Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Ne zaman iyiym düzeldi galiba desem tekrar başlıyor kafamdaki sesler. Dün bi tanıdığımızın kalp krizinden vefat ettiğini duydum içimde bi sıkıntı oluştu akşamda ek atımlarım oldu gece uyuyayamadım sabaha kadar döndüm durdum. Sabahtan beri her yerimde agrı uyuma var içim sıkılıyordu. Oğlumu okula götürdüm beş dakika sonra öğretmeni aradı gittim hemen cocuk aglıyo seni özledim aklıma sen geldin dedi. Hemen içime bi korku düştü acaba kötü bişey olacak da cocuk hissetti mi diye düşünmeye başladım zaten içim daralıyodu hepten kötü oldum hemen aklıma ölüm kalp geliyor kafam susmuyor çok bunaldım ne zaman iyi gibiyim bayadır sıkıntım yok desem gene başlıyor cocugun her hareketini kötü bişeye yoruyorum psikiyatrinin verdiği ilacıda korkudan kullanamıyorum ne yapacağımı şaşırdım artık çok yoruldum

Ama şöyle düşünün o ilacı kullandığınızda yan etki hissederseniz bir daha almazsınız ve sorun kalmaz. Ama ilacı içmezseniz bu düşünceler sizi iyice aşağı çekecek, lütfen bir cesaret gösterin ve ilacınızı için ilk yarım olarak deneyin korkmayın bişey olmayacak inşallah

Neden ilac almaktan bukdr korkuyorsunuz? Sizin gibiydim ancak kaygilarim oglumda farkli davranışlara yol açıyordu diye ilaca başladım. Inanin okdr değişim olduki oğlumda. Bu kaygilariniz tedavi edilmezse oglunuzda sizi görerek büyüyecek ve oda kaygili biri olabilir. Sizin yasadiklarinizi yaşamasını istemezsiniz. Inanin ilac kullanmaktan korkmaniz cok anlaşılır. Bagimlilik, yan etkiler, kanser vb ama böyle de yaşamak kendimize eziyet etmek. Doktorunuza güvenin ve hayata da. Sevgiler❤

İnanın bende istiyorum kullanmayı değişmeyi ama daha önce bi çok ilaç yan etki alerji bayılma yaptı basit ilaçlar bile. İlaç alerji yaptı diye alerji iğnesi yaptılar o bile yan etki yaptı bayılmışım o yüzden bu korkularım ama dayanamıyorum artık

Doktora danisabilirsiniz bu durumu, alerjik etki gosterdiginjz etken maddeli ilactan uzak durursunuz

sizinle konusmam lazimmm

hemen hemen aynu seyleri yasiyorum ama sizin gbi tam anlamiyla anlatan insanlarla konustukce sürecim daha iyi ilerliyo? insAllah buralardasinizdir

Şuan çok büyük sıkıntı çekiyorum bu konu da. Önce kollarım uyuşuyor, bayılacakmış hissi, vücutta titreme sonrasın da sol göğsümün alt kısmında bir sıvı akıyormuş gibi bir his oluşuyor. Hani yazın soğuk su içersiniz gitti yer belli olur ya aynı öyle bir his vb. sonra bağırsaklarım çalışıyor ve sürekli tuvalete gitmek zorunda kalıyorum. Panik atak geçirdiğinizde çok sık tuvalete gideniniz var mı? Tabi benim panik atağım günde 4-5 defa oluyor. Her seferinde tuvalete gidiyorum. Bu kadarın normal olmadığına inandırdım kendimi ve çoğunlukla iç kanama geçirdiğimi veya bağırsaklarımda büyük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu beni daha da geriyor. Günün neredeyse 6 saatini panik atağımla geçiriyorum. Bebek düşünüyoruz ve bu durumun annekarnında bebeği çok olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

Tedavi olduktan sonra bebek dusunmenizi öneririm zorlanmamaniz acısından. Ilac kullaniyormusunuz? Panik atak gecirmiyorum 3 senedir ama anksiyete tuttugu zamanlar surekli tuvalete giderim, ishal olurum afedersiniz..yani normal bagirsaklar psikolojik durumlara tepki veriyor direk.

Tam bir aptala çevirdiği için ilaç kullanmadım. Ama dediğiniz gibi anksiyete tuttuğu zaman benimde öyle oluyor. Sürekli tuvalete gidiyorum. Acaba iç kanama mı geçiriyorum diye daha da korkmaya başlıyorum. Hipnoterapi düşünüyorum, ilaç tedavisi istemiyorum. Eskiden hayatımı bu kadar etkilemiyordu fakat son 2 aydır geceleri birden bire uyanıyorum. Şuan bile bağırsaklarım çalışıyor sol alt göğsümde batmalar hissediyorum. Apandistim mi patladı yoksa diyorum. Ağzıma kan tadı geliyor vs. Cidden canımı çok sıkıyor bu durum. Eskiden başka şeylerle oyalanınca geçerdi. Şimdi geçmiyor dikkatimi başka bir şeye toplayamayacak duruma soktu beni.

