Canim bugun gidicektim psikiyatriste ama once bir hocaya gidicem evimde büyü oldugunu soluyolar zaten evden ciktigimda kendimi daha ii hissediyorum once onu netlige kavusturucam. Zaten bu ansiyete vs seytanin vesvesesi diyorlar ilacda icemeyecegim icin careyi orda ariyacam. :) sende ic sıkıntısı mi oluyor yoksa olumsuz dusuncelerin mi var
ailemden uzagım esimin meslegınden dolayı hiç mi hiç alısamdım buraya burdan gitmemize daha var malesef zaten göreve cagırp duryolaryalnız basımayım hep suan oldugu gibi ne zaman gelcegi belli dil secim olayları yuzunden olan bize oluyor bende dayanıyorum bakalım ialç kullanmamk için nerye kadar bilmiyorum herseyi takıyorum bazen aman diyorum bosver diyorum sonra tekrr don basa doktorun ne dedi peki ?
hımm hamilelikte bu dusunceler daha da yogunlasıyor masallah bugune kadar iyi dayanmıssın inşallah hep böylede gider bnde iç sıkıntısı sabahları oluyor bazen de aksam degişiyor olumsuz dusunclerim de oluyor Allah sabır versin biz bizm gibi bu durumda olanlara
canm sen ilaç kullanıyor muydun
ben artık bunun sadece bı dusunce olduguna ınanmıorum yanı bı duunce benı bukadar sarsamaz sankı patalojık bıseyde var gıbı gelıor sureklı mıdem kotu bulanıor normal bı hayatım yok onceden ayakta uyurdum sımdı hıc uyaymıorum sureklı bu hastalıgın vucudumdakı etkılerını dusunuorum gecen gecekı atakta anladımkı ben bu atak anlarını ılacız gecıremıorum ya bebegım oldugundada gecıremezsem dıe sureklı dusunuorum arkadslar gecıor dıor ama denemeye calısıorum olmuor ıllakı bı sakınlestırcı almam gerekıor okadr uzuluorumkı bebegım olmıcak dıe yanı normal bı ınsan olamıcametkilemezmi hiç, tekrar eden kaygı düşünceleri (bunun hastalığın bir parçası olduğunu düşünüp kesip atmak çok önemli, zor ama imkansız değil, çünkü düşün düşün bitmiyo, bir konuda karar alsan bile tekrar hiç o konuyu düşünmemişsin gibi tekrar baştan düşündürüyo ee sonuç, biyere varamıyorsun o yüzde tekrar eden dşünceleri ''bu hastalığımın bi özelliği'' deyip kesip atmalı, düşünce süreci noktalanmalı, dikkat dağıtılmalı başka bişeyle, dikkat ettiyseniz zaman zaman bu kaygılı, sonuçlandıramadığınız düşünceler yoğunlaşıyor, kendinizi iyi hissettiğiniz günlerde bu düşünce süreçleri olmuyor, o yüzden düşünce süreçleriniz çoğaldığında zihninizi yormayacak başka bir uğraşı bulun, size bişey anlatayım hemen burda:
'' bir prof öğrencilerinin birinin eline bi bardak verir, kolunu uzat eğmeden taşı bu bardağı der, o öğrencide öyle yapar, dakikalar geçtikçe eli yorulur, ağırlaşır, bardak yavaş yavaş eğilmeye başlar, eliyle taşıyamaz hale gelir, saat sonra kolunu bırakır ve bardağı taşıyamaz, bunun üzerine hoca derki:
''beyinde aynen düşünceyi böyle taşır, ama düşünce süresi uzadıkça beyin o düşünceyle yorulur, taşıyamaz hale gelir'' o yüzden kısırdöngülü düşüncelerimizin farkına varıp son noktayı koymak lazım, burda önemli olan teşhistir, teşhisi doğru yaparsak işimiz dahada kolaylaşır. çok kötü olduğunuzda düşüncelerinizi açık açık bir kağıda not edin, korkularınızı, ne düşündüklerinizi vs... cümleler halinde...
sonra iyi olduğunuzu hissettiğiniz bir zaman bunları okuyun ve düşüncedeki yanlışlık ve abartılarınızı görün, hastalığın size neleri düşündürdüğünü görün, hastalıklı düşüncelerinizi tanıyın, ve bu düşüncelere artık pirim vermeyin ''bu düşünceler benin hastalığımın bir özelliği, hastalığım bana böyle düşündürüyor'', deyip kesip atın.
