Ruhsal detox isimli kitabı burdaki arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, yazarı prof. dr. H.İbrahim Erbıyık, ben henüz başlarındayım kitabın, hocamda Allah inancıda olunca ne güzel açıklamış herşeyi, yani ben öyle düşünüyorum, hepinize tavsiye ediyorum, özümseyerek okuyun, ben bitirince tekrar okuyacağım, çünkü insanoğlu unutmakla mükellef, unutuyoruz malesef...
Biraz önce bir hasta geldi yıllar öncesinden tanıyorum kendisini, (ben sağlıkçıyım), Kanser teşhisi konmuştu kendisine, hastalığını atlattı 1 yıl sonra tekrar yakalandı(yaklaşık 2 yıl önce)....
İlk hastalandığında tanışmıştım, hastam imamlık yapıyordu, benimde o aralar anksiyetem had safhadaydı, imam olduğu için sıkıntıya iyi gelecek dua sormuştum, sorduğum gün imam amcanında tedavisinin son günüydü...
1 yıl sonra hastalığı tekrar etti bize geldi, tekrar tedaviye başlandı, doktorlar umutsuz konuştu bu sefer ona, kemoterapi hastayı kötü yapıyordu, oda tedaviyi tamamlamadı, Allaha sığındı, yapılabilecek herşeyi yapmıştı, tedaviye, doktora inancı tamdı, onları şifa vesilesi olarak görüyordu, onlar olmazsa olmaz diyordu, zaten Allahta tedaviyi emrediyor diyordu, ama dr larında ümitsiz konuştuğunu duyunca, kemoterapiyide artık vücudu kardıramayınca bıraktı tedaviyi, ve 2 yıl geçmesine rağmen elhamdülillah durumu çok iyi, daha demin yanımdaydı Salih Amca.
Adam koca kanseri yeniyor inançla, biz olmayan şeyleri uyduran beynimizin düşüncelerini yenemiyoruz, yani Tam Allaha teslim olamıyoruz, teslimiyetimizi tam yapabilsek inşallah herşey biraz daha kolaylaşacak...