Panik atak,depresyon ve okb,neler yaşadım ve nasıl atlattım

Ben hala iyilesemedim. 37 haftalok hamileyim.ama dayansmayacak kadar kotu degilim. Dogurduktan sonra bebek.bana ruh halimi duşunmeyi biraktirir umarim.ben nasilim acaba diye duşunmekten biktim. Doğum sonrasi spor ve bitkisel tedaviye başlaycam inş faydasini gorurum..

Ne gibi belirtiler var sizde ben 4 ay oldu dogum yapalı biraz yogun bi dönem geciriyorum amaa geciyo iste kendime devamlı telkinlerde bulunuyorum bu bi panik atak bu bi okb korkma korkulacak bisey yok diye bunlari soyleyince biraz rahatliyorum ama bazende baş edemiyorum hüngür hüngür aglıyorum allah yardimcimiz olsun gecmis olsun

Son düzenleme:
O bende de çok oldu 4 yıldır aklima geliyo ama yapmiyorsun intihar yapanlalr daha farkli dusuncelerde bizimkinden farkli biz ölmekten korkuyoruz onlar istiyo bunlar hep okbnin dusuncekeri bizim degil ben söyle düşünüyorum beynimizde küçük bi böcek var bize biseyler söyleyip duruyo onu susturmak yerine duymamalzliktan gelmeliyiz insallah basaririz...

Ben 2 sene dir mucadele ediyom. Iyi bir kariyerim ve super bir ailem var. Nerden dustum bu dusuncelere.. depresyonumun cok kotu odugu donemlerde kimse ile konusmak istemiyorum. Basit bir ev ziyareti ya da birinin bana gelecegini duşundugum zaman kalbim carpiyor. Huzursuzluk buyuyor.. sanki arkafaşlar ile oturdugumda hep sohbet edip ortami neşelendirmek benim gorecim gibi. Biraz sessizlik olsa benim yuzumden oluyormus gibi. Artik kimse benle sohbet etmiyecek. Eşim ve çocugum benden sıkıĺıiyorlar gibi geliyo. Ve cok mutsuz oluyorum.. eski beni cok ozledim.. neseli kendine guveni sonsuz..suslenmek guzel kiyafetler giymek bunlarin hepsi anlamini yitirdi bend3.. birde şizofren olurmuyum korkusu. Sonucta psikolojisi bozuk bir suru insan var.. bu arada bana depresyon ve anksiyete teshisi konmuştu.. bazende bu depresyon bu kadar agir birsey olmamali diyom kendi kendime. Iyilesecez ins

Şuan hastanede yatıyorum sebep panik atak okb kaygı bozuklugu bugün tamda doktoruma sordum şizofrenimiyim yada olurmuyum aynen şunları söyledi şizofreni olmazsın şizofreni olmaktan korkuyosun onlar bunu anlamaz bide beyin tomografisinde belli eder benim temiz çıkmıştı korkma olmazsin ayni duygular bende var hepsi okb hastaligin düsüceleri bizim degil korktugun neyse onunla karsina çıkıyor delirmekten korkuyorum bu sefer ya olursam diye düşündüruyo ama doktora git ben bugun 9gun oldu rahatladim bide psikologla konustukca olayın mantıgını anlıyorsun senin depresyonun belki biraz agır geciyor olabilir ama gececek doktora git mutlaka rabbim yardimcimiz olsun

Inşallah gecer.. kac yasindasin ve ilk gebelik.mi
Sende rahatsizlik.hamileyken mi cikti. Kimseye anlatabiliyomususıkıntilarini. Ben nirde damgalanmamak için nelli etmemeye çalişiyom. Ne zamamdan beri psiklojik destek aliy9n. Ilac kullaniyormusun ya da spor v.s başka birsey yapiyormusun.. hastaneye neden yatirdilarki .. asacaz elbet bu gunler gececek boyle yaşanilmaź çunkü

Ben gunun cok buyuk bir bolumu nette depresyon okb v.s ile ilgili yazilar yorumlar ne varsa onu okuyorum.o zaman rahatliyorum biraz. Dr sorarmisin bu sekilde surekli nette arastirma yap.ak okumak acaba bizim hastaligi atlatmamiza olumsuz etki edermi.. muhtemelen sende surekli araştiriyorsuntşk ediyom simdiden

Cunku okudukca hastaligi hatirliyoruz.. ama ben okuyup atlatan birilerini gorunce o an rahatliyorum.. gunun buyuk bir bolumu boyle geciyor yanlişmi yapiyorum acaba

Değresyonu atlatan yok mu yaa.Ben niye atlatamadım..Suskun birine döndüm..Yaşamak da sıkıcı geliyor.