Aynen canm bizi bizim.gibiler anliyor sadece benim aklima.olumsuz dusunce geldimi ustune.gidiyorum icindeki sesle savasiyorum ole boyle bu zamana kadar geldim ins dahada iyi olurum.ve oluruz
hayır tatlım kullanmıorum altı aydır ılacsızım daha once hep kullandım evlenınce bıraktırdı dr suan ıyı deılım ama baslamakta ıstemıorum cunku haılelık dusundugum ıcın baslarsam ya hamıle kalırsam bıdaha bırakmak zorunda kalıcam dıe hem banda bı yararının oldugnu dusunmuorum yıne atak gelıordu ama su varkı bukadr kotu olmuorum suan cok kotuyum işe bıle zor gıdıorum artık öle duruorum yanı:)
sende haklısın canım hamile kaldıgında tekrr bırakmak zorunda kalcaktın kendimizi öyle böyle idare ediyoruz bazen edemeseskte tabi Allah yardımıcımız olsun ve sabır versin
evet cnm bısekılde ılerlıoruz ama sunu sorayım sana hıc buyuk bı atagın oldumu yanı senı acıllere kaldıracak yada sakınletırıcı alacak kadar yogun olan hamıleık dönemınde ?
zor durymda oldugumda içimden kendimi sakınlestrmeye calsıyorum tabi hemen sakınlesmiyorum zamana bırakıyorum yok daha gitmedim acile sen gitttin mi peki canım
yok cnm bende gıtmedım ama ben evde sakınlestırıcı alıorum xan gıbı yanı bu son atak cok agırdı tıtremeye basladım mıdem zaten kotuydu bacaklarımı hıssedemedım esımın kucagına yıgıldım ama kendımı kaybetmedım ılac aldım ıkı tane sonra dua okuyarak( esımde okudu o tasavvufta:) anca duzeldım ama cok kotuydu o an anladımkı hamıle olsaydım nasıl durucaktım cunku bı saate yakın sürdü eşim hala ılac almamı istemıor dr karsı gıcıklıgı var:) rabbıme daha cok yönelırsek gecıcek dıor ben namazımı kılıp zıkrlerımı yapıorum ama yınede oluor demekkı ımtıhanımız bu hayırlısı artık.. sende bole seyler oluomuydu canm?
Kizlar bn kotyum herseye sinirlenir aglar oldum gun boyu cok kotuyum hayattan zevk alamiyorum hic bise bni mutlu etmiyor mutsuzum hep bunaldim iyice okb de ustune tuzu biberi oluyor esime bagirp cagryorum kafayi yicem sanki on haftanin icindeyim sabredemiyorum artik(
Canim sen beni faceden ekle bi konusalim senle halime elif yilmaz kurt
canım ilk baslarda kullanıyordum simdi kullanmıyorum
Anladim cnm ilac alamadigin icin benden sana tavsiye rezene cayi veya papatya cayi yatmadan once ve kalktiginda ic gunde iki fincan fazla icme o seni baya rahatlatacakdir.
gün geçtikçe kötü daha kötü oluyorum belki doktora giderim daha çok ilerler diye korkuyorum yardıma ihtiyacım var
gün geçtikçe kötü daha kötü oluyorum belki doktora giderim daha çok ilerler diye korkuyorum yardıma ihtiyacım var
kendimi çaresiz mutsuz hissediyorum hamilelikte etkliyordur tabi gerçekten sabretmeye calsıyorum ama bazende tıkanıp kalıyorum amin canımCnm o snirlilik aglamalar hepsi hamilelikten bende yaşadm hatta bi çogumuz esimin her haraketı batıodu tahammül edemiodum bzen o sniri vücudumun heryerinde hssediodum az kalmış 2 hafta daha sbır hepsi geçicek ilacada bslarsan dahada iyi olursun allah yrdmcmz olsun
Psikiyatrise kesin git canm destek onemlk seni sıkan aklina gelen olumsuz dusuncelermi anlat istersen
sanki bu sorunları tek ben yasıyormusum dunya sankı ustume yıgılmıs altında kalmısım gibi hissediyorum sabır diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?