Ben hipnoterapi almayı düşünüyorum. İlaçlara alerjiniz varsa bunu deniyebilirsiniz belki.

Ilac kullaniyorum cipralex hicbir sekilde aptala dönüşmedim basi ağrıyınca midesi agriyinca ilac icebilen bir toplumun psikolojik anlamda zorlaninca ilac icmemek icin bukdr direnmesi ve ilaçlara bukdr on yargılı olmasını, ilac kullanmamak pahasina hayatini yaşayamamasini anlamiyorum. Teyzem okdr sınırlı biriki. Kizi küçükken mahvetti surekli azarladi rencide etti. Suan kizi 18 yasinda ve dehb okb teshisi kondu. Ilac verdiler kızına. Cok direndi ama kizini başlattı. Bana dediki benim bu yasima kdr antidepresanlarla isim olmadi ve dedimki ogun keske olsaydı icimden. Belki ozaman kızını aileni bukdr yipratmaz suan kizinin ilac icmesine neden olmazdın. Benim ne ataklarim var nede krizlerim ne saglik takıntim. Gecmisimde anksiyete rahatsizligi tanisi aldım. Ogluma tahammul esigim cok düşüktü. Baktim kaygili bir cocuk yetişiyor, baktim wc egitimi verirken gerilip onu kotu etkiliyorim ilaca başladım. Bukdr korkmayin lütfen. Güvendiğiniz bir doktor bulun ve o ilac verirse çekinmeyin. Bu arada kardesimde sizin gibi sorunlarla boğuşup ilac almayan tarafta, onuda ikna edemedim. Sevgiler

Evet aynı seyleri yaşıyorum sık idrara cıkman normal sanırım bende gece özellikle atak geçiriyorım yada anksiyetem tutuyor ve defalatca kalkıp wc ye gidiyorum yok ama genede gidiyorum ve mutlaka ishal olmus oluyorum durduk yere su içmiyorum gitmiyiö diye gene geliyor :):) çok zor ya panik atak ama atlatacagız bunu bilmek güzel en azından geçici bir süre sabredeceğiz insana beyni öyle bir oyun oynuyorki seni hasta olduguna inandırmak için yapmadıgı kalmıyor fiziksel patalojik bulgular dahi veriyor doktorları bile şaşırtabilecek cinsten

Evet panik atakta çarpıntı nefes almada zorluk uyusma terleme sonrası titremi oluyor mide bulantısı yutkunamama gibi sizinki anksiyete olabilir bi tık hafif atlatmıssınızdır belki bnada panik atak sonrası dediğiniz gibi oluyor ama tam bir güçlü panik atak yaşamıyorum o çarpıntılar ve nefes alamama olmuyor bazen anlık kaygılarımızdan kaynaklı sanırım

herkese sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum. daha öncede yazdım buraya şimdi tekrar aynı şeyleri yaşayınca tekrar yazayım dedim. bende yıllar yıllar evvel anksiyete bozukluğu oldu 2 yıl cipralexle hayata döndüm sonra yıllar sonra çocuk doğurdum tekrar başladı yine ilaç kullandım yine iyi oldum şimdi tekrar aynı şeyleri yaşıyorum. kronik rahatsızlığım var her ağrıyı kansere yoruyorum. pandemi başladı başlayalı kontrol için bile gitmedim doktora. zaten doktor kötü bir şey diyecek diye korkudan da gitmiyorum. kronik sırt kol göğüs ağrıları, bağırsak problemleri, kalp çarpıntısı, ellerde terleme, sürekli vücutta ağrı, sabah yataktan çıkmak istememe, boğaza bir şey takıldı hissi, nefes darlığı gibi hepinizin yaşadığı şeyleri birebir yaşıyorum. son çare kronik hastalığımla ilgili randevu aldım yarın doktora gideceğim hayırlısıyla bir şey çıkmasın oradan psikiyatrist ve terapi başlayacağım. bende sizler gibi benim dışımda herkes çok mutlu ne olurdu bunlar kadar kaygısız olsaydım diyorum. bunları bir tek ben yaşıyorum sanıyorum. ama yaşım henüz çok ilerlemiş olmamasına rağmen çok kalitesiz bir hayat yaşıyorum. en son ne zaman heyecan duydum ya da sabah huzurlu uyandım hatırlamıyorum. ömür boyu ilaç kullanmaya da razıyım. oğlum büyüdü artık mutsuzluğumun farkında. burada yazılanları okumak bana iyi geliyor.

Kronik hastalığınız olduğuna emin misiniz o ağrılar da psikolojik olabilir mi acaba

Merhaba belirtilerimiz çok benziyor, bende de panik atak vardı o yüzden ona yordum ama tuhaf birşeyler olduğunu hissediyordum. Hipertiroidi çıktı... Kan vermediyseniz vermenizi tavsiye ederim. Bu arada doğumdan 8 ay sonra başladı.. bebeğim şimdi 10 aylık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…