Emin ol herkeste var bunu sıkıntı edip dokrora gitmemezlik etme mümkünsede özel hastaneye git daha uzun süre durup aklına gelen herseyi sorabiliyorsun inan kimse umrumda degil kim ne düsünürse düsünsün sen kendini düsün sagligini düsün.34 yasindayim ilk dogumumdan sonra oldu ikinci dogumuma kadar sürdü ama tedavilerimi tam yapmadim ordan oraya baska doktora gittim durdum bu da iyilestirmemi geciktirdi şimdi cok kararliyim tedavimi tam yapacam burdaki doktorlarla devam edecem simdiden toparlandim gibi.doktorum kiziyor nette arastirmaa yapmama bize sor siyor orda en ufaknbi olumsuz cümle seni etkiler diyor fazla bakmayin derim.ben sindi birde yaziyorum defter tuttum icimdeki herseyi yaziyorum telkinderde bulunuyorum evdeyken izzet güllü diye bi doktor var onu dinliyordum tavsiye ederim.insallah daha iyi olacagiz ama mutlaka doktora git cok gec olmadan.

Hastaneye yatmamin sebebide yeni kullanacagim ilaclarin etkisini gormek birazda rahatlamak aslinda doktor bana birakti nezamn cikmak istersen cikarsin dedi bende tam iyi hissedwyim cikacam dedim.korkma bu hastaliklar delirmenin belirtisi degil gurur yapma doktora git.ben hic yapmadim iyilesmenin carelerini aradim gec kalirsan daha kötüye gider allah korusun ve kendi kendinede telkinlerde bulun beynini buna alistir.saglicakla kal.

Bugun psikologa sordum okb depresyon ve kaygi bozukluguşizofreniye dönusurmu kesinlikle şizofreniye dönusmez dedi zaten sizofreni 15 16 yaslarinda tuhafliklar baslar ve 30gelmeden patlak verir bu beni cok rahatlattı belki sizide mutlu eder diye yazdim

Merhaba bende şu an zarar verme takıntısı var ve beni etkiliyor.kafayımı yiyorum diyorum kendi kendime.banada destek olursanız cok sevinirim.hangi doktora gittiniz?

Hamileyim 20 haftalik....Bebeqimi cok seviyorum ama odaklanamiyorum...aklima kotu kotu dusunceler qeliyo daha doqrusu hic bole bi problemim yoktu bekarken annem bisey anlatmisti bitane kadin hamileymis birisinin vefat ettiqini duyunca cok uzulmus bebeqi zihinsel enqelli doqmus demisti...ben bunu aklima yer ettim ewlendim hamile kaldim suan sanki birine bisey olacakta duyacamda ve bebeqime bisey olacak korkusu sardi durmadan biri olecek saniyorum napacam bilmiyorum ya hatta duymusum qibi uzuluyorum napiyim bebeqim etkilenmismidir etkilenirmi cildirmak uzereyim

Bende tvdeki üzücü olaylardan etkilenerek yeni yaşamaya başladım.cocuguma kendime zararım olurmu bir insan o noktaya gelirmi diye düşünmekten korkar oldum.mükemmeliyetci kişilerde oluyor.okadar seviyorsunuzki ona zararım olurmu diye düşünüyorsunuz.
Merak etmeyin zararınız yok.cok sevdiğinize eminim.bebeğinizde sizde cok mutlu olacaksınız.gecicek hepsi.hormonlarınız hassas.ondan dolayı.geçici bir dönem.kendinizi telkin edin.ataklarım gelirse gelsin.korkmuyorum deyip üstüne gidin.korkmayın sakın.gecicek hepsi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…