Ben o kadar çok çocuk istiyorumki olmuyor, tedaviyle olup olmayacağıda malum, bu hastalığa rağmen, anksiyete ve panikatağa rağmen bunu istiyorum ama olmuyor,
Siz bebeklerinizin kıymetini bilin, en azından tedavi süreci gibi stresli bir süreç geçirmiyorsunuz, RABBİM HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.
Ruhsal detox isimli kitabı burdaki arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, yazarı prof. dr. H.İbrahim Erbıyık, ben henüz başlarındayım kitabın, hocamda Allah inancıda olunca ne güzel açıklamış herşeyi, yani ben öyle düşünüyorum, hepinize tavsiye ediyorum, özümseyerek okuyun, ben bitirince tekrar okuyacağım, çünkü insanoğlu unutmakla mükellef, unutuyoruz malesef...
Biraz önce bir hasta geldi yıllar öncesinden tanıyorum kendisini, (ben sağlıkçıyım), Kanser teşhisi konmuştu kendisine, hastalığını atlattı 1 yıl sonra tekrar yakalandı(yaklaşık 2 yıl önce)....
İlk hastalandığında tanışmıştım, hastam imamlık yapıyordu, benimde o aralar anksiyetem had safhadaydı, imam olduğu için sıkıntıya iyi gelecek dua sormuştum, sorduğum gün imam amcanında tedavisinin son günüydü...
1 yıl sonra hastalığı tekrar etti bize geldi, tekrar tedaviye başlandı, doktorlar umutsuz konuştu bu sefer ona, kemoterapi hastayı kötü yapıyordu, oda tedaviyi tamamlamadı, Allaha sığındı, yapılabilecek herşeyi yapmıştı, tedaviye, doktora inancı tamdı, onları şifa vesilesi olarak görüyordu, onlar olmazsa olmaz diyordu, zaten Allahta tedaviyi emrediyor diyordu, ama dr larında ümitsiz konuştuğunu duyunca, kemoterapiyide artık vücudu kardıramayınca bıraktı tedaviyi, ve 2 yıl geçmesine rağmen elhamdülillah durumu çok iyi, daha demin yanımdaydı Salih Amca.
Adam koca kanseri yeniyor inançla, biz olmayan şeyleri uyduran beynimizin düşüncelerini yenemiyoruz, yani Tam Allaha teslim olamıyoruz, teslimiyetimizi tam yapabilsek inşallah herşey biraz daha kolaylaşacak...
haklısınız elımden geldıgınce tevekkul etmeye calısıorum ama bı yerde tıkanıorum nedendır bılmıorum belkı seytanın veveseı ama o bıle bu hastalıgın gecmıcegı hiissini uyandırıor.tamam dıyorum bazen gectı artık ama hoop ertesı gun aynıları baslıor ılacsız devam etmek ıstıorum ama calısınca olmuor sızın panık atak tam olarak nasıl yanı vucudunuzu etkılıormu cok?
Canm kalbinde biswy yok bunu sende biliyosun dinlemkten oluyo hep bende zamn zamn yasyrm unutyrm sonra ben 2ay nerdeyse bogaz agrisi yutkunamama tMelikemm çok kötüyüm yaÇalışınca kafam dağılır dedim başladım ama iyi mi oldu kötü mü bilemedim. 0nun yorgunluğuda apayrı. Şu çarpıntıya taktım kafayı geçiştiremiyorum. doktora gitmeyede korkuyorum. 1 aydır fazla dinliyorum kalbimi ondan oldugunu düşünüyorum ama işte anksiyete hastası olunca acaba baska bisey mi var diye korkuyorum. Çok bunaldım Doğum sonrası çok yıprandım. Adam akıllı uyku yok, stres çok.. Bunada şükür, Allah'ın bi bildiği var ki bunları veriyo bana. Senin açından da ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum canım, 2 çocuk daha zor eminim. Evde durmakta çalışmakta birbirinden farksız aslında ama işte, herkesin şartları farklı kuzum ya. Allah sağlık sıhhat versin, dayanma gücü versin hepimize inşallah.
etkilemezmi hiç, tekrar eden kaygı düşünceleri (bunun hastalığın bir parçası olduğunu düşünüp kesip atmak çok önemli, zor ama imkansız değil, çünkü düşün düşün bitmiyo, bir konuda karar alsan bile tekrar hiç o konuyu düşünmemişsin gibi tekrar baştan düşündürüyo ee sonuç, biyere varamıyorsun o yüzde tekrar eden dşünceleri ''bu hastalığımın bi özelliği'' deyip kesip atmalı, düşünce süreci noktalanmalı, dikkat dağıtılmalı başka bişeyle, dikkat ettiyseniz zaman zaman bu kaygılı, sonuçlandıramadığınız düşünceler yoğunlaşıyor, kendinizi iyi hissettiğiniz günlerde bu düşünce süreçleri olmuyor, o yüzden düşünce süreçleriniz çoğaldığında zihninizi yormayacak başka bir uğraşı bulun, size bişey anlatayım hemen burda:haklısınız elımden geldıgınce tevekkul etmeye calısıorum ama bı yerde tıkanıorum nedendır bılmıorum belkı seytanın veveseı ama o bıle bu hastalıgın gecmıcegı hiissini uyandırıor.tamam dıyorum bazen gectı artık ama hoop ertesı gun aynıları baslıor ılacsız devam etmek ıstıorum ama calısınca olmuor sızın panık atak tam olarak nasıl yanı vucudunuzu etkılıormu cok?
Bedensel belirtileri sormuş bi arkadaş, Anksiyetenin ve panikatağın bütün özell,iklerine sahibim.
Ha birde şunu söylemeyi unuttum, hipnoz bu hastalıkta çok faydalı, benim şu an imkanım yok yaptırmaya, aslına bakarsanızda eskisi gibi çok telaşlı değilim çünkü biliyorum hastalığımı:)
Ama hamile arkadaşlar yaptırabilir, ama ehil birini bulacaksınız, bi arkadaşım eşine yaptırmış Ankarada bi ünv. hastanesine, ondan çok fayda gördük diyor, söyleyen arkadaşta sağlıkçı, ağzından duymasam inanmazdım.
Hastalığımız aynı zamanda bilinçaltı sorunu olduğu için, hipnozda da bilinçaltına inilip telkin yapıldığı için yararı oluyor.
Arkadaslar merhabalar bende uzun seneler panik atak anksiyete ve depresyon tedavisi gordum. Evlendim.kendimo ii hissettigim zamanlar ilaclari kestim snra yavasdan yoklamaya basladi cocuk istedigim icin tekrar kestim ilaclari bu seferde 1 sene ugras ugras cocuk olmadi kafayi taktim niye olmuyo ben senelerce anne olamayacakmiyim diye cok sukurki 1 senenin sonunda kendiliginden oldu suan 7.ayimizin icindeyiz ama icim cok sıkılıyor beynimde surekli kotu dusunceler esime karsi bole bir tuhafim aklima gelen kotu dusunceler beni asiri sıkıntıya sokuyor elime ip alsam ya birini bogarsam diye dusunuyorum sonra oturup niye ole dusunuyorum diye agliyorum. Okb yemi cevirdi bu illet anlamis degilim... diger arkadaslar gibi hizli kalp carpintilarim olmuyor sadece niye ole dusunuyorum diyip agladigimda hafif oluyor ne yapicami sasirdim hamilelik hormonlarindan midir okb denmidir yoksa ustume yapilab papaz buyusundenmidir anlayamadim
bende ilk baslarda anksyete tedavisi gördüm ve bunu bilmiyerek bi kaç yıl yasadım agır yasdım daha sonraları okbye cevirdi suan bende 10 haftalık hamileyim basından beri yasıyorum kendimle savasıyorum her sabah iç sıkıntısyla uyanıyrum ustune gitmeye calısyorum bazende yeniliyrum en ufak bısye takıyorum ama sana masaalh yıne 7 ayın içindeymıssın ya biz daha onumuzde günler haftalar var dayanmaya çalısıyorum bugunler gecsin biran once Allah yardımcımız olsun
cok sasirtici degisik bir durum olmuş ama hayirlisi diyelim bir bebek buyutmek sanki daha rahat olur:) bebeginede masallah Allah saglikla dogmasini nasip etsinarkadaslar bugun kontrolum vardı gittik bize ikiz diye soylenmişti bide baktık ki bebek tek diger bebek kaybolmus sasırıp kaldık kaybolabiliyorlarmıs aman Allahım daha neler görcem..bebgin gelişimi iyi baya bebek olmus hareket ediyordu Allah olmayan herkse versin
arkadaslar bugun kontrolum vardı gittik bize ikiz diye soylenmişti bide baktık ki bebek tek diger bebek kaybolmus sasırıp kaldık kaybolabiliyorlarmıs aman Allahım daha neler görcem..bebgin gelişimi iyi baya bebek olmus hareket ediyordu Allah olmayan herkse versin
cok sasirtici degisik bir durum olmuş ama hayirlisi diyelim bir bebek buyutmek sanki daha rahat olur:) bebeginede masallah Allah saglikla dogmasini nasip etsin
hosgeldin :)Ben geldiiimm :)
Tam da bildirim mesajı gelmiyor, siteye gireyim derken, baktım ki mesaj gelmiş.
Her işte bi hayır vardır. Allah doğacak bebeğine sağlık sıhhat nasip etsin.
Biraz da kendimden haber vereyim.
Kızım yürüyor çok şükür. Ama hasta oldu. Hafif ateşi, huysuzluğu, uykusuzluğu ve iştahsızlığı vardı. Dişe yordum tabi. Sonra çiş yaptığı yeri tutmaya başladı. Baktım ki, kıpkırmızı olmuş. Pişik sandım. Bir iki akşam erken uyudu ve bez totsunda çok kaldı. Ondandır dedim. Dün doktora götürdük, idrar yolu enfeksiyonu. İlerlemiş. İğne verdi dr 3 tane. Yarın son. Perşembe kontrol. İlaca devam derse doktor, iğne istiycem gönlüm el vermese de. Çünkü şurubu tam dozunda içiremiyoruz.
Yürüdüğü için ayacıklarını üşüttü heralde. Ayağında çorap, patik tutmuyor. Sabah çoraplarını çıkarmış, çorapların nerde diyorum, yerden çorabını alıp bana uzatıp sırıtıyor :)) İnşallah tam olarak iyileşir. Vicdan azabı çekiyorum
böyle durumlar olabiliyormus her gidişim bana süpriz oluyor bidaha gidip süpriz yaşamaya korkar oldum dogru tek bebk daha rahat olur :) amin
Benim baslardada oldu oturdugum yer cok sıkıntılı herseyi kafama takiyorum hayattan sogumusdum ama sonra bi hafta surdu gecti smdi basa sardi ama mucadele etmeye calisiyorum aklima dusunceler geldiginde kovmaya calisiyorum ilacda kullanmak istemiyorum ama dogumdan snra daha da kotu olursam ne yaparim diye dusunuyorum. Hep ilerisini takiyorum ya dogumda bana bisi olursa ya snra anskiyete daha fazla olurda bebegi emziremezsem bugün psikiyatrime gidicem konusmaya sadece ilac verse icemem icersem bu seferde ya cocuga bisi olursa ne yaparim.diye dusunuyorum.. sende merak etme cnm zaman gecicek senn zamanndyken diyodum 6 7 aylik olsada rahatlasam aha da oldu bu seferde dogsada rahatlasan diyorum bu dusunceler bitmicek hic :s
ailemden uzagım esimin meslegınden dolayı hiç mi hiç alısamdım buraya burdan gitmemize daha var malesef zaten göreve cagırp duryolaryalnız basımayım hep suan oldugu gibi ne zaman gelcegi belli dil secim olayları yuzunden olan bize oluyor bende dayanıyorum bakalım ialç kullanmamk için nerye kadar bilmiyorum herseyi takıyorum bazen aman diyorum bosver diyorum sonra tekrr don basa doktorun ne dedi peki ?
Genelde hamileliklerin cogu ikiz gebelik oluyormus ama zamanla bir bebek yok oluyomus oda sana denk geldi heralde :) allah diger bebegine ömür versin saglicakla kucagina alman dilegi ile..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?