi alıyorum pskiyatriye gidiyorum ilaç kullanıyorum 1 hafta içinde aşırı korkun geçti fakat her gece mutlaka 2 kere hafif atak geçiriyorum ama hiçbiri ilkigibi değil ufak rahatsız etmiyor zamanla azalacaktır korkmamak lazım korkunca artıyor çünkü sağlıklı vucut panik atak geçirirmii doktorum bana öyle söylemişti sağlıklı vucuda ve ruh sağlığına sahip insanlar panik atak geçirir aptallar geçiremez mesela demiştiSabah 7de lavaboya kalktım giderken nabzımın hızlandığının farkındaydım ama ayaga kalktığım için oldugunu düşündüm. Sonrasında yataga döndüğümde kalbim çok hızlı atıyordu yerinden çıkacak gibi o an 110 civarı falandı midem bulanmaya sıkıntı hissi yaşamaya başladım on dakika içindenabzım 140 oldu o an çok korktum hemen üstümü değiştirmeye yöneldim acile gidecektim sonra yapmadım panik atak geçicek birazdan daha öncede oldu deyip kendimi sakinleştirmeye çalıştım ama yinede içimdeki korku duruyordu sonra yavaş yavaş nabzım düşmeye başladı sanırım bu anlattıklarım max yarım saat sürdü ama yaşattığı korku günler gibi geldi bana. Hiç bu kadar erken saatte yaşamamıştım ya uykuda yaşasaydım diye düşünüp duruyorum. Bide oruca niyetliydim kusmamak için kendimi tutmak zorunda kaldım. Zaten bi kaç gündür anksiyetem yüksek seviyedeydi sürekli içim daralıyodu nefes darlığı bunaltı gögüs ağrısı yaygın agrılar yaşıyodum bugunde panik atak eklendi. Şuna her yerim dayak yemiş gibi agrıyor. Psikologa gitmeye başladım henüz bir seans aldım diğer randevuma on gün var. Gidenlere ne kadar sürede fayda etti acaba yardımcı olur musunuz
Ben sakinleştiğimdr ölçüler 140 tı büyük ihtimalle cok daha yükseklere cıkıyor aynen kalp krizi sanıyordum ilk başlarda ama değil mrk etmeyinÇok teşekkür ederim o kadar korktumki sizin nabzınız ne kadar yükseliyor bi kaç ayda bir oluyo bende ama çok korkuyorum sabahtıt düşünüyorum acaba kalp krizi mi geçirdim diye. Zaten yogun olan anksiyetemin üstüne bide bu olunca mahvediyor beni
Son bi yılda o kdar çok kalp doktoruna gittimki ekg eko holter efor hepsi yapıldı bi sorun çıkmadı on gün sonraya yine randevu aldım bakalım. Kasımda covid geçirdim ben ondan sonra daha çok arttı korkularım ayagım agrısa kalp krizine yormaya başladım. Bazen ekstra atımlarımda çok sıklaşıyor onlarda çok yıprattı beni. Zaten bi kaç gündür gögsümde sıkıntı hissi vardı bi haftadır uyuyamıyordum panik atağı tetikledi heralde şimdi gögsümdeki sıkıntı hissi dahada arttı böyle baskı sıkıntı bunaltı gibi bişey içimin titrediğini hissediyorumBen sakinleştiğimdr ölçüler 140 tı büyük ihtimalle cok daha yükseklere cıkıyor aynen kalp krizi sanıyordum ilk başlarda ama değil mrk etmeyinkorkmanıza gerek yok oldugunda korkmayın korktugunuz için agır geçiyor bn artık uykudan uyanıp yatıyorum gözümü bile açmıyorum zamanla yok olacak . Bir ara hastanede ekg cektirin eger daha önce kalp krizi geçirmiş olursanız onda çıkıyor ama düşük ihtimal kafınlarda menapoz öncesi kalp krizi çok düşük ihtimalmiş doktor söyledi
Pakiyatriye gittinmi hiç aynı seyleri yasıyoruz bnde hastalık hastası oldum . Ama kendimi frenliyorum gitmiyorum biliyorum ki anksiyete kaynaklı anksiyete öyle birseyki gerçekten hasta olduguna doktoru bile inandırabilirsin . Pskiyatri bana ilac verdi panik ayak sonrası faydasını görüyorum tavsiye ederim mutlakaSon bi yılda o kdar çok kalp doktoruna gittimki ekg eko holter efor hepsi yapıldı bi sorun çıkmadı on gün sonraya yine randevu aldım bakalım. Kasımda covid geçirdim ben ondan sonra daha çok arttı korkularım ayagım agrısa kalp krizine yormaya başladım. Bazen ekstra atımlarımda çok sıklaşıyor onlarda çok yıprattı beni. Zaten bi kaç gündür gögsümde sıkıntı hissi vardı bi haftadır uyuyamıyordum panik atağı tetikledi heralde şimdi gögsümdeki sıkıntı hissi dahada arttı böyle baskı sıkıntı bunaltı gibi bişey içimin titrediğini hissediyorum
Psikiyatriye gittim anksiyete dedi. selectra25 diye bi ilaç verdi. Onbes gün kullandım aslında baya sakinleştirmişti ama sonra zaten olan gögüs ağrım artınca yan etkilerini okudum kalp krizi falan yazıyodu görünce korktum doktor kalp krizi geçiren hastalara bile bu ilacı veriyorum dedi ama ben korkudan kullanamadım. Yeni psikologa başladım daha bi seans oldu keşke korkmadan ilacı kullanabilsemde bi an önce üstesinden gelsem ama yapamıyorum. Gögsümde hep bi sıkıntı hissi bi agırlık sanki içi hava doluymuş gibi. Her yerimde agrılar yanmalar o kadar çokki bazen azalıyo bazen artıyo ama hiç geçmiyoPakiyatriye gittinmi hiç aynı seyleri yasıyoruz bnde hastalık hastası oldum . Ama kendimi frenliyorum gitmiyorum biliyorum ki anksiyete kaynaklı anksiyete öyle birseyki gerçekten hasta olduguna doktoru bile inandırabilirsin . Pskiyatri bana ilac verdi panik ayak sonrası faydasını görüyorum tavsiye ederim mutlaka
Pskytri ilaçlarının tam etkisi 3 haftadan sonra baslıyor dedi doktorum bana . Ayrıca güzel bir ilaç vermiş yan etkileri az olan bnce doktorunuz ne verdiyse kullanın yaşam kalitenizi arttırmak için o ilaçlar terapi desteğinizide alın bnde alıyorum her hafta iyi gidiyor şimdilik . Zamanla geçecek inanın ben inanıyorum bunu yasayan insanlarla çok konustum mutlaka geçiyor tekrarlasa bile bir zararı yok biliyoruz en azından artıkPsikiyatriye gittim anksiyete dedi. selectra25 diye bi ilaç verdi. Onbes gün kullandım aslında baya sakinleştirmişti ama sonra zaten olan gögüs ağrım artınca yan etkilerini okudum kalp krizi falan yazıyodu görünce korktum doktor kalp krizi geçiren hastalara bile bu ilacı veriyorum dedi ama ben korkudan kullanamadım. Yeni psikologa başladım daha bi seans oldu keşke korkmadan ilacı kullanabilsemde bi an önce üstesinden gelsem ama yapamıyorum. Gögsümde hep bi sıkıntı hissi bi agırlık sanki içi hava doluymuş gibi. Her yerimde agrılar yanmalar o kadar çokki bazen azalıyo bazen artıyo ama hiç geçmiyo
Kalp doktoruna gittikten sonra başlayacağım ilaca onada soracağım öyle içim rahat edecek beni şimdilik iki haftada bir çağırıyor bakalım nasıl ilerleyecek. Bugun sırt gögüs agrım çok fazla sanırım dün çok sıktım kendimi bugun çok agrım varPskytri ilaçlarının tam etkisi 3 haftadan sonra baslıyor dedi doktorum bana . Ayrıca güzel bir ilaç vermiş yan etkileri az olan bnce doktorunuz ne verdiyse kullanın yaşam kalitenizi arttırmak için o ilaçlar terapi desteğinizide alın bnde alıyorum her hafta iyi gidiyor şimdilik . Zamanla geçecek inanın ben inanıyorum bunu yasayan insanlarla çok konustum mutlaka geçiyor tekrarlasa bile bir zararı yok biliyoruz en azından artık
Evet kontrollerinizi yaptırın ama bunun sonu yok :) anksiyete ve panik atak devam ettikçe hastalıkordan oraya gezecek ve doktorların sonu gelmeyecek sanırım bende ilk panik atak yasadıgım gün acilden giriş yaptım gece 4 te sabah kalp gögüs nöroloji bütün polikilimikleri gezdim :):) bnde bişey var diye diyeKalp doktoruna gittikten sonra başlayacağım ilaca onada soracağım öyle içim rahat edecek beni şimdilik iki haftada bir çağırıyor bakalım nasıl ilerleyecek. Bugun sırt gögüs agrım çok fazla sanırım dün çok sıktım kendimi bugun çok agrım var
Açıkcası bende bişey çıkacağını sanmiyorum çünkü kalp agrısı bu kadar uzun süre olmaz diye tahmin ediyorum ama işte gelde kabullen bunu. Gögüs kardiyoloji fizik tedavi nöroloji romatoloji nörofizyoloji defalarca acil hepsine gittim. Her agrıdığında acile gidiyordum ilk zamanlar bi kaç kere aynı doktora denk geldim yine mi sen geldin dedi o kadar çok utandımki artık gitmek istemiyorum. Bütün bu ağrılarımın sebebi anksiyete bağlı biliyorum ama yinede korkutuyo beni bazen anlatamıyorum kendime. Kafam susmuyo her an ölecekmişim gibi düşünceler aklımdan çıkmıyo o kadar berbat bişeykiEvet kontrollerinizi yaptırın ama bunun sonu yok :) anksiyete ve panik atak devam ettikçe hastalıkordan oraya gezecek ve doktorların sonu gelmeyecek sanırım bende ilk panik atak yasadıgım gün acilden giriş yaptım gece 4 te sabah kalp gögüs nöroloji bütün polikilimikleri gezdim :):) bnde bişey var diye diye. Sizde kontrollerinizden sonra bnce kullanın ilaç kullanmakta bişey yok ki gerçekten zor süreçler geçiriyoruz demekkiki bunları yasıyoruz . Bnde her hafta gidiyorum terapiye . İlk zamanlar haftada 2 gün gittim . Baya bni rahatlattı korkmamam için artık olmasın diye diretmiyorum olacagını hissettiğimde bırakıyorum gelsin ve geçsin . Cam pencere acıp derin derin nefes almaya fln calışmıyorum yattıgım yerde kıpırdamıyorjm bile . Agrılar ilk 10 gün bndede hep oldu yutkunamadım çok üzün süre gögüsüm sıkıyor sanki kaslar kalbimi sıkıstırıyo gibi geliyordu kontrollerinizde bişey çıkmaz inşallah