Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

ezgi benimde 4 cü ayda başlamıştı ataklarım .. bende kilo vermiştim ... ama hemen terapiye başladım hatta şu tv de çıkan ünlü psikiyatriste gittim vede şunu gördüm bana dedikeri şuydu sana ilacı başlatırım rahatlarsı ama terapilere mutlaka gelmek zorundasın ... bunun üzerine psikoloğuma gittim ..konuştuk .. onlar senin anksiyete seviyeni anlıyorlar ...bana dediki ilaca filan başlama sdece seni her hafta görücem dedi ..bende söyle düşündüm .. ilaca başlasamda başlamasamda terapi görmem gerekiyor .. ozaman biraz daha dişimi sıkıcam ilaca başlamıcam ve terapilere gidicem ... i1.5 sene oldu bebişim doğdu hala daha ilaca başlamadım ...aynen ilaçlıymış gibi yaşıyorum ama her hafta terapilerimi aksatmadan gittim ...sana da tavsiye ederim ..ilaç kullanıyor olsanda bir psikolog bul ve terapiye başla belki ilacı bile bırakırsın

Psikologa gittim cnm ama bana iyi gelmedi. Beklide bilgisi yetersizdi. suan ilac kullaniyorum ve cok şükür idare ediyorum. Tekrardan ilaci birakmayi göze alamıyorum. Zaten Bebeğimin gelisimi de iyi gidiyor. Belki dogundan sonra cesaret edersem deneyebilirim. Bu arada ilaci birakabildigin icin seni tebrik ediyorum. Umarim birgun bende senin kadar güçlü olurum

[MENTION][/MENTION]
Aman maşallah hep daha iyi ol. İşte benimde anksiyete başlayalı 6 hafta oldu bende 5 haftalıkhamileyim önümde geçirmem gereken çok zaman var daha ve bazen dayanamayacak gibi oluyorum . İş yerinden önümüz haftayıda rapormu alsam diyorum. Bugün doktora söyledim kötüyüm diye o da kendini telkin edeceksin diyor

Melikemm çok kötüyüm ya Çalışınca kafam dağılır dedim başladım ama iyi mi oldu kötü mü bilemedim. 0nun yorgunluğuda apayrı. Şu çarpıntıya taktım kafayı geçiştiremiyorum. doktora gitmeyede korkuyorum. 1 aydır fazla dinliyorum kalbimi ondan oldugunu düşünüyorum ama işte anksiyete hastası olunca acaba baska bisey mi var diye korkuyorum. Çok bunaldım Doğum sonrası çok yıprandım. Adam akıllı uyku yok, stres çok.. Bunada şükür, Allah'ın bi bildiği var ki bunları veriyo bana. Senin açından da ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum canım, 2 çocuk daha zor eminim. Evde durmakta çalışmakta birbirinden farksız aslında ama işte, herkesin şartları farklı kuzum ya. Allah sağlık sıhhat versin, dayanma gücü versin hepimize inşallah.

mrb kızlarr ben bu gece cok buyuk atak gecırdım ıkı tane sakınlestırıcıyle anca sakınlesebıldım anladımkı ben cocuk doguramıcam okadr moralım bozukkı hala kotuyumm sizler neguzel daynabılmıssınız ama ben dayanamadım

olmayan şeyleri düşünmek yani boş boşuna evhanlanmak, veya ihtimali çok az bi durumun gerçekleşebileceğini defalarca düşünmek, o olayın gerçkleşmesinden bin kat daha kötü ve yıpratıcı...
O yüzden sıkıcı düşünme aşamalarına (vesvese), girdiğinizde aklınızı dağıtmak için kendinize uğraşı bulun.
Siz yine elhamdülillah hamile kalabilmişsiniz, Hamile kalamayanlar, tedavi süreciyle uğraşanlarda var, panikatağına rağmen bebek için tedavi sürecinde olanlarda var, bebeğinin olmaması ihtimalleride var tabi, biraz toparlayın kendinizi lütfen, düşünce süreçlerinden çıkın, kendinizi oyalayın, Allah hiçkimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez, Allaha güvenin, dua edin, bol bol okuyun vesveselere karşı bol bol felak ve nas surelerini okuyun, arapça yazı bilenler bu sureleri bol bol yazsınlar, besmeleyi arapça olarak 19 defa yazın, arapça yazmak okunmasından kat kat daha faydalı, bende bir panik ataklı olarak bunları söylüyorum size.

Sabır Allah tarafından kişiye günlük olarak verilir, sabrınızı yarınları düşünerek ''eyvah ne olacak, ya şöyle olursa, ya böyle olursa''
olmayan şeyleri şimdiden olmuş gibi düşünmek veya olacak gibi düşünmek kendimize yaptığımız en büyük düşmanlıktır.
Allahın günlük olarak verdiği sabırla gününüzü geçirmeye çalışın, yarın sabrınız tekrar verilecek, sabrınızı idareli kullanın:)
Olumlu düşünce, olumlu düşünce, olumlu düşünce, olumlu düşüncenin vücuttaki fonksiyonları çok büyük, olumsuz düşünce vücudu ne hale sokuyor görüyorsunuz, olumlu düşüncede sebat ederseniz, edersek, karşılığını inşallah alacağız:)

Ruhsal detox isimli kitabı burdaki arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, yazarı prof. dr. H.İbrahim Erbıyık, ben henüz başlarındayım kitabın, hocamda Allah inancıda olunca ne güzel açıklamış herşeyi, yani ben öyle düşünüyorum, hepinize tavsiye ediyorum, özümseyerek okuyun, ben bitirince tekrar okuyacağım, çünkü insanoğlu unutmakla mükellef, unutuyoruz malesef...
Biraz önce bir hasta geldi yıllar öncesinden tanıyorum kendisini, (ben sağlıkçıyım), Kanser teşhisi konmuştu kendisine, hastalığını atlattı 1 yıl sonra tekrar yakalandı(yaklaşık 2 yıl önce)....
İlk hastalandığında tanışmıştım, hastam imamlık yapıyordu, benimde o aralar anksiyetem had safhadaydı, imam olduğu için sıkıntıya iyi gelecek dua sormuştum, sorduğum gün imam amcanında tedavisinin son günüydü...
1 yıl sonra hastalığı tekrar etti bize geldi, tekrar tedaviye başlandı, doktorlar umutsuz konuştu bu sefer ona, kemoterapi hastayı kötü yapıyordu, oda tedaviyi tamamlamadı, Allaha sığındı, yapılabilecek herşeyi yapmıştı, tedaviye, doktora inancı tamdı, onları şifa vesilesi olarak görüyordu, onlar olmazsa olmaz diyordu, zaten Allahta tedaviyi emrediyor diyordu, ama dr larında ümitsiz konuştuğunu duyunca, kemoterapiyide artık vücudu kardıramayınca bıraktı tedaviyi, ve 2 yıl geçmesine rağmen elhamdülillah durumu çok iyi, daha demin yanımdaydı Salih Amca.
Adam koca kanseri yeniyor inançla, biz olmayan şeyleri uyduran beynimizin düşüncelerini yenemiyoruz, yani Tam Allaha teslim olamıyoruz, teslimiyetimizi tam yapabilsek inşallah herşey biraz daha kolaylaşacